Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam SARMALE
CSID - Metoda de slabire zig-zag
SLABESTE PRIN HIPNOZA
Promotie Superfit decembrie
AM SCUTIRE LA EDUCATIE FIZICA


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole POFTITI LA SLABIT! MARGARETA - CASTIGATOAREA CONCURSULUI
Impins cu haltera de la piept pe plan inclinat
Irina Enea
10 TREBURI CASNICE CARE ARD CELE MAI MULTE CALORII
Proiectul 42 pentru o sansa
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Slabirea si vointa Fierbinte
“Vreau sa slabesc, dar nu am vointa. Ce pot face?”rnCand îti doresti sa slabesti, e nevoie de...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Nutritie » ROSIILE SI BENEFICIILE LOR ASUPRA SANATATII

ROSIILE SI BENEFICIILE LOR ASUPRA SANATATII


ROSIILE_SI_BENEFICII_65673.jpgCa rosiile sunt sanatoase si au o gramada de proprietati antioxidante, nu mai reprezinta nicio noutate pentru nimeni, probabil. Dar ca sucul de rosii este foarte bun pentru a-ti mentine sanatatea oaselor si pentru a preveni osteoporoza, s-ar putea sa fie o surpriza pentru tine. Pentru a nu mai lungi vorba fara folos, iata o serie de avantaje si beneficii asupra sanatatii aduse de consumul regulat de rosii sau suc de rosii.

SUCUL ORGANIC DE ROSII CONTINE MULTI FENOLI

Sucul organic de rosii contine mai multi fenoli decat sucul de rosii care contine rosii provenind din recoltele traditionale, conform unui studiu recent realizat de cercetatori din mai multe tari, apartinand unor institute diferite. Cercetarea in sine a fost sustinuta cu fonduri de la Ministerul Spaniol de Stiinta si Inovatie si aduce informatii pretioase care pot ajuta la solutionarea acestei probleme iscate pe seama subiectului "recolte organice versus recolte conventionale". Datorita faptului ca rosiile sunt cele mai consumate legume proaspete de pe teritoriul spaniol, studiul polifenolilor continuti de sucul de rosii pare sa aiba un sens destul de evident. Cercetarea a dorit totodata sa evidentieze cantitatea de polifenoli continuta atat de sucul organic de rosii, cat si de cel "conventional"; in plus, s-au urmarit si beneficiile acestor sucuri asupra sanatatii. Destul de ciudat e faptul ca desi rosiile sunt consumate in cantitati impresionante pe toate continentele, pana in clipa de fata doar numite componente cu anumite valori nutritionale au fost studiate, enumerand aici licopenul.

Polifenolii sunt o grupare de componente naturale cu inportante proprietati nutrititive, care au abilitatea de a proteja corpul impotriva bolilor cardiovasculare si degenerative si impotriva anumitor forme de cancer. Aceste substante pot sa neutralizeze radicalii liberi si sunt capabile sa regleze activitatea enzimelor, producand in aceasta maniera nenumarate efecte benefice asupra sanatatii. Dupa o analiza atenta a cantitatii totale de flavonoli si acizi hidroxicinamici din sucul de rosii comercializat in magazine si cel organic s-a descoperit faptul ca exista diferente importante intre cele doua. Aceste substante benefice au fost regasite in cantitati mai mari in sucul organic de tomate, iar explicatia ar putea consta in existenta mecanismului de aparare al plantelor, aflat in relatie directa cu tipul de ingrasamant folosit in producerea rosiilor organice sau traditionale.

SUCUL DE ROSII INTARESTE OASELE

Sucul de rosii este "in stare" sa tina osteoporoza departe. Iti vine sa crezi sau nu, s-ar parea ca sucul de rosii, datorita continutului sau bogat in licopeni, contribuie la mentinerea sanatatii oaselor, dar si la prevenirea anumitor forme de cancere, cum ar fi cel de prostata, de san, de pancreas, cervical, de piele, de ovare sau de stomac sau la prevenirea bolilor cardiovasculare. Oamenii de stiinta canadieni spun ca nu e nevoie de mai mult de 2 pahare de suc de rosii pe zi pentru a obtine toate aceste efecte minunate.

Studiul realizat de acestia a implicat 60 de femei aflate la menopauza, cu varste cuprinse intre 50 si 60 de ani, si s-a desfasurat pe durata a 5 luni. In prima luna, femeilor li s-a interzis consumul de rosii si suc de rosii, iar rezultatele au indicat cresterea nivelului de N-telopeptide din sange; aceasta substanta, eliberata in organism in cantitati excesive, este resposabila de fracturile osoase.

In urmatoarele 4 luni ale aceluiasi studiu, aceleasi femei au primit o anumita doza zilnica de suc de rosii, continand 15 mg de licopen; in plus, li s-au administrat capsule continand 35 mg de licopen. La finele celor 4 luni, cercetatorii au observat o scadere considerabila a nivelului de N-telopeptide din sange.

Nota: Pe langa rosii, ardeii rosii, caisele, strugurii rosii, piersicile, grapefruit-ul rosu, sfecla rosie sau vinul rosu contin de asemenea cantitati imrpesionante de licopen.

ROSIILE PREVIN REUMATISMUL

Pe langa cele mentionate mai sus, e bine sa stii ca rosiile nu ingrasa, nu au grasimi, sunt foarte bogate in potasiu, vitaminele A, C si K, fier si calciu si chiar fosfor. Toate acestea, in combinatie cu licopenul si cu o alta substanta care se regaseste in rosii si care are proprietati asemanatoare cortizonului au rolul de a transforma rosiile intr-un depurativ si antiinflamator puternic. Infectiile renale, urinare, guta sau chiar cosntipatia si reumatismul s-ar parea ca pot sa fie vindicate sau vizibil ameliorate prin consumul regulat de rosii sau suc de rosii. Ulcerul sau hiperacididatea gastrica pot de asemenea sa fie ameliorate daca se consuma timp de 21 de zile pana la 1 litru si jumatate de suc proaspat de rosii. Daca urmaresti sa faci o detoxifiere generala, sucul de rosii poate deveni aliatul tau numarul 1.



Alexandra Igna


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca foarte bine.)

Acest articol a fost vizualizat de 75132 ori.



Slabirea si vointa

10 Mai 2024

“Vreau sa slabesc, dar nu am vointa. Ce pot face?”

Cand îti doresti sa slabesti, e nevoie de vointa ca sa faci primul pas. Depinde doar de tine sa iei decizia si apoi sa te apuci de dieta, de miscare si de celelalte obiceiuri sanatoase. Pana aici, pare ca lumea se descurca. Însa multi se pierd pe parcurs. Vointa se refera la capacitatea cuiva de a depune efort în mod constient pentru a atinge un scop stabilit. Este asociata cu hotararea si perseverenta, cu o anumita disciplina.



Cele mai hranitoare verdeturi de primavara

29 Aprilie 2024

In acest clip vorbim despre verdeturi de primavara pe care sa le incluzi in meniul tau!

Poti sa spui ce anotimp e, doar privind raionul de fructe si legume dintr-un supermarket? Multe dintre produse sunt disponibile tot timpul anului, asa ca sezonalitatea nu mai este foarte vizibila, cu toate ca se recomanda sa mancam alimente de sezon, locale. In plus, unele verdeturi nu sunt mereu in supermarketuri, poate le mai gasesti doar in piete sau la micile magazine de fructe si legume.

Noi spunem ca merita totusi sa faci un drum la piata, mai ales ca primavara vei gasi o multime de verdeturi proaspete, pline de nutrienti si savoare!


Cum te refaci rapid dupa efort?

26 Aprilie 2024

Indiferent de sportul practicat, refacerea dupa efort este un element care nu ar trebui sa lipseasca din rutina post-antrenament si post-competitie.

Exista numeroase modalitati de refacere mai rapida a organismului dupa o activitate fizica solicitanta, de la simplul masaj pana la folosirea unor tehnologii de ultima generatie, care accelereaza procesele de reparare musculara.

Iata cateva metode eficiente de refacere, disponibile si la Centrul Superfit!


Articole din aceeasi categorie

10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI 10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI
Telina contine in proportie de 95% apa, fapt pentru care ...
CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2 CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2
Potrivit HealthDay News, ceasca ta obisnuita de cafea ar putea ...


ESTE ZAHARINA MAI BUNA DECAT ZAHARUL? ESTE ZAHARINA MAI BUNA DECAT ZAHARUL?
De-a lungul timpului ne-am tot confruntat cu problema aditivilor alimentari ...
LEGATURA DINTRE SARE SI HIPERTENSIUNE LEGATURA DINTRE SARE SI HIPERTENSIUNE
"Consumul excesiv de sare, zahar si alcool dauneaza grav sanatatii." ...


Alte articole despre Nutritie






1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 1 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii