Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam Extensia soldului la sol
MAI MULT DECAT BALACEALA: 7 EXERCITII IN APA
Stretching - fese - exercitii set 1
DIETA SCARSDALE
Nike FuelBand


Nutritie Sportiva
Ecuatia Slabirii
Sala Bucuresti
Lucru în România
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole EXISTA VIATA DUPA DESPARTIRE!
Ridicarea genunchilor la piept din atarnat la bara
COSTUL DIETELOR COMERCIALE AMERICANE
YOGILATES, O COMBINATIE INTRE YOGA SI PILATES
DIN NOU DESPRE FECTELE SECUNDARE ALE CREATINEI
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Dieta Low FODMAP, utila in sindromul colonului iritabil Fierbinte
Dieta low FODMAP a fost propusa de un grup de cercetatori australieni cu scopul de a ameliora simptomele digestive...
Citeste mai mult


calculator
slabire rapida cu nutritionist online

Sunteti aici :: Ghiduri de sanatate » Ghidul scaderii in greutate » Dietele bogate in proteine si cu putini carbohidrati
Ghidul scaderii in greutate

Dietele bogate in proteine si cu putini carbohidrati


Dietele bogate in proteine si cu carbohidrati putini au fost promovate peste tot in ultimii ani ca un concept eficace pentru scaderea in greutate. Aceste diete au in jur de 30% si 50% din totalul lor de calorii provenind din proteine. Prin comparatie, Asociatia Americana de boli de inima, Programul National de Studiu al Colesterolului, si Societatea Americana de Cancer, toate recomanda o dieta in care un procentaj mic de calorii provin din proteine (nutrientii esentiali de constructie, intretinere si reparare a tesuturilor din organism).

Cum functioneaza aceste diete?

Prin limitarea drastica a carbohidratilor la un procentaj scazut, intalnita mai ales in dieta Americana, organismul intra intr-o stare metabolica diferita numita cetoacidoza, in care se arde propria grasime pentru producerea de energie. In mod normal organismul arde carbohidrati pentru energie - acesta e principalul combustibil pentru creier, inima si multe alte organe. O persoana aflata in cetoacidoza isi ia energia din cetone, care reprezinta combustibilul creat prin metabolizarea depozitelor de grasime. Cand organismul este in cetoacidoza, tinzi sa ai mai putina pofta de mancare, si de aceea esti predispus sa mananci mai putin decat de obicei. Totusi, cetoacidoza poate de asemenea cauza probleme de sanatate, ca de exemplu imbolnavirea rinichilor (vezi mai jos).
In consecinta, organismul tau se transforma dintr-un motor de ardere a carbohidratilor intr-un motor de ardere a grasimii. Asa ca in loc sa te bazezi pe alimente bogate in carbohidrati pe care le consumi in mod normal pentru energie, si lasand depozitele de grasime exact unde erau inainte (solduri, stomac, pulpe), depozitele tale de grasime devin sursa principala de energie. Rezultatul final este slabirea.

Care sunt riscurile de sanatate asociate cu dieta bogata in proteine si cu carbohidrati putini?

Dietele bogate in proteine pot cauza unele probleme de sanatate, cum ar fi:

- Probleme cu rinichii: Consumarea multor proteine solicita rinichi, deoarece ei au rolul de a elimina catabolitii proteinelor.

- Colesterol crescut. Este bine cunoscut faptul ca dietele bogate in proteine (continand carne rosie, toate produsele lactate, si alte alimente grase) sunt asociate cu nivelul ridicat al colesterolului. Studiile au asociat nivelul ridicat al colesterolului cu riscul dezvoltarii bolilor de inima, atacurilor de cord si cancerul.

- Osteoporoza si pietrele la rinichi. De asemenea, s-a dovedit ca dietele bogate in proteine pot accelera eliminarea calciului prin urina, la o rata mai mare decat normal. Dupa o lunga perioada de timp, acest fapt poate provoca osteoporoza sau litiaza renala.

- Cancer. Unul dintre motivele pentru care dietele bogate in proteine cresc riscul de aparitie a anumitor boli este evitarea alimentelor care contin carbohidrati si vitamine, minerale, fibre si antioxidanti. De aceea, este important sa obtii proteinele dintr-o dieta bogata in cereale, fructe si legume. Nu numai ca nevoia de proteine iti este satisfacuta, dar te si ajuta sa reduci riscul dezvoltarii cancerului.

- Status metabolic nefiziologic (cetoacidoza). Dietele cu carbohidrati putini pot conduce la intrarea organismului tau intr-o stare metabolica periculoasa numita cetoacidoza daca organismul tau arde grasimi in loc de glucoza pentru energie. In timpul acestei starii, organismul produce substante numite cetone, care pot cauza slabirea organelor rezultand guta, pietre la rinichi, sau alte probleme cu rinichii. Aceste cetone pot de asemenea scadea pofta de mancare a unei persoane, poate cauza greata sau halena. Cetoacidoza se poate preveni mancand cel putin 100 de grame de carbohidrati pe zi.

Este aceasta dieta potrivita pentru mine?

Aceste teorii de slabire raman nedovedite, si multi experti se ingrijoreaza ca dietele bogate in proteine si cu carbohidrati putini, pot cauza o multime de probleme, in mod special pentru un mare segment de populatie care risca o boala de inima. Mai mult, acest plan nu include consumul mare de fructe si legume, recomandat de majoritatea expertilor nutritionisti datorita numeroaselor beneficii ale acestor alimente.
Expertii spun ca pentru a ajunge la o slabire permanenta trebuie sa-ti schimbi stilul de viata. Aceasta inseamna urmarea unei diete cu calorii putine care contine cereale, legume, fructe combinate cu o activitate fizica regulata.
Inaintea inceperii acestei sau altei diete, vorbeste cu doctorul tau pentru a determina ce dieta este potrivita pentru tine.


Dr. Serban Damian

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 23647 ori.



Dieta Low FODMAP, utila in sindromul colonului iritabil

4 Decembrie 2023

Dieta low FODMAP a fost propusa de un grup de cercetatori australieni cu scopul de a ameliora simptomele digestive neplacute cauzate de sindromul colonului iritabil sau in engleza IBS - irritable bowel syndrome, adica balonare, dureri si crampe abdominale, gaze in exces, diaree sau, dimpotriva, constipatie.

Dar ce inseamna FODMAP? Denumirea de FODMAP se refera la o serie de substante prezente in alimente, mai exact la oligozaharide fermentabile, dizaharide, monozaharide si polioli.

Urmareste clipul pentru mai multe detalii!


Te ajuta CARNITINA sa slabesti?

28 Noiembrie 2023

Vrei sa slabesti si te-ai gandit sa iei carnitina? Daca practici un sport si te-ai uitat pe site-urile cu suplimente alimentare, poate ai observat printre multe alte produse L-carnitina, promovata si ca instrument de ardere a grasimilor.

Te ajuta acest produs sa faci mai bine fata efortului fizic, sa ai rezultate mai bune si chiar sa slabesti? Hai sa vedem ce spun oamenii de stiinta!


Beneficiile vitaminei C

20 Noiembrie 2023

Vitamina C este poate cea mai celebra vitamina, la care ne gandim imediat cand ne ia raceala sau vrem sa avem imunitatea mai buna. Cu nume de cod acid ascorbic, este o vitamina hidrosolubila, adica se dizolva in apa si nu poate fi sintetizata si depozitata in corp, asa ca trebuie sa ne-o asiguram constant din ce mancam sau din suplimente.

Partea buna? E usor accesibila in numeroase alimente si se absoarbe bine in organism.


Articole din aceeasi categorie

Dietele
xista pur si simplu sute de diete care au fost ...
Piedici in calea scaderii in greutate
Curele de slabire sunt la mare moda. De ce? Simplu, ...


Mancat frecvent = slabire mai rapida
Efectul termogenic al alimentelor accelereaza metabolismul Orice proces fiziologic din organism ...
Efortul fizic si scaderea in greutate
Efectele efortului fizic asupra organismului din perspectiva scaderii in greutate - ...


Alte articole despre Ghidul scaderii in greutate



« 1 2
Pagina 2 din 2






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii