Sunteti aici :: Antrenament » IDEI PENTRU OAMENII OCUPATI
IDEI PENTRU OAMENII OCUPATI
Am stat cu multa lume de vorba, atat despre programul sportiv cat si despre viata in general si am ajuns si eu la concluzia la care multi dintre noi ajungem in cele din urma: inamicul nostru numarul 1 este TIMPUL. Indiferent daca ne stabilim ca scop scaderea in greutate, acumularea de masa musculara, ameliorarea capacitatii de a face fata la efort aerob sau pur si simplu vrem sa ne mentinem in forma, trebuie in primul rand sa fim capabili sa ne gestionam timpul, astfel incat sa facem loc antrenamentelor in programul nostru.
Pentru unii dintre noi reprezinta o adevarata provocare gasirea unui loc liber in programul zilnic pentru a merge la sala, atunci cand cea mai mare parte a zilei ne este ocupata de servici, familie... ca despre relaxare rar mai poate fi vorba. Si totusi exista oameni care reusesc aceasta "performanta". Au ei oare solutii secrete pentru a comprima timpul? Sigur nu. Sunt doar mai organizati si mai decisi sa faca loc si pentru sport.
Analizand comportamentul acestora, am sintetizat principalele caracteriztici ale omului ocupat, dar care reuseste sa isi gaseasca timp si pentru sport.
Trebuie mentionat in primul rand faptul ca ei reusesc sa se tina de un program prestabilit. Toti ne facem diverse planuri pe termen mai lung sau mai scurt, dar pe cate reusim sa le ducem la bun sfarsit? Spunem adesea "o sa ma duc la sala cand o sa am timp mai mult". E doar o formula pentru a ne mintii singuri. Timp mai mult nu o sa avem niciodata, decat daca ni-l facem. Organizarea programului este cheia. Trebuie pur si simplu sa facem loc antrenamentelor printre alte activitati curente. In lista cu lucruri "de facut" trebuie sa introduceti sedintele de antrenament, ca pe oricare alta activitate. De fapt, totul porneste de la importanta pe care o acordam antrenamentelor. Daca in ordinea prioritatilor antrenamentul este undeva spre coada, atunci este clar ca nu veti reusi niciodata sa ajungeti la sala, chiar daca printr-o intamplare fericita ati avea mai mult timp liber. Una dintre cele mai grave greseli pe care o putem face este sa aceptam ca timpul acordat antrenamentului sa fie unul "de rezerva" in cazul in care apar probleme neprevazute, consumatoare de timp.
Se intampla uneori sa intervina si astfel de probleme, insa trebuie sa incercam sa reprogramam antrenamentul, nu sa sarim peste el. In alta ordine de idei, trebuie sa sacrificam timpul pentru antrenament doar pentru urgentele cu adevarat importante. O idee buna ar fi sa mergeti la sala in week-end. Sfarsitul de saptamana este de obicei o perioada de timp in care suntem mai liberi. Programul este mult mai flexibil si avem controlul asupra organizarii lui.
Uneori este o idee buna sa implicati si pe altii in planurile voastre. Daca va hotarati sa mergeti la sala impreuna cu un prieten sau cu un membru al familiei, s-ar putea sa aveti un stimul in plus si sa fiti mai putin tentati sa trageti chiulul atunci cand va lipseste tragerea de inima.
Orice ati face, exista totusi momente cand pur si simplu nu veti reusi sa va tineti de programul propus. In aceste situatii nu trebuie sa va judecati prea aspru. In fond conteaza ceea ce faceti pe termen lung. Trebuie doar sa nu va pierdeti motivatia si sa reluati antrenamentele imediat ce va rezolvati problemele urgente.
Dr. Serban Damian
Acest articol a fost vizualizat de 50898 ori.
Secretul oaselor puternice
7 Octombrie 2024Pentru a avea oase puternice si sănătoase, este important să urmezi câteva reguli esențiale:
Consumă alimente bogate în calciu și vitamina D - Calciul întărește oasele, iar vitamina D ajută organismul să absoarbă acest mineral. Include în dietă lactate, pește gras, migdale și legume verzi.
Fă mișcare regulată – Exercițiile fizice de impact, cum ar fi mersul pe jos, alergarea sau ridicarea greutăților, stimulează întărirea oaselor.
Evită fumatul și consumul excesiv de alcool – Ambele obiceiuri slăbesc densitatea osoasă și cresc riscul de osteoporoză.
Menține un stil de viață echilibrat – Somnul suficient și evitarea stresului contribuie la sănătatea generală a organismului, inclusiv a oaselor.
Prin combinarea unei alimentații corecte, a exercițiilor fizice și a obiceiurilor sănătoase, poți menține oase puternice și rezistente.
Am o surpriza pentru tine: cu codul "DRDamian15" ai reducere 15% la comanda produsului D3 + K2 MK7 Duo Lipozomal, pe site - https://www.cosmopharm.eu
Beneficiile vinului rosu
1 Octombrie 2024Vinul roșu, consumat cu moderație, are numeroase beneficii pentru sănătate datorită antioxidanților, cum ar fi resveratrolul. Acesta ajută la protejarea inimii prin reducerea riscului de boli cardiovasculare și îmbunătățirea circulației sângelui.
De asemenea, poate contribui la creșterea nivelului de colesterol „bun” (HDL) și la protejarea vaselor de sânge. Polifenolii din vinul roșu au proprietăți antiinflamatoare și pot ajuta la prevenirea bolilor degenerative. Totuși, este important să fie consumat cu moderație, deoarece excesul poate avea efecte negative asupra sănătății.
Cat de folositoare sunt aplicatiile de numarat calorii?
9 Septembrie 2024Aplicațiile de numărat calorii sunt instrumente utile pentru gestionarea alimentației și menținerea unui stil de viață sănătos. Acestea permit utilizatorilor să își monitorizeze aportul zilnic de calorii, macronutrienți și micronutrienți, facilitând atingerea obiectivelor de pierdere în greutate, menținere sau creștere în masă musculară.
De obicei, aplicațiile oferă baze de date extinse cu alimente, inclusiv produse de branduri populare, și permit adăugarea manuală a alimentelor consumate. Prin oferirea unui feedback în timp real, utilizatorii pot ajusta cantitățile și tipurile de alimente pentru a se încadra în obiectivele stabilite.
Sportul este foarte important pentru remodelarea siluetei, dar trebuie sa ...
Atunci cand simti ca problemele te coplesesc si vezi numai ...
Exercitiile fizice nu se adreseaza in intregime abdomenului, picioarelor, spatelui ...