Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam Alimentatia si cresterea in greutate
ECHILIBRUL ENERGETIC - SECRETUL CONTROLARII GREUTATII
7 SECRETE PENTRU A SCADEA O MASURA LA IMBRACAMINTE
Stretching - abdomen - teorie
Concurs Isostar


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole Campania Aripi Deschise
PRINCIPALII 5 INAMICI AI INIMII
COPIII SI OBEZITATEA
DETOXIFIEREA DE TOAMNA - CATEVA RETETE DELICIOASE
REGIMUL DE SLABIRE - CATEVA PRINCIPII
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Beneficiile ginsengului Fierbinte
Multe dintre produsele si alimentele acum la moda sunt, de fapt, vechi remedii naturale redescoperite si promovate...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Slabire » CE NE FACE GRASI?

CE NE FACE GRASI?


CE_NE_FACE_GRASI_20831.jpgTimp de mai mult de un secol medicii au crezut ca oamenii se ingrasa pentru ca maninca mai multe calorii decit ard. Acum, un surprinzator studiu nou confrunta aceasta notiune aratind cum calitatea caloriilor, nu numai cantitatea, este ceea ce declanseaza obezitatea. De fapt, carbohidratii, nu doar caloriile, sint cei ce alimenteaza epidemia de obezitate.

Noile cercetari demonstreaza ca secretul pierderii in greutate si mentinerii slabirii este sa maninci mai putini carbohidrati, sau sa te rezumi la cei care sint digerati incet. Aceasta dieta poate consuma mai multe calorii, si ajuta sa dai jos mai multe kilograme, decit urmind dieta conventionala scazuta in grasimi recomandata de cei mai de seama specialisti.

Mincind mai putini carbohidrati, corpul tau arde caloriile la fel de eficient ca si cum ai fi exersat o ora in plus - au comunicat cercetatorii.

Nu toate caloriile se comporta la fel

Intr-un studiu nou, publicat de Jurnalul Asociatiei Medicale Americane, 21 de adulti obezi au scazut cu 10 pina la 15 procente din greutatea lor corporala de-a lungul unei perioade de 12 saptamini. Dupa o perioada de stabilizare de o luna, in care participantii la studiu pur si simplu si-au mentinut noua greutate, ei au urmat trei diete diferite, in ordine aleatoare, pentru o luna fiecare.

Rezultatele au indicat ca, in ciuda vechiului adagio "calorii intra, calorii ies", nu toate caloriile sint egale. Desi participantii au fost hraniti cu exact cantitatea de calorii pe care au cheltuit-o zilnic, fiecare din cele trei diete a avut efecte diferite. Calitatea caloriilor care intra in organism poate afecta numarul de calorii care se ard, sustine autorul principal al studiului.

Ce diete au fost studiate?

Cele trei diete testate au fost:

- o dieta saraca in grasimi, care a inclus cereale integrale, carne slaba, fructe si legume. Aproximativ 60% din caloriile din aceasta dieta conventionala vin din carbohidrati, cu 20% venind din proteine si 20% din grasimi.
- o dieta cu incarcatura glicemica redusa, care inlocuieste unele produse cerealiere si legume cu amidon cu grasimi sanatoase, legume fara amidon, fructe si alte produse vegetale. Carbohidratii din aceasta dieta sint cei care se digera incet, pastrind stabile nivelurile zaharului din singe mai degraba decit sa stimuleze secretia de insulina. Aproximativ 40% din calorii au provenit din carbohidrati, 20% din proteine si 40% din grasimi.
- o dieta foarte scazuta in carbohidrati, modelata dupa regimul Atkins. Aceasta dieta includea carne, grasimi si legume. Aproximativ 10% din calorii derivau din carbohidrati, 30% din proteine si 60% din grasimi.

Cum s-au comportat cele trei diete?

In mod surprinzator, dieta saraca in grasimi a dat cele mai slabe rezultate. A dus la cele mai putine calorii arse, un nivel ridicat de rezistenta la insulina (care creste riscul diabetului de tip 2, comotiei cerebrale si bolii coronariene), si un ansamblu de lipide nesanatoase.
Dieta saraca in carbohidrati a ars cele mai multe calorii, dar a avut de asemenea unele rezultate negative. A dus la niveluri ridicate ale hormonului de stres cortisol si a crescut nivelurile proteinei C-reactive, ambele putind creste riscul bolii cardiovasculare.

Dieta cu incarcatura glicemica redusa a ars mai multe calorii decit dieta redusa in grasimi, dar nu la fel de multe ca dieta cu nivel scazut de carbohidrati. Totusi, nu au fost efecte negative ale cortisolului sau proteinei C-reactive asociate cu aceasta dieta.

Cite calorii au fost arse?

In dieta cu carbohidrati redusi participantii la studiu au ars aproape 320 mai multe calorii pe zi decit cei care au consumat acelasi numar de calorii in dieta cu grasimi reduse, ceea ce este egal cu numarul de calorii arse intr-o ora de activitate fizica moderata ca intensitate. Cei cu dieta de incarcatura glicemica scazuta au ars aproape 200 de calorii mai mult pe zi decit cei cu dieta de grasimi reduse.

Cercetari anterioare au aratat ca adultii tineri obezi care secreta hormonul insulina la niveluri ridicate, responsabila de depozitarea grasimii in adipocite, beneficiaza mai mult de pe urma dietei cu incarcatura glicemica scazuta decit a celei reduse in grasimi, ducind la 6,4 kg pierdute in 6 luni, slabire mentinuta si un an mai tirziu, in comparatie cu 1,3 kg pierdute prin dieta redusa in grasimi.

Procentul de grasime corporala a fost de asemenea imbunatatit in acest grup de secretori de niveluri ridicate de insulina, care au pierdut in medie 2,6% grasime corporala, comparativ cu 0,9% pierdere de catre cei la dieta cu grasimi reduse. Dieta glicemic scazuta a imbunatatit de asemenea nivelurile de HDL colesterol si trigliceride la toti participantii, indiferent de nivelul lor de secretie de insulina.

Aceste cercetari indica faptul ca reducerea incarcaturii glicemice poate fi mai eficienta pentru mentinerea slabirii si prevenirea bolilor cardiovasculare decit este reducerea grasimilor din dieta.

Mentinerea slabirii

Desi cei mai multi oameni pot face schimbari de dieta care duc la pierderea greutatii, pastrarea greutatii la care s-a ajuns este o alta poveste. Un motiv poate fi datorat dificultatii de a pastra regimul pentru o perioada lunga de timp. O solutie este urmarea unui program de sustinere a pierderii greutatii care incurajeaza auto-monitorizarea ingerarii de hrana si greutatea, ceea ce te face mai putin expus la a minca impulsiv.

Un studiu nou a gasit ca barbatii si femeile suferind de obezitate care au participat 12 saptamini la un program comercial de slabire (de asta-data Weight Watchers) si-au sporit obiceiurile de auto-reglare, cum ar fi urmarirea alimentatiei si a greutatii, ducind la o slabire mai importanta. Alte cercetari arata ca pur si simplu scriind pe hirtie ce maninci duce la slabire mai accentuata decit atunci cind nu tii un jurnal al hranei.



slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 46221 ori.



Beneficiile ginsengului

13 Mai 2024

Multe dintre produsele si alimentele acum la moda sunt, de fapt, vechi remedii naturale redescoperite si promovate ca la carte. Se pun reflectoarele pe beneficiile excelente pentru sanatate si capacitatea lor de a vindeca tot felul de boli.

Ginsengul face parte din aceste plante considerate miraculoase pentru sanatate, datorita rezultatelor sale in preventia si tratamentul mai multor afectiuni.



Slabirea si vointa

10 Mai 2024

“Vreau sa slabesc, dar nu am vointa. Ce pot face?”

Cand îti doresti sa slabesti, e nevoie de vointa ca sa faci primul pas. Depinde doar de tine sa iei decizia si apoi sa te apuci de dieta, de miscare si de celelalte obiceiuri sanatoase. Pana aici, pare ca lumea se descurca. Însa multi se pierd pe parcurs. Vointa se refera la capacitatea cuiva de a depune efort în mod constient pentru a atinge un scop stabilit. Este asociata cu hotararea si perseverenta, cu o anumita disciplina.



Cele mai hranitoare verdeturi de primavara

29 Aprilie 2024

In acest clip vorbim despre verdeturi de primavara pe care sa le incluzi in meniul tau!

Poti sa spui ce anotimp e, doar privind raionul de fructe si legume dintr-un supermarket? Multe dintre produse sunt disponibile tot timpul anului, asa ca sezonalitatea nu mai este foarte vizibila, cu toate ca se recomanda sa mancam alimente de sezon, locale. In plus, unele verdeturi nu sunt mereu in supermarketuri, poate le mai gasesti doar in piete sau la micile magazine de fructe si legume.

Noi spunem ca merita totusi sa faci un drum la piata, mai ales ca primavara vei gasi o multime de verdeturi proaspete, pline de nutrienti si savoare!


Articole din aceeasi categorie

CE ASCUNDE CRESTEREA IN GREUTATE CE ASCUNDE CRESTEREA IN GREUTATE
Frustrarea de a vedea kilogramele in plus pe cintar, sau ...
SLABESTE CU SEMINTELE DE FLOAREA SOARELUI SLABESTE CU SEMINTELE DE FLOAREA SOARELUI
Indelung dezbatute pentru "rolul" lor de a rotunji siluete si ...


4 TRUCURI PENTRU A ACCELERA ELIMINAREA KILOGRAMELOR IN PLUS 4 TRUCURI PENTRU A ACCELERA ELIMINAREA KILOGRAMELOR IN PLUS
Esti atent la alimentele din meniul tau, calculezi numarul de ...
SOLUTII ORIGINALE PENTRU O SILUETA DE INVIDIAT SOLUTII ORIGINALE PENTRU O SILUETA DE INVIDIAT
Credeai ca nu poti castiga lupta impotriva cantarului decat urmand ...


Alte articole despre Slabire






1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 1 din 12






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii