Sunteti aici :: Antrenament » SARITUL CORZII, UN EXCELENT ANTRENAMENT CARDIO
SARITUL CORZII, UN EXCELENT ANTRENAMENT CARDIO
Rareori mi se intampla sa vad prin sala oameni care folosesc coarda in cadrul antrenamentelor cardio si mi se pare ciudat. Oare li se pare demodat sa foloseasca o banala sfoara cu 2 manere in locul aparatelor moderne? Nu imi dau seama. Saritul corzii este un foarte bun exercitiu cardio, care pe langa antrenarea sistemului cardiovascular, are efecte excelente si asupracoordonarii si echilibrului. Daca este folosit in mod regulat, acest exercitiu mareste rezistenta la efort.
Iata in continuare cateva argumente care sper sa va convinga sa folositi coarda:
1. Este o metoda ieftina de antrenament
2. Poate fi folosita oriunde, mai ales daca nu aveti acces la o sala sau calatoriti - fiindca are dimensiuni mici, poate fi foarte usor transportata in bagaj
3. Se poate folosi atat afara, cat si in sala sau acasa - important este sa fie suficient spatiu liber
4. Poate fi o excelenta schimbare in antrenament pentru cei care s-au plictisit de aceleasi metode de antrenament folosite zi de zi
5. Este o metoda foarte eficienta de ars calorii - daca reusiti sa sariti timp de o ora, puteti consuma pana la 1000 de kilocalorii
6. Ajuta la tonifierea intregului organism - deoarece implica toata musculatura organismului
Saritul corzii nu este un exercitiu periculo, insa este bine sa va luati cateva masuri de precautie pentru a reduce la minim orice incident neplacut. In primul rand, este de preferat sa va cumparati incaltaminte de sport confortabila, de calitate - veti evita o entorsa de glezna si nici nu veti avea dureri la nivelul talpilor dupa atata sarit. Incalziti-va bine inainte sa sariti corda - faceti exercitii de intindere si sarituri pe loc, cu genunchii la piept.
La inceput nu va fi usor sa sariti corda, dar nu va pierdeti increderea si rabdarea, pentru ca dupa cateva sedinte de antrenament veti capata coordonarea necesara, suficienta pentru a face cateva zeci sau sute de sarituri la rand.
Incepeti prin a sari cate 5 minute, de minim 3 ori pe saptamana. Chiar daca va incurcati in corda si trebuie sa va opriti, reluati miscarea si perseverati. Dupa cateva saptamani veti observa ca va este mult mai usor sa va coordonati si aveti rezistenta suficienta pentru a creste la 10 minute durata de sarit, apoi chiar la 20-30 minute de 3-5 ori pe saptamana.
Dr. Serban Damian
Acest articol a fost vizualizat de 85101 ori.
Îmbătrânirea articulaţiilor poate fi limitată
25 Noiembrie 2024Îmbătrânirea fără probleme este despre a-ți păstra sănătatea și energia pe măsură ce anii trec, astfel încât să te bucuri din plin de viață. E vorba de a avea grijă de tine, atât fizic, cât și emoțional, printr-un stil de viață echilibrat care include o alimentație sănătoasă, mișcare regulată și odihnă suficientă. Un aspect esențial este să rămâi activ social și mental.
Conexiunile cu ceilalți și implicarea în activități care îți stimulează mintea te pot ajuta să te simți conectat și împlinit. În plus, gestionarea stresului și a emoțiilor negative joacă un rol important, pentru că liniștea interioară contribuie la sănătatea ta generală.
Totodată, prevenția este cheia. Vizitele regulate la medic, controalele de rutină și adoptarea unor obiceiuri care să sprijine imunitatea te pot ajuta să previi problemele majore. Asta înseamnă și să fii deschis să înveți și să te adaptezi, inclusiv când vine vorba de tehnologie sau noi perspective asupra vieții. Îmbătrânirea fără probleme nu înseamnă să lupți împotriva timpului, ci să-l accepți cu grație, să ai grijă de corpul și mintea ta, și să te bucuri de tot ce ai realizat până acum.
Mic ghid de inlocuiri alimentare
18 Noiembrie 2024Alegerile alimentare sănătoase joacă un rol esențial în menținerea sănătății și a stării de bine. O dietă echilibrată, bogată în fructe, legume, cereale integrale, proteine slabe și grăsimi sănătoase, oferă nutrienții necesari pentru energie și funcționare optimă a organismului.
Consumarea unei varietăți de alimente ajută la prevenirea deficiențelor nutriționale, iar limitarea zahărului, a grăsimilor trans și a alimentelor procesate poate reduce riscul de boli cronice, cum ar fi diabetul sau bolile de inimă. Alegerea porțiilor adecvate și hidratarea corectă completează un stil de viață sănătos, contribuind la un corp și o minte în formă optimă.
Cum previi degradarea creierului?
4 Noiembrie 2024Menținerea sănătății creierului este esențială pentru o viață activă și echilibrată. Printre cele mai eficiente metode se numără o alimentație sănătoasă, somnul adecvat, activitatea fizică regulată și stimularea mentală continuă.
O dietă bogată în antioxidanți, acizi grași omega-3 și vitamine (cum ar fi vitamina B și E) sprijină funcțiile cognitive. Somnul de calitate ajută la consolidarea memoriei și la regenerarea celulară, iar exercițiile fizice îmbunătățesc circulația sângelui către creier, contribuind la o mai bună funcționare cognitivă. De asemenea, activitățile precum cititul, puzzle-urile, învățarea unei limbi noi sau practicarea unui hobby pot stimula creierul și pot preveni declinul cognitiv.
Menținerea unei vieți sociale active și gestionarea stresului prin tehnici de relaxare, precum meditația, sunt, de asemenea, importante pentru sănătatea mentală.
Sportul este foarte important pentru remodelarea siluetei, dar trebuie sa ...
Atunci cand simti ca problemele te coplesesc si vezi numai ...
Exercitiile fizice nu se adreseaza in intregime abdomenului, picioarelor, spatelui ...