Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam PASI MICI, REUSITE MARI
4 TRUCURI PENTRU O SILUETA PERFECTA IN ORICE SITUATIE
DANSUL CA TRATAMENT AL BOLII PARKINSON
MEDICATIA ANTIINFLAMATORIE LA INDEMANA SPORTIVILOR
NUCILE VERZI, REMEDIU NATURAL IMPOTRIVA BOLILOR


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole CONSTIPATIA, O PROBLEMA FRECVENTA
MODURI SIMPLE DE A SCAPA DE 500 DE CALORII
DA JOS BURTA! editia 2007
Extensia soldului la sol
CAPACITATEA OXIDATIVA A MUSCHILOR
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Beneficiile extraordinare ale TURMERICULUI Fierbinte
Promovate ca adevarate cocktailuri de energie, „shot-urile” din lamaie, ghimbir si turmeric sunt pe...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Antrenament » CAT DE REPEDE IESI DIN FORMA DUPA CE NU TE MAI ANTRENEZI?

CAT DE REPEDE IESI DIN FORMA DUPA CE NU TE MAI ANTRENEZI?


Deconditionarea sau iesirea din forma, apare atunci cand nu te mai antrenezi si reprezinta unul dintre principiile de baza ale antrenamentului sportiv. Principiul "conditionarii/deconditionarii", pe care americanii l-au sintetizat foarte bine prin cuvintele "use it or lose il" (adica "foloseste sau il pierzi") se refera la adaptarea organismului la efort si respectiv pierderea acestor adaptari, in urma incetarii stimularii prin antrenament. Cat de repede iesi din forma depinde foarte mult de nivelul de antrenament, de cat timp de antrenezi si de cat timp ai intrerupt efortul fizic.

Teoriile care incearca sa explice deconditionarea au devenit mai clare multumita unor studii care s-au concentrat asupra fitness-ului aerob (prin acest termen ma refer la capacitatea de efort aerob). Intr-un studiu realizat la Universitatea din Toronto, mai multi sportivi care se antrenau de multi ani, au fost rugati sa intrerupa complet antrenamentele. Dupa 3 luni de pauza, cercetatorii au observat ca sportivii isi pierdusera aproximativ jumatate din capacitatea de efort aerob. In comparatie, cei cu experienta mai mica de antrenament, au inregistrat rezultate si mai proaste. Un alt studiu a urmarit persoane care se apucasera recent de antrenament si a observat evolutia lor pe parcursul perioadelor de conditionare si deconditionare.

Un grup de indivizi sedentari au participat la un program de antrenament de doua luni, constand in pedalare pe bicicleta stationara. Pe durata acestui program, s-a constatat o imbunatatire substantiala a rezistentei la efort aerob. Dupa aceste doua luni, au urmat inca doua luni in care nu au facut nici un fel de efort. Atunci cand au fost retestati, s-a constatat ca pierdusera toate castigurile in privinta capacitati de efort aerob si revenisera la nivelul de dinainte de programul de antrenament.

Exista, de asemenea, cercetari care s-au concentrat asupra reducerii intensitatii si frecventei antrenamentelor, ca o alternativa la oprirea lor completa. Unii sportivi sunt constransi de imbolnaviri, accidentari sau alte probleme sa intrerupa antrenamentele. Un studiu a urmarit un grup de barbati sedentari, care au inceput un program de antrenament de forta - 3 antrenamente pe saptamana timp de 3 luni, si care apoi au redus la numai un antrenament pe saptamana. S-a constatat faptul ca acesti barbati si-au mentinut aproape integral nivelul fortei obtinut in primele 3 luni. Desi exista o multime de diferente intre indivizi in ceea ce priveste rata de deconditionare si este aproape imposibil sa se aplice o regula generala, totusi concluzia este ca un antrenament intens pe saptamana poate mentine nivelul fitness-ului in parametrii optimi.

Daca trebuie sa opresti complet antrenamentele timp de cateva saptamani, este dificil de prezis in cat timp vei reveni la forma de dinainte. Din nou, diferentele individuale isi spun cuvantul. Unii oameni de stiinta sunt de parere ca dupa 3 luni de pauza totala, e posibil sa ai nevoie de inca trei luni pentru a reveni la forma anterioara. Totusi depinde foarte mult si de nivelul de antrenament la care erai in momentul cand ai intrerupt antrenamentele.

Nu uita, e nevoie macar un antrenament pe saptamana pentru a te mentine in forma!



Dr. Serban Damian

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 50000 ori.



Beneficiile extraordinare ale TURMERICULUI

26 Martie 2024

Promovate ca adevarate cocktailuri de energie, „shot-urile” din lamaie, ghimbir si turmeric sunt pe val printre pasionatii de fitness si sanatate. Despre lamaie si ghimbir am vorbit deja in alte clipuri pe care le gasesti pe canalul meu, dar cum ramane cu turmericul?

Care este rolul lui in aceasta familie a super-alimentelor?


Cea mai USOARA dieta de slabire

18 Martie 2024

Ai incercat sa slabesti cu diferite regimuri, dar nu ai reusit sa te tii prea mult de ele? Poate simteai mereu ca iti era foame, erau greu de urmat sau nu-ti placeau alimentele propuse. Ei bine, se poate si altfel!

Exista diete de slabit eficiente, dar pentru care nu trebuie sa-ti dai viata si buzunarul peste cap. Azi plecam in cautarea dietei de slabit care da rezultate si pe care o poti tine fara mare dificultate.


Beneficiile consumului de aronia

11 Martie 2024

Ce este aronia si cum te ajuta sa fii mai sanatos?

Din lista super-fructelor bogate in antioxidanti, promovate ca fiind un remediu pentru numeroase boli si probleme de sanatate, nu lipseste aronia, despre ale carei proprietati voi vorbi in acest clip.

Aronia stiintific numita Aronia melanocarpa, iar popular scorus negru este un arbust cu fructe mici, sub forma unor bobite, care face parte din familia Rosaceae, avand ca rude arbori si arbusti ca maces, mar, prun, cires.



Adauga un comentariu Acest articol are 0 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii

Articole din aceeasi categorie

EFECTELE PRACTICARII ARTELOR MARTIALE ASUPRA SANATATII EFECTELE PRACTICARII ARTELOR MARTIALE ASUPRA SANATATII
Artele martiale sunt forme vechi de lupta, transformate in lumea ...
ANTRENAMENTE COMBINATE PENTRU VITEZA MAI MARE ANTRENAMENTE COMBINATE PENTRU VITEZA MAI MARE
Vine un moment in viata fiecarui alergator pe distante lungi ...


ALEARGA PENTRU SANATATEA TA! ALEARGA PENTRU SANATATEA TA!
Atunci cand vine vorba despre alergare, cei mai multi oameni ...
FA-TI TIMP PENTRU ANTRENAMENTE MAI SCURTE FA-TI TIMP PENTRU ANTRENAMENTE MAI SCURTE
"Nu am timp sa ma antrenez..." Daca cineva ne-ar putea ...


Alte articole despre Antrenament






Pagina 10 din 14






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii