Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam GIMNASTICA DE ACASA
CUM SA NE FERIM DE TINTARI, CAPUSE SI ALTE INSECTE
PIEPT DE PUI CU CARTOFI IN SOS ALB
6 EFECTE NEOBISNUITE ALE EXERCITIILOR FIZICE
DIETA HCG ESTE O MODA RISCANTA


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole VITAMINELE B SI PERFORMANTA SPORTIVA
AVOCADO
MITURI
Exercitii pentru muschii feselor
INSOMNIA, BALAURUL NOPTILOR NOASTRE
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cum ne organizam corect mesele Fierbinte
Sari peste micul dejun, ciugulesti toata ziua, iar seara ti se face foame si “spargi” frigiderul....
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Nutritie » SUPERALIMENTE SAU PERICOLE PENTRU SANATATE?

SUPERALIMENTE SAU PERICOLE PENTRU SANATATE?


SUPERALIMENTE_SAU_PE_37857.jpgPentru a avea o dieta echilibrata si o silueta armonioasa este important sa consumi zilnic alimente care contin vitamine si minerale esentiale pentru un organism puternic. Nutritionistii considera ca un meniu inteligent poate inlocui suplimentele alimentare si elimina starile de oboseala, stresul si problemele dermatologice.
Exista, insa, cateva alimente controversate care au multiple beneficii, dar si efecte adverse:


1.Ciocolata


Desi este un desert delicios, ciocolata trebuie alesa cu atentie pentru a obtine efecte pozitive dincolo de placerea gustului. Evita sortimentele cu diverse creme, precum si ciocolata alba pentru ca au foarte mult zahar si grasimi. Expertii in nutritie au demonstrat ca numai ciocolata amaruie (cu un continut de cacao de minim 70%) protejeaza inima deoarece normalizeaza tensiunea arteriala si contine potasiu si magneziu. De asemenea, antioxidantii si flavonoidele din componenta ciocolatei previn aparitia ridurilor. Ciocolata imbunatateste si starea de spirit, putand fi utilizata ca remediu pentru depresia usoara, dar numai pe termen scurt.
In ciuda acestor beneficii, ciocolata poate provoca migrene, precum si arsuri la stomac. Datorita continutului ridicat de oxalati, ciocolata creste riscul formarii calculilor renali. Pentru a-ti proteja rinichii, trebuie sa bei minim 2 litri de apa zilnic.
Chiar daca exista si aspecte negative, nu inseamna ca trebuie sa renunti la desertul tau preferat! Nutritionistii considera ca un consum moderat de ciocolata (30g pe zi) este benefic pentru organism, nu da dependenta si te mentine in forma.


2.Carnea rosie


De cele mai multe ori este inclusa pe "lista neagra" in planurile de alimentatie sanatoasa, dar daca stii cum sa o alegi si sa o prepari, poate fi consumata fara probleme in cantitati moderate.
Carnea rosie previne anemia si stimuleaza imunitatea, fiind o sursa importanta de fier si zinc. De asemenea, contine vitamina D si proteine.
Conform studiilor recente, carnea rosie creste riscul apartiei afectiunilor cardiovasculare pentru ca are foarte multe grasimi saturate. Consumul excesiv de carne rosie poate favoriza apariţia diabetului de tip 2 si a artritei.
Pentru a evita efectele nocive, alege carnea slaba, dar nu o praji! Nici carnea preparata la gratar nu este recomandata pentru ca in timpul prepararii sunt produse hidrocarburi policiclice aromatice, compusi cancerigeni. Poti savura o friptura la cuptor, cu diferite sosuri si condimente aromate.


3.Nucile


Bogate in vitamina E, magneziu, seleniu, calciu, cupru, fosfor si fier, nucile sunt o gustare crocanta, care te energizeaza. De asemenea, sunt o sursa importanta de proteine, fibre si acizi grasi Omega 3. Astfel, nucile iti protejeaza inima si reduc nivelul colesterolului "rau".
In cadrul unui studiu recent s-a constatat ca persoanele care consuma 30g de nuci crude in fiecare zi pot diminua cu pana la 35% riscul unui atac de cord. Un consum moderat de nuci are efecte benefice si in cazul diabetului de tip 2. Nucile pot fi incluse in dieta persoanelor care sufera de diabet deoarece mentin nivelul glicemiei in limite normale. Cercetatorii de la Universitatea Harvard au constatat ca nucile pot preveni diabetul, daca sunt consumate dimineata, pe stomacul gol, sau la sfarsitul fiecarei mese, cate 3 nuci.
De obicei, nucile sunt ocolite de cei care sunt la dieta pentru ca au multe calorii (aproximativ 600 calorii la 100g). Cu toate acestea, un studiu recent realizat in Spania a demonstrat ca persoanele care mananca nuci de cel putin patru ori pe saptamana pot slabi cu pana la 5 kg in doua luni, comparativ cu cele care nu consuma deloc nuci.
Desi exista multiple informatii care confirma ca nucile ar trebui sa devina o "vedeta" in meniul tau, trebuie sa stii ca exista si aspecte negative. In primul rand, evita sa cumperi nuci prajite pentru ca au mult zahar, grasimi saturate, sodiu si conservanti. Numai nucile crude sunt benefice pentru organism. De asemenea, nucile contin cantitati ridicate de oxalati, care pot cristaliza, cauzand formarea calculilor renali.
In concluzie, nutritionstii iti recomanda sa consumi 30g de nuci crude pe zi, in cadrul unei diete variate care sa includa fructe, legume, produse lactate degresate si carne slaba. Astfel, vei avea un organism puternic fara sa acumulezi kilograme in plus.


4.Ouale


Ouale sunt un aliment esential pentru functionarea optima a organismului, continand vitaminele A, D, E, B1, B2, B6, B12, precum si fier, zinc, iod, calciu, seleniu si proteine. In plus, sunt o sursa excelenta de luteina si zeaxantina, doi carotinoizi care protejeaza ochii si previn cataracta. Ouale imbunatatesc memoria si abilitatile cognitive pentru ca stimuleaza activitatea creierului si dezvoltarea functiilor neurologice.
In ciuda acestor beneficii, de-a lungul timpului au fost semnalate si aspecte negative legate de acest aliment. Un ou are aproximativ 200 mg de colesterol, continut de albus. Din acest motiv ouale au fost de multe ori excluse din dieta persoanelor cu un nivel ridicat al colesterolului. Studiile recente au clarificat aceasta problema, demonstrand ca nivelul colesterolului din sange nu este influentat in mod decisiv de consumul anumitor alimente, ci ca grasimile saturate si modul de preparare a alimentelor sunt factorii determinanti. Astfel, daca nu mananci mai mult de un ou pe zi si il fierbi, in loc sa-l prajesti, vei evita problemele legate de colesterol. Persoanele care sufera de diabet trebuie, de asemenea, sa nu consume mai mult de sapte oua pe saptamana pentru a preveni afectiunile cardiovasculare.
Ouale pot fi integrate foarte usor in cadrul unei diete variate, care iti furnizeaza nutrientii esentiali pentru a face fata efortului fizic si intelectual. Poti consuma ouale fierte cu putina sare si suc de lamaie sau le poti adauga la salate.



Amalia Scurt


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 54148 ori.



Cum ne organizam corect mesele

18 Aprilie 2024

Sari peste micul dejun, ciugulesti toata ziua, iar seara ti se face foame si “spargi” frigiderul. Nu reusesti sa te organizezi cu mancarea, sub pretextul ca esti ocupat si nu mai ai timp si de asta.

Poate mesele tale se reduc adesea la covrigi, biscuiti, dulciuri sau batoane de ciocolata, mancate pe marginea biroului, cu o sticla de suc alaturi, in timp ce lucrezi de zor. Daca ai o alimentatie dezordonata si iti lipseste un program regulat de mese, cresc sansele sa consumi frecvent produse prea calorice, cu grasimi, sare si zahar in exces, sarace in nutrienti.

In acest clip vei afla cum sa iti organizezi mesele!


Beneficiile extraordinare ale TURMERICULUI

26 Martie 2024

Promovate ca adevarate cocktailuri de energie, „shot-urile” din lamaie, ghimbir si turmeric sunt pe val printre pasionatii de fitness si sanatate. Despre lamaie si ghimbir am vorbit deja in alte clipuri pe care le gasesti pe canalul meu, dar cum ramane cu turmericul?

Care este rolul lui in aceasta familie a super-alimentelor?


Cea mai USOARA dieta de slabire

18 Martie 2024

Ai incercat sa slabesti cu diferite regimuri, dar nu ai reusit sa te tii prea mult de ele? Poate simteai mereu ca iti era foame, erau greu de urmat sau nu-ti placeau alimentele propuse. Ei bine, se poate si altfel!

Exista diete de slabit eficiente, dar pentru care nu trebuie sa-ti dai viata si buzunarul peste cap. Azi plecam in cautarea dietei de slabit care da rezultate si pe care o poti tine fara mare dificultate.


Articole din aceeasi categorie

ALIMENTE CARE ANULEAZA EFECTELE UNUI ANTRENAMENT EFICIENT ALIMENTE CARE ANULEAZA EFECTELE UNUI ANTRENAMENT EFICIENT
Mergi des la sala pentru a-ti modela o silueta armonioasa, ...
BENEFICIILE CONSUMULUI DE CEAPA BENEFICIILE CONSUMULUI DE CEAPA
Ceapa, prazul si usturoiul sunt unele din legumele neaose cu ...


ALIMENTE CARE DAU DEPENDENTA SI CENTIMETRI IN PLUS ALIMENTE CARE DAU DEPENDENTA SI CENTIMETRI IN PLUS
Tentatiile culinare sunt dificil de ocolit atunci cand vrei sa ...
6 LUCRURI PE CARE TREBUIE SA LE AFLI DESPRE CAFEINA 6 LUCRURI PE CARE TREBUIE SA LE AFLI DESPRE CAFEINA
Cafeaua aromata, ceaiul, bauturile racoritoare si ciocolata sunt principalele surse ...


Alte articole despre Nutritie






« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 2 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii