Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam CAUTI SCUZE CA SA NU ALERGI?
PROMOTIE!
ENERGIA SI SLABIREA
Ion Oncescu (campion skandenberg)
SLABESTE CU SEMINTELE DE FLOAREA SOARELUI


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole CSID - Pastele si nutritionistii
EFECTELE NOCIVE ALE DIETELOR STRICTE
OBEZITATEA SI COMPLICATIILE EI
EXERCITII PENTRU UN POSTERIOR PERFECT
CAI MAI USOARE DE A PIERDE DIN GREUTATE
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cum ne organizam corect mesele Fierbinte
Sari peste micul dejun, ciugulesti toata ziua, iar seara ti se face foame si “spargi” frigiderul....
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Antrenament » DE CE SA ALEGI RAFTINGUL

DE CE SA ALEGI RAFTINGUL


DE_CE_SA_ALEGI_RAFTI_79207.jpgProblema sporturilor extreme s-a pus destul de mult in trecut, si continua sa fie un subiect interesant de fiecare data; generatiile noi vor in permanenta sa guste din "salbaticia" vietii, iar sporturile extreme cum ar fi alpinismul sau ciclismul montan par sa castige din ce in ce mai multi adepti. E bine, e rau? N-am putea sa ne gandim vreodata ca practicarea unui sport anume poate sa fie un lucru "rau", iar atata timp cat si cele mai periculoase sporturi sunt atent monitorizate si practicate cu respectarea permanenta a tuturor masurilor de siguranta necesare, s-ar parea ca toti cei pasionati de asa ceva ar avea unda verde la miscare si adrenalina.

RAFTING AUTOHTON

Dar sa revenim la tema articolului nostru de astazi - raftingul. Pentru inceput, ar fi util sa mentionam faptul ca acest sport nautic si-a facut cunoscuta prezenta in tara noastra acum circa doua decenii, iar interesul sporit al adeptilor s-a materializat prin crearea catorva trasee de rafting extrem de frumoase. Daca ai putin timp si un buget pe masura la dispozitie, poti sa faci un mini-tur al Romaniei in vara aceasta si sa mergi in special in zonele rurale, unde turismul este in floare si unde aceste trasee de rafting sunt din ce in ce mai vizibile.

Poti sa-ti planifici o vacanta veritabila intr-o astfel de locatie si sa-ti exersezi talentele in liniste, poti sa inchiriezi barci pneumatice si echipamentele necesare, sau poti sa ti le duci de acasa, poti sa beneficiezi de sfaturile profesionistilor sau poti sa Pui in practica tot ce ai invatat pana acum. Partea buna e ca atat "tinerii" invatacei, cat si ce mai avansati in tainele raftingului pot sa se bucure de beneficiile unor traseee grozave de rafting, cum ar fi Muresul, Bistrita, Crisul Pietros, Cerna sau Defileul Jiului. Un incepator va gasi greu, daca nu chiar imposibil sa coboare pe Cerna sau pe Crisul Pietros si sa faca fata apelor extreme de repezi si albiilor accidentate; aceste trasee se adreseaza in special celor experimentaTi care practica raftingul de cativa ani. Incepatorii pot sa aleaga niste cursuri de apa ceva mai line, cum ar fi Muresul sau Bistrita.

In plus, trebuie sa stii ca acest sport este unul de echipa; asadar, 2 pana la 12 persoane pot sa se urce intr-o barca speciala de rafting si sa se bucure de o experienta de neuitat, dar poti sa faci rafting si de unul singur, daca esti foarte experimentat si simti nevoia sa faci echipa doar cu "natura".



SFATURI PENTRU INCEPATORI SI NU NUMAI

Daca esti un novice intr-ale raftingului si ai nevoie de cateva sfaturi utile, pentru inceput, iata cum ar trebui sa-ti arate echipamentul: un costum special impermeabil din neopren, o vesta de salvare si o casca. Raftingul presupune apropieri dese si periculoase de stancile de pe maulurile raurilor si de crengile copacilor. Asadar, e lesne de inteles de ce ai nevoie de un echipament adecvat; in plus, indiferent daca esti incepator si abia incepi sa deprinzi tainele raftingului, ori esti destul de experimentat, esti supus la "deraieri" in apa, asa ca e bine sa fii pregatit in permanenta. In plus, cel mai bine ar fi sa apelezi la serviciile unui instructor autorizat pentru a te proteja cat mai bine de riscurile aferente practicarii acestui sport.



Si daca tot a venit vorba de RISCURI, iata o serie de lucruri pe care e bine sa le stii:

-mentine prova (varful) barcii in fata astfel incat sa ai ocazia in permanenta sa observi eventualele obstacole care se pot ivi;

-accelereaza cand simti un curent puternic ce nu iti permite sa iti manevrezi cu usurinta barca;

-acorda atentie sporita coborarilor in pozitie transversala, deoarece accidentele cele mai dese se intampla in astfel de situatii;

-fii pe faza la posibilele obstacole situate deasupra sau dedesubtul apei;

-ai grija sa carmesti barca paralel cu firul apei si du-te tot timpul spre curentul principal;

-nu-ti fie teama de intensitatea mai ridicata a cursurilor principale de apa care tind sa fie ceva mai vijelioase;

-indreptandu-te in directia buna, te vei asigura de fapt ca bolovanii si alte obstacole asemanatoare nu se vor afla in apa (sub barca), deoarece pe cursurile principale, apa este adanca si aceste situatii neplacute pot fi evitate mult mai usor;

-daca te apropii de o cascada, trage barca la mal si coboara in aval de caderea de apa;

-daca nu ai avut reflexe suficient de rapide sau ceva ti-a distras atentia si te-ai trezit direct in mijlocul unei cascade, continua sa mergi direct prin mijlocul acesteia (atentie sporita, acest procedeu e recomandat NUMAI celor experimentati).

Odata ce ai facut rost de suficient curaj care sa iti permita sa te aventurezi la o zi de rafting, fa inventarul echipamentului si asigura-te ca ai destule elemente care sa iti asigure protectia absoluta (nu uita de casca de protectie), contacteaza-ti niste camarazi de nadejde si nu ezita sa te bucuri din plin de un pahar mare de adrenalina.



Alexandra Igna


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 51264 ori.



Cum ne organizam corect mesele

18 Aprilie 2024

Sari peste micul dejun, ciugulesti toata ziua, iar seara ti se face foame si “spargi” frigiderul. Nu reusesti sa te organizezi cu mancarea, sub pretextul ca esti ocupat si nu mai ai timp si de asta.

Poate mesele tale se reduc adesea la covrigi, biscuiti, dulciuri sau batoane de ciocolata, mancate pe marginea biroului, cu o sticla de suc alaturi, in timp ce lucrezi de zor. Daca ai o alimentatie dezordonata si iti lipseste un program regulat de mese, cresc sansele sa consumi frecvent produse prea calorice, cu grasimi, sare si zahar in exces, sarace in nutrienti.

In acest clip vei afla cum sa iti organizezi mesele!


Beneficiile extraordinare ale TURMERICULUI

26 Martie 2024

Promovate ca adevarate cocktailuri de energie, „shot-urile” din lamaie, ghimbir si turmeric sunt pe val printre pasionatii de fitness si sanatate. Despre lamaie si ghimbir am vorbit deja in alte clipuri pe care le gasesti pe canalul meu, dar cum ramane cu turmericul?

Care este rolul lui in aceasta familie a super-alimentelor?


Cea mai USOARA dieta de slabire

18 Martie 2024

Ai incercat sa slabesti cu diferite regimuri, dar nu ai reusit sa te tii prea mult de ele? Poate simteai mereu ca iti era foame, erau greu de urmat sau nu-ti placeau alimentele propuse. Ei bine, se poate si altfel!

Exista diete de slabit eficiente, dar pentru care nu trebuie sa-ti dai viata si buzunarul peste cap. Azi plecam in cautarea dietei de slabit care da rezultate si pe care o poti tine fara mare dificultate.


Articole din aceeasi categorie

ANTRENAMENTUL TIP ODIHNA-PAUZA
Metoda de antrenament pe care v-o propun astazi se adreseaza ...
ANTRENAMENT CORECTOR
Nimic nu este mai urat decat sa vezi o persoana ...


CALDURA CORPULUI IN TIMPUL EFORTULUl
Este o zi torida de vara afara si tu te ...
O CONTROVERSA NESFARSITA IN CULTURISM: MISCARE EXPLOZIVA SAU MISCARE LENTA?
De foarte multi ani exista in lumea sportului si cu ...


Alte articole despre Antrenament






Pagina 13 din 14






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii