Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam FIBROMUL UTERIN
DIETA MEDITERANEANA
BOALA FIBROCHISTICA MAMARA
GIMNASTICA DUPA ARTROPLASTIA TOTALA DE SOLD
CORP FERM LA ORICE VARSTA


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole LEZIUNILE MUSCULARE LA ANTRENAMENTE
BENEFICIILE MEDICALE ALE CONDIMENTELOR
Cafeina
CEL MAI PUTERNIC ANTIBIOTIC NATURAL
POSTUL ALIMENTAR - STIINTA SI TRADITIE
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Beneficiile extraordinare ale TURMERICULUI Fierbinte
Promovate ca adevarate cocktailuri de energie, „shot-urile” din lamaie, ghimbir si turmeric sunt pe...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Antrenament » INAPOI LA SALA. RELUAREA ANTRENAMENTELOR

INAPOI LA SALA. RELUAREA ANTRENAMENTELOR


INAPOI_LA_SALA_RELUA_62805.jpgFie ca ai avut o perioada mult prea aglomerata la locul de munca si nu ai mai avut puterea sa mergi la sala, fie ca ai fost plecat in concediu sau alte motive au contribuit la pauza prelungita, intoarcerea in sala de forta se poate dovedi a fi una dificila pentru multe persoane. Pierderea tonusului muscular, alaturi de pierderea obisnuintei cu care mergeai acolo si iti faceai rutina pot sa iti scada considerabil increderea in propriile forte. Cu multa rabdare, totusi, si cu o vointa de fier, vei reusi sa o iei de la capat. Iata o serie de sfaturi utile care ar trebui sa iti vina in ajutor.

INAPOI LA SALA: SAPTAMANA 1

Incepe prin a prelungi intervalul de timp alocat exercitiilor de incalzire. Dubleaza aceasta durata, daca poti, pentru a te asigura ca muschii iti vor fi bine incalziti si articulatiile pregatite, evitand astfel posibilele accidentari. Pe parcursul primei saptamani, poti sa iti lucrezi grupele principale de muschi. Cate 2 sau 4 serii de exercitii pentru fiecare grupa de muschi in parte ar trebui sa fie suficienta pentru inceput. Tricepsii, bicepsii si deltoizii pot sa suporte 8 pana la 10 repetari, iar grupele mari circa 14-16 repetari - coapsele, dorsalii. Ai grija sa folosesti greutati mici pentru inceput, cu care te simti confortabil si care iti permit sa efectuezi exact cate repetari ai planificat sa faci, fara a te epuiza.

INAPOI LA SALA: SAPTAMANA 2

Pentru saptamana a doua poti sa te concentrezi pe un program atent divizat pe grupele de muschi. Cu siguranta ca iti doresti sa obtii rezultate cat mai bune intr-un interval cat mai scurt, dar nu uita ca trebuie sa faci totul cu moderatie. Nu accelera ritmul atunci cand nu este cazul. Ai rabdare- muschii au propria lor memorie si ar trebui sa te ajute sa revii la forma dinainte in cel mai scurt timp posibil.

Retine sa nu exagerezi cu numarul de serii executate pentru fiecare grupa de muschi in parte. Incearca sa optezi mai mult pentru exercitii mai intense si de un numar mai scazut, in locul exercitiilor de o intensitate scazuta si de un numar mare. Cu alte cuvinte, in loc sa te chinui cu un numar mare de seturi minute intregi, incearca sa alegi excercitii de o intensitate sporita. Muschii subantrenati cresc mult mai bine decat cei supraantrenati.

_

ALIMENTATIA SI SUPRAANTRENAREA

Alimentatia va juca de asemenea un rol crucial atunci cand te vei intoarce la sala. Concentreaza-te pe aminoacizi, proteine, antioxidanti, minerale si vitamine. Ai nevoie de toate pentru a-ti hrani corpul cu nutrientii de care are nevoie pentru a face fata cu brio noului program de antrenament.

Daca te vei supraantrena, nu vei face altceva decat sa iti ingreunezi cresterea masei musculare si sa iti faci revenirea si mai grea. Incearca asadar sa nu nu mergi pana la epuizare completa in cadrul feicarei serii executate complet. Nu executa repetari fortate in cadrul fiecarei serii. Daca iti propui sa faci 10 serii la antrenamentul pentru spate, ar fi bine sa incerci sa mergi doar la o serie pana la epuizare. In plus, poti sa faci doua sau chiar trei antrenamente consecutive care se concentreaza pe aceeasi grupa de muschi, dara fara a merge pana la epuizare in cadrul niciunuia. Atunci cand doresti sa faci o serie pana la epuizare, ai grija ca aceasta serie sa fie prima si foloseste-te de greutatea cea mai mare pe care o poti folosi.

Ai grija sa lasi sa treaca macar 2 zile de repaus intre antrenamente in cazul in care este incepator si nu ai nici un an de experienta, circa 3 sau 4 zile in cazul in care ai intre 1 si 3 ani experienta, si 5 pana la 7 zile de repaus daca ai peste 3 ani de experienta.

E bine sa lucrezi intr-un ritm descrescator. Cu alte cuvinte, seriile de incalzire la care te vei folosi de greutati progresive ar trebui sa fie urmate imediat de seria cu greutatea cea mai mare, scazand apoi treptat greutatea la restul seriilor pe care le vei executa. In plus, la doua-patru saptamani ar fi bine sa incluzi cate una sau doua serii a cate 1-2 repetari fortate.


Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca foarte bine.)

Acest articol a fost vizualizat de 51074 ori.



Beneficiile extraordinare ale TURMERICULUI

26 Martie 2024

Promovate ca adevarate cocktailuri de energie, „shot-urile” din lamaie, ghimbir si turmeric sunt pe val printre pasionatii de fitness si sanatate. Despre lamaie si ghimbir am vorbit deja in alte clipuri pe care le gasesti pe canalul meu, dar cum ramane cu turmericul?

Care este rolul lui in aceasta familie a super-alimentelor?


Cea mai USOARA dieta de slabire

18 Martie 2024

Ai incercat sa slabesti cu diferite regimuri, dar nu ai reusit sa te tii prea mult de ele? Poate simteai mereu ca iti era foame, erau greu de urmat sau nu-ti placeau alimentele propuse. Ei bine, se poate si altfel!

Exista diete de slabit eficiente, dar pentru care nu trebuie sa-ti dai viata si buzunarul peste cap. Azi plecam in cautarea dietei de slabit care da rezultate si pe care o poti tine fara mare dificultate.


Beneficiile consumului de aronia

11 Martie 2024

Ce este aronia si cum te ajuta sa fii mai sanatos?

Din lista super-fructelor bogate in antioxidanti, promovate ca fiind un remediu pentru numeroase boli si probleme de sanatate, nu lipseste aronia, despre ale carei proprietati voi vorbi in acest clip.

Aronia stiintific numita Aronia melanocarpa, iar popular scorus negru este un arbust cu fructe mici, sub forma unor bobite, care face parte din familia Rosaceae, avand ca rude arbori si arbusti ca maces, mar, prun, cires.



Adauga un comentariu Acest articol are 0 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii

Articole din aceeasi categorie

BICICLETA STATIONARA - MIC GHID DE ALEGERE SI UTILIZARE BICICLETA STATIONARA - MIC GHID DE ALEGERE SI UTILIZARE
Bicicletele stationare reprezinta mijloace sigure si eficiente pentru cei ce ...
ABDOMENUL - SCURTA ANALIZA
"Vreau sa am un abdomen plat!", "Vreau sa mi se ...


PENTRU PARINTI SI FRATI MAI MARI
Este antrenamentul de forta o alegere buna pentru copii? Ar ...
IDEI PENTRU OAMENII OCUPATI
Am stat cu multa lume de vorba, atat despre programul ...


Alte articole despre Antrenament






Pagina 12 din 14






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii