Sunteti aici :: Antrenament » IDEI PENTRU OAMENII OCUPATI
IDEI PENTRU OAMENII OCUPATI
Am stat cu multa lume de vorba, atat despre programul sportiv cat si despre viata in general si am ajuns si eu la concluzia la care multi dintre noi ajungem in cele din urma: inamicul nostru numarul 1 este TIMPUL. Indiferent daca ne stabilim ca scop scaderea in greutate, acumularea de masa musculara, ameliorarea capacitatii de a face fata la efort aerob sau pur si simplu vrem sa ne mentinem in forma, trebuie in primul rand sa fim capabili sa ne gestionam timpul, astfel incat sa facem loc antrenamentelor in programul nostru.
Pentru unii dintre noi reprezinta o adevarata provocare gasirea unui loc liber in programul zilnic pentru a merge la sala, atunci cand cea mai mare parte a zilei ne este ocupata de servici, familie... ca despre relaxare rar mai poate fi vorba. Si totusi exista oameni care reusesc aceasta "performanta". Au ei oare solutii secrete pentru a comprima timpul? Sigur nu. Sunt doar mai organizati si mai decisi sa faca loc si pentru sport.
Analizand comportamentul acestora, am sintetizat principalele caracteriztici ale omului ocupat, dar care reuseste sa isi gaseasca timp si pentru sport.
Trebuie mentionat in primul rand faptul ca ei reusesc sa se tina de un program prestabilit. Toti ne facem diverse planuri pe termen mai lung sau mai scurt, dar pe cate reusim sa le ducem la bun sfarsit? Spunem adesea "o sa ma duc la sala cand o sa am timp mai mult". E doar o formula pentru a ne mintii singuri. Timp mai mult nu o sa avem niciodata, decat daca ni-l facem. Organizarea programului este cheia. Trebuie pur si simplu sa facem loc antrenamentelor printre alte activitati curente. In lista cu lucruri "de facut" trebuie sa introduceti sedintele de antrenament, ca pe oricare alta activitate. De fapt, totul porneste de la importanta pe care o acordam antrenamentelor. Daca in ordinea prioritatilor antrenamentul este undeva spre coada, atunci este clar ca nu veti reusi niciodata sa ajungeti la sala, chiar daca printr-o intamplare fericita ati avea mai mult timp liber. Una dintre cele mai grave greseli pe care o putem face este sa aceptam ca timpul acordat antrenamentului sa fie unul "de rezerva" in cazul in care apar probleme neprevazute, consumatoare de timp.
Se intampla uneori sa intervina si astfel de probleme, insa trebuie sa incercam sa reprogramam antrenamentul, nu sa sarim peste el. In alta ordine de idei, trebuie sa sacrificam timpul pentru antrenament doar pentru urgentele cu adevarat importante. O idee buna ar fi sa mergeti la sala in week-end. Sfarsitul de saptamana este de obicei o perioada de timp in care suntem mai liberi. Programul este mult mai flexibil si avem controlul asupra organizarii lui.
Uneori este o idee buna sa implicati si pe altii in planurile voastre. Daca va hotarati sa mergeti la sala impreuna cu un prieten sau cu un membru al familiei, s-ar putea sa aveti un stimul in plus si sa fiti mai putin tentati sa trageti chiulul atunci cand va lipseste tragerea de inima.
Orice ati face, exista totusi momente cand pur si simplu nu veti reusi sa va tineti de programul propus. In aceste situatii nu trebuie sa va judecati prea aspru. In fond conteaza ceea ce faceti pe termen lung. Trebuie doar sa nu va pierdeti motivatia si sa reluati antrenamentele imediat ce va rezolvati problemele urgente.
Dr. Serban Damian

Acest articol a fost vizualizat de 47683 ori.
Dieta Low FODMAP, utila in sindromul colonului iritabil
4 Decembrie 2023Dieta low FODMAP a fost propusa de un grup de cercetatori australieni cu scopul de a ameliora simptomele digestive neplacute cauzate de sindromul colonului iritabil sau in engleza IBS - irritable bowel syndrome, adica balonare, dureri si crampe abdominale, gaze in exces, diaree sau, dimpotriva, constipatie.
Dar ce inseamna FODMAP? Denumirea de FODMAP se refera la o serie de substante prezente in alimente, mai exact la oligozaharide fermentabile, dizaharide, monozaharide si polioli.
Urmareste clipul pentru mai multe detalii!
Te ajuta CARNITINA sa slabesti?
28 Noiembrie 2023Vrei sa slabesti si te-ai gandit sa iei carnitina? Daca practici un sport si te-ai uitat pe site-urile cu suplimente alimentare, poate ai observat printre multe alte produse L-carnitina, promovata si ca instrument de ardere a grasimilor.
Te ajuta acest produs sa faci mai bine fata efortului fizic, sa ai rezultate mai bune si chiar sa slabesti? Hai sa vedem ce spun oamenii de stiinta!
Beneficiile vitaminei C
20 Noiembrie 2023Vitamina C este poate cea mai celebra vitamina, la care ne gandim imediat cand ne ia raceala sau vrem sa avem imunitatea mai buna. Cu nume de cod acid ascorbic, este o vitamina hidrosolubila, adica se dizolva in apa si nu poate fi sintetizata si depozitata in corp, asa ca trebuie sa ne-o asiguram constant din ce mancam sau din suplimente.
Partea buna? E usor accesibila in numeroase alimente si se absoarbe bine in organism.
Adauga un comentariu
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)
Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii