Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam TOT CE TREBUIE SA STII DESPRE CANCERUL DE COL UTERIN
Strategii alimentare pentru oamenii ocupati
Editiile concursului DA JOS BURTA!
CARNEA DE MIEL
CALCULATOR - CONSUMUL CALORIC AL DIVERSELOR ACTIVITATI


Nutritie Sportiva
Ecuatia Slabirii
Sala Bucuresti
Lucru în România
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole MEDITATE ASUPRA STILULUI DE VIATA
FRUCTELE IN EXCES INGRASA
INFECTIA CU VIRUSUL WEST NILE
DIANA DUPA 7 LUNI (104,6 - 73,5 kg)
Aplecari laterale
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Ce mananci ca sa previi osteoporoza Fierbinte
Oasele au reputatia de a fi dure, dar cu toate acestea sunt tesut viu, care se transforma si se reface de-a lungul...
Citeste mai mult


calculator
slabire rapida cu nutritionist online

Sunteti aici :: Slabire » REGIMUL DE SLABIRE - CATEVA PRINCIPII

REGIMUL DE SLABIRE - CATEVA PRINCIPII


1. Ai rabdare ! Schimbarile nu apar peste noapte. Problema majoritatii oamenilor este nerabdarea cu care vor sa vada rezultatele. Daca incepi un regim bogat in carbohidrati, cu cantitate moderata de proteine, lipide foarte putine si sarac din punct de vedere caloric, iar scopul tau este sa slabesti, asteapta cel putin 21 de zile ca sa observi modificari vizibile.

2. Cunoaste exact ceea ce mananci ! A stii valoarea nutritiva a hranei pe care o consumi, va face mult mai usoara decizia ce sa alegi si ce sa dai la o parte. E bine sa fii informat asupra continutului in calorii, grame de proteine, lipide si carbohidrati pentru cat mai multe alimente, astfel incat atunci cand nu esti acasa si iti este foame sa poti alege exact ceea ce e potrivit pentru regimul tau.

3. Mananca constant ! Incearca sa ai 4-5 mese pe zi. Daca esti genul care creste greu in masa sau te aflii intr-o perioada de definire, 5 mese pe zi reprezinta un plan bun. Acest mod de alimentare (o masa la fiecare 2-3 ore) inhiba depozitarea grasimilor si creste cantitatea de tesut muscular a organismului prin amplificarea absorbtiei nutrientilor.

4. Renunta la masuratori stricte ! Daca nu este necesar sa mentii o anumita greutate, atunci poti lasa la o parte masuratorile. Foloseste procentul de tesut adipos al organismului ca semn al progresului pe care il inregistrezi urmand regimul. Cand culturistii incearca sa creasca in dimensiuni, adesea devin descurajati cand observa ca greutatea corporala nu creste rapid. Frecvent incep sa exagereze adaugand tot mai multe calorii in incercarea de a accelera progresul . La fel se intampla si cand vor sa scada in greutate si nu reusesc; atunci incep sa renunte la prea multe calorii. Cel mai bine este sa se recurga la fotograbii sau la o persoana neutra care sa aprecieze progresul. Asta, pentru ca se stie : culturismul este un sport vizual ! Daca incep sa apara reliefurile musculare si adipozitatea a scazut, atunci probabil ca regimul functioneaza, chiar daca ultimele masuratori nu arata chiar asa cum le doreai.

5. Nu te supraalimenta ! Stiu ca suna cam fara sens, dar multi culturisti care incearca sa creasca in masa incep sa exagereze consumand un numar mare de calorii, care in cele din urma sunt convertite in lipide. Mai exista culturisti care desi au un regim cu un continut lipidic foarte scazut se ingrasa, pentru ca au un aport excesiv de carbohidrati. Desigur, carbohidratii sunt necesari pentru antrenamentele grele si ajuta la refacere, dar odata ce corpul a absorbit ceea ce avea nevoie, excesul va fi rapid depozitat sub forma de grasime.

6. Nu copia regimul alimentar al nimanui ! Chiar daca admiri mult un campion, gandeste de doua ori inainte de a adopta modul lui de alimentare. Noteaza in detaliu ceea ce consumi si cum reactionezi la diverse alimente si astfel vei reusi sa adaptezi regimul la necesitatile tale. Invata cat de mult de la altii, dar individualizeaza-ti regimul.

7. Aminteste-ti ca suplimentele nutritive nu reprezinta "solutia ideala" ! Suplimentele nu reprezinta "scurtaturi" catre scopurile pe care ti le-ai stabilit inainte de inceperea regimului. Unii culturisti incearca sa arda grasimea luand carnitina si chromium, dar nu reusesc sa initieze procesul de metabolizare a lipidelor pentru ca nu scad suficient aportul de calorii. Altii utilizeaza creatina, glutamina sau aminoacizi cu lant ramificat pentru a creste in masa musculara, dar nu consuma suficiente calorii si proteine pentru a stimula organismul catre o balanta azotata pozitiva. Suplimentele pot fi folosite pentru a sustine un program nutritional, nu pentru a masca greselile si o slaba planificare.

8. Nu deveni sclavul unui regim strict ! Unii sportivi renunta pentru ca s-au saturat de piept de pui si conserve de peste. Exista o multitudine de retete care fac ca regimul sa fie mai placut, trebuie doar sa aveti un pic de inventivitate.

9. Nu trebuie renuntat complet la lipide ! Eliminarea completa a lipidelor dein regim si axarea exclusiva pe alimentatie cu continut foarte crescut in proteine si aproape zero lipide (carne de curcan, peste si suplimente proteice) poate conduce la o diminuare a metabolismului lipidic si in consecinta la un retard de crestere. Un regim sarac in lipide, dar care include acizi grasi esentiali (gasiti in carnea de vaca, pui sau peste) este util pentru mentinerea cresterii si a metabolismului lipidic normal.

10. Nu face schimbari mari ! Da sansa organismului sa metabolizeze firesc lipidele, astfel incat odata distruse, depozitele adipoase sa nu se mai poata reface.


Dr. Serban Damian

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 48477 ori.



Ce mananci ca sa previi osteoporoza

26 Septembrie 2023

Oasele au reputatia de a fi dure, dar cu toate acestea sunt tesut viu, care se transforma si se reface de-a lungul anilor. La fel ca alte parti din corp, oasele se dezvolta si se regenereaza mai rapid in tinerete, pentru ca pe masura ce inaintam in varsta procesul sa devina mai anevoios. Osteoporoza este o boala care afecteaza densitatea oaselor, astfel ca acestea devin fragile si se pot rupe usor. Este o boala “silentioasa”, in sensul ca se dezvolta in timp, fara dureri sau simptome majore. 


Totul despre DIETA NORDICA

19 Septembrie 2023

Dieta nordica are legatura cu alimentatia din tarile nordice - Norvegia, Danemarca, Suedia, Finlanda si Islanda. Totusi, ea nu reflecta neaparat modul in care mananca in mod obisnuit persoanele din aceste tari, asa ca daca mergi in vacanta acolo, nu te astepta sa gasesti doar alimente despre care vei citi in acest articol.

De asemenea, dieta nu include doar ce mancau oamenii acum cateva secole in aceasta zona, ci este deschisa si catre produse mai “actuale”, cum este uleiul de rapita.


Beneficiile pentru sanatate ale cireselor

11 Septembrie 2023

Exista numeroase varietati de cirese, iar pe langa varianta proaspata le poti consuma si sub forma de compot, gem, sosuri, confiate, in diferite dulciuri sau sucuri. Tine cont insa ca acestea din urma au de obicei zahar adaugat si sunt mai calorice. Rezultatele studiilor realizate pe animale si pe oameni sugereaza ca ciresele pot reduce riscul aparitiei mai multor boli inflamatorii cronice, inclusiv artrita, bolile cardiovasculare, diabetul si cancerul. In plus, exista dovezi ca un consum de cirese poate imbunatati somnul, functia cognitiva si recuperarea dupa exercitii fizice intense. Ciresele sustin sanatatea si prin prevenirea sau scaderea stresului oxidativ si a inflamatiei.



Adauga un comentariu Acest articol are 0 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii

Articole din aceeasi categorie

METABOLISMUL MEU ESTE INCETINIT METABOLISMUL MEU ESTE INCETINIT
Metabolismul prea lent poate fi motivul pentru care o persoana ...
FRUCTELE SI SILUETA FRUCTELE SI SILUETA
Fructele sunt un aliat sau un dusman al siluetei? Aceasta ...


CUM SCAPI DE KILOGRAMELE ACUMULATE IN TIMPUL SARCINII CUM SCAPI DE KILOGRAMELE ACUMULATE IN TIMPUL SARCINII
Esti insarcinata? Atunci sigur si tu ai probleme cu nelipsitele ...
DESPRE TENTATII SI SABOTAJ IN CURA DE SLABIRE DESPRE TENTATII SI SABOTAJ IN CURA DE SLABIRE
Atunci cand incerci sa slabesti este inevitabil sa nu simti ...


Alte articole despre Slabire






Pagina 9 din 12






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii