Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam CSID - Consumati si fructe exotice
CSID - Solutia unui meniu echilibrat
DELICII DE TOAMNA: NUCILE, MIGDALELE SI ALUNELE DE PAMANT
ALIMENTE CU PUTINE CALORII
PIEPT PUTERNIC, SPATE SOLID


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole PIZZA
Video - Postul alimentar
UN EXERCITIU PENTRU TONIFIEREA MUSCHILOR TRUNCHIULUI
SEMINAR POWERPLATE (2008)
SANGELE VINDECATOR
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Beneficiile ginsengului Fierbinte
Multe dintre produsele si alimentele acum la moda sunt, de fapt, vechi remedii naturale redescoperite si promovate...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Sanatate » AR FI POSIBIL SA DEVENIM IMUNI LA ACCIDENTARI ?

AR FI POSIBIL SA DEVENIM IMUNI LA ACCIDENTARI ?


NU ! Aceasta asa zisa "imunitate" ar presupune ca atletul sa fie un supraom, rezistent la durere sI accidentare, ceea ce este in mod categoric imposibil. Cu toti suntem facutI din carne si sange, tendoane sI oase. Si toti suntem victime ale unui destin capricios. Oricine este susceptibil la accidentari, mai ales atunci cand este implicat intr-un sport cu grad mare de risc, precum culturismul.

Ganditi-va o clipa ! Va aflati in mijlocul unei repetari deosebit de dificila, extrem de riscanta; o alunecare, o miscare gresita, un moment de neatentie si imediat deltoidul sau pectoralul dvs. devine subiect de chirurgie reparatorie.Desi acea pseudo-imunitate de care vorbeam pare de domeniul fantasticului, exista totusi o oarecare speranta. Filozoful german Friedrich Wilhelm Nietzsche a spus candva : "Ceea ce nu ma omoara, ma face mai puternic.". Acest aforism poate fi aplicat in antrenamentul special de crestere a puterii . Acest tip de antrenament este cea mai buna cale de a fortifica legaturile mai slabe (si deci mai vulnerabile) ale organismului. Muschii mai slabi sunt mult mai amenintatI de posibilitatea unei traume decat cei puternici. Antrenamentul regulat cu greutatI este o metoda fantastica pentru un atlet de a ridica pragul rezistentei la traumatisme. Tipul de antrenament amintit presupune subdivizarea exercitiilor in miscari partiale, cu cursa de 10-30 de centimetrii.

Aceste mini-miscari foarte solicitante permit culturistului sa foloseasca greutati mult mai mari ca de obicei. Supraincarcarea musculara pune corpul sub un stress enorm; astfel se obtine o fortificare a tendoanelor , ligamentelor si a tesutului conjunctiv, precum si o crestere a densitatii osoase, ceea ce intr-un antrenament obisnuit se realizeaza mult mai greu.Acest tip de antrenament se efectueaza o data pe saptamana, pentru ca datorita nivelului intensitatii la care se lucreaza, se poate produce supraantrenare. Cum se face ? Exercitiile de baza pentru forta - genuflexiuni, impins din culcat, indreptari, ramat, impins de-asupra capului - toate vor fi divizate in trei.

Acesta este tot secretul : cuiele-opritoare ale dispozitivului-suport pentru bara trebuie sa fie in asa fel fixate, incat sa nu permita decat o treime din lungimea unei curse obisnuite. Se incepe cu genuflexiunile. Pentru inceput , bara este asezata pe pozitia de jos, astfel incat sportivul sa stea cu coapsele paralele cu solul. Un alt cui se afla fixat la 30-35 cm mai sus. Se ridica bara pana cand atinge cuiul de sus. Se executa astfel trei repetari, la ultima mentinandu-se bara timp de cinci secunde langa cuiul de sus. Apoi se fac aceleasI miscari intr-o pozitie intermediara, si in cele din urma se pune un cui sus, la nivelul umerilor sportivului (stand in picioare) si unul cu 30-35 cm mai jos. Simplu, nu ?

Asa arata genuflexiunile speciale : trei seturi, trei repetari, trei pozitii, la ultima repetare se tine haltera mai mult timp lipita de cuiul superior. Tot la fel se executa si impinsul din culcat, si flexiile, si ramatul si in general orice exercitiu care poate fi divizat in trei parti. Fortificarea tendoanelor, ligamentelor, punctelor de insertie sI cresterea densitatii osoase pot fi obtinute prin utilizarea saptamanala a acestui tip de antrenament combinat cu antrenamentul obisnuit.Ganditi-va bine la posibilitate unui accident care ar putea sa va priveze de bucuria de a face antrenament, si luati in considerare aceasta metoda simpla si eficienta, pe care o poate aplica oricine cu mult succes !



Dr. Serban Damian


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul nu a fost votat inca.)

Acest articol a fost vizualizat de 48868 ori.



Beneficiile ginsengului

13 Mai 2024

Multe dintre produsele si alimentele acum la moda sunt, de fapt, vechi remedii naturale redescoperite si promovate ca la carte. Se pun reflectoarele pe beneficiile excelente pentru sanatate si capacitatea lor de a vindeca tot felul de boli.

Ginsengul face parte din aceste plante considerate miraculoase pentru sanatate, datorita rezultatelor sale in preventia si tratamentul mai multor afectiuni.



Slabirea si vointa

10 Mai 2024

“Vreau sa slabesc, dar nu am vointa. Ce pot face?”

Cand îti doresti sa slabesti, e nevoie de vointa ca sa faci primul pas. Depinde doar de tine sa iei decizia si apoi sa te apuci de dieta, de miscare si de celelalte obiceiuri sanatoase. Pana aici, pare ca lumea se descurca. Însa multi se pierd pe parcurs. Vointa se refera la capacitatea cuiva de a depune efort în mod constient pentru a atinge un scop stabilit. Este asociata cu hotararea si perseverenta, cu o anumita disciplina.



Cele mai hranitoare verdeturi de primavara

29 Aprilie 2024

In acest clip vorbim despre verdeturi de primavara pe care sa le incluzi in meniul tau!

Poti sa spui ce anotimp e, doar privind raionul de fructe si legume dintr-un supermarket? Multe dintre produse sunt disponibile tot timpul anului, asa ca sezonalitatea nu mai este foarte vizibila, cu toate ca se recomanda sa mancam alimente de sezon, locale. In plus, unele verdeturi nu sunt mereu in supermarketuri, poate le mai gasesti doar in piete sau la micile magazine de fructe si legume.

Noi spunem ca merita totusi sa faci un drum la piata, mai ales ca primavara vei gasi o multime de verdeturi proaspete, pline de nutrienti si savoare!


Articole din aceeasi categorie

TOT CE TREBUIE SA STII DESPRE CANCERUL DE COL UTERIN TOT CE TREBUIE SA STII DESPRE CANCERUL DE COL UTERIN
Statisticile sunt clare si ingrijoratoare: in Romania, in fiecare zi, ...
SANATATEA COPIILOR SANATATEA COPIILOR
Pentru multi parinti, planurile si pregatirile pentru sosirea pe lume ...


INFECTIA CU VIRUSUL WEST NILE INFECTIA CU VIRUSUL WEST NILE
Virusul West Nile a fost izolat si identificat pentru prima ...
ENCEFALOPATIA HIPOXIC-ISCHEMICA ENCEFALOPATIA HIPOXIC-ISCHEMICA
Pentru orice parinte sanatatea copilului sau este mai presus de ...


Alte articole despre Sanatate






« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 6 din 14






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii