Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam Abductia picioarelor la aparat (din pozitia sezand)
Slabirea pe termen lung
CALCULATOR - NUTRIENTI IN DIETA ZILNICA
Ridicari pe varfuri (pe un picior)
CU SERIOZITATE DESPRE OBEZITATE


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole EXISTA ARME CONTRA CELULITEI
TAE BO TE AJUTA SA SLABESTI
SUPA DE CEAPA GRATINATA
CELE MAI ABSURDE DIETE DIN 2010
FAST FOOD - PERICOLE LA TOT PASUL
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Metabolism activ la +40 de ani Fierbinte
După vârsta de 40 de ani, metabolismul începe să încetinească, iar acest lucru poate influența...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Sanatate » SEMINTELE DE CHIA SUNT BOGATE IN ANTIOXIDANTI

SEMINTELE DE CHIA SUNT BOGATE IN ANTIOXIDANTI


SEMINTELE_DE_CHIA_SU_84741.jpgNoni, goji, in, catina; domestice sau de peste mari si tari, mai mult sau mai putin cunoscute, ieftine sau mai greu accesibile, consumate ca atare sau in tot soiul de preparate culinare care de care mai apetisante sau cel putin ciudate, toate aceste fructe si seminte fac parte din gama de produse homeopate pe care tot mai multi specialisti (cel putin de peste ocean) le recomanda. Semintele de chia se regasesc de asemenea in aceeasi categorie de seminte care se pare ca ar avea efecte benefice asupra sanatatii. Cum anume? Afla continuandu-ti lectura.

CUM IDENTIFICI SEMINTELE DE CHIA?

Chia sau Salvia hispanica este o planta erbacee anuala de vara ce face parte din familia Labiatae. Beneficiile lantei au fost observate inca din secolul al XVI-lea, cand au fost mentionate in documente aztece; semintele de chia au fost numite "cele mai complexe surse de energie si putere". Recoltarea semintelor implica si curatarea lor aproape imediata, in procese de tip mecanic. Florile, frunzele si restul partilor nefolositoare de la planta de chia sunt indepartate, iar semintele intregi se macina cu ajutorul unui concasor. Semintele de chia nu se deterioreaza, putand fi pastrate pentru perioade indelungate de timp fara a capata o aroma ranceda, datorita continutului bogat de antioxidanti.

Semintele de chia seamana cu semintele de mac, fiind albe sau negre. Ambele sortimente au valori nutritionale foarte bune si studii recente au aratat ca ambele tipuri de seminte sunt bogate in omega 3.

SEMINTELE DE CHIA CONTIN MULTE FIBRE

Aproximativ 25 de grame de seminte de chia contin circa 7 grame de fibre. Daca ne gandim ca in circa 100 de grame de paine alba regasim 6 grame de fibre, si in 100 de grame de paine intermediara se gasesc cam 7 grame de fibre, matematica simpla ne poate ajuta sa facem putina lumina in ceea ce priveste semintele de chia si continutul lor incredibil de ridicat in fibre. O digestie mai buna, un regim alimentar mai relaxat, slabire mai usoara, un mai bun management al colesterolului rau, protectie impotriva cancerului de colon, toate acestea sunt efecte ale consumului de fibre. Asasar, semintele de chia te pot ajuta mult in acest sens, oferindu-ti camtitati mari de fibre in cadrul unor portii mici de seminte. Fibrele semintelor de chia sunt atat solubile, cat si insolubile. Aproximativ trei sferturi din aceste fibre sunt insolubile; fibrele solubile au capacitatea de a crea o vascozitate mai mare decat cea obtinuta din alte fibre folosite in cadrul dietelor. Poti sa testezi aceasta afirmatie punand o lingurita de seminte de chia intr-un pahar continand 30 ml de apa. Gelul rezultat este asemanator cu ceea ce va contine stomacul tau, in cazul in care vei alege sa incerci aceste seminte. Vei reusi astfel sa incetinesti procesul prin care enzimele digestive descompun carbohidratii in zahar simplu.

SEMINTELE DE CHIA CONTIN VITAMINE SI MINERALE

Ne referim aici la cantitati mari de calciu, magneziu, mangan, fosfor, fier sau zinc. Toate acestea se regasesc in aceste seminte ce contin de asemenea cantitati de proteine mai mari decat cerealele. De exemplu, graul contine proteine in proportie de 14%, orezul 8%, porumbul 14%, iar ovazul are 15% proteine. Semintele de chia contin intre 19 si 23% proteine complete. Cu alte cuvinte, aceste proteine contin aminoacizi esentiali intr-un raport echilibrat. Daca fructele de catina, de exemplu, sunt ceva mai greu de suportat din cauza gustului specific pe care nu multi il apreciaza ca atare, semintele de chia nu au nicio aroma. Avantajul e ca le poti amesteca alaturi de orice alte ingrediente ti-ar putea face cu ochiul (ramai totusi in sfera celor sanatoase, pe cat posibil) si te vei bucura de aroma acelor ingrediente.

De exemplu, iaurtul de dimineata poate fi imbunatatit considerabil prin adaugarea semintelor de chia; la fel stau si lucrurile in cazul salatelor de care e recomandat sa te apropii zilnic. Painea, ouale sau chiar sucurile proaspete de fructe pot sa fie presarate cu seminte de chia. Consumate ca atare, au un gust acceptabil de asemenea. Sportivilor le este recomandat sa inmoaie cateva grame de seminte de chia in apa bauta inaintea antrenamentelor, pentru a se hidrata mai bine. In plus, consumate alaturi de alte alimente pot sa te ajute sa atingi starea de satietate mult mai repede, datorita ingredientelor continute care contribuie la o digerare mai lenta. Imprimand o digestie mai lenta, sunt folositoare celor bolnavi de diabet, cu atat mai mult cu cat au un indice glicemic mic.



slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 57863 ori.



Metabolism activ la +40 de ani

10 Decembrie 2024

După vârsta de 40 de ani, metabolismul începe să încetinească, iar acest lucru poate influența modul în care corpul tău procesează energia. În general, masa musculară începe să scadă treptat, iar asta poate duce la o ardere mai redusă a caloriilor, chiar și atunci când ești activ. De aceea, multe persoane observă că le este mai ușor să acumuleze kilograme, chiar dacă dieta și nivelul de activitate fizică rămân aceleași. Această schimbare nu este doar despre vârstă, ci și despre stilul de viață. Factorii precum nivelul de stres, somnul insuficient și schimbările hormonale, cum ar fi scăderea nivelului de estrogen sau testosteron, joacă un rol important.

Corpul tău începe să stocheze mai multă grăsime în jurul abdomenului, iar energia pare să fie mai greu de menținut pe parcursul zilei. Vestea bună este că poți contracara aceste efecte! Exercițiile care întăresc musculatura, cum ar fi antrenamentele de rezistență, pot ajuta la menținerea masei musculare și la stimularea metabolismului. Totodată, o dietă echilibrată, bogată în proteine, legume și fibre, alături de un somn de calitate, te poate sprijini în a-ți menține greutatea sub control.

Cu puțină atenție la nevoile corpului tău, poți să rămâi în formă și să te bucuri de energie la orice vârstă. Cheia este să-ți adaptezi obiceiurile pentru a susține un metabolism sănătos pe termen lung.


Beneficiile sucului de Noni

10 Decembrie 2024

Sucul de noni, obținut din fructele arborelui Morinda citrifolia, este apreciat pentru numeroasele beneficii asupra sănătății. Bogat în antioxidanți, acest suc ajută la combaterea stresului oxidativ și la protejarea celulelor împotriva daunelor provocate de radicalii liberi. Este cunoscut și pentru proprietățile sale antiinflamatorii, fiind de ajutor în reducerea inflamațiilor și în susținerea sistemului imunitar.

Un alt beneficiu important al sucului de noni este capacitatea sa de a îmbunătăți digestia. Conținutul său de enzime și fibre sprijină sănătatea intestinală, ajutând la eliminarea toxinelor și la asimilarea mai bună a nutrienților.


Îmbătrânirea articulaţiilor poate fi limitată

25 Noiembrie 2024

Îmbătrânirea fără probleme este despre a-ți păstra sănătatea și energia pe măsură ce anii trec, astfel încât să te bucuri din plin de viață. E vorba de a avea grijă de tine, atât fizic, cât și emoțional, printr-un stil de viață echilibrat care include o alimentație sănătoasă, mișcare regulată și odihnă suficientă. Un aspect esențial este să rămâi activ social și mental.

Conexiunile cu ceilalți și implicarea în activități care îți stimulează mintea te pot ajuta să te simți conectat și împlinit. În plus, gestionarea stresului și a emoțiilor negative joacă un rol important, pentru că liniștea interioară contribuie la sănătatea ta generală.

Totodată, prevenția este cheia. Vizitele regulate la medic, controalele de rutină și adoptarea unor obiceiuri care să sprijine imunitatea te pot ajuta să previi problemele majore. Asta înseamnă și să fii deschis să înveți și să te adaptezi, inclusiv când vine vorba de tehnologie sau noi perspective asupra vieții. Îmbătrânirea fără probleme nu înseamnă să lupți împotriva timpului, ci să-l accepți cu grație, să ai grijă de corpul și mintea ta, și să te bucuri de tot ce ai realizat până acum.


Articole din aceeasi categorie

DONEAZA 50 DE CUVINTE ONLINE CA SA POTI ALEGE UN MEDIC BUN PENTRU TINE DONEAZA 50 DE CUVINTE ONLINE CA SA POTI ALEGE UN MEDIC BUN PENTRU TINE
Cand am o suferinta eu ma astept ca doctorul sa ...
MITURI DESPRE SANATATE SI OBEZITATE MITURI DESPRE SANATATE SI OBEZITATE
Ai auzit vreodata spunandu-se ca micul dejun este cea mai ...


DETOXIFIEREA DE PRIMAVARA DETOXIFIEREA DE PRIMAVARA
In cazul in care vrei sa afli cum sa iti ...
OBSERVATII DESPRE DIETA VEGETARIANA OBSERVATII DESPRE DIETA VEGETARIANA
Alegerea de a fi vegetarian poate porni de la argumentul ...


Alte articole despre Sanatate






« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 2 din 14






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii