Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam Saritul corzii, un excelent antrenament cardio
HAMBURGERI DIN CARNE TOCATA
ANTIOXIDANTI NEENZIMATICI
CINE MI-A FURAT ADOLESCENTA?
CALCULATOR - METs SI CONSUM DE OXIGEN


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole ANOREXIA SEXUALA
MITURI DESPRE SANATATE SI OBEZITATE
IG MEDIU
DIETA PERSONALIZATA
CONSTIPATIA, O PROBLEMA FRECVENTA
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Beneficiile extraordinare ale TURMERICULUI Fierbinte
Promovate ca adevarate cocktailuri de energie, „shot-urile” din lamaie, ghimbir si turmeric sunt pe...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Sanatate » SANATATEA COPIILOR

SANATATEA COPIILOR


SANATATEA_COPIILOR_35165.jpgPentru multi parinti, planurile si pregatirile pentru sosirea pe lume a unui copil incep cu cateva luni bune inainte de marele eveniment. De la cumpararea hainutelor, a patutului sau a jucariilor, la amenajanrea unei camere pentru cel mic, gasirea unui ginecolog, alegerea metodei de nastere, a numelui, cate si mai cate umplu gandurile viitorilor parinti de pretudindeni. Odata cu nasterea micutului, alte ganduri si probleme isi fac incet si sigur aparitia: boli ale copilariei, vaccinuri, alergii, pericole care pandesc la tot pasul prin casa, sunt multe hopurile prin care trebuie sa treaca un parinte pentru a-si ingriji si proteja copilul in mod corespunzator, cel putin in mediul in care micutul isi petrece cel mai mult timp, deocamdata - caminul. Articolul de fata isi propune sa treaca in revista o serie de probleme specifice celor mici, dar si cateva sfaturi prin care tu, ca parinte, le poti face fata mai usor.

O casa sigura

Sa o luam de la inceput. Camera copilului. Patut. Bare. Saltea. Asternut. Jucarii suspendate. Toate utile, toate normale si totusi...toate periculoase pentru micutul tau care se poate incurca, impiedica sau sufoca in ele. Alege-le asadar cu grija: patutul sa aiba bare dese sau late, cu un spatiu cat mai mic intre ele, cu tabliile fixe, si nu mobile, pentru a evita riscul ca micutul sa-si prinda capul in ele, salteaua si paturile sa nu fie foarte inalte, pentru ca micutul tau sa nu poata sa se catere pana la marginea grilajului. Ai grija ca asternuturile si jucariile sa nu fie in ambalaje, pentru ca de regula acestea sunt din material plastic si exista riscul de sufocare, prin masticatie, de exemplu. Jucariile suspendate ar trebui indepartate odata ce copilul se poate sprijini pe coate sau genunchi, pentru a nu se incurca in ele.

Mentine o curatenie cat mai buna in toata casa, nu doar in camera celui mic, dezinfecteaza si aeriseste in permanenta, nu fuma in casa, ai grija unde lasi chibriturile, brichetele sau materiile inflamabile, substantele toxice, cutitele si in general orice constituie un pericol pentru copil. Tine cont de curiozitatea lui nemarginita si de ingeniozitatea cu care se strecoara prin cele mai neasteptate cotloane ale casei, unde se poate lovi foarte usor, sau unde se poate expune unor alergeni sau bacterii.

Problema termopanelor

Preferate in detrimentul geamurilor clasice, termopanele au avantaje evidente, printre care reducerea volumului de caldura care se pierde si izolarea de zgomote. Exista, bineinteles, si dezavantaje ale folosirii lor, si anume, tocmai datorita scutului puternic format impotriva vantului si curentilor de aer, acestea reduc in mod drastic ventilatia, aerisirea camerelor, astfel incat acarienii din praf isi fac mai mult de cap si produc alergii. Locurile preferate ale acarienilor sunt cele umede, cu niveluri scazute ale circulatiei aerului. "Termopan" plus "respiratie, aburi din bucatarie sau dus" egal "condens, umezeala". De aici, copilul tau ar putea sa devina alergic sau sa sufere de astm.

Solutiile sunt simple: lasa cat mai mult geamurile rabatate pentru a-ti ventila corespunzator intreaga casa, asigura-te ca ai o hota buna care sa te scape de aburul si mirosurile din bucatarie, inchide usa la baie cand faci dus pentru a nu permite aburului sa se imprastie prin toata casa, apoi scapa de aburi deschizand gemuletul de la baie.

Tot in categoria lucrurilor care sporesc confortul unei case moderne se numara si centralele termice de apartament, care transforma la randul lor casele in medii propice de dezvoltare a acarienilor. Si in cazul lor sfaturile sunt cam aceleasi: mentine ferestrele deshise pentru o aerisire si o ventilatie corespunzatoare si nu iti transforma casa in sauna pe timpul iernii.

Bolile copilariei

VARICELA. Alaturi de pojar sau oreion, varicela sau varsatul de vant este o boala foarte contagioasa si frecventa in randul copiilor. Semnul cel mai evident al varicelei este urticaria. De regula, boala se transmite pe cale respiratorie, prin intermediul mucoaselor bucale si nazale, dar si prin stranut sau tuse, de la persoane bolnave. Rar, virusul se transmite prin secretiile rezultate din ruperea veziculelor cutanate. Perioada contagioasa incepe cu 3 zile inainte de aparitia eruptiei veziculare si continua pana in momentul in care toate veziculele formeaza cruste. Printre celelalte simptome regasim: febra peste 38 de grade Celsius, oboseala, stare de rau, inflamatia gatului.

Pot sa apara complicatii ale varicelei, insa cazurile sunt destul de reduse. Dintre acestea pot fi mentionate: infectii bactariene ale crustelor sau cicatrici ca urmare a scarpinatului, conjunctivita sau pneumonie.

Pojarul. Alta boala care se manifesta printr-o eruptie cutanata, febra si stare de rau general, secretii nazale si oculare, pojarul este o infectie respiratorie extrem de contagioasa, provocata de un virus. Simptomele pojarului dispar de la sine si nu este nevoie de un tratament medical. Trebuie sa te asiguri doar ca micutul tau bea suficiente lichide si se odihneste destul. Se transmite la fel ca si varicela, iar printre complicatii am putea aminti diareea, bronsita, pneumonia, conjunctivita si encefalita.

Oreionul este tot o boala infectioasa virala acuta, la fel de contagioasa ca si varicela sau pojarul, care produce umflarea glandelor salivare. Principalele simptome sunt: inflamatia glandelor parotide, o tumefactie care acopera santurile din spatele maxilarului, durere la masticatie si atunci cand se apasa parotidele, dureri de cap. Incubatia dureaza intre 17 si 21 zile, fiind urmata de febra redusa si de dureri de urechi. Copilul este contagios cu o saptamana inainte de aparitia simptomelor si aproximativ 8 zile dupa aparitia lor.

Biberoanele

BPA (bisphenol A) este o substanta chimica industriala din care se produce plastic policarbonat, regasit in obiecte din plastic, ambalajele metalice ale laptelui praf, jucarii, vesela pentru copii sau in biberoane. Substanta cu pricina a fost subiectul unor dezbateri aprinse cu privire la gradul de nocivitate, descoperindu-se o legatura intre aceasta si riscul de cancer de san sau de prostata. Conform Agentiei de Standarde Alimentare din Marea Britanie, este posibil ca substanta respectiva sa produca disfunctii hormonale, deviatii comportamentale sau dificultati de invatare. Substanta trece din biberon in continutul acestuia si de acolo in organismul micutului tau, transmiterea realizandu-se prin spalare, uzura, frecare sau incalzire la microunde.

Ce e de facut? Inlocuieste biberoanele din plastic cu cele din sticla sau cauta biberoane din plastic ce nu contin BPA, nu spala biberonul cu apa fiarta deoarece s-a dovedit ca aceasta actioneaza ca un conductor pentru BPA, din plastic direct in fluid; nu pastra un biberon mai mult de 6 luni, nu incalzi biberoanele si alte recipiente din plastic la microunde.

Alergiile alimentare

Copilul tau se poate confrunta cu alergii cauzate de mancare, cum ar fi lactate, oua sau nuci. In primul rand, daca ai un copil predispus la alergii alimentare, trebuie sa fii in permanenta atent la meniu si trebuie sa fii constient de pericolul unei cantitati mari de alergeni din diferite tipuri de mancare. Citeste cu mare atentie etichetele mancarii ambalate, cauta mancare pe care se specifica in mod clar ca nu contine ingredientele la care e alergic micutul tau, invata-l sa nu accepte mancare de la colegii de scoala sau de la prieteni.

Eczemele

Tot in categoria alergiilor pot fi incadrate eczemele sau dermatitele, o boala care afecteaza pielea ca urmare a actiunii alergenilor din polen, de exemplu, care ajung sub piele si reactioneaza cu un sistem imunitar suprasolicitat. Cicrca 85% dintre copii sub 5 ani se confrunta cu dermatitele. Primul pas inspre tinerea sub control a acestei afectiuni a pielii ar fi o intelegere cat mai buna a acesteia. Trebuie tratata cu seriozitate, prin intermediul cremelor hidratante medicinale (de preferat in locul celor cosmetice care contin parfum si parabeni si inrautatesc afectiunea), trebuie evitate sapunurile si detergentii.

Animalele de casa

Printre cele mai iubite animale de casa se numara, bineinteles, pisicile si cainii, dar si hamsterii, perusii sau pestii de acvariu. Pe langa minunatele efecte benefice pe care le au acestea asupra psihicului, creand o stare de bine, de relaxare, din pacate, simpaticele animalute pot sa fie responsabile si de o serie de boli si alergii.

De exemplu, inainte de a te pregati sa gazduiesti un ghemotoc care miauna, ar trebui sa stii ca acestea amplifica simptomele alergiilor din cauza alergenilor din urina si saliva, pisicile clasandu-se pe locul intai in topul animalelor care cauzeaza alergii. Mai mult, felinele sunt singurele purtatoare vii ale unor paraziti care conduc la toxoplasmoza. In cazul in care infectia este dobandita de mama in timpul sarcinii si se transmite fatului, poate sa cauzeze leziuni cerebrale si orbire. Din fericire, doar un procent mic din femeile insarcinate care sunt infectate transmit infectia fatului. In general, toxoplasmoza se transmite la oameni prin intermediul apei sau mancarii contaminate cu materiile fecale ale pisicilor.

Bineinteles ca pisicile nu sunt sigurele care pot da nastere unor probleme de sanatate. Gazduirea si ingrijirea unui animal poate cauza diaree si voma, cauzate de salmonella, rinita, astm, turbare, diverse micoze si lista poate continua.

Cum sa eviti aceste neplaceri? Solutiile sunt simple si la indemana oricui: aspira la capacitate maxima pentru a scapa de alergenii din aer, spala regulat toate suprafetele cu care vii in contact, sterge praful si evita sa lasi animalutul de casa sa-l linga pe cel mic pe fata. Atentie mare trebuie acordata procesului de curatare a vasului cu nisip al pisicii, dupa gradinaritul in locurile unde o pisica infectata a defecat sau a locurilor in care. de exemplu. isi fac nevoile cainii.

Foarte important: spala-te pe fata dupa ce ai mangaiat sau te-ai jucat cu un animal de casa. Cel mai bine ar fi sa restrictionezi cat de cat accesul cainilor si al pisicilor din zonele unde petreci mult timp.

Bineinteles ca aceasta este doar o mica parte a tuturor lucrurilor de care trebuie sa tii cont odata cu sosirea pe lume a unui copil, dar nu trebuie sa te lasi coplesit. Toate se invata pe parcurs, dar e foarte bine sa fii pregatit din timp, sa stii la ce sa te astepti si sa nu te ia (aproape) nimic pe nepusa masa.



Alexandra Igna

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 53162 ori.



Beneficiile extraordinare ale TURMERICULUI

26 Martie 2024

Promovate ca adevarate cocktailuri de energie, „shot-urile” din lamaie, ghimbir si turmeric sunt pe val printre pasionatii de fitness si sanatate. Despre lamaie si ghimbir am vorbit deja in alte clipuri pe care le gasesti pe canalul meu, dar cum ramane cu turmericul?

Care este rolul lui in aceasta familie a super-alimentelor?


Cea mai USOARA dieta de slabire

18 Martie 2024

Ai incercat sa slabesti cu diferite regimuri, dar nu ai reusit sa te tii prea mult de ele? Poate simteai mereu ca iti era foame, erau greu de urmat sau nu-ti placeau alimentele propuse. Ei bine, se poate si altfel!

Exista diete de slabit eficiente, dar pentru care nu trebuie sa-ti dai viata si buzunarul peste cap. Azi plecam in cautarea dietei de slabit care da rezultate si pe care o poti tine fara mare dificultate.


Beneficiile consumului de aronia

11 Martie 2024

Ce este aronia si cum te ajuta sa fii mai sanatos?

Din lista super-fructelor bogate in antioxidanti, promovate ca fiind un remediu pentru numeroase boli si probleme de sanatate, nu lipseste aronia, despre ale carei proprietati voi vorbi in acest clip.

Aronia stiintific numita Aronia melanocarpa, iar popular scorus negru este un arbust cu fructe mici, sub forma unor bobite, care face parte din familia Rosaceae, avand ca rude arbori si arbusti ca maces, mar, prun, cires.



Adauga un comentariu Acest articol are 0 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii

Articole din aceeasi categorie

CORECTAREA LORDOZEI CORECTAREA LORDOZEI
Coloana vertebrala prezinta 4 curburi fiziologice: 2 lordoze-in regiunea cervicala ...
DE CE CHELESC? DE CE CHELESC?
Pierzi pana la 100 de fire de par zilnic. Atat ...


HIDROKINETOTERAPIA - MIRACOLUL APEI HIDROKINETOTERAPIA - MIRACOLUL APEI
Un pasaj din Evanghelie povesteste cum Iisus, aflandu-se in Samaria, ...
MICOZELE CUTANATE MICOZELE CUTANATE
Ai aflat ca ai o micoza cutanata sau mai simplu ...


Alte articole despre Sanatate






Pagina 9 din 14






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii