Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam DETOXIFIEREA DE TOAMNA - CATEVA RETETE DELICIOASE
FITNESS IN 2011 - TACTIX
GUMA DE MESTECAT - PRO SI CONTRA
CARNEA - VALOARE NUTRITIVA
VARICOCELUL


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole Ciclul greutatii
TRATAMENTUL INTINDERILOR
Concursul POFTITI LA SLABIT!
STERILITATEA, COMBATUTA CU LEMN DULCE SI LAPTISOR DE MATCA
SFATURI PENTRU ALERGATORI
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Metabolism activ la +40 de ani Fierbinte
După vârsta de 40 de ani, metabolismul începe să încetinească, iar acest lucru poate influența...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Antrenament » EXERCITII PENTRU SOLDURI SI COAPSE

EXERCITII PENTRU SOLDURI SI COAPSE


EXERCITII_PENTRU_SOL_25193.jpgIn functie de conformatia fiecaruia, corpul uman are tendinta sa acumuleze grasimi in jurul taliei, pe abdomen, picioare sau pe coapse si solduri. Atat femeile, cat si barbatii se confrunta cu astfel de probleme care apar in urma unui stil de viata nesanatos. Din punct de vedere genetic, in urma depunerilor de grasimi, corpul poate avea fie forma de para (celulita se depune mai mult pe solduri si coapse), fie de mar (celulita se depune cu precadere in jurul taliei). In cazul in care te numeri printre persoanele care sufera din cauza unor solduri inestetice trebuie sa stii ca ai un avantaj major fata de cei care au corpul in forma de mar. Cercetarile efectuate de-a lungul timpului arata ca grasimea abdominala pune in pericol sanatatea unei persoane- poate ajunge mai usor in sange, ducand la infundarea arterelor. Grasimea de pe solduri si coapse este mai putin probabil sa faca acest lucru.

Pentru a arde grasimea de pe coapse, solduri, abdomen sau picioare trebuie sa ai grija ce alimente consumi- este indicat sa mananci multe legume si fructe si cat mai putine grasimi si zaharuri. De asemenea, exercitiile fizice au un rol important in distrugerea celulitei. Chiar daca nu esti o fana a sportului, vei vedea ca, in timp, ele chiar dau rezultatele dorite. Mai mult de atat, exercitiile fizice efectuate in fiecare zi, cel putin 30 de minute, nu iti vor imbunatati doar aspectul fizic, ci te vor face sa te simti mai bine si psihic.

Iata cateva exercitii pentru tonifierea soldurilor

Exercitiul nr.1: Intinde-te pe partea dreapta, indoaie piciorul drept si ridica pe verticala celalalt picior, tinandu-l drept, cu varful intins. Aceasta miscare se efectueaza din ce in ce mai repede, ridicand piciorul cat mai sus, fara a atinge podeaua la coborare. Cand simti ca muschii piciorului ti-au obosit, executa aceleasi miscari si pentru piciorul drept.

Exercitiul nr. 2: Stai in picioare, cu spatele drept si indoaie genunchiul drept pana cand formezi un unghi de 90 de grade la nivelul soldului. Dupa 5 secunde lasa piciorul jos, dupa care repeta miscarea. Dupa ce ai facut exercitiul de 5 ori, schimba piciorul.

Exercitiul nr.3: Asaza-te in genunchi si sprijina-te cu mainile de podea (pozitia unui patruped), tine coloana dreapta si priveste in fata. Ridica in lateral piciorul drept la un unghi de 90 de grade. Tine-l in aceasta pozitie cateva secunde dupa care lasa-l usor jos , iar apoi ridica-l din nou. Dupa ce ai facut o serie de 20-30 de astfel de exercitii, schimba piciorul si executa aceleasi miscari.

Exercitiul nr.4: In aceeasi pozitie ca la exercitiul anterior, ridica piciorul de data aceasta in spate pana formezi un unghi de 90 de grade la nivelul soldului. La coborare nu atinge piciorul de podea. Miscarea se repeta de cel putin 30 de ori, dupa care schimbi piciorul. Sunt pusi in miscare atat muschii soldurilor, cat si cei ai feselor si coapselor.

Exercitiul nr.5: Intinde-te lateral pe o saltea, cu mana dinspre podea intinsa, peste care iti asezi capul. Tine picioarele drepte, cu varfurile intinse, unul suprapus peste celalalt. Ridica ambele picioare deodata, fara a atinge podeaua la coborare. Dupa un set de 50 de exercitii, executa 30 de forfecari, miscand picioarele in fata si in spate, alternativ, asemanator cu miscarile din timpul mersului.

Coapse mai ferme in patru pasi

Exercitiu pentru partea interioara a coapselor: Asaza-te pe un scaun tare, stai cu spatele drept si tine picioarele indoite la 90 de grade. Ai nevoie de o perna pe care sa o strangi cu partea interioara a picioarelor pe masura ce expiri. Nu da drumul pernei pana nu respiri normal. Dupa incheierea exercitiului se trece la urmatorul pas.

Cel de-al doilea exercitiu lucreaza atat coapsele, cat si soldurile. Te asezi pe scaun la fel ca la primul exercitiu, doar ca pozitia corpului trebuie sa fie putin inclinata in fata. Palmele se asaza pe partea exterioara a genunchilor, mainile fiind putin indoite. In timp ce iti tii bratele si palmele nemiscate, impinge genunchii impotriva palmelor, ca si cand ai incerca sa le dai la o parte. In acelasi timp, apasa spre interior cu mainile pentru a nu permite picioarelor sa se departeze. Contracta-ti muschii picioarelor timp de 1 minut, in timp ce respiri normal. Cand ai terminat, treci la urmatorul pas.

Al treilea exercitiu lucreaza partea din fata a coapselor. La fel ca la exercitiile anterioare, asaza-te pe un scaun, stai cu spatele drept si sprijina-te cu palmele de marginea scaunului. Expira pe masura ce ridici piciorul drept si il intinzi pana ajunge la orizontala. Tine-l in aceasta pozitie timp de 30 de secunde, moment in care respira normal. Apoi, in timp ce inspiri, lasa piciorul drept jos si repeta aceleasi miscari cu piciorul stang.

Cel de-al patrulea exercitiu iti tonifica partea din spate a coapselor. Asaza-te pe marginea unui scaun si sprijina-te pe maini, punandu-ti palmele pe scaun, in spatele tau. Stai cu talpile lipite de podea si cu genunchii inclinati la 90 de grade, ridicand si coborand soldurile. In ambele situatii, ramai nemiscata intre 20-60 de secunde, dupa care ia-o de la capat. Cele patru tipuri de exercitii se repeta de cel putin doua ori, unul dupa altul.



Elena Diaconu


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca foarte bine.)

Acest articol a fost vizualizat de 72466 ori.



Metabolism activ la +40 de ani

10 Decembrie 2024

După vârsta de 40 de ani, metabolismul începe să încetinească, iar acest lucru poate influența modul în care corpul tău procesează energia. În general, masa musculară începe să scadă treptat, iar asta poate duce la o ardere mai redusă a caloriilor, chiar și atunci când ești activ. De aceea, multe persoane observă că le este mai ușor să acumuleze kilograme, chiar dacă dieta și nivelul de activitate fizică rămân aceleași. Această schimbare nu este doar despre vârstă, ci și despre stilul de viață. Factorii precum nivelul de stres, somnul insuficient și schimbările hormonale, cum ar fi scăderea nivelului de estrogen sau testosteron, joacă un rol important.

Corpul tău începe să stocheze mai multă grăsime în jurul abdomenului, iar energia pare să fie mai greu de menținut pe parcursul zilei. Vestea bună este că poți contracara aceste efecte! Exercițiile care întăresc musculatura, cum ar fi antrenamentele de rezistență, pot ajuta la menținerea masei musculare și la stimularea metabolismului. Totodată, o dietă echilibrată, bogată în proteine, legume și fibre, alături de un somn de calitate, te poate sprijini în a-ți menține greutatea sub control.

Cu puțină atenție la nevoile corpului tău, poți să rămâi în formă și să te bucuri de energie la orice vârstă. Cheia este să-ți adaptezi obiceiurile pentru a susține un metabolism sănătos pe termen lung.


Beneficiile sucului de Noni

10 Decembrie 2024

Sucul de noni, obținut din fructele arborelui Morinda citrifolia, este apreciat pentru numeroasele beneficii asupra sănătății. Bogat în antioxidanți, acest suc ajută la combaterea stresului oxidativ și la protejarea celulelor împotriva daunelor provocate de radicalii liberi. Este cunoscut și pentru proprietățile sale antiinflamatorii, fiind de ajutor în reducerea inflamațiilor și în susținerea sistemului imunitar.

Un alt beneficiu important al sucului de noni este capacitatea sa de a îmbunătăți digestia. Conținutul său de enzime și fibre sprijină sănătatea intestinală, ajutând la eliminarea toxinelor și la asimilarea mai bună a nutrienților.


Îmbătrânirea articulaţiilor poate fi limitată

25 Noiembrie 2024

Îmbătrânirea fără probleme este despre a-ți păstra sănătatea și energia pe măsură ce anii trec, astfel încât să te bucuri din plin de viață. E vorba de a avea grijă de tine, atât fizic, cât și emoțional, printr-un stil de viață echilibrat care include o alimentație sănătoasă, mișcare regulată și odihnă suficientă. Un aspect esențial este să rămâi activ social și mental.

Conexiunile cu ceilalți și implicarea în activități care îți stimulează mintea te pot ajuta să te simți conectat și împlinit. În plus, gestionarea stresului și a emoțiilor negative joacă un rol important, pentru că liniștea interioară contribuie la sănătatea ta generală.

Totodată, prevenția este cheia. Vizitele regulate la medic, controalele de rutină și adoptarea unor obiceiuri care să sprijine imunitatea te pot ajuta să previi problemele majore. Asta înseamnă și să fii deschis să înveți și să te adaptezi, inclusiv când vine vorba de tehnologie sau noi perspective asupra vieții. Îmbătrânirea fără probleme nu înseamnă să lupți împotriva timpului, ci să-l accepți cu grație, să ai grijă de corpul și mintea ta, și să te bucuri de tot ce ai realizat până acum.


Articole din aceeasi categorie

METODA "HEAVY DUTY"
"Heavy Duty" este o sintagma introdusa de Mike Menzer, o ...
REFACEREA DUPA ANTRENAMENT
Refacerea in sport este definita ca fiind restabilirea capacitatii de ...


SUPRAANTRENAMENTUL - UN PAS SPRE BOALA
Supraantrenamentul este inamicul numarul 1 al sportivilor, dupa accidentari. Supraantrenamentul ...
AEROBICUL, UN MOD EFICIENT DE A ARDE GRASIMEA
"Aerobic" inseamna "cu oxigen" si exercitiile aerobice implica mai multi ...


Alte articole despre Antrenament





Pagina 14 din 14






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii