Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam SANATATE IN CIFRE
Ioana Simian
Ridicarea bratului in fata la cablu
EXERCITII PENTRU ARDEREA CALORIILOR
IUBIRE CU FUNDA


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole STERILITATEA, COMBATUTA CU LEMN DULCE SI LAPTISOR DE MATCA
SFATURI PENTRU ALERGATORI
AI INCERCA SA FACI BUNGEE JUMPING?
Ciclul greutatii
TRATAMENTUL INTINDERILOR
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Beneficiile ginsengului Fierbinte
Multe dintre produsele si alimentele acum la moda sunt, de fapt, vechi remedii naturale redescoperite si promovate...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Nutritie » TOPUL CELOR 10 ALIMENTE CARE NE APARA DE RACEALA

TOPUL CELOR 10 ALIMENTE CARE NE APARA DE RACEALA


TOPUL_CELOR_10_ALIME_12660.jpgS-a deschis sezonul la raceala. Familia tot mai larga a virusurilor gripei revine in forta. Influenza, cu tovarasul sau de temut H1N1 isi va face curand debutul in scena. Trebuie sa luptam cu tot ce avem in dotare, incepand de la administrarea unui vaccin care sa acopere tulpinile de sezon, continuand cu igiena obligatorie, spalarea mainilor si evitarea aerului propulsat de stranut sau tuse bogat in cu germeni nocivi si, la fel de important, cu o alimentatie cat mai sanatoasa. Alimentele nu omoara virusul gripal, dar prin continutul lor fac capabil sistemul imunitar sa contracareze dezastrele pe care virusul gripal le-ar putea produce.

Sa facem cunostinta cu cei 10 dusmani ai infectiei gripale.

1. Supa de pui este un remediu, cunoscut de generatii, care trateaza raceala comuna precum si gripa provocata de virusul Influenza. Ea reduce inflamatia la nivelul cailor respiratorii superioare. Aburii calzi determina vasodilatatie in traiectul respirator, fluidifica secretiile si decongestioneaza caile respiratorii.

2. Sucul de portocale este o sursa importanta de vitamina C. Studiile au demonstrat ca un continut adecvat de vitamina C in alimentatie reduce durata si diminueaza simptomatologia unei infectii respiratorii fie virala sau bacteriana.

3. Afinele sau coacazele negre sunt si ele o sursa extrem de bogata in vitamian C. Pe langa aceasta ele au un continut crescut de substante antioxidante, alte vitamine si minerale, mai ales zinc, care stimuleaza sistemul imun. Studii efectuate pe grupuri placebo si grupuri de pacienti carora li s-a administrat zinc au inregistrat o reducere cu 2-3 zile a perioadei de boala la cei tratati. Afinele stimuleaza si procesele neurocognitive. Reduc stresul oxidativ si ne apara de afectiuni mult mai grave precum dementa sau boala cardiovasculara.

4. Stridiile, placute de unii sau urate de altii sunt o sursa importanta de zinc. Acesta catalizeaza o serie de reactii indispensabile pentru buna desfasurare a proceselor imunitare. Atentie insa, preparate termic insuficient, stridiile pot ramane gazda unor bacterii foarte nocive. Procesele de fierbere sau prajire nu elimina zincul din continutul lor, dar distrug orice urma de germen purtat.

5. Cerealele de la micul dejun, mai ales cele cu adaos de minerale si vitamine asigura mai mult de 25% din necesarul zilnic de nevoi ale organismului.

6. Ceaiul de ghimbir, baut mai ales cald dezobstrueaza caile respiratorii superioare si are efecte antioxidante. El reduce eliberarea de prostaglandine, elemente responsabile de procesul inflamator din tesut. Poate creste riscul de sangerare la persoanele predispuse.

7. Ceaiul verde contine polifenoli, mai ales catechine, care inhiba aderarea si includerea virusului in celulele respiratorii precum si sinteza de ARN viral in celulele deja infectate. Baut chiar dupa instalarea gripei, el reduce durata si gravitatea bolii. Desi am putea lua afirmatia ca fiind prea indrazneata, studii recente au incercat sa dovedeasca efectele similare ale ceaiului verde cu al unor antibiotice, mai ales asupra unor bacterii care si-au capatat rezistenta.

8. Ceaiul de Echinacea sau formulele farmaceutice care contin echinacee reduc efectele negative ale grupei. Totusi, in ciuda a ceea ce se credea pana acum, Echinaceea nu este capabila sa apere de raceala, ci doar sa reduca manifestarile acesteia.

9. Usturoiul cand este strivit elibereaza alicina. Ea este responsabila de mirosul ce il face distinct intre celelalte condimente. Alicina are proprietati antibacteriene, antifungice si antivirale. Mancand regulat si fara a exagera cantitatea, usturoiul ne apara de raceala. Atentie insa la cei care iau substante anticoagulante si antitrombotice. Asocierea cu usturoiul modifica timpii de sangerare si creste riscul de hemoragie.

10. Ardeiul iute contine capsaicina, substanta recunoscuta pentru proprietatile sale revulsive. Ea este capabila sa induca caldura locala prin vasodilatatie si are capacitati antiinflamatorii. Reduce congestia nazala si calmeze tusea. Totodata nu trebuie neglijat aportul de vitamina C pe care il aduc ardeii.

Evitati alimentele prea dulci, ele pot determina o ingrosare a secretiilor din caile respiratorii. Faceti miscare, un antrenament sanatos, in aer liber, descarca endorfine care stimuleza functionarea sistemului imunitar. Spalati-va cat mai des pe maini si evitati contactul cu secretii infectate. Dormiti suficient, pentru ca tot sistemul endocrin sa functioneze normal. El este responsabil de punerea sub alarma a serviciului de aparare a organismului, imunitatea. Si nu in ultimul rand pastrati o gandire pozitiva. Nimic nu poate elibera mai multi hormoni ai starii de bine, datatori de sanatate, decat o portie de fericire.



Dr. Ioana Simian


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 46490 ori.



Beneficiile ginsengului

13 Mai 2024

Multe dintre produsele si alimentele acum la moda sunt, de fapt, vechi remedii naturale redescoperite si promovate ca la carte. Se pun reflectoarele pe beneficiile excelente pentru sanatate si capacitatea lor de a vindeca tot felul de boli.

Ginsengul face parte din aceste plante considerate miraculoase pentru sanatate, datorita rezultatelor sale in preventia si tratamentul mai multor afectiuni.



Slabirea si vointa

10 Mai 2024

“Vreau sa slabesc, dar nu am vointa. Ce pot face?”

Cand îti doresti sa slabesti, e nevoie de vointa ca sa faci primul pas. Depinde doar de tine sa iei decizia si apoi sa te apuci de dieta, de miscare si de celelalte obiceiuri sanatoase. Pana aici, pare ca lumea se descurca. Însa multi se pierd pe parcurs. Vointa se refera la capacitatea cuiva de a depune efort în mod constient pentru a atinge un scop stabilit. Este asociata cu hotararea si perseverenta, cu o anumita disciplina.



Cele mai hranitoare verdeturi de primavara

29 Aprilie 2024

In acest clip vorbim despre verdeturi de primavara pe care sa le incluzi in meniul tau!

Poti sa spui ce anotimp e, doar privind raionul de fructe si legume dintr-un supermarket? Multe dintre produse sunt disponibile tot timpul anului, asa ca sezonalitatea nu mai este foarte vizibila, cu toate ca se recomanda sa mancam alimente de sezon, locale. In plus, unele verdeturi nu sunt mereu in supermarketuri, poate le mai gasesti doar in piete sau la micile magazine de fructe si legume.

Noi spunem ca merita totusi sa faci un drum la piata, mai ales ca primavara vei gasi o multime de verdeturi proaspete, pline de nutrienti si savoare!


Articole din aceeasi categorie

BOLILE VENELOR - INTRE NUTRITIE SI GIMNASTICA BOLILE VENELOR - INTRE NUTRITIE SI GIMNASTICA
Un procent din ce in ce mai mare din populatie ...
NUCILE VERZI, REMEDIU NATURAL IMPOTRIVA BOLILOR NUCILE VERZI, REMEDIU NATURAL IMPOTRIVA BOLILOR
Fiindca se apropie sezonul lor, cu totii stim ca nucile ...


PEPENELE ROSU PEPENELE ROSU
Pepenii rosii sunt, probabil, cele mai bune fructe care combat ...
PRODUSELE APICOLE PRODUSELE APICOLE
Folosite inca din cele mai vechi timpuri si apreciate in ...


Alte articole despre Nutritie






Pagina 9 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii