Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam Video - Postul alimentar
MITURI
INFLUENTA ALIMENTATIEI LA NIVEL CEREBRAL
DIETE DIFERITE, REZULTATE DIFERITE
Concursul DA JOS BURTA!


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole EMPATICII, AMATORI AI CURELOR DE SLABIRE
INVINGE RACEALA!
Efedrina
CONCURS!
PIEPT DE PUI CU CARTOFI IN SOS ALB
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Beneficiile ginsengului Fierbinte
Multe dintre produsele si alimentele acum la moda sunt, de fapt, vechi remedii naturale redescoperite si promovate...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Sanatate » TIPURI DE MASAJ SI EFECTELE ACESTORA

TIPURI DE MASAJ SI EFECTELE ACESTORA


TIPURI_DE_MASAJ_SI_E_22668.jpgMasajul reprezinta una dintre cele mai eficiente metode de a stimula circulatia si de a reduce stresul. Toata lumea stie ca exista mai multe forme de masaj, ramanand la libera ta alegere asupra caruia te vei opri pentru a trata sau ameliora afectiunile de care suferi.

In incontinuarea articolului iti vom prezenta cele mai cerute tipuri de masaj realizate in saloane specializate.

Masajul suedez:

Este folosit, in special, in tratarea unor afectiuni, in recuperare sau in refacerea dupa o suferinta majora. Acest tip de masaj este preferat de sportivi, in special de fotbalisti pentru a li se lucra picioarele inainte si dupa meci, de handbalisti- mainile si picioarele si de tenismeni- spatele si mainile. Consta in masarea zonelor cu anumite creme cu efect antiinflamator sau relaxant, uleiuri speciale sau pudra in perioadele mai calduroase cand se transpira mult.

Un astfel de masaj, realizat corect, nu trebuie sa iti provoace nicio durere, vanataie sau neplacere, miscarile folosite fiind in functie de cererea clientului care fie vrea sa tonifieze, fie sa stimuleze, sa relaxeze sau sa regenereze. In cazul traumatismelor si al bolilor, are efecte de ameliorare vizibile si destul de rapide, mergand pana la vindecarea completa.

Masajul chinezesc, Shiatsu:

A fost descoperit, dupa cum sigur v-ati dat seama deja, unde altundeva decat in China, in urma cu aproximativ 2.000 de ani. Insasi denumirea acestui tip de masaj ne dezvaluie metodele folosite pentru binefacerea organismului. Astfel, "Shi" inseamna "deget", iar "atsu"- presiune, apasare. Scopul acestei terapii este acela de ameliorare a sanatatii prin indepartarea elementelor ce provoaca oboseala si nu numai, prin aplicarea presiunii cu degetele asupra unor puncte de pe suprafata corpului. Acest tip de masaj se realizeaza de-a lungul meridianelor, fiind recomandat atat omului sanatos, care vrea doar sa previna aparitia bolilor, cat si celui bolnav.

Daca suferi de migrene, intinderi musculare, dureri de spate, nervozitate, probleme circulatorii, anxietate sau oboseala cronica, acest tip de masaj isi va dovedi, cu siguranta, eficacitatea.

Masajul anticelulitic:

Acest masaj presupune tehnici destul de dure, tocmai pentru a sparge pungile de grasime acumulate. Insa, daca nu tii si o dieta stricta si nu faci sport, acesta este doar un mijloc de a te amagi. Ce trebuie oricine sa stie, este ca grasimea in exces se depune si pe vasele de sange, asa ca gimnastica ce lucreaza toate categoriile de muschi, alaturi de o dieta potrivita, combinate cu un masaj anticelulitic regulat, te vor ajuta nu numai sa arati perfect, ci si sa ai un organism sanatos.

Reflxoterapie:

Este o forma de terapie, nu numai un simplu masaj de relaxare. . Acest tip de masaj consta in masarea anumitor parti ale corpului ce sunt interconectate direct cu anumite organe. Astfel, daca te doare genunchiul, un masaj la nivelul cotului va face ca durerea sa cedeze.

Reflexoterapia are rol profilactic, mentinand sanatatea celor care recurg la ea periodic, dar si curative, ducand la ameliorarea si vindecarea multor afectiuni fara sa fie nevoie de medicamente.

Efectele masajului terapeutic:

- Elimina substantele toxice din sange

- Combate oboseala

- Activeaza circulatia si imbunatateste schimburile nutritive

- Reface tesuturile lezate

- Determina cresterea elasticitatii si a celorlalte proprietati musculare

- Vindeca migrenele si cefaleea

- Reduce stresul

- Inlatura depresiile si insomniile

- Influenteaza favorabil capacitatea de concentrare

- Diminueaza anxietatea

- Creste flexibilitatea

Un masaj de ralxare poate fi si el binevenit dupa o zi obositoare. Acesta actioneaza pe grupe de muschi, cu precadere in zonele unde se simt contractari musculare. In cazul acestui tip de masaj, miscarile nu sunt in forta, ci se actioneaza prin manevre mai usoare, superficiale.

Tu te rasfeti, de regula, cu un masaj?



Iuliana Moraru


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca foarte bine.)

Acest articol a fost vizualizat de 66967 ori.



Beneficiile ginsengului

13 Mai 2024

Multe dintre produsele si alimentele acum la moda sunt, de fapt, vechi remedii naturale redescoperite si promovate ca la carte. Se pun reflectoarele pe beneficiile excelente pentru sanatate si capacitatea lor de a vindeca tot felul de boli.

Ginsengul face parte din aceste plante considerate miraculoase pentru sanatate, datorita rezultatelor sale in preventia si tratamentul mai multor afectiuni.



Slabirea si vointa

10 Mai 2024

“Vreau sa slabesc, dar nu am vointa. Ce pot face?”

Cand îti doresti sa slabesti, e nevoie de vointa ca sa faci primul pas. Depinde doar de tine sa iei decizia si apoi sa te apuci de dieta, de miscare si de celelalte obiceiuri sanatoase. Pana aici, pare ca lumea se descurca. Însa multi se pierd pe parcurs. Vointa se refera la capacitatea cuiva de a depune efort în mod constient pentru a atinge un scop stabilit. Este asociata cu hotararea si perseverenta, cu o anumita disciplina.



Cele mai hranitoare verdeturi de primavara

29 Aprilie 2024

In acest clip vorbim despre verdeturi de primavara pe care sa le incluzi in meniul tau!

Poti sa spui ce anotimp e, doar privind raionul de fructe si legume dintr-un supermarket? Multe dintre produse sunt disponibile tot timpul anului, asa ca sezonalitatea nu mai este foarte vizibila, cu toate ca se recomanda sa mancam alimente de sezon, locale. In plus, unele verdeturi nu sunt mereu in supermarketuri, poate le mai gasesti doar in piete sau la micile magazine de fructe si legume.

Noi spunem ca merita totusi sa faci un drum la piata, mai ales ca primavara vei gasi o multime de verdeturi proaspete, pline de nutrienti si savoare!


Articole din aceeasi categorie

Rumalaya gel si Rumalaya forte - solutia naturala pentru durerile musculare si articulare Rumalaya gel si Rumalaya forte - solutia naturala pentru durerile musculare si articulare
Stiai ca exista o singura boala reumatica ce poate fi ...
METODE NATURALE DE TRATARE A ARSURILOR SOLARE METODE NATURALE DE TRATARE A ARSURILOR SOLARE
Expunerea la soare ne ofera multiple beneficii, printre care se ...


CIUDAT, DAR ADEVARAT - SOLUTII CONTROVERSATE DE SANATATE CIUDAT, DAR ADEVARAT - SOLUTII CONTROVERSATE DE SANATATE
Daca te-ai saturat de clasicele sfaturi de genul "mananca mai ...
6 CAUZE ASCUNSE ALE ALERGIILOR DE PRIMAVARA 6 CAUZE ASCUNSE ALE ALERGIILOR DE PRIMAVARA
La inceput de primavara totul inverzeste si soarele straluceste din ...


Alte articole despre Sanatate






1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 1 din 14






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii