Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam CRUSTACEELE
Ridicarea umerilor cu gantera
Saritul corzii, un excelent antrenament cardio
PIZZA
Ridicarea alternativa a bratelor in fata, cu gantere


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole STEROIZII ANABOLIZANTI - INGER SAU DEMON?
DIN NOU DESPRE FECTELE SECUNDARE ALE CREATINEI
IDEI PRACTICE PENTRU ABORDAREA OBEZITATII INFANTILE
Oferta sarbatori 2011
IN LUPTA CU DEPENDENTA DE CIOCOLATA
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Beneficiile ginsengului Fierbinte
Multe dintre produsele si alimentele acum la moda sunt, de fapt, vechi remedii naturale redescoperite si promovate...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Sanatate » FEMEI PUTERNICE, FEMEI SANATOASE

FEMEI PUTERNICE, FEMEI SANATOASE


Pentru multi, daca sunt puse alaturi cuvintele "femeie" si "antrenament cu greutati" rezultatul este imaginea unei femei foarte musculoase, in genul campioanelor de culturism. De obicei in acest punct incep discutii aprinse in contradictoriu (sau nu) despre estetica corpului feminin... Fiecare om este liber sa aiba propriile sale opinii si asa cum se spune "gusturile nu se discuta". Dar nu despre culturismul feminin vreau sa vorbesc acum, ci pur si simplu despre femeile care fac antrenamente cu greutati.

Unul dintre "miturile" celebre din culturism se refera la aceasta idee preconceputa: o femeie care face antrenamente de forta isi va dezvolta excesiv musculatura si astfel isi va pierde feminitatea, devenind neatragatoare... Cei care promoveaza astfel de idei probabil ca nu au vazut niciodata o campioana de culturism antrenandu-se; in mod sigur si-ar schimba parerea in momentul cand ar constientiza cu ce greutati lucreaza aceste femei! Si mai mult ca sigur s-ar simti oarecum umiliti...

De ani buni sunt bine cunoscute efectele pozitive ale antrenamentului cu greutati pentru femei si de asemenea este bine cunoscut faptul ca un antrenament cu greutati medii (cu care se pot face serii de 15-20 repetari) nu induce decat o moderata hipertrofie musculara, care in nici un caz nu poate "deforma"{ corpul femeilor, in cazul in care acestea sunt speriate de o prea mare dezvoltare musculara.

Intre noi fie vorba, fetelor: oricum organismul vostru nu secreta in mod normal suficient testosteron pentru a sustine o dezvoltare musculara care sa va sperie! O femeie are de 10-30 de ori mai putin testosteron decat un barbat.

Si atunci care ar fi beneficiile antrenamentelor de forta pentru femei?

In primul rand veti deveni mai puternice! Considerati ca este putin lucru sa nu mai fiti atat de mult dependente din punct de vedere fizic de cei din jur? Eu zic ca este in avantajul vostru sa deveniti mai puternice si mai rezistente la accidentari. Studiile arata ca un program de exercitii moderate ca intensitate are capacitatea de a creste forta cu 30-50%.

Pe acelasi nivel, ca importanta: veti reduce stratul adipos si veti scadea in greutate (acolo unde este cazul)! Cred ca asta chiar este o veste buna! Conform unor cercetari, o femeie obisnuita (deci fara aptitudini sportive speciale) daca se antreneaza de 2-3 ori pe saptamana timp de 2 luni va acumula pana la 1 kg de masa musculasa si va elimina 2 kilograme de grasime. Si este stiut faptul ca cu cat ai mai multa masa musculara, cu atat metabolismul este mai activ si se ard mai multe calorii, chiar si in repaus. Pentru fiecare kilogram de muschi in plus veti arde cu 70-100 kcal mai mult pe zi.

De asemenea, exerctiile efectuate regulat reduc riscul aparitiei osteoporozei, prin cresterea densitatii osoase. Sase luni de antrenament cresc cu 13% densitatea minerala la nivelul coloanei vertebrale. Daca antrenamentele sunt sustinute pintr-un aport optim de calciu, se poate spune ca aveti la indemana o arma eficienta impotriva osteoporozei.

Antrenamentul de forta nu numai ca induce tonifierea musculaturii, dar in aceeasi masura creste rezistenta tesuturilor conjunctive si stabilitatea articulara. Rezultatul este o mai buna capacitate de a face fata traumatismelor si de a preveni accidentarile. O multime de studii arata ca durerile lombare pot fi combatute sau ameliorate cu ajutorul exercitiilor fizice.

Sanatatea inimii devine un deziderat foarte important mai ales de la o anumita varsta, iar exercitiile cu greutati, daca sunt practicate intr-o maniera regulata au capacitatea de a mentine sistemul cardiovascular sanatos atat prin reducerea nivelului de LDL (colesterol "rau") si cresterea nivelului de HDL (colesterol "bun") si scaderea tensiunii arteriale. Riscul instalarii unui diabet zaharat tip 2 este mult mai mic in conditiile practicarii acestor exercitii, despre care se afirma ca au capacitatea de a favoriza utilizarea glucozei la nivelul tesuturilor-tinta. Un studiu realizat la Harvard arata ca 10 saptamani de exercitii de forta au reusit sa reduca intensitatea simptomelor clinice ale depresiei, intr-o mai mare masura decat consilerea psihiatrica. Femeile care participa la astfel de antrenamente sunt mai increzatoare in propriile forte, ceea ce este un factor important in lupta impotriva depresiei. Oricare ar fi argumentul care va va convinge sa mergeti la sala de forta, forma fizica? sau poate mentinerea sanatatii, este important sa o faceti ACUM si sa va bucurati de beneficii toata viata!



Dr. Serban Damian


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 51612 ori.



Beneficiile ginsengului

13 Mai 2024

Multe dintre produsele si alimentele acum la moda sunt, de fapt, vechi remedii naturale redescoperite si promovate ca la carte. Se pun reflectoarele pe beneficiile excelente pentru sanatate si capacitatea lor de a vindeca tot felul de boli.

Ginsengul face parte din aceste plante considerate miraculoase pentru sanatate, datorita rezultatelor sale in preventia si tratamentul mai multor afectiuni.



Slabirea si vointa

10 Mai 2024

“Vreau sa slabesc, dar nu am vointa. Ce pot face?”

Cand îti doresti sa slabesti, e nevoie de vointa ca sa faci primul pas. Depinde doar de tine sa iei decizia si apoi sa te apuci de dieta, de miscare si de celelalte obiceiuri sanatoase. Pana aici, pare ca lumea se descurca. Însa multi se pierd pe parcurs. Vointa se refera la capacitatea cuiva de a depune efort în mod constient pentru a atinge un scop stabilit. Este asociata cu hotararea si perseverenta, cu o anumita disciplina.



Cele mai hranitoare verdeturi de primavara

29 Aprilie 2024

In acest clip vorbim despre verdeturi de primavara pe care sa le incluzi in meniul tau!

Poti sa spui ce anotimp e, doar privind raionul de fructe si legume dintr-un supermarket? Multe dintre produse sunt disponibile tot timpul anului, asa ca sezonalitatea nu mai este foarte vizibila, cu toate ca se recomanda sa mancam alimente de sezon, locale. In plus, unele verdeturi nu sunt mereu in supermarketuri, poate le mai gasesti doar in piete sau la micile magazine de fructe si legume.

Noi spunem ca merita totusi sa faci un drum la piata, mai ales ca primavara vei gasi o multime de verdeturi proaspete, pline de nutrienti si savoare!


Articole din aceeasi categorie

FOSFATIDILSERINA SI PERFORMANTA
Fosfadidilserina este un supliment nutritiv care a fost utilizat initial ...
CAPACITATEA OXIDATIVA A MUSCHILOR
Antrenamentul cardio da dependenta. Ei, nu luati chiar in serios ...


DEFICIENTA DE FIER LA SPORTIVI
Fierul este un oligoelement foarte important in organism, iar anemia ...
TESTELE GENETICE POT INDICA POTENTIALUL DE PERFORMANTA
Testele genetice reprezinta o tehnologie de ultima ora, care este ...


Alte articole despre Sanatate






Pagina 11 din 14






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii