Sunteti aici :: Bucatarie » PIZZA
PIZZA
Ingrediente pentru aluat:
- 600 g faina
- un pliculet drojdie uscata
- doua linguri ulei de masline
- o cana de apa calduta
- sare si 1/2 lingurita zahar
Topping:
- 300 g bacon
- 150-200 g salam crud uscat
- 200-300 g cascaval,de preferinta uscat
- suc de rosii
- masline fara samburi, cate vreti
- trei rosii
- doi ardei
- doua cepe mijlocii
- sare piper, dupa gust
Preparare:
Facem aluatul.
Intr-un vas punem: faina,drojdia, uleiul, sarea si zaharul. Framantam; turnam cate putina apa calduta, amestecand continuu. Dupa ce s-a in corporat faina, framantam pana aluatul se desprinde de vas. Framantam aluatul pana devine elastic. Il lasam la dospit, la caldura, 1/2-1 ora. Dupa ce a dospit intindem o foaie, subtire, cat tava de cuptor.
Punem aluatul in tava unsa si presarata cu pesmet. Il intepam cu furculita din loc in loc si il portionam (taiem), dupa cum dorim.
Ungem aluatul cu suc de rosii.
Curatam,spalam si taiem felii, ciupercile si rosiile. Taiem salamul subtire, baconul l-am cumparat gata feliat. Taiem ceapa si ardeii, fideluta.
Calim ciupercile in putin ulei, pana scade toata zeama.
Radem pe aluat, jumatate din cascaval. Punem pe fiecare portie: o felie de bacon, doua-trei de salam, ciuperci, rosii, ardei, masline si ceapa.
Radem si cascavalul ramas.
Coacem cam 20 de minute, pana se rumeneste.
Sevim cu pofta si ketchup. Pofta buna !
Reteta oferita de www.bucataria.net
Compozitia nutritionala pentru 100 g preparat:

Acest articol a fost vizualizat de 19862 ori.
Dieta Low FODMAP, utila in sindromul colonului iritabil
4 Decembrie 2023Dieta low FODMAP a fost propusa de un grup de cercetatori australieni cu scopul de a ameliora simptomele digestive neplacute cauzate de sindromul colonului iritabil sau in engleza IBS - irritable bowel syndrome, adica balonare, dureri si crampe abdominale, gaze in exces, diaree sau, dimpotriva, constipatie.
Dar ce inseamna FODMAP? Denumirea de FODMAP se refera la o serie de substante prezente in alimente, mai exact la oligozaharide fermentabile, dizaharide, monozaharide si polioli.
Urmareste clipul pentru mai multe detalii!
Te ajuta CARNITINA sa slabesti?
28 Noiembrie 2023Vrei sa slabesti si te-ai gandit sa iei carnitina? Daca practici un sport si te-ai uitat pe site-urile cu suplimente alimentare, poate ai observat printre multe alte produse L-carnitina, promovata si ca instrument de ardere a grasimilor.
Te ajuta acest produs sa faci mai bine fata efortului fizic, sa ai rezultate mai bune si chiar sa slabesti? Hai sa vedem ce spun oamenii de stiinta!
Beneficiile vitaminei C
20 Noiembrie 2023Vitamina C este poate cea mai celebra vitamina, la care ne gandim imediat cand ne ia raceala sau vrem sa avem imunitatea mai buna. Cu nume de cod acid ascorbic, este o vitamina hidrosolubila, adica se dizolva in apa si nu poate fi sintetizata si depozitata in corp, asa ca trebuie sa ne-o asiguram constant din ce mancam sau din suplimente.
Partea buna? E usor accesibila in numeroase alimente si se absoarbe bine in organism.
Adauga un comentariu Acest articol are 1 comentarii.
Ce bine arata :)
Adauga un comentariu
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)
Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii