Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam TRANSFORMARI INDUSE DE ANTRENAMENTUL CU GREUTATI
PERELE SI BENEFICIILE LOR PENTRU SANATATE
CSID - Floricele de porumb reduc riscul de boli cardiovasculare si cancer
DIABETUL LA COPII
CONCURS FII IN FORMA


Nutritie Sportiva
Ecuatia Slabirii
Sala Bucuresti
Lucru în România
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole OBICEIURI CARE PERICLITEAZA SLABIREA
ALIMENTATIA IN BOALA CELIACA
VIATA CA UN BUFET SUEDEZ
FASCITERAPIA
DIETE CLASICE - O COMPARATIE
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Alimente care scad tensiunea arteriala Fierbinte
Cand auzi „hipertensiune arteriala”, cel mai probabil te gandesti „Adio, sare!”, nu-i...
Citeste mai mult


calculator
slabire rapida cu nutritionist online

Sunteti aici :: Sanatate » HERPESUL GENITAL

HERPESUL GENITAL


HERPESUL_GENITAL_84518.jpgHerpesul genital este una dintre cele mai comune boli cu transmitere sexuala. Este o infectie prezenta atat la barbat cat si la femeie, care determina eroziuni, ulceratii superficiale, roseata, senzatie de usturime, arsura si mai ales compromite viata sexuala a fiecaruia. Vinovatul este virusul herpetic, cu cele doua tulpini ale sale: HSV1 si HSV2. Prima tulpina este responsabila in special de infectia banala herpetica care ne afecteaza pe majoritatea dintre noi, manifestata ca usturime, veziculele in zona buzelor. El se poate transmite in zona genitala prin sexul oral. HSV2 este in primul rand responsabil de infectia genitala.

Dupa contactarea infectiei, virusul nu dispare din organism. Se manifesta din cand in cand, functie de anumiti factori. Perioada asimptomatica a bolii este de asemenea contagioasa, prin urmare la fel de periculoasa.

Infectia apare odata cu contactul sexual. Nu exista medicamente care sa o vindece definitiv. Singurul, prezervativul, poate preveni transmiterea bolii. De cele mai multe ori capeti infectia fara sa stii. Manifestarile pot fi blande sau absente. Cand se manifesta, initial resimti usturime si arsura. In cateva zile apar roseata, puncte rosii sau vezicule alb-transparente care se pot rupe devenind ulcerate si uneori sangerande. Cu timpul ulceratia se usuca, se acopera de cruste si evolueaza spre vindecare. La femei leziunile se localizeaza in zona vaginala, uneori pe labii, anus. La barbati se regasesc pe penis, scrot, uretra cu extindere chiar pana la vezica urinara. Pot asocia usturime si sangerare la urinare. De obicei primele manifestari ale infectiei sunt mai severe decat urmatoarele, recurente. Atunci poti avea o stare usor alterata, febra, marirea ganglionilor. Recurentele sunt mult mai blande. Frecventa lor depinde de la persoana la persoana, functie de factori precum: stresul, starea de sanatate precara, oboseala, menstruatie, tratamente care afecteaza sistemul imun. In mediul extern virusul are o viata foarte scurta, incat e aproape imposibila transmiterea lui prin toalete, prosoape sau alte obiecte de igiena personala.

Care sunt factorii de risc care te predispun la infectie? In primul rand sexul feminin. Infectia se transmite mult mai usor de la barbat la femeie, decat invers. Cu cat numarul de parteneri sexuali este mai mare cu atat creste riscul contactarii infectiei. Bolile cu transmitere sexuale coexistente cresc riscul. De asemenea, prezenta ulceratiei herpetice faciliteaza calea de patrundere a altor microorganisme, semnul de alarma fiind pericolul crescut contactare a infectie HIV. Un alt risc major al infectiei herpetice apare in timpul sarcinii. Copilul poate contacta infectia in timpul nasterii ceea ce determina eruptie importanta pe pielea, pneumonie, meningita herpetica, unoeri deces. De aceea e foarte important ca orice femeie gravida sa atentioneze medicul daca ea sau partenerul au infectie herpetica.

Daca ai un sistem imunitar fragil, mai ales din cauza altor afectiuni, manifestarile simple ale infectiei herpetice se pot accentua. Ele se pot extinde la vezica urinara sau in cazuri mai grave virusul poate duce la afectarea unor componente ale sistemului nervos determinand meningita, encefalita. Alteori poate determina pneumonie.

Exista cateva teste care ajuta in depistarea infectiei herpetice. Se pot identifica in sange anticorpii impotriva infectiei herpetice ,iar teste elaborate pot identifica virusul ca atare.

Cum am zis la inceput sansa de a te vindeca de infectie nu exista. Medicamente ca acyclovirul, famciclovirul, valaciclovirul pot reduce manifestarile clinice, pot reduce recurentele si durata leziunilor. Importanta este administrarea tratamentului foarte devreme, in maxim 72 de ore de la primele manifestari. Paracetamolul, ibuprofenul pot reduce simptomele de inflamatie. Nu aplicati creme, tincturi, pomezi despre care ati auzit cumva ca functioneaza.

Tinand cont de toate complicatiile pe care le poate avea infectia herpetica, cea mai importanta este preventia. Utilizati prezervativul, limitati numarul de parteneri sexuali si amanati contactul sexual atat timp cat exista leziuni active. Trebuie sa demontam un mit. Dusurile dupa contactul sexual nu te vor scapa de nicio infectie, ci prin agresarea usoara a tegumentului sau mucoasei, prin indepartarea unor bacterii normale acolo, pot creste riscul de contactare a oricarei boli cu transmitere sexuala. Daca esti gravida si tu sau partenerul ati avut infectia, informeaza medicul. Oricum, inainte de nastere tratamentul antiviral profilactic este necesar. Iar daca infectia totusi apare, se recomanda cezariana.

Nu ignora ca aproape 20% din populatie este purtatoarea virusului transmis sexual, iar risul de a contacta boala de la o persoana asimptomatica este foarte mare.



Ioana Simian

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 50686 ori.



Alimente care scad tensiunea arteriala

5 Iunie 2023

Cand auzi „hipertensiune arteriala”, cel mai probabil te gandesti „Adio, sare!”, nu-i asa? Ei bine, evitarea excesului de sare este doar o mica schimbare in dieta, dar exista si alimente care iti fac mai usoara lupta cu hipertensiunea.

In acest clip vei afla care sunt alimentele care te ajuta sa controlezi tensiunea arteriala!


Beneficiile consumului de patrunjel

29 Mai 2023

Asa fragil cum pare, patrunjelul este util in combaterea anemiei, prevenirea bolilor oncologice, protejarea ficatului, tratarea afectiunilor inimii, sustinerea sanatatii ochilor, curatarea organismului de toxine, calmarea ochilor obositi, mentinerea sanatatii pielii, ameliorarea dezechilibrelor hormonale, prevenirea sau tratarea balonarii, constipatiei sau indigestiei.

Este foarte bun si pentru cei care sufera de respiratie urat mirositoare, datorita clorofilei pe care o contine, deoarece aceasta neutralizeaza mirosurile neplacute.


Alimente care te scapa de raceala

22 Mai 2023

Racesti des? Consuma alimentele despre care vorbesc in acest clip!

De doua ori pe an se instaleaza sezonul virozelor respiratorii, al gripelor si al racelilor, ca sa nu mai spun ca nici de covid n-am scapat inca... Vedem peste tot, pe strada, prin magazine, prin mijloace de transport in comun, la birou, la scoala, adulti si copii raciti, tusind, stranutand. Si nu prea mai purtam nici masti de protectie... Iar multi, din pacate, n-au invatat inca sa puna mana corect la gura si la nas atunci cand stranuta sau tusesc. Ideal ar fi ca atunci cand avem gripa sa stam in casa si sa ne tratam corect.



Adauga un comentariu Acest articol are 0 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii

Articole din aceeasi categorie

PSORIAZISUL PSORIAZISUL
Psoriazisul este o afectiune caracterizata de innoirea mult prea rapida ...
10 MITURI DESPRE METODELE CONTRACEPTIVE 10 MITURI DESPRE METODELE CONTRACEPTIVE
In urma cu cel putin o suta de ani, femeile ...


CUM SA TRAIM MAI BINE CUM SA TRAIM MAI BINE
Titlul ar putea parea inselator. Nu este vorba de ce ...
TRUCURI PENTRU OCHI SANATOSI TRUCURI PENTRU OCHI SANATOSI
"Ochii sunt anticamera sufletului", spune o binecunosuta vorba. Majoritatea perceptiilor ...


Alte articole despre Sanatate






Pagina 8 din 14






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii