Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam Valori nutritionale oua
CUM SA TRAIM MAI BINE
MINTE VS CORP. POATE PERSONALITATEA SA INFLUENTEZE IMC-UL?
INTALNIRE CU CITITORII REVISTEI SLAB SAU GRAS
SUTE DE REPETARI... ZERO GANDIRE


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole RATIUNE SI NE-SIMTIRE
ANTRENAMENTELE SI ACNEEA - MIT SAU REALITATE?
EFECTELE TOXICE ALE PRODUSILOR DE METABOLIZARE AI ALCOOLULUI
Tractiuni cu priza ingusta
L-carnitina
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Beneficiile ginsengului Fierbinte
Multe dintre produsele si alimentele acum la moda sunt, de fapt, vechi remedii naturale redescoperite si promovate...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Psihologie » RETELELE SOCIALE TE FAC SA TE SIMTI MAI BINE?

RETELELE SOCIALE TE FAC SA TE SIMTI MAI BINE?


RETELELE_SOCIALE_TE__12949.jpgAcum cativa ani, daca nu erai pe Hi5, "nu existai". Recunosc, nu am avut cont pe Hi5. Astazi, daca nu ai Facebook, "nu existi". Din nou, nu am cont pe Facebook. Carevasazica, potrivit majoritatii, eu nu prea exist de ceva ani buni, nu? Revenind cu picioarele pe pamant, pot sa-ti spun ca exist bine-merci, fara poze, profiluri, pereti si alte tag-uieli specifice. Nu ma intelege gresit, nu sunt total impotriva retelelor de socializare, asa cum nu sunt impotriva socializarii, e limpede. Altfel, nu m-as afla aici, incercand sa port un soi de dialog imaginar cu tine, dialog ce capata, totusi, aspectele unui monolog, dar totusi, e o forma de comunicare. Cred, totusi, ca anumite aspecte ale retelelor de socializare, cum ar fi Facebook-ul, pot sa faca mai mult rau decat bine. Bineinteles ca totul consta in stapanirea de sine si in cat de capabil esti sa stai departe de laturile mai intunecate - capatarea unei reale obsesii pentru update-uri de wall-uri si tag-uieli sau comm-uri specifice pozelor si albumelor si comentariilor si... da, lista e lunga, si Facebook si mai-tanarul sau creator au grija sa te tina in permanenta in priza. De aici la dependenta, pasul pare sa fie tare mic si multi, din pacate, il fac fara sa isi dea seama.

Oamenii au iubit dintotdeauna retelele sociale, si daca ne uitam la statisticile ce ne vorbesc de peste 900 de milioane de utilizatori activi pe care ii are Facebook, n-ar mai prea fi multe de spus. Facebook e al doilea cel mai vizitat site de pe Internet, dupa Google, si cercetatorii de la Univeristatea din Georgia au conchis ca ceea ce plac oamenii cu privire la retelele sociale este chiar...propria lor persoana. In ciuda faptului ca Facebook este definit ca fiind o retea sociala, marea parte a activitatii desfasurate de utilizatorii sai este centrata pe propria persoana a acestor persoane.

Studiul desfasurat de cercetatorii americani s-a concentrat asupra efectelor retelelor sociale asupra narcisismului si respectului de sine. Asadar, cei 526 milioane de utilizatori de Facebook care se logheaza zilnic s-ar parea ca isi imbunatatesc considerabil respectul de sine atunci cand o fac. In cadrul studiului, profesorii le-au cerut subiectilor fie sa isi editeze pagina de MySpace sau Facebook, sau sa foloseasca Google Maps. Cei care au ales sa isi editeze pagina de MySpace au obtinut ceva mai tarziu scoruri mai mari in ceea ce priveste gradul de narcisism, in timp de acei subiecti care au ales sa isi petreaca timpul pe Facebook s-au dovedit a avea niveluri crescute ale respectului de sine. Editandu-ti pozele si profilul in permanenta si construindu-ti o intreaga imagine pe Facebook, chiar daca sunt activitati ce nu iti iau o groaza de timp, par sa aiba un efect asupra felului in care te precepi singur. Subiectii s-au simtit mult mai bine in pielea lor in ambele cazuri, dar MySpace (taram destinat in special celor care se dovedesc a fi virtuosi de regula in domeniul muzical) pare sa aiba efecte asupra narcisismului, iar Facebook - asupra stimei de sine. MySpace are circa 25 de milioane de utilizatori activi, potrivit ultimelor date din iunie 2012, dar studiul cu pricina a avut loc in 2008, cand MySpace inregistra circa 115 milioane de utilizatori activi. Utilizatorii Facebook au participat la studiu in 2011.

Un detaliu interesant ce merita mentionat aici se refera la faptul ca toti participantii care au obtinut scoruri mai bune in ceea ce priveste gradul de narcisism aveau mai multi prieteni "virtuali", decat in realitate. Se pare ca petrecerea a nu mai mult de 15 minute editand o pagina de MySpace ar fi suficienta pentru ca schimbarile respective sa inceapa sa se produca. Site-urile de socializare par asadar sa aiba o influenta importanta asupra dezvoltarii personalitatii si identitatii. In plus, diferentele referitoare la narcisism si respectul de sine par sa se traga din faptul ca cele doua site-uri opereaza in mod diferit. Pe MySpace, utilizatorii nu prea au sansa sa interactioneze cu alti oameni, deoarece paginile seamana cu niste pagini personale de web (multi oameni devin celebri prin intermediul MySpace). Facebook, pe de alta parte, cere completarea unui profil standard si specifica in mod clar faptul ca sharing-ul va "face lumea mai buna". Mai mult, studii anterioare au aratat rezultate asemanatoare cu privire la cresterea nivelului de respect de sine si narcisism in cadrul mai multor generatii. Studiile noi sugereaza faptul ca popularitatea crescanda a retelelor sociale joaca un rol important in stabilirea acestor trenduri noi.

Totusi, retelele sociale de genul Facebook-ului nu trebuie privite ca si mijloace de imbunatatire a respectului fata de sine, si cu atat mai putin ca si elemente cu care poate fi hranit narcisismul cuiva. Avem nevoie fim oameni intre oameni, si nu indivizi ascunsi in spatele unor monitoare, creandu-ne imagini de multe ori superificiale si indepartate de realitate. Nefericirea e ceva atat de comun in zilele noastre si instrainarea fata de semeni e atat de usor de "realizat" in mediul in care traim incat e bine sa ne pastram echilibrul si sa nu lasam retelele de socializare sa ne macine de vii.



Alexandra Igna


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 22311 ori.



Beneficiile ginsengului

13 Mai 2024

Multe dintre produsele si alimentele acum la moda sunt, de fapt, vechi remedii naturale redescoperite si promovate ca la carte. Se pun reflectoarele pe beneficiile excelente pentru sanatate si capacitatea lor de a vindeca tot felul de boli.

Ginsengul face parte din aceste plante considerate miraculoase pentru sanatate, datorita rezultatelor sale in preventia si tratamentul mai multor afectiuni.



Slabirea si vointa

10 Mai 2024

“Vreau sa slabesc, dar nu am vointa. Ce pot face?”

Cand îti doresti sa slabesti, e nevoie de vointa ca sa faci primul pas. Depinde doar de tine sa iei decizia si apoi sa te apuci de dieta, de miscare si de celelalte obiceiuri sanatoase. Pana aici, pare ca lumea se descurca. Însa multi se pierd pe parcurs. Vointa se refera la capacitatea cuiva de a depune efort în mod constient pentru a atinge un scop stabilit. Este asociata cu hotararea si perseverenta, cu o anumita disciplina.



Cele mai hranitoare verdeturi de primavara

29 Aprilie 2024

In acest clip vorbim despre verdeturi de primavara pe care sa le incluzi in meniul tau!

Poti sa spui ce anotimp e, doar privind raionul de fructe si legume dintr-un supermarket? Multe dintre produse sunt disponibile tot timpul anului, asa ca sezonalitatea nu mai este foarte vizibila, cu toate ca se recomanda sa mancam alimente de sezon, locale. In plus, unele verdeturi nu sunt mereu in supermarketuri, poate le mai gasesti doar in piete sau la micile magazine de fructe si legume.

Noi spunem ca merita totusi sa faci un drum la piata, mai ales ca primavara vei gasi o multime de verdeturi proaspete, pline de nutrienti si savoare!


Articole din aceeasi categorie

JOCURI SI ACTIVITATI DE FAMILIE JOCURI SI ACTIVITATI DE FAMILIE
S-a vorbit si se vorbeste mult despre rolul important pe ...
SUFERI DE TICURI NERVOASE? SUFERI DE TICURI NERVOASE?
Daca nu esti sigur cum anume ar trebui sa raspunzi ...


SUFERI DE PERFECTIONISM? SUFERI DE PERFECTIONISM?
Inca din copilarie ne-am dorit sa fim cei mai buni. ...
SCHIMBA-TI ATITUDINEA FATA DE EXERCITIILE FIZICE SCHIMBA-TI ATITUDINEA FATA DE EXERCITIILE FIZICE
De cateva zile, o prietena buna de-a mea frecventeaza niste ...


Alte articole despre Psihologie






« 1 2 3 4 »
Pagina 2 din 4






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii