Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam SLABESTE... MANCAND!
10 ALIMENTE CARE ELIMINA STRESUL SI ANXIETATEA
MOBILUL SI SCADEREA IN GREUTATE
ALCOOLUL SI SPORTUL
EFEDRINA + COFEINA + ASPIRINA = COMBINATIE REUSITA IN ELIMINAREA MASEI ADIPOASE SI IN DEZVOLTAREA MUSCULARA


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole PLANUL TAU DE SCADERE IN GREUTATE
ESTI UN GANDITOR ORIGINAL?
Nike FuelBand
Ai nevoie de motive ca sa slabesti?
Stretching - fese - exercitii set 3
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cum alegi un nutritionist bun in Bucuresti?
Menținerea unei stări optime de sănătate și prevenirea afecțiunilor cronice presupun, în mod esențial,...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Antrenament » HULA-HOOP

HULA-HOOP


HULAHOOP_64895.jpgIti inchipui cum ar fi sa te "joci" cu un cerc hula-hoop timp de 90 de ore? Ei bine, intre 2 si 6 aprilie 1987, americanca Roxann Rose a facut mult mai mult decat sa isi imagineze. Ea chiar a rotit un astfel de cerculet colorat, stabilind un record care pana in zilele noastre nu a mai fost depasit.


Haideti sa aflam mai multe despre jocul cu hula-hoop, care poate fi considerat mult mai mult decat un un numar impresonant de circ. Cateva minute de unduiri ale soldurilor sunt o metoda inedita de a face miscare in fiecare zi. In plus, multi considera hula-hooping-ul un adevarat sport, aducand si argumente in favoarea acestei afirmatii; iata asadar motive in plus pentru care ai putea sa iti doresti sa cunosti mai multe despre acest "sport".


Modele de cercuri


Hula-hoop-ul este in general privit ca o jucarie care se roteste in jurul taliei, membrelor gatului. Cu toate ca nu se cunosc originile exacte ale hula-hoop-ului, cerculetul colorat invartit, aruncat si rotit din nou a facut inconjorul lumii, trecand prin mainile a foarte multi copii, dar si adulti.


Cum arata mai exact un astfel de cerc? Cel pentru copii are diametrul de circa 70 de cm, in timp ce hula-hoop-ul pentru adulti are putin peste 1 metru in diametru. Rachita, rattan-ul (o specie de vita de vie flexibila si rezistenta) sau o specie de iarba rigida erau materialele din care se confectionau in trecut aceste cercuri. In zilele noastre, cel mai raspandit material este plasticul, mai precis, tuburile din plastic, dar exista multe modele de cerucuri hula, iar cele considerate profesionale sunt cercurile mari care au o greutate considerabila, care sunt diferite de cercurile mici. Ele poti fi imbracate in diferite materiale sau benzi din plastic, pentru a usura munca necesara mentinerii unui cerc in jurul taliei, pot avea diferite culori si pot fi chiar fosforescente pentru a straluci frumos pe intuneric.


Alte modele sunt realizate din tuburi de plastic umplute cu bile din plastic, sclipici sau chiar apa, pentru a spori efectele vizuale si auditive. Exista chiar si modele de cercuri care folosesc tehnologia LED-urilor, prin intermediul careia cercurile se lumineaza cand se activeaza un intrerupator. Pe piata si in special pe multe site-uri web specializate in hula-hoop se comercializeaza numeroase modele de cercuri, multe din ele se fragmeneteaza in 4 sau mai multe bucati care se asambleaza, iar altele sunt indoite in doua, pentru a le usura transportul.


Sport sau joaca de copii?


Chiar daca multi sunt reticenti si nu gasesc nicio legatura intre ceea ce ei considera o simpla joaca de copii si un sport autentic, exista suficiente argument pentru care putem sa includem hula-hooping-ul in categoria sporturilor:


-hula-hooping-ul necesita diferite abilitati fizice;

-e nevoie de rezistenta fizica;

-e nevoie de antrenament;

-implica un anumit stil si e nevoie de perseverenta si rabdare;

-e nevoie de timp pana pentru a invata sa stapanesti miscarile;

-antreneaza complet corpul;

-numarul oamenilor care il pot practica este limitat.


In ciuda dimensiunilor si greutatii mai mari, aceste cercuri sportive sunt foarte usor de folosit. "Dansul cu cercul", in conditiile unei practici continue, te ajuta sa scapi de pana la 2 cm din talie si sa pierzi circa 1,8 kg in fiecare luna. Ca urmare a unei recente reinventari a hula-hoop-ului, functiile cercurilor au fost extinse pentru a servi activitatilor legate de fitness, fiind considerat o forma populara de aerobic ce tonifiaza, arde grasimile si creste fermitatea pielii.


Sfaturi utile pentru incepatori


Pentru fitness cu cercul hula, ai nevoie in primul rand de cercurile de o greutate de aproximativ 900 de grame. Asigura-te ca folosesti un cerc de dimensiune potrivita, evitand cercurile mici pentru copii. Care ar fi marimea potrivita pentru tine? Pentru a afla raspunsul, stai in picioare cu cercul in fata ta. Regula generala este ca un cerc trebuie sa aiba aceeasi inaltime ca si distanta dintre stomac si zona pieptului. In plus, trebuie ales un cerc potrivit marimii taliei. Cu cat esti mai mare, cu atat ar trebui sa fie mai mare cercul. Un avantaj pentru incepatori ar fi ca cercurile mari se rotesc mai incet; daca alegi un cerc de o marime mai mica decat ar trebui, acesta se va roti mai repede si vei fi mai greu incercat inca din prima clipa in care il vei folosi. Totusi, cercurile de marime mai mica sunt mai bune pentru exercitiile fizice.


Mai departe, pune un picior in fata celuilalt si transfera-ti greutatea in permanenta. Tine cercul sprijinit de spate, asezat putin deasupra taliei. Apoi, impinge cercul in jurul taliei si schimba-ti greutatea de pe picioare in fata si in spate pentru a mentine cercul in miscare. Daca nu iti prea iese nimic, iata ce poti sa faci: nu incerca sa iti misti soldurile circular odata cu cercul, pentru ca iti va fi mult mai greu. In schimb, pune un picior in fata celuilalt si transfera-ti doar greutatea de pe un picior pe celalalt. Miscarea ar trebui sa fie una de leganare, si nu una de rotire.


Nu exista o regula generala care sa iti spuna in ce directie sa te rotesti, asa ca poti incerca ambele directii pentru a o descoperi pe cea potrivita. Dreptacii in general se rotesc in sensul invers al acelor de ceasornic, iar stangacii se rotesc in sensul acelor de ceasornic, dar nimic nu e batut in cuie si pot exista exceptii. Daca intampini dificultati in a face cercul sa se roteasca in jurul taliei, poti sa te folosesti ambele maini.


Beneficiile hula-hoop-ului


Efectele grozave ale miscarilor specifice cercului hula sunt: masarea intenstinelor si a organelor interne pe masura ce se realizeaza miscari circulare ale taliei, cresterea ritmului cardiac, a fluxului sangvin catre creier, a nivelului energiei si starii fizice bune a intregului corp. o imbunatatire a coordonarii, intarirea muschilor abdominali si cresterea flexibilitatii coloanei vertebrale.


Pentru talie, acest exercitiu este foarte eficient, in special daca nu apelezi la altceva pentru a-ti sculpta aceasta zona a corpului; iti vei arde grasimile nedorite de pe stomac, intarind totodata muschii de acolo.


Pentru brate, cercul hula actioneaza grozav asupra mushilor bratelor pe care ii tonifica: tot ce trebuie sa faci este sa iti intinzi bratele in lateral si sa rotesti cercul in jurul bratului intr-o miscare circulara. Rezultatul va fi o crestere a fermitatii si o topire a grasimilor.

Pentru picioare, exercitiul pe care trebuie sa il faci este asemanator celui pentru brate. Pentru a-ti mentine echilibrul, stai pe spate si, cu un picior perpendicular pe podea (sau la un anumit unghi de podea), incepe sa invarti cercul in jurul piciorului intins si mentine aceasta miscare minim 3 minute pentru fiecare picior.

Pentru SOLDURI, adopta pozitia standard, dar in loc sa rotesti cercul in jurul taliei, invarte-l in jurul soldurilor vreme de circa 5 minute, pentru inceput. Rezultatele nu se vor lasa asteptate, cu siguranta.

Cel mai important sfat e sa te inarmezi cu rabdare din belsug, pentru ca se poate sa iti ia destul de mult timp sa te acomodezi cu aceste miscari. Important e sa nu renunti, si in scurt timp te vei bucura cu siguranta ca nu ai facut-o.



Alexandra Igna


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 78900 ori.



Cum alegi un nutritionist bun in Bucuresti?

22 Aprilie 2025

Menținerea unei stări optime de sănătate și prevenirea afecțiunilor cronice presupun, în mod esențial, adoptarea unui regim alimentar echilibrat. Pentru a obține rezultate sustenabile și adaptate nevoilor proprii, este indicată consultarea unui expert în nutriție. Deși în București există numeroși profesioniști în acest domeniu, identificarea celui mai potrivit poate deveni o sarcină dificilă fără un set clar de repere.

Acest material îți oferă câteva direcții utile pentru a facilita procesul de selecție. În primul rând, este esențial să te asiguri că nutriționistul are o pregătire academică solidă și o practică relevantă în domeniu. Un dietetician calificat este, de regulă, absolvent al unei instituții de învățământ superior din aria științelor medicale, cu specializare în Nutriție și Dietetică. Acesta este capabil să interpreteze rezultatele analizelor clinice și să conceapă planuri nutriționale personalizate, în funcție de particularitățile fiziologice ale fiecărui individ.

Totodată, este recomandabil să alegi un specialist care deține experiență practică în aria ta de interes – fie că urmărești reducerea greutății corporale, dezvoltarea masei musculare sau controlul unei patologii specifice, cum ar fi diabetul. Un profesionist competent va solicita evaluări medicale înainte de a propune o intervenție alimentară, evitând dietele dezechilibrate sau soluțiile extreme. Un plan nutrițional eficient trebuie să fie realist, sustenabil și integrat stilului tău de viață.

Evaluarea opiniilor altor pacienți poate constitui, de asemenea, un criteriu valoros. Recenziile disponibile online sau recomandările directe pot oferi indicii relevante despre seriozitatea, empatia și eficiența specialistului. În plus, este important să iei în calcul amplasarea cabinetului, disponibilitatea programărilor și opțiunile de consiliere la distanță – mai ales în contextul actual, în care telemedicina este tot mai frecvent utilizată.

Pentru a simplifica alegerea, îți recomandăm Centrul Medical Superfit, unde vei găsi o echipă de profesioniști cu experiență și acces la tehnologii de ultimă generație, pregătiți să te sprijine cu soluții personalizate și eficiente. Îi poți contacta telefonic la 0722 61 67 85 sau poți face o vizită la sediul din Str. Moise Nicoară 20, sector 3, București.


Remedii Naturale pentru Sănătatea Articulațiilor

3 Aprilie 2025

Pentru a ne menține articulațiile sănătoase, e important să le folosim corect și să le protejăm de suprasolicitare. Mișcarea regulată, cum ar fi mersul pe jos, înotul sau yoga, ajută la menținerea flexibilității și la întărirea mușchilor care susțin articulațiile.

Hidratarea joacă și ea un rol esențial, deoarece lichidul sinovial din articulații are nevoie de apă pentru a le menține lubrifiate. Alimentația echilibrată contribuie și ea la sănătatea articulațiilor. Alimente bogate în omega-3, cum ar fi peștele gras, nucile și semințele, reduc inflamația, iar colagenul și vitamina C din citrice, ardei sau supa de oase ajută la regenerarea cartilajului. E bine să evităm excesul de zahăr și alimentele ultraprocesate, care pot favoriza inflamația și rigiditatea articulară.

Greutatea corporală are un impact mare asupra articulațiilor, mai ales asupra genunchilor, șoldurilor și coloanei vertebrale. Dacă avem kilograme în plus, presiunea asupra acestor articulații crește, ceea ce poate duce la uzură și dureri. Menținerea unei greutăți sănătoase printr-o alimentație echilibrată și mișcare regulată poate preveni multe probleme.

Nu în ultimul rând, postura corectă și evitarea mișcărilor bruște sau repetitive pot preveni accidentările. Dacă stăm mult timp la birou, e bine să facem pauze pentru a ne mișca, iar dacă ridicăm greutăți, trebuie să folosim tehnici corecte pentru a proteja coloana și articulațiile. Cu puțină grijă și atenție, ne putem menține articulațiile sănătoase și flexibile pentru mai mult timp!


Magneziul, mineralul esenţial pentru sănătatea ta!

17 Februarie 2025

Magneziul este un mineral esențial pentru sănătatea noastră, dar adesea trecut cu vederea. Joacă un rol crucial în peste 300 de reacții biochimice din organism, contribuind la funcționarea optimă a mușchilor și a sistemului nervos, la reglarea glicemiei și la menținerea sănătății oaselor.

Un nivel adecvat de magneziu ajută la reducerea stresului și a oboselii, îmbunătățind calitatea somnului și starea generală de bine. De asemenea, susține sănătatea cardiovasculară, ajutând la menținerea unei tensiuni arteriale normale și la prevenirea aritmiilor. Alimente precum nucile, semințele, legumele cu frunze verzi și cerealele integrale sunt surse excelente de magneziu, dar uneori suplimentele pot fi necesare, mai ales în perioade de stres intens sau efort fizic crescut.

Deficiența de magneziu poate duce la crampe musculare, iritabilitate, insomnie și chiar probleme cardiace, așa că este important să ne asigurăm că avem un aport suficient pentru o viață echilibrată și sănătoasă.


Articole din aceeasi categorie

CUM TE ANTRENEZI DUPA CE RENUNTI LA TIGARI? CUM TE ANTRENEZI DUPA CE RENUNTI LA TIGARI?
Daca ai renuntat in sfarsit la tigari, felicitari. Ai reusit ...
ANTRENAMENTUL DE PRIMAVARA ANTRENAMENTUL DE PRIMAVARA
Incepe deja sa miroasa a primavara, si ar fi momentul ...


EXERCITII PENTRU SOLDURI - SCAPA DE COLACEI! EXERCITII PENTRU SOLDURI - SCAPA DE COLACEI!
Colaceii, bata-i vina! Ce ne facem cu ei? Cum scapam ...
TRENDURI PENTRU ANTRENAMENTELE ANULUI 2013 TRENDURI PENTRU ANTRENAMENTELE ANULUI 2013
Daca te intrebi care sunt principalele trenduri in materie de ...


Alte articole despre Antrenament






« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 2 din 14






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii