Home  |  Sitemap  |  Contact


Cele mai noi articole CINCI ALIMENTE RECOMANDATE ATUNCI CAND AI DIABET
Ce trebuie sa stii despre vizitele tale la stomatolog
Rumalaya gel si Rumalaya forte - solutia naturala pentru durerile musculare si articulare
Silviu Marin
10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI
Sondaj de opinie
  Cum iti alegi medicul? *
La intamplare
De pe Internet
La recomandarea unui cunoscut
La recomandarea medicului de familile
 


Articole din aceeasi categorie
Vezi arhiva de sondaje


Lucru în România
Ecuatia Slabirii
Sala Bucuresti
Ro Club Maraton
Nutritie Sportiva
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole SCADEREA IN GREUTATE, UN PROCES DE TRANSFORMARE COMPORTAMENTALA
Borul
SANDVIS CU LEGUME SI PUI
Extensia bratului cu gantera
Dana Serbanescu
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Promotia lunii decembrie 2020 Fierbinte
In luna decembrie, Centrul Medical Superfit iti ofera serviciile la un pret cu 25% mai mic!rnSi nu doar atat:...
Citeste mai mult


calculator
Iti recomandam APARARE PENTRU TOAMNA
CSID - Consumati sucuri de fructe!
IG MIC
Energia si activitatea fizica
Ridicarea umerilor cu gantera
slabire cu nutritionist online gratis

Sunteti aici :: Nutritie » ZAHARUL, PLACEREA NOASTRA VINOVATA

ZAHARUL, PLACEREA NOASTRA VINOVATA


ZAHARUL_PLACEREA_NOA_10906.jpgZaharul este placerea noastra vinovata, fie ca ne place sau nu sa recunoastem. Zaharul este, totodata, toxic, si s-a transformat, incet si sigur, intr-unul din factorii majori care stau la baza majoritatii problemelor legate de greutate cu care tot mai multa lume se confrunta in ultima vreme. Un studiu publicat recent intr-o revista americana vorbeste despre legatura dintre un consum ridicat de zahar si ratele crescute ale diabetului. Studiul s-a desfasurat intre granitele a nu mai putin de 175 de tari si a durat circa un deceniu. Coreland o serie de alti factori importanti, cercetatorii au ajuns la concluzia ca prezenta unor cantitati mari de zahar in mancarea pe care o consuma o populatie a unei anumite tari este direct legata de rate crescute ale diabetului, fara a depinde de ratele de obezitate inregistrate.

Cu alte cuvinte, potrivit aceluiasi studiu, nu doar obezitatea poate sa cauzeze diabet. Zabarul poate de asemenea sa contribuie la aparitia acestei boli, fara a fi intr-un fel legat de obezitate. Iar obezitatea nu conduce intotdeauna la diabet. Studiul cu pricina are asadar niste rezultate care sunt la fel de sigure ca si cele din anii 60, cand s-a descoperit legatura de netagaduit dintre tigari si cancerul la plamani. Studiul a tinut de asemenea cont si de o serie de alti factori cruciali, cum ar fi nivelul de saracie, gradul de urbanizare, varsta, obezitate, activitatea fizica, numarul total de calorii si mancarea ingerate de subiectii. A fost respectat de asemenea criteriul numit Bradford Hill, potrivit caruia exista o legatura de cauzalitate intre doze (cu cat exista mai mult zahar disponibil, cu atat rata diabetului este mai mare), durata (daca zaharul este disponibil pentru perioade mai lungi de timp, prevalenta diabetului creste), direct proportionalitate (prin consumul mai mare de zahar, rata diabetului creste, dar si descreste la un consum mai mic de zahar), directionalitate (diabeticii nu incep sa consume mai mult zahar; oamenii care consuma cantitati mari de zahar sunt mai predispusi sa dezvolte diabet).

Ideea principala din spatele acestui studiu este urmatoarea: fiecare crestere cu circa 150 de kilocalorii/persoana/zi in consumul total de calorii este legata de o crestere cu 0.1 a prevalentei diabetului (nesemnificativa). In acelasi timp, o crestere in valoare de 150 kilocalorii/persoana/zi in ceea ce priveste consumul de zahar a fost asociata cu o crestere a prevalentei diabetului cu 1.1 procente. Asadar, pentru fiecare 350 de ml dintr-o bautura indulcita cu zahar introdusa zilnic in meniul unei persoane dintr-o anumita tara, rata diabetului creste cu pana la 1%.

Probabil ca mai rau de atat nu se poate, iar dovedirea unei cauzalitati stiintifice nu necesita controlarea completa a dietelor a mii de oameni vreme de decenii intregi. Urmatorii pasi logici se refera la reevaluarea corespunzatoare a toxicitatii zaharului, eliminarea fructozei, acea molecula din zahar care cauzeaza problemele de pe lista alimentelor care sunt cunoscute a fi sigure.

Pe un alt front, cativa oameni de stiinta au inaintat o petitie care se doreste a stabili niste limite clare si sigure ale consumului de zahar, si declararea acelor niveluri de zahar care ar trebui sa fie considerate a fi nesigure sau periculoase. Retine ca nu toate caloriile sunt create in mod egal. Cu alte cuvinte, toate caloriile dau aceeasi cantitate de energie atunci cand sunt arse, dar corpul uman trateaza caloriile provenite din consumul de zahar in mod diferit, iar aceasta diferenta este cea care cauzeaza o multime de probleme de sanatate. Obezitatea in sine nu este cauza cresterii dramatice a restului de boli cornice cu care se confrunta din ce in ce mai multa lume. Obezitatea trebuie privita mai degraba ca si un sindrom metabolic ce ii poate lovi pe cei care au o greutate normala, dar si pe cei care sunt obezi. Sindromul metabolic este rezultatul rezistentei la insulina, care pare a fi un rezultat direct al consumului de aditivi din zahar. Pe scurt, nu supraalimentarea simpla, in sine, te poate imbolnavi, ci consumul excesiv de zahar.



Alexandra Igna

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca foarte bine.)

Acest articol a fost vizualizat de 33314 ori.



Adauga un comentariu Acest articol are 0 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii

Articole din aceeasi categorie

TOP 10 ALIMENTE CAPCANA TOP 10 ALIMENTE CAPCANA
Ai venit din concediu si primul lucru pe care l-ai ...
REMEDII NATURALE IMPOTRIVA BOLILOR PARAZITARE REMEDII NATURALE IMPOTRIVA BOLILOR PARAZITARE
Bolilele parazitare se intalnesc cel mai adesea la copii, insa ...


SOIA - ALIMENT-MEDICAMENT SOIA - ALIMENT-MEDICAMENT
Soia provine din Asia , unde era cultivata cu 3000 ...
DEZVALUIRILE UNUI MIT: ACNEEA SI ALIMENTATIA DEZVALUIRILE UNUI MIT: ACNEEA SI ALIMENTATIA
Despre acnee s-au scris prea multe. Despre cine o da ...


Alte articole despre Nutritie






« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 6 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii