Sunteti aici :: Slabire » DIETA ESTE MAI POPULARA DECAT EFORTUL FIZIC
DIETA ESTE MAI POPULARA DECAT EFORTUL FIZIC
Atunci cand vine vorba de scadere in greutate, numarul celor care se axeaza pe reducerea numarului calorii ingerate zilnic si care nu aleg sa devina mai activi, este mai mare decat al celor care isi propun sa faca si miscare. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de catre cercetatorii de la GlaxoSmithkline. Aparent, aproximativ 50% dintre femei si 30% dintre barbati incearca sa slabeasca numai pe baza unui regim alimentar hipocaloric, in ciuda faptului ca este bine stiut ca activitatea fizica este deosebit de importanta in procesul de reducere a greutatii corporale.
Cercetatorii considera ca o explicatie a acestui fenomen este accesul la alimente hipocalorice. John Brewer, fiziolog sportiv este de parere ca: "Cresterea numarului de supraponderali care renunta la efort fizic in favoarea unui regim alimentar hipocaloric a devenit ingrijoratoare. Reducerea numarului de calorii nu este un substitut pentru antrenament. Publicul trebuie informat ca simpla reducere a aportului de alimente nu este cea mai buna solutie si ca trebuie crescut si consumul caloric prin efort fizic."
Evident ca este mult mai usor sa alegi de pe raftul magazinului un produs hipocaloric decat sa transpiri la sala. Multi oameni, si in special supraponderalii nu accepta ideea de a merge la o sala de fitness sau la bazinul de inot sau de a iesi la alergat, asa ca solutia regimului hipocaloric este cea mai la indemana.
Sigur, orice cura de slabire se bazeaza pe un regim alimentar hipocaloric, insa asa cum o arata mii de studii, nu numai ca rezultatele scaderii in greutate sunt mult mai bune atunci cand se asociaza efortul fizic, dar mai mult decat atat, beneficiile in planul sanatatii sunt uriase.
Iata in continuare cateva "trucuri" pe care le puteti folosi pentru a arde mai multe calorii in fiecare zi:
Atunci cand poti, foloseste scarile si nu liftul (sau scarile rulante)
Daca vrei sa mergi undeva, nu la mare distanta de casa, ia-o pe jos, nu merge cu masina
Cumpara-ti un pedometru (aparat care numara pasii) si propune-ti sa faci in fiecare zi mai multi pasi
Iesi la plimbare mai frecvent
Cumpara-ti o bicicleta si foloseste-o
In timpul reclamelor de la televizor, ridica-te si mergi prin casa
Ia-ti un telefon fara fir si mergi in timp ce vorbesti
Fa-ti rost de un stepper si foloseste-l zilnic
Exista momente in timpul fiecarei zile pe care poti sa ti le dedici consumarii catorva calorii in plus. Este de preferat ca la un moment dat sa incepi sa faci efort fizic si in mod organizat, pentru ca in felul acesta vei avea cele mai bune rezultate..
Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)
Acest articol a fost vizualizat de 41727 ori.
Ce mananci ca sa previi osteoporoza
26 Septembrie 2023
Oasele au reputatia de a fi dure, dar cu toate acestea sunt tesut viu, care se transforma si se reface de-a lungul anilor. La fel ca alte parti din corp, oasele se dezvolta si se regenereaza mai rapid in tinerete, pentru ca pe masura ce inaintam in varsta procesul sa devina mai anevoios. Osteoporoza este o boala care afecteaza densitatea oaselor, astfel ca acestea devin fragile si se pot rupe usor. Este o boala “silentioasa”, in sensul ca se dezvolta in timp, fara dureri sau simptome majore.
Totul despre DIETA NORDICA
19 Septembrie 2023
Dieta nordica are legatura cu alimentatia din tarile nordice - Norvegia, Danemarca, Suedia, Finlanda si Islanda. Totusi, ea nu reflecta neaparat modul in care mananca in mod obisnuit persoanele din aceste tari, asa ca daca mergi in vacanta acolo, nu te astepta sa gasesti doar alimente despre care vei citi in acest articol.
De asemenea, dieta nu include doar ce mancau oamenii acum cateva secole in aceasta zona, ci este deschisa si catre produse mai “actuale”, cum este uleiul de rapita.
Beneficiile pentru sanatate ale cireselor
11 Septembrie 2023
Exista numeroase varietati de cirese, iar pe langa varianta proaspata le poti consuma si sub forma de compot, gem, sosuri, confiate, in diferite dulciuri sau sucuri. Tine cont insa ca acestea din urma au de obicei zahar adaugat si sunt mai calorice. Rezultatele studiilor realizate pe animale si pe oameni sugereaza ca ciresele pot reduce riscul aparitiei mai multor boli inflamatorii cronice, inclusiv artrita, bolile cardiovasculare, diabetul si cancerul. In plus, exista dovezi ca un consum de cirese poate imbunatati somnul, functia cognitiva si recuperarea dupa exercitii fizice intense. Ciresele sustin sanatatea si prin prevenirea sau scaderea stresului oxidativ si a inflamatiei.
Adauga un comentariu
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)
Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii