Sunteti aici :: Antrenament » EXERCITII PENTRU SOLDURI SI COAPSE
EXERCITII PENTRU SOLDURI SI COAPSE
In functie de conformatia fiecaruia, corpul uman are tendinta sa acumuleze grasimi in jurul taliei, pe abdomen, picioare sau pe coapse si solduri. Atat femeile, cat si barbatii se confrunta cu astfel de probleme care apar in urma unui stil de viata nesanatos. Din punct de vedere genetic, in urma depunerilor de grasimi, corpul poate avea fie forma de para (celulita se depune mai mult pe solduri si coapse), fie de mar (celulita se depune cu precadere in jurul taliei). In cazul in care te numeri printre persoanele care sufera din cauza unor solduri inestetice trebuie sa stii ca ai un avantaj major fata de cei care au corpul in forma de mar. Cercetarile efectuate de-a lungul timpului arata ca grasimea abdominala pune in pericol sanatatea unei persoane- poate ajunge mai usor in sange, ducand la infundarea arterelor. Grasimea de pe solduri si coapse este mai putin probabil sa faca acest lucru.
Pentru a arde grasimea de pe coapse, solduri, abdomen sau picioare trebuie sa ai grija ce alimente consumi- este indicat sa mananci multe legume si fructe si cat mai putine grasimi si zaharuri. De asemenea, exercitiile fizice au un rol important in distrugerea celulitei. Chiar daca nu esti o fana a sportului, vei vedea ca, in timp, ele chiar dau rezultatele dorite. Mai mult de atat, exercitiile fizice efectuate in fiecare zi, cel putin 30 de minute, nu iti vor imbunatati doar aspectul fizic, ci te vor face sa te simti mai bine si psihic.
Iata cateva exercitii pentru tonifierea soldurilor
Exercitiul nr.1: Intinde-te pe partea dreapta, indoaie piciorul drept si ridica pe verticala celalalt picior, tinandu-l drept, cu varful intins. Aceasta miscare se efectueaza din ce in ce mai repede, ridicand piciorul cat mai sus, fara a atinge podeaua la coborare. Cand simti ca muschii piciorului ti-au obosit, executa aceleasi miscari si pentru piciorul drept.
Exercitiul nr. 2: Stai in picioare, cu spatele drept si indoaie genunchiul drept pana cand formezi un unghi de 90 de grade la nivelul soldului. Dupa 5 secunde lasa piciorul jos, dupa care repeta miscarea. Dupa ce ai facut exercitiul de 5 ori, schimba piciorul.
Exercitiul nr.3: Asaza-te in genunchi si sprijina-te cu mainile de podea (pozitia unui patruped), tine coloana dreapta si priveste in fata. Ridica in lateral piciorul drept la un unghi de 90 de grade. Tine-l in aceasta pozitie cateva secunde dupa care lasa-l usor jos , iar apoi ridica-l din nou. Dupa ce ai facut o serie de 20-30 de astfel de exercitii, schimba piciorul si executa aceleasi miscari.
Exercitiul nr.4: In aceeasi pozitie ca la exercitiul anterior, ridica piciorul de data aceasta in spate pana formezi un unghi de 90 de grade la nivelul soldului. La coborare nu atinge piciorul de podea. Miscarea se repeta de cel putin 30 de ori, dupa care schimbi piciorul. Sunt pusi in miscare atat muschii soldurilor, cat si cei ai feselor si coapselor.
Exercitiul nr.5: Intinde-te lateral pe o saltea, cu mana dinspre podea intinsa, peste care iti asezi capul. Tine picioarele drepte, cu varfurile intinse, unul suprapus peste celalalt. Ridica ambele picioare deodata, fara a atinge podeaua la coborare. Dupa un set de 50 de exercitii, executa 30 de forfecari, miscand picioarele in fata si in spate, alternativ, asemanator cu miscarile din timpul mersului.
Coapse mai ferme in patru pasi
Exercitiu pentru partea interioara a coapselor: Asaza-te pe un scaun tare, stai cu spatele drept si tine picioarele indoite la 90 de grade. Ai nevoie de o perna pe care sa o strangi cu partea interioara a picioarelor pe masura ce expiri. Nu da drumul pernei pana nu respiri normal. Dupa incheierea exercitiului se trece la urmatorul pas.
Cel de-al doilea exercitiu lucreaza atat coapsele, cat si soldurile. Te asezi pe scaun la fel ca la primul exercitiu, doar ca pozitia corpului trebuie sa fie putin inclinata in fata. Palmele se asaza pe partea exterioara a genunchilor, mainile fiind putin indoite. In timp ce iti tii bratele si palmele nemiscate, impinge genunchii impotriva palmelor, ca si cand ai incerca sa le dai la o parte. In acelasi timp, apasa spre interior cu mainile pentru a nu permite picioarelor sa se departeze. Contracta-ti muschii picioarelor timp de 1 minut, in timp ce respiri normal. Cand ai terminat, treci la urmatorul pas.
Al treilea exercitiu lucreaza partea din fata a coapselor. La fel ca la exercitiile anterioare, asaza-te pe un scaun, stai cu spatele drept si sprijina-te cu palmele de marginea scaunului. Expira pe masura ce ridici piciorul drept si il intinzi pana ajunge la orizontala. Tine-l in aceasta pozitie timp de 30 de secunde, moment in care respira normal. Apoi, in timp ce inspiri, lasa piciorul drept jos si repeta aceleasi miscari cu piciorul stang.
Cel de-al patrulea exercitiu iti tonifica partea din spate a coapselor. Asaza-te pe marginea unui scaun si sprijina-te pe maini, punandu-ti palmele pe scaun, in spatele tau. Stai cu talpile lipite de podea si cu genunchii inclinati la 90 de grade, ridicand si coborand soldurile. In ambele situatii, ramai nemiscata intre 20-60 de secunde, dupa care ia-o de la capat. Cele patru tipuri de exercitii se repeta de cel putin doua ori, unul dupa altul.
Elena Diaconu

Acest articol a fost vizualizat de 68547 ori.
Te ajuta CARNITINA sa slabesti?
28 Noiembrie 2023Vrei sa slabesti si te-ai gandit sa iei carnitina? Daca practici un sport si te-ai uitat pe site-urile cu suplimente alimentare, poate ai observat printre multe alte produse L-carnitina, promovata si ca instrument de ardere a grasimilor.
Te ajuta acest produs sa faci mai bine fata efortului fizic, sa ai rezultate mai bune si chiar sa slabesti? Hai sa vedem ce spun oamenii de stiinta!
Beneficiile vitaminei C
20 Noiembrie 2023Vitamina C este poate cea mai celebra vitamina, la care ne gandim imediat cand ne ia raceala sau vrem sa avem imunitatea mai buna. Cu nume de cod acid ascorbic, este o vitamina hidrosolubila, adica se dizolva in apa si nu poate fi sintetizata si depozitata in corp, asa ca trebuie sa ne-o asiguram constant din ce mancam sau din suplimente.
Partea buna? E usor accesibila in numeroase alimente si se absoarbe bine in organism.
Beneficiile semintelor de susan
14 Noiembrie 2023Presarate pe covrigi, chifle de burgeri sau in salate, semintele de susan trec adesea nebagate in seama. Sunt foarte mici si se pierd printre alte ingrediente. Totusi, pot fi un adaos valoros in alimentatia ta, deopotriva pentru gust si nutrienti.
In acest clip iti voi vorbi despre proprietatile acestor seminte marunte si cum sa le folosesti in bucatarie!
Adauga un comentariu Acest articol are 1 comentarii.
Pentru coapse si solduri ..si mult mai mult , va recomand PILATES - ELSTICITATE, COORDONARE A MISCARII, RESPIRATIE, PRECIZIE, FLEXIBILITATE, pentru tot corpul; este indicat pentru toate varstele si poate fi executat de oricine, indiferent de greutate sau varsta !

Din categoria antrenamentelor sau exercitiilor fizice distractive, relaxante si eficiente ...
Adauga un comentariu
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)
Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii