Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam CAT DE REPEDE IESI DIN FORMA DUPA CE NU TE MAI ANTRENEZI?
FIBROMUL UTERIN
ALTERNATIVE DULCI LA ZAHARUL ALB
Nutritia in sporturile de anduranta
4 OBICEIURI CARE PERICLITEAZA SLABIREA


Nutritie Sportiva
Ecuatia Slabirii
Sala Bucuresti
Lucru în România
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole ADEVARUL DESPRE APARATELE CARDIO
VITAMINA C, UN REMEDIU MIRACULOS
CISD - Atentie la fructele si legumele stropite cu pesticide
Dietele
TOT CE TREBUIE SA STII DESPRE CANCERUL DE COL UTERIN
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Ce mananci ca sa previi osteoporoza Fierbinte
Oasele au reputatia de a fi dure, dar cu toate acestea sunt tesut viu, care se transforma si se reface de-a lungul...
Citeste mai mult


calculator
slabire rapida cu nutritionist online

Sunteti aici :: Antrenament » CAT DE REPEDE IESI DIN FORMA DUPA CE NU TE MAI ANTRENEZI?

CAT DE REPEDE IESI DIN FORMA DUPA CE NU TE MAI ANTRENEZI?


Deconditionarea sau iesirea din forma, apare atunci cand nu te mai antrenezi si reprezinta unul dintre principiile de baza ale antrenamentului sportiv. Principiul "conditionarii/deconditionarii", pe care americanii l-au sintetizat foarte bine prin cuvintele "use it or lose il" (adica "foloseste sau il pierzi") se refera la adaptarea organismului la efort si respectiv pierderea acestor adaptari, in urma incetarii stimularii prin antrenament. Cat de repede iesi din forma depinde foarte mult de nivelul de antrenament, de cat timp de antrenezi si de cat timp ai intrerupt efortul fizic.

Teoriile care incearca sa explice deconditionarea au devenit mai clare multumita unor studii care s-au concentrat asupra fitness-ului aerob (prin acest termen ma refer la capacitatea de efort aerob). Intr-un studiu realizat la Universitatea din Toronto, mai multi sportivi care se antrenau de multi ani, au fost rugati sa intrerupa complet antrenamentele. Dupa 3 luni de pauza, cercetatorii au observat ca sportivii isi pierdusera aproximativ jumatate din capacitatea de efort aerob. In comparatie, cei cu experienta mai mica de antrenament, au inregistrat rezultate si mai proaste. Un alt studiu a urmarit persoane care se apucasera recent de antrenament si a observat evolutia lor pe parcursul perioadelor de conditionare si deconditionare.

Un grup de indivizi sedentari au participat la un program de antrenament de doua luni, constand in pedalare pe bicicleta stationara. Pe durata acestui program, s-a constatat o imbunatatire substantiala a rezistentei la efort aerob. Dupa aceste doua luni, au urmat inca doua luni in care nu au facut nici un fel de efort. Atunci cand au fost retestati, s-a constatat ca pierdusera toate castigurile in privinta capacitati de efort aerob si revenisera la nivelul de dinainte de programul de antrenament.

Exista, de asemenea, cercetari care s-au concentrat asupra reducerii intensitatii si frecventei antrenamentelor, ca o alternativa la oprirea lor completa. Unii sportivi sunt constransi de imbolnaviri, accidentari sau alte probleme sa intrerupa antrenamentele. Un studiu a urmarit un grup de barbati sedentari, care au inceput un program de antrenament de forta - 3 antrenamente pe saptamana timp de 3 luni, si care apoi au redus la numai un antrenament pe saptamana. S-a constatat faptul ca acesti barbati si-au mentinut aproape integral nivelul fortei obtinut in primele 3 luni. Desi exista o multime de diferente intre indivizi in ceea ce priveste rata de deconditionare si este aproape imposibil sa se aplice o regula generala, totusi concluzia este ca un antrenament intens pe saptamana poate mentine nivelul fitness-ului in parametrii optimi.

Daca trebuie sa opresti complet antrenamentele timp de cateva saptamani, este dificil de prezis in cat timp vei reveni la forma de dinainte. Din nou, diferentele individuale isi spun cuvantul. Unii oameni de stiinta sunt de parere ca dupa 3 luni de pauza totala, e posibil sa ai nevoie de inca trei luni pentru a reveni la forma anterioara. Totusi depinde foarte mult si de nivelul de antrenament la care erai in momentul cand ai intrerupt antrenamentele.

Nu uita, e nevoie macar un antrenament pe saptamana pentru a te mentine in forma!



Dr. Serban Damian

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 47893 ori.



Ce mananci ca sa previi osteoporoza

26 Septembrie 2023

Oasele au reputatia de a fi dure, dar cu toate acestea sunt tesut viu, care se transforma si se reface de-a lungul anilor. La fel ca alte parti din corp, oasele se dezvolta si se regenereaza mai rapid in tinerete, pentru ca pe masura ce inaintam in varsta procesul sa devina mai anevoios. Osteoporoza este o boala care afecteaza densitatea oaselor, astfel ca acestea devin fragile si se pot rupe usor. Este o boala “silentioasa”, in sensul ca se dezvolta in timp, fara dureri sau simptome majore. 


Totul despre DIETA NORDICA

19 Septembrie 2023

Dieta nordica are legatura cu alimentatia din tarile nordice - Norvegia, Danemarca, Suedia, Finlanda si Islanda. Totusi, ea nu reflecta neaparat modul in care mananca in mod obisnuit persoanele din aceste tari, asa ca daca mergi in vacanta acolo, nu te astepta sa gasesti doar alimente despre care vei citi in acest articol.

De asemenea, dieta nu include doar ce mancau oamenii acum cateva secole in aceasta zona, ci este deschisa si catre produse mai “actuale”, cum este uleiul de rapita.


Beneficiile pentru sanatate ale cireselor

11 Septembrie 2023

Exista numeroase varietati de cirese, iar pe langa varianta proaspata le poti consuma si sub forma de compot, gem, sosuri, confiate, in diferite dulciuri sau sucuri. Tine cont insa ca acestea din urma au de obicei zahar adaugat si sunt mai calorice. Rezultatele studiilor realizate pe animale si pe oameni sugereaza ca ciresele pot reduce riscul aparitiei mai multor boli inflamatorii cronice, inclusiv artrita, bolile cardiovasculare, diabetul si cancerul. In plus, exista dovezi ca un consum de cirese poate imbunatati somnul, functia cognitiva si recuperarea dupa exercitii fizice intense. Ciresele sustin sanatatea si prin prevenirea sau scaderea stresului oxidativ si a inflamatiei.



Adauga un comentariu Acest articol are 0 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii

Articole din aceeasi categorie

CARDIO WAVE - UN PAS INAINTE IN ANTRENAMENTUL CARDIO CARDIO WAVE - UN PAS INAINTE IN ANTRENAMENTUL CARDIO
Incepand cu anul 1965 si pana in zilele noastrem fiecare ...
CRESTETI TIMPUL IN CARE MUSCHIUL ESTE MENTINUT SUB TENSIUNE
Ati fost vreodata atenti la viteza cu care faceti repetarile ...


CUM COMBINAM ANTRENAMENTELE CARDIO SI CELE DE FORTA?
Sa presupunem ca esti unul dintre cei multi care merg ...
SPECIFICITATEA ANTRENAMENTULUI AEROB
In mintea celor mai multi dintre noi, termenul "fitness" se ...


Alte articole despre Antrenament






Pagina 11 din 14






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii