Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam SARITUL CORZII, UN EXCELENT ANTRENAMENT CARDIO
Dietele cu foarte putine calorii
Exercitii cu mingea gonflabila
HIDRATAREA CELULARA
INVINGE RACEALA!


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole POSTUL ALIMENTAR - STIINTA SI TRADITIE
CELE MAI SANATOASE 10 BUCATARII ETNICE
Suntem 70% apa
AI NEVOIE DE MOTIVE CA SA SLABESTI?
CSID - Copiii crescuti de bunici au sanse mai mari sa devina obezi
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Metabolism activ la +40 de ani Fierbinte
După vârsta de 40 de ani, metabolismul începe să încetinească, iar acest lucru poate influența...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Sanatate » SOLUTII NATURALE PENTRU DINTI SANATOSI

SOLUTII NATURALE PENTRU DINTI SANATOSI


SOLUTII_NATURALE_PEN_3573.jpgStim cu totii ca durerile de dinti sunt foarte greu de suportat, fiind una dintre cele mai crunte dureri, resimtite acut de toti cei care se confrunta cu astfel de probleme. Unde mai pui ca tratamentul nu este deloc unul accesibil, fiind destul de costisitor.


Cel mai bine este sa incerci sa iti mentii o igiena dentara corespunzatoare cu ajutorul unor tratamente simple si ieftine, pe baza de plante si fructe, si vei vedea ca vizita la medicul stomatolog va fi una de intretinere si nicidecum una de tratare.

Igiena dentara trebuie sa faca parte din rutina ta zilnica, asa ca spala-te cel putin de doua ori pe zi si foloseste ata dentara pentru spatiile inguste dintre dinti. De asemenea, pentru a reduce aciditatea, mananca dupa fiecare masa alune ori branza.


Mic truc: foloseste cat mai des apa de gura pentru o respiratie proaspata si curata.


Pentru a intari smaltul dintilor, dar si pentru a combate actiunea bacteriilor, bea regulat ceaiuri bogate in fluor si tanin sau mananca struguri ori gutui. Ce spui de telina? Pe langa binecunoscutul efect afrodisiac, telina, consumata cruda, indeparteaza tartrul.


Poti incerca si un masaj al gingiilor cu bicarbonat de sodiu care reduce aciditatea si albeste smaltul dintilor, insa nu il folosi mai des de doua ori pe saptamana.


Iti recomad sa eviti citricele in exces, muraturile, salatele cu otet, alcoolul ori zaharul, acestia fiind adevarati dusmani ai dintilor.


Ceaiuri care combat durerea


Din pacate, odata ce au aparut cariile ori paradontoza, acestea nu mai pot fi vindecate decat apeland la un medic stomatolog, insa poti incerca sa ameliorezi durerile puternice cu ajutorul unor tratamente naturiste.


Probleme precum inflamatiile dentare, infectiile usoare ale gingiilor sau abcesele pot fi, in schimb, destul de usor de tratat prin intermediul unor leacuri din plante, "leacuri babesti" cum li se mai spun.


Pentru a dezinfecta zonele inflamate si pentru a calma durerile, poti folosi plante precum musetel, cimbru, sunatoare, coada soricelului, cerentel, tataneasa sau galbenele, toate acestea avand actiune antiseptica. Este suficient sa adaugi trei lingurite cu varf de astfel de plante la o cana de apa fiarta si sa lasi apoi infuzia la racit. Foloseste aceste ceaiuri pentru a-ti clati gura pana termini ceaiul. Pentru rezultate vizibile, repeta tratamentul de trei sau patru ori pe zi.


Anason si cimbru pentru dinti sensibili


Ai o sensibilitate crescut la dulce sau rece? Daca da, foloseste un leac pe care il stiau si bunicile noastre, mai exact clateste-ti gura cu apa calduta si sarata. Pentru un efect de durata, iti recomand tinctura de anason sau chimion.


Mod de preparare: foloseste 20 g de fructe uscate la 100 ml de alcool de 70ş. Lasa tinctura la macerat timp de 10 zile. Ce ramane de facut? Sa incepi, evident, tratamentul. Pune, deci, 20 de picaturi intr-un pahar cu apa de gura si clateste bine. Pentru efecte vizibile, trebuie sa repeti constant acest procedeu timp de cel putin o saptamana.


Daca doresti, poti inlocui fructele de anason cu tinctura de cimbru pe care o prepari din 10 g de plante macerate in 100 ml de alcool. Pune, apoi, 20 sau 25 de astfel de picaturi de tinctura de anason si 3 picaturi de ulei de menta sau de levantica in apa de gura si foloseste aceasta solutie pentru cel putin o saptamana.


Ceaiul verde previne cariile


Cum poti preveni cariile si paradontoza? Simplu... Bea regulat ceai verde. Prin continutul ridicat de fluor si tananti, ceaiul verde intareste smaltul dintilor, avand si un efect astringent asupra gingiilor, vindecand micile rani sau calmand usturimile.


Daca bei o cana de ceai verde o data pe zi, nu vei mai avea probleme cu formarea tartrului si vei preveni atacul acizilor asupra cavitatii bucale.


Ceaiul verde in care ai stors o felie de lamaie te ajuta si in cazul mirosului neplacut al gurii.

Si ceaiul negru este foarte bogat in fluor deci, il poti folosi fara grija pentru a preveni neplacutele carii ce pot aparea la nivelul danturii.


Alimente recomandate pentru o dantura sanatoasa si curata: branzeturi, lapte, nuci, alune, usturoi, caise uscate, hering, somon, oua si unt, toate bogate in fosfor si vitamina A.


Dupa fiecare masa, daca nu ai la indemana periuta si pasta de dinti, iti recomand sa mananci cate un mar, acesta mentinand dantura curata.



Iuliana Moraru


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca foarte bine.)

Acest articol a fost vizualizat de 71120 ori.



Metabolism activ la +40 de ani

10 Decembrie 2024

După vârsta de 40 de ani, metabolismul începe să încetinească, iar acest lucru poate influența modul în care corpul tău procesează energia. În general, masa musculară începe să scadă treptat, iar asta poate duce la o ardere mai redusă a caloriilor, chiar și atunci când ești activ. De aceea, multe persoane observă că le este mai ușor să acumuleze kilograme, chiar dacă dieta și nivelul de activitate fizică rămân aceleași. Această schimbare nu este doar despre vârstă, ci și despre stilul de viață. Factorii precum nivelul de stres, somnul insuficient și schimbările hormonale, cum ar fi scăderea nivelului de estrogen sau testosteron, joacă un rol important.

Corpul tău începe să stocheze mai multă grăsime în jurul abdomenului, iar energia pare să fie mai greu de menținut pe parcursul zilei. Vestea bună este că poți contracara aceste efecte! Exercițiile care întăresc musculatura, cum ar fi antrenamentele de rezistență, pot ajuta la menținerea masei musculare și la stimularea metabolismului. Totodată, o dietă echilibrată, bogată în proteine, legume și fibre, alături de un somn de calitate, te poate sprijini în a-ți menține greutatea sub control.

Cu puțină atenție la nevoile corpului tău, poți să rămâi în formă și să te bucuri de energie la orice vârstă. Cheia este să-ți adaptezi obiceiurile pentru a susține un metabolism sănătos pe termen lung.


Beneficiile sucului de Noni

10 Decembrie 2024

Sucul de noni, obținut din fructele arborelui Morinda citrifolia, este apreciat pentru numeroasele beneficii asupra sănătății. Bogat în antioxidanți, acest suc ajută la combaterea stresului oxidativ și la protejarea celulelor împotriva daunelor provocate de radicalii liberi. Este cunoscut și pentru proprietățile sale antiinflamatorii, fiind de ajutor în reducerea inflamațiilor și în susținerea sistemului imunitar.

Un alt beneficiu important al sucului de noni este capacitatea sa de a îmbunătăți digestia. Conținutul său de enzime și fibre sprijină sănătatea intestinală, ajutând la eliminarea toxinelor și la asimilarea mai bună a nutrienților.


Îmbătrânirea articulaţiilor poate fi limitată

25 Noiembrie 2024

Îmbătrânirea fără probleme este despre a-ți păstra sănătatea și energia pe măsură ce anii trec, astfel încât să te bucuri din plin de viață. E vorba de a avea grijă de tine, atât fizic, cât și emoțional, printr-un stil de viață echilibrat care include o alimentație sănătoasă, mișcare regulată și odihnă suficientă. Un aspect esențial este să rămâi activ social și mental.

Conexiunile cu ceilalți și implicarea în activități care îți stimulează mintea te pot ajuta să te simți conectat și împlinit. În plus, gestionarea stresului și a emoțiilor negative joacă un rol important, pentru că liniștea interioară contribuie la sănătatea ta generală.

Totodată, prevenția este cheia. Vizitele regulate la medic, controalele de rutină și adoptarea unor obiceiuri care să sprijine imunitatea te pot ajuta să previi problemele majore. Asta înseamnă și să fii deschis să înveți și să te adaptezi, inclusiv când vine vorba de tehnologie sau noi perspective asupra vieții. Îmbătrânirea fără probleme nu înseamnă să lupți împotriva timpului, ci să-l accepți cu grație, să ai grijă de corpul și mintea ta, și să te bucuri de tot ce ai realizat până acum.


Articole din aceeasi categorie

SANATATE IN CIFRE SANATATE IN CIFRE
Odihna, alimentatie sanatoasa, sport, relaxare, voie buna...Acestea sunt secretele unei ...
VITAMINIZAREA PIELII VITAMINIZAREA PIELII
Toti stim ca administrarea unei doze zilnice de vitamine si ...


INSOMNIA POATE FI TRATATA CHIAR DE TINE INSOMNIA POATE FI TRATATA CHIAR DE TINE
De obicei nu trebuie sa ne gandim prea mult la ...
GIMNASTICA SENZORIALA PERINATALA GIMNASTICA SENZORIALA PERINATALA
Ce inseamna gimnastica senzoriala perinatala? O apropiere normala, gestuala si ...


Alte articole despre Sanatate






Pagina 7 din 14






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii