Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam FITNESS IN FUNCTIE DE VARSTA
MINIMUM DE MISCARE
SISTEMUL SPLIT
ALIMENTE ANTIAGING
CEAIUL OOLONG SI LUPTA IMPOTRIVA OBEZITATII


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole Interviu la KanalD despre sucuri carbogazoase
CAMPANIA TRAIESTE SANATOS, SSFB 2006
Temporizarea suplimentelor nutritive
STREETBALL - SPORTUL ELIBERARII
CSID - Gustarile in parc si riscul de obezitate
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cele mai hranitoare verdeturi de primavara Fierbinte
In acest clip vorbim despre verdeturi de primavara pe care sa le incluzi in meniul tau!rnPoti sa spui ce anotimp...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Nutritie » CE SA MANANCI CA SA COMBATI STRESUL SI DEPRESIA

CE SA MANANCI CA SA COMBATI STRESUL SI DEPRESIA


CE_SA_MANANCI_CA_SA__51874.jpgPaste fainoase, branza, prajituri din ciocolata, cartofi prajiti, inghetata - acestea sunt cateva din alimentele preferate cand te simti epuizat, tensionat sau deprimat. Aceste alimente te pot face sa te simti mai bine o perioada scurta de timp, pana cand starea ta de spirit negativa se va ameliora si vei trece la actiune.

Totusi exista alimente care iti pot aduce un real comfort emotional cand te lupti cu stresul si depresia. Poti sa incepi cu schimbari minore, care te vor ajuta sa-ti imbunatatesti dispozitia, de exemplu - in loc sa mananci o prajitura poti consuma o banana. Alegerile culinare pe care le faci vor influenta modul in care te simti. Daca iti alegi cu grija mancarea in asa fel incat sa contina principalii nutrienti, poti sa-ti creezi un adevarat scut impotriva depresiei si sa-ti ameliorezi sanatatea emotionala.

Magneziu pentru dispozitie


Magneziu constituie un element de importanta majora pentru buna functionare a organismului. Are rol in metabolismul vitaminei C, al calciului, fosforului, sodiului si potasiului. Este esential pentru buna functionare a muschilor si nervi. Magneziul impiedica formarea depunerilor de calciu, a calculilor renali si biliari. Constituie un factor de crestere, un tonic general, un regenerator celular, un echilibrant psihic si un drenor hepatic. Contribuie la mentinerea unui sistem cardiovascular sanatos, are actiune antidepresiva, fiind cunoscut si ca mineral antistres. In combinatie cu calciul, magneziul actioneaza ca un tranchilizant natural. Sporeste reactiile de aparare ale organismului si lupta impotriva efectelor imbatranirii.

Alimentele care contin magneziu sunt migdalele, avocado, nucile, smochinele, curmalele, spanacul, seminte de dovleac si floarea soarelui, arahidele, soia, somonul, cereale precum grau, orez, porumb. Ar trebui sa incerci sa consumi macar unele dintre aceste alimente, ca sa te asiguri ca ii aduci organismului tau un aport suficient de magneziu.

Grasimile si carbohidratii de calitate

Evitarea grasimilor pentru o sanatate corespunzatoare - este sloganul pe care il auzi aproape in fiecare zi, dar totusi acest concept este inteles uneori gresit. Grasimile extrase din plante sunt vitale pentru sanatatea creierului, de aceea nu trebuie sa evitam folosirea lor. Surse bogate in grasimi vegetale sunt: avocado, semintele de dovleac, floarea soarelui, nucile, alunele, uleiul de masline extravirgin.

Majoritatea evita consumul carbohidratilor ca sa mai pierda din kilograme. Dar cand suntem stresati si deprimati, avem o pofta nebuna de a consuma astfel de alimente, deoarece carbohidratii produc serotonina, care ne induce o stare de buna dispozitie si calm. Cresterea brusca a glicemiei este urmata de o scadere la fel de brusca... si de sentimente de vinovatie ca nu ne-am putut abtine sa nu mancam o bucata mare de tort. Ar trebui sa consumi suficienti carbohidrati in fiecare zi ca sa sa-ti hranesti creierul asa cum trebuie, dar acest lucru nu inseamna sa mananci mai multe dulciuri (carbohidrati simpli), care duc la o crestere rapida a zaharului in sange. Cautati sa mancati carbohidrati complecsi (fibre), precum cereale integrale, legume (cartofii sunt o alegere excelenta) si fasole boabe. Carbohidratii complecsi contin fibre, care scad lent nivelul glicemiei si reduc efectele negative ale schimbarii dispozitiei.

Ca sa obtii nivele ridicate de energie, ar trebui sa combini carbohidratii complecsi cu proteinele si vei lupta mai eficient cu depresia. Ia cate o gustare compusa din branza cu continut scazut in grasime, biscuiti din cereale integrale, carne de curcan, paine integrala, iaurt. Chiar si o ceasca de lapte degresat te-ar putea ajuta, este o gustare care iti taie pofta de mancare.

Opteaza pentru alimente bogate in acizi omega 3

Poate ca ai auzit de acizii polinesaturati omega 3, folositi ca un remediu pentru o gama larga de patologii. Cand vine vorba insa de depresie, studiile efectuate arata ca o dieta bogata in acest tip de acizi ajuta la imbunatatirea starii de spirit. Asocierea dintre nivelul scazut de acizi grasi omega 3 si cresterea incidentei depresiei este observata la femeile insarcinate si la cele care alapteaza. Alimentele bogate in acizi grasi omega 3 includ somonul, sardinele, tonul, pastravul, halibutul - peste plat, de apa sarata, soia, nucile, semintele de in.

Alte trucuri :

- Ca sa atingi un echilibru emotional, imbunatateste-ti balanta nutritionala. Aceasta inseamna sa incluzi in dieta zilnica grasimi, carbohidrati si proteine. Si fii sigur ca bei suficiente lichide...
- Nu sari peste mese, mai bine mananca putin si des. Uneori din cauza ca suntem prea ocupati sarim peste mese si nu realizam ce efect negativ poate avea acest lucru asupra starii noastre de spirit.
- In loc sa mananci "junk food", creste consumul de fibre prin consumul de paine integrala, cereale, fructe si legume.
- Putem sa vorbim de anumite alimente care desi par bogate in nutrienti, precum produsele pe baza de secara, poate nu se potrivesc stilului tau de personalitate... Cu un nutritionist sau dietetician care sa te ghideze, vei descoperi ce ti se potriveste sau nu. Poate ar fi interesant sa incerci sa nu consumi o saptamana produse care au gluten si sa vezi ce schimbari intervin in starea ta de spirit.


Dr. Raluca Burja


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 54970 ori.



Cele mai hranitoare verdeturi de primavara

29 Aprilie 2024

In acest clip vorbim despre verdeturi de primavara pe care sa le incluzi in meniul tau!

Poti sa spui ce anotimp e, doar privind raionul de fructe si legume dintr-un supermarket? Multe dintre produse sunt disponibile tot timpul anului, asa ca sezonalitatea nu mai este foarte vizibila, cu toate ca se recomanda sa mancam alimente de sezon, locale. In plus, unele verdeturi nu sunt mereu in supermarketuri, poate le mai gasesti doar in piete sau la micile magazine de fructe si legume.

Noi spunem ca merita totusi sa faci un drum la piata, mai ales ca primavara vei gasi o multime de verdeturi proaspete, pline de nutrienti si savoare!


Cum te refaci rapid dupa efort?

26 Aprilie 2024

Indiferent de sportul practicat, refacerea dupa efort este un element care nu ar trebui sa lipseasca din rutina post-antrenament si post-competitie.

Exista numeroase modalitati de refacere mai rapida a organismului dupa o activitate fizica solicitanta, de la simplul masaj pana la folosirea unor tehnologii de ultima generatie, care accelereaza procesele de reparare musculara.

Iata cateva metode eficiente de refacere, disponibile si la Centrul Superfit!


Beneficiile consumului de CACAO

22 Aprilie 2024

Desi ciocolata este un dulce iubit si foarte celebru in toata lumea, boabele de cacao, materia de baza a ciocolatei, nu sunt la fel de cunoscute. Stiai ca se pot consuma ca atare si au beneficii pentru sanatate?

Da, exact, pe langa pudra de cacao, de pus la prajituri sau din care poti sa prepari cacao cu lapte, exista si boabe de cacao simple, gata de savurat. Despre proprietatile nutritive ale boabelor de cacao, sub diferite forme, iti voi vorbi in acest clip.


Articole din aceeasi categorie

10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI 10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI
Telina contine in proportie de 95% apa, fapt pentru care ...
CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2 CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2
Potrivit HealthDay News, ceasca ta obisnuita de cafea ar putea ...


ESTE ZAHARINA MAI BUNA DECAT ZAHARUL? ESTE ZAHARINA MAI BUNA DECAT ZAHARUL?
De-a lungul timpului ne-am tot confruntat cu problema aditivilor alimentari ...
LEGATURA DINTRE SARE SI HIPERTENSIUNE LEGATURA DINTRE SARE SI HIPERTENSIUNE
"Consumul excesiv de sare, zahar si alcool dauneaza grav sanatatii." ...


Alte articole despre Nutritie






1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 1 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii