Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam YOGA, ARTA RELAXARII
Suplimentarea cu concentrate proteice din zer si soia mareste raspunsul la antrenamentul cu greutati
MANCARE PENTRU CREIER
EMPATICII, AMATORI AI CURELOR DE SLABIRE
Vanadiul


Nutritie Sportiva
Ecuatia Slabirii
Sala Bucuresti
Lucru în România
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole Extensia picioarelor la aparat
STRATEGII DE SCADERE IN GREUTATE
CUM MANCAM, ASA TRAIM
CIUDAT, DAR ADEVARAT - SOLUTII CONTROVERSATE DE SANATATE
REMEDII IMPOTRIVA DURERILOR DE CAP
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Dieta Low FODMAP, utila in sindromul colonului iritabil Fierbinte
Dieta low FODMAP a fost propusa de un grup de cercetatori australieni cu scopul de a ameliora simptomele digestive...
Citeste mai mult


calculator
slabire rapida cu nutritionist online

Sunteti aici :: Slabire » SLABESTE NUMARAND CALORII

SLABESTE NUMARAND CALORII


SLABESTE_NUMARAND_CA_69662.jpgChiar daca in cadrul unei cure de slabire accentul se pune mai mult pe grasimi, carbohidrati si numarul sau cantitatea lor, nu trebuie sa lasi caloriile pe dinafara. Unele cercetari arata ca atunci cand mananci foarte multe calorii la o masa vei intampina greutati atunci cand vei dori sa slabesti prin intermediul exercitiilor fizice, deci e lesne de inteles de ce numararea caloriilor este importanta. De fapt, gandeste-te ca daca te tii de acest obicei nesanatos de a manca "peste satul" in mod regulat vei avea sanse foarte mari sa nu arzi 400 de calorii la urmatoarea sesiune de aerobic, ci mult mai putine, comparativ cu cineva care a mancat mai putin ca tine si face aceleasi exercitii.

Si daca circa 1500-1700 de calorii pe zi par sa fie numerele magice ale oricarei diete, trebuie sa stii ca greutatea si efortul fizic depus zi de zi sunt factori importanti care trebuie sa decida care este acest numar cu exactitate. Ideea e sa nu te lasi purtat de val si sa iti propui sa te supui infometarii; nu vei face altceva decat sa iti pacalesti organismul ca treci printr-o "foamete generala", iar acesta te va rasplati inmagazinand calorii de "frica" sa nu ramana fara mai tarziu. Astfel, te poti trezi ca rabzi de foame zilnic, dar vitejeste, in timp ce acul cantarului indica acelasi numar blestemat de kilograme. Ce sa mai zicem de efectele negative asupra sanatatii...

In concluzie, din categoria "asa nu" avem curele de infometare si aportul excesiv de mic de calorii, corelat cu numarul de kilograme sau munca fizica depusa. Nu poti sa lucrezi in constructii, pe santier zi de zi, facand munca fizica, si sa adopti o dieta cu 1200 de calorii pe zi. E usor sa cazi in extrema cealalta (si de ce nu, chiar de pe o schela, la o ameteala cauzata de foame), mai ales ca toata lumea e de parere ca infometarea e solutia suprema de slabire. Tocmai de aceea, iata cateva informatii utile referitoare la calorii, importanta acestora, cum se numara si cum se urmaresc, astfel incat toata aceasta activitate sa iti aduca numai beneficii si sa te ajute sa-ti controlezi greutatea si chiar sa slabesti.

DE CATE CALORII AI NEVOIE?

Caloriile sunt unitati de masura prin intermediul carora se determina cantitatea de energie din alimente. Organismul foloseste energie pentru a realiza toate activitatile si functiile biologice, si fiecare individ are nevoie de un anumit aport caloric necesar mentinerii greutatii. In cazul in care vei arde sau vei consuma mai putine calorii comparativ cu numarul obisnuit de calorii pe care le consumi, vei ajunge, intr-un final, sa slabesti. Acest proces are si un nume "deficit caloric" iar regula de aur este ca un deficit caloric de 3500 de calorii te va ajuta sa slabesti circa jumatate de kilogram.

Exista o metoda numita metoda Harris-Benedict care ne spune numarul exact de calorii de care avem nevoie zi de zi. Metoda este una matematica si are ca si variabile inaltimea, greutatea, varstaa, sexul si tipul de efort fizic depus (tepoti incadra intr-una din aceste categorii: sedentar, usor activ, activ, foarte activ sau excesiv de activ). Rezultatul poarta numele de rata metabolica bazala. Pe Internet poti sa gaseesti o multime de astfel de calculatoare care necesita o simpla intoducere a informatiilor de mai sus si care iti vor returna propria rata metabolica bazala. In functie de aceasta, vei afla cu exactitate care e numarul exact de calorii de care ai nevoie zilnic, pentru a-ti mentine greutatea si starea de sanatate.

De exemplu, pentru o persoana de sex feminin in varsta de 30 de ani care cantareste 60 de kilograme, are o inaltime de 1.7 metri si exercita zilnic o activitate usoara (usor activ), rata metabolica este de 1396, care corespunde unui necesar zilnic caloric de 1919.5 calorii. Urmand aceeasi formula, un barbat in varsta de 30 de ani care are o inaltime de 1.75 metri, 70 de kilograme si este activ (face sport zilnic) are nevoie de 2628.8 calorii zilnic.

NUMARA CALORII PENTRU A SLABI

Acum ca ai aflat cate ceva despre calorii si importanta lor in mentinerea greutatii, a sosit momentul mult asteptat: acela in care vei afla cum anume poti sa manipulezi numarul caloriilor pentru a scadea in greutate. Regulile de baza: evita un aport caloric sub 1200 de calorii zilnic si incearca sa arzi sau sa scazi numarul zilnic de calorii cu circa 250-500 de calorii.

Extrem de utile in acest demers iti vor fi etichetele produselor alimentare. Producatorii sunt obligati sa afiseze pe fiecare produs cantitatea exacta de calorii sau aportul energetic, de obicei pe 100 de grame, sau pe o portie. Tot etichetele sunt cele de la care vei afla continutul nutritional al unui aliment, dar poti consulta si unele site-uri de specialitate care iti pot indica acelasi lucru, sau poti citi meniurile in cautare de rubrici gen "numar de calorii" in dreptul fiecarui fel de mancare.

Cum anume poti folosi datele continute de etichetele alimentelor? Simplu. Controlandu-ti portiile de mancare. Masoara-ti mancarea tinand cont de marimile portiilor; foloseste un pahar gradat sau o lingurita, de exemplu, si tine cont de faptul ca alimente cum ar fi dulceata, gemul siropurile, smantana si alte asemenea poti fi masurate cu lingura, in timp ce pastele sau cerealele pot avea ca si unitate de masura un pahar. Unele alimente pot fi masurate in functie de numarul de felii sau bucati (in cazul ciocolatei sau mezelurilor feliate), astfel incat iti va fi foarte usor sa stabilesti cate calorii ai ingerat. Bineinteles ca orezul sau faina necesita un cantar de bucatarie, deoarece de regula aportul caloric de pe etichetele acestui tip de produse se refera la 100 de grame sau la 1 kilogram.

Exista si mancare la pachet care contine exact numarul de calorii inscriptionat pe eticheta; asta ineamna, bineinteles, ca daca te vei infrupta din intreaga cantitate vei ingera numarul X de calorii de pe eticheta, fara a mai avea nevoie de alte unitati de masura. Poti sa iti procuri o carte care sa iti dea numarul exact de calorii al alimentelor, sau poti sa descoperi un site de incredere, sa identifici alimentele pe care le consumi cel mai des si sa folosesti un jurnal caloric. Noteaza tot ce ai mancat intr-o zi, caloriile corespunzatoare si, la sfarsitul zilei vezi ce ai putea sa schimbi, respectiv sa reduci sau chiar sa elimini de pe lista, astfel incat urmatoarea zi sa iti aduca un aport mai mic de calorii. Daca scopul tau e sa slabesti folosind metoda numararii caloriilor, ar fi bine sa pui sanatatea pe primul loc, si sa nu uiti de alimente precum fructele, legumele sau proteinele, in detrimentul a trei bucati de ciocolata pe zi, de exemplu. Chiar daca s-ar putea ca doua banane si 3 bucati de ciocolata sa aiba un numar aproximativ egal de calorii, mergi pe mana nutritionistilor si alege sanatatea, adica fructele.

E nevoie de o disciplina impresionanta si o vointa pe masura pentru a "te tine" de metoda numararii caloriilor pentru ca rezultatele sa se vada, dar e mult mai util sa vezi totul notat pe o bucata de hartie, frumos cantarit si analizat. Fii stapanul caloriilor si nu le lasa sa te stapaneasca si te vei apropia cu pasi repezi de greutatea dorita.


Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 58460 ori.



Dieta Low FODMAP, utila in sindromul colonului iritabil

4 Decembrie 2023

Dieta low FODMAP a fost propusa de un grup de cercetatori australieni cu scopul de a ameliora simptomele digestive neplacute cauzate de sindromul colonului iritabil sau in engleza IBS - irritable bowel syndrome, adica balonare, dureri si crampe abdominale, gaze in exces, diaree sau, dimpotriva, constipatie.

Dar ce inseamna FODMAP? Denumirea de FODMAP se refera la o serie de substante prezente in alimente, mai exact la oligozaharide fermentabile, dizaharide, monozaharide si polioli.

Urmareste clipul pentru mai multe detalii!


Te ajuta CARNITINA sa slabesti?

28 Noiembrie 2023

Vrei sa slabesti si te-ai gandit sa iei carnitina? Daca practici un sport si te-ai uitat pe site-urile cu suplimente alimentare, poate ai observat printre multe alte produse L-carnitina, promovata si ca instrument de ardere a grasimilor.

Te ajuta acest produs sa faci mai bine fata efortului fizic, sa ai rezultate mai bune si chiar sa slabesti? Hai sa vedem ce spun oamenii de stiinta!


Beneficiile vitaminei C

20 Noiembrie 2023

Vitamina C este poate cea mai celebra vitamina, la care ne gandim imediat cand ne ia raceala sau vrem sa avem imunitatea mai buna. Cu nume de cod acid ascorbic, este o vitamina hidrosolubila, adica se dizolva in apa si nu poate fi sintetizata si depozitata in corp, asa ca trebuie sa ne-o asiguram constant din ce mancam sau din suplimente.

Partea buna? E usor accesibila in numeroase alimente si se absoarbe bine in organism.



Adauga un comentariu Acest articol are 0 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii

Articole din aceeasi categorie

DIETA SCARSDALE DIETA SCARSDALE
Elaborata in perioada anilor '70 de cardiologul American Tarnower, dieta ...
PATRU ASPECTE ALE SLABIRII FARA STRES PATRU ASPECTE ALE SLABIRII FARA STRES
Te rastesti la colegi fara nici un motiv. Te simti ...


ALIMENTE CU PUTINE CALORII ALIMENTE CU PUTINE CALORII
Nisa alimentelor cu calorii negative se dezvolta incontinuu si multi ...
SECRETELE SLABIRII EFICIENTE SECRETELE SLABIRII EFICIENTE
Stii cum ar trebui sa scazi in greutate: mananci mai ...


Alte articole despre Slabire






« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 3 din 12






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii