Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam OBEZITATEA INFANTILA - SA AVEM GRIJA DE COPIII NOSTRI
TOT CE TREBUIE SA STII DESPRE ONICOMICOZA
CSID - O alimentatie bazata pe carne si lapte poate imbolnavi arterele!
CUM SA SLABESTI FARA SA ITI FIE FOAME
Stretching - gat - teorie


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole CE ESTE FOTOSENSIBILITATEA?
PLATOUL - UNA DIN PROBLEMELE CURELOR DE SLABIRE
PATRU ASPECTE ALE SLABIRII FARA STRES
Vanadiul
Valori nutritionale produse zaharoase
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cum te refaci rapid dupa efort? Fierbinte
Indiferent de sportul practicat, refacerea dupa efort este un element care nu ar trebui sa lipseasca din rutina...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Nutritie » 10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI

10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI


telinaTelina contine in proportie de 95% apa, fapt pentru care poate fi inclusa in alimentatia de zi cu zi, fara a-ti pune in pericol silueta. In plus, datorita continutului mare de fibre, telina este alimentul ideal pentru persoanele care vor sa slabeasca. Specialistii sustin ca telina este un carbohidrat bun, intrucat nu contine zahar alb sau alte chimicale si are un continut nutritional ridicat, spre deosebire de nivelul sau de carbohidrati. Si acestea nu sunt singurele beneficii ale acestui "super-aliment"!

Reduce presiunea arteriala

Telina are in compozitia frunzelor sale asa-numitele "ftalide", substante care au efecte relaxante asupra musculaturii arterelor, regland astfel presiunea arteriala. Ftalidele reduc, de asemenea, nivelul hormonilor de stres din organism, care cauzeaza la randul lor cresterea presiunii arteriale, prin constrictia vaselor sangvine.

Scade colesterolul negativ

O alta proprietate a telinei este aceea de a reduce colesterolul negativ din sange, cu pana la 20%, potrivit studiilor clinice. Asadar, este indicat sa se includa telina in dieta de zi cu zi, sub forma de salate, ca adaos la mancaruri si ca suc (preparat din frunze de telina). Sucul (50 ml) se bea timp de 56 de zile, in fiecare dimineata.

Ajuta la slabit

Telina intra in categoria alimentelor cu un continut caloric negativ, ceea ce inseamna ca atunci cand o consumam, organismul are nevoie de mai multe calorii pentru a o digera. Cu alte cuvinte, includerea telinei in dieta ne ajuta sa ardem mai multe calorii decat consumam.

Adjuvant in afectiunile articulare

Datorita proprietatilor sale antiinflamatoare, telina, prin consumul constant, reduce simptomele afectiunilor articulare. Pentru efecte maxime, se recomanda o cura de cel putin 3 luni, timp in care se consuma telina proaspata, asociata cu o dieta bazata, in special pe legume si fructe, gatita termic doar in proportie de 30%.

Bun calmant al sistemului nervos

In compozitia telinei se gasesc niste substante care actioneaza ca un calmant la nivelul sistemului nervos. Astfel, iti va fi mult mai usor sa scapi de kilogramele nedorite.

Intareste sistemul imunitar

Pe langa toate aceste substante, telina mai contine si antioxidanti puternici, precum zeaxantina, luteina si betacaroten. Acestia ofera protectie organismului impotriva a numeroase boli si intaresc sistemul imunitar.

Trateaza constipatia

Pentru a beneficia de efectele laxative ale telinei, consuma dimineata, pe stomacul gol, jumatate de litru de suc de telina, in 3-4 reprize. De asemenea, este indicat sa se opteze pentru o dieta bogata in fibre, intrucat ajuta la imbunatatirea peristaltismului intestinal.

Reduce simptomele artritei

Specialistii sustin ca semintele de telina cresc volumul de urina eliminata si reduc simptomele artritei, gratie proprietatilor antiinflamatoare pe care le au.

Bun adjuvant in infectiile bacteriene

Uleiurile volatile din telina au un efect puternic antibiotic, prevenind si ajutand organismul sa se apere in fata infectiilor cu bacterii. Pentru a beneficia de efectele pozitive ale acestui aliment, se recomanda consumul infuziei combinate de telina (2-3 cani pe zi), dar si introducerea telinei proaspete in dieta zilnica.

Recomandata in caz de impotenta si frigiditate

Specialistii recomanda consumul a 50-100 ml de vin obtinut din frunze si seminte de telina. Amestecul obtinut se ia pe stomacul gol sau la minimum doua ore dupa masa, cu 15-30 minute inaintea actului sexual. Pentru rezultate pozitive, se recomanda consumul de frunze de telina sub forma de salate si de suc (obtinut din radacina de telina), cate 150 ml pe zi.

Contraindicatii

Consumul de telina nu este recomandat:

- femeilor insarcinate sau care alapteaza;

- persoanelor care sufera de afectiuni renale;

- persoanelor alergice la plante ca morcov sau papadie;

Este bine de stiut ca telina interactioneaza cu urmatoarele medicamente: levotiroxina (folosita pentru tratamentul diagnosticului de hipotiroidism); medicamente care cresc sensibilitatea pielii la razele solare (medicamente fotosensibilizante) si sedative.



Elena Diaconu


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca foarte bine.)

Acest articol a fost vizualizat de 302858 ori.



Cum te refaci rapid dupa efort?

26 Aprilie 2024

Indiferent de sportul practicat, refacerea dupa efort este un element care nu ar trebui sa lipseasca din rutina post-antrenament si post-competitie.

Exista numeroase modalitati de refacere mai rapida a organismului dupa o activitate fizica solicitanta, de la simplul masaj pana la folosirea unor tehnologii de ultima generatie, care accelereaza procesele de reparare musculara.

Iata cateva metode eficiente de refacere, disponibile si la Centrul Superfit!


Beneficiile consumului de CACAO

22 Aprilie 2024

Desi ciocolata este un dulce iubit si foarte celebru in toata lumea, boabele de cacao, materia de baza a ciocolatei, nu sunt la fel de cunoscute. Stiai ca se pot consuma ca atare si au beneficii pentru sanatate?

Da, exact, pe langa pudra de cacao, de pus la prajituri sau din care poti sa prepari cacao cu lapte, exista si boabe de cacao simple, gata de savurat. Despre proprietatile nutritive ale boabelor de cacao, sub diferite forme, iti voi vorbi in acest clip.


Cum ne organizam corect mesele

18 Aprilie 2024

Sari peste micul dejun, ciugulesti toata ziua, iar seara ti se face foame si “spargi” frigiderul. Nu reusesti sa te organizezi cu mancarea, sub pretextul ca esti ocupat si nu mai ai timp si de asta.

Poate mesele tale se reduc adesea la covrigi, biscuiti, dulciuri sau batoane de ciocolata, mancate pe marginea biroului, cu o sticla de suc alaturi, in timp ce lucrezi de zor. Daca ai o alimentatie dezordonata si iti lipseste un program regulat de mese, cresc sansele sa consumi frecvent produse prea calorice, cu grasimi, sare si zahar in exces, sarace in nutrienti.

In acest clip vei afla cum sa iti organizezi mesele!


Articole din aceeasi categorie

TOP 10 ALIMENTE CAPCANA TOP 10 ALIMENTE CAPCANA
Ai venit din concediu si primul lucru pe care l-ai ...
REMEDII NATURALE IMPOTRIVA BOLILOR PARAZITARE REMEDII NATURALE IMPOTRIVA BOLILOR PARAZITARE
Bolilele parazitare se intalnesc cel mai adesea la copii, insa ...


SOIA - ALIMENT-MEDICAMENT SOIA - ALIMENT-MEDICAMENT
Soia provine din Asia , unde era cultivata cu 3000 ...
DEZVALUIRILE UNUI MIT: ACNEEA SI ALIMENTATIA DEZVALUIRILE UNUI MIT: ACNEEA SI ALIMENTATIA
Despre acnee s-au scris prea multe. Despre cine o da ...


Alte articole despre Nutritie






« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 6 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii