Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam TREBUIE SA MERGEM LA CONTROL MEDICAL INAINTE DE A INCEPE SA FACEM ANTRENAMENTE?
HRISCA, ALIMENT SI MEDICAMENT
ANTRENAREA UNEI SINGURE GRUPE MUSCULARE PE ZI
CUM MANCAM SANATOS IN ORAS
4 CAUZE SURPRINZATOARE ALE ANXIETATII


Nutritie Sportiva
Ecuatia Slabirii
Sala Bucuresti
Lucru în România
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole RESTRICTIA CALORICA IN TRATAMENTUL OBEZITATII
CALCULATOR - O REPETARE MAXIMALA (1RM)
Stretching - coapse - exercitii set 1
GRASIMEA ABDOMINALA
Inozina si colina
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Dieta Low FODMAP, utila in sindromul colonului iritabil Fierbinte
Dieta low FODMAP a fost propusa de un grup de cercetatori australieni cu scopul de a ameliora simptomele digestive...
Citeste mai mult


calculator
slabire rapida cu nutritionist online

Sunteti aici :: Sanatate » CUM TE PROTEJEZI DE FRIG

CUM TE PROTEJEZI DE FRIG


CUM_TE_PROTEJEZI_DE__72796.jpgIata ca au sosit zilele geroase, in care trebuie sa ai mai multa grija de tine pentru ca temperaturile scazute si vantul aspru si puternic nu iarta pe nimeni. Si chiar daca e frig afara, doar nu o sa stai numai in casa si sa te multumesti privind de la geam fulgii mari de zapada. Te poti bucura din plin de acest sezon, daca tii cont si de cateva lucruri importante necesare pentru sanatatea ta. Iata cateva sfaturi utile pentru a te proteja de frig.

Imbraca-te corect!

Cand spun corect, nu ma refer la tendinte, ci la cum e bine sa te imbraci in zilele friguroase de iarna. Daca nu iti place sa porti manusi si caciula trebuie sa stii ca aproximativ 30% din caldura corpului se pierde pe la degete si extremitati. Asadar, manusile si caciula din materiale groase, precum lana, nu trebuie sa lipseasca din garderoba ta de iarna sub nicio forma. In ceea ce priveste hainele, ele nu trebuie sa fie stramte pentru ca impiedica circulatia corecta a sangelui. De asemenea, este recomandat sa se poarte mai multe straturi subtiri de haine pentru a nu se risipi din caldura corpului. In cazul in care te-ai gandit sa iti cumperi pantaloni din bumbac, iti recomand sa optezi pentru o pereche de pantaloni impermeabili- nu te vei uda si vei reduce, considerabil, si riscul unei imbolnaviri.

Incaltamintea este si ea la fel de importanta. Ti s-a intamplat vreodata sa iti inghete degetele de la picioare incat sa ai senzatia ca nu ti le mai poti misca? Ei bine, stiu ca nu este un sentiment placut, de aceea trebuie sa te gandesti foarte bine cu ce te incalti intr-o zi friguroasa de iarna. Fie ca alegi sa porti cizme, bocanci sau ghete, incaltamintea trebuie sa aiba talpa solida si groasa pentru a asigura o buna izolatie fata de sol si sa fie suficient de larga pentru a-ti putea misca degetele, chiar daca mai adaugi o pereche groasa de sosete.

Ardeiul iute, ghimbirul si scortisoara cresc temperatura corpului

Consuma mancaruri calde pe tot parcursul zilei pentru a mentine temperatura corpului ridicata. Si in timpul iernii trebuie sa te hidratezi, asadar o cana cu ceai sau lapte cald te va incalzi dupa o zi in care ai mers prin frig. Nu sunt recomandate bauturile alcoolice pentru ca fac organismul mai vulnerabil in fata frigului, marind riscul aparitiei degeraturilor. Desi alcoolul da o oarecare senzatie de incalzire, nu are un efect durabil.

Mirodeniile precum ardeiul iute, ghimbirul si scortisoara nu numai ca dau un gust bun mancarurilor, dar stimuleaza si circulatia sangelui, ducand la cresterea temperaturii corpului. Poti sa presari putin ghimbir proaspat peste mancarea gatita, sa adaugi scortisoara la tocanite, salate si prajituri, lapte si ceai sau sa consumi putin ardei iute, si astfel beneficiezi din plin de efectul acestor mirodenii. Si pentru ca este sezonul portocalelor, mandarinelor si clementinelor, nu uita sa iti iei portia de vitamina C pentru a-ti intari sistemul imunitar.

Hidrateaza-ti pielea!

In timpul iernii, zonele corpului care sunt expuse cel mai mult la frig sunt mainile si fata. Consecintelei unei hidratari insuficiente sunt degeraturile la nivelul degetelor si buzelor, craparea epidermei la nivelul mainilor si descuamarea pielii de pe fata.

> Inainte de a iesi din casa este recomandat sa aplici pe zonele expuse la frig o crema hidratanta bogata in vitaminele A si E care mentin pielea elastica si stralucitoare.

> Din cand in cand foloseste si un gel pe baza de galbenele sau castravete pentru a-ti exfolia pielea.

>Consuma acizi grasi omega-3, precum uleiul de peste, deoarece ajuta la imbunatatirea calitatii pielii.

> In cazul in care iti place foarte mult cafeau trebuie sa stii ca in exces duce la deshidratare, mai ales cand consumul de alte lichide este scazut. Asadar, incearca sa te limitezi la 2-3 cesti de cafea pe zi si sa consumi regulat apa, ceaiuri sau sucuri naturale.

Tratarea degeraturilor

Degeraturile sunt de fapt rezultatul unui proces de aparare al organismului in fata frigului extrem. In momentul in care te expui la o temperatura scazuta, organismul recurge la un mecanism de supravietuire. Corpul mentine in primul rand temperatura organelor interne, astfel sangele se retrage catre acele zone, circuland mai greu la extremitati. In general, degeraturile se manifesta printr-o senzatie de arsura, dureroasa, dupa care, in cazurile mai grave, apare senzatia de pierdere a sensibilitatii zonei afectate. In astfel de cazuri, corpul trebuie incalzit treptat, nu dintr-o data, prin bai calde si nu fierbinti. Se recomanda consumul de mancaruri si bauturi calde (supe, ceaiuri) si administrarea unui antiinflamator (aspirina)pentru a preveni ingrosarea sangelui si a scadea inflamatia locala. De asemenea, este bine ca pe zona afectata sa se aplice un prosop imbibat in apa calda (fara a frectiona locul) care se va lasa timp de 20 de minute. Indiferent de gradul degeraturilor este indicat sa consulti un medic specialist.



Elena Diaconu

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 56673 ori.



Dieta Low FODMAP, utila in sindromul colonului iritabil

4 Decembrie 2023

Dieta low FODMAP a fost propusa de un grup de cercetatori australieni cu scopul de a ameliora simptomele digestive neplacute cauzate de sindromul colonului iritabil sau in engleza IBS - irritable bowel syndrome, adica balonare, dureri si crampe abdominale, gaze in exces, diaree sau, dimpotriva, constipatie.

Dar ce inseamna FODMAP? Denumirea de FODMAP se refera la o serie de substante prezente in alimente, mai exact la oligozaharide fermentabile, dizaharide, monozaharide si polioli.

Urmareste clipul pentru mai multe detalii!


Te ajuta CARNITINA sa slabesti?

28 Noiembrie 2023

Vrei sa slabesti si te-ai gandit sa iei carnitina? Daca practici un sport si te-ai uitat pe site-urile cu suplimente alimentare, poate ai observat printre multe alte produse L-carnitina, promovata si ca instrument de ardere a grasimilor.

Te ajuta acest produs sa faci mai bine fata efortului fizic, sa ai rezultate mai bune si chiar sa slabesti? Hai sa vedem ce spun oamenii de stiinta!


Beneficiile vitaminei C

20 Noiembrie 2023

Vitamina C este poate cea mai celebra vitamina, la care ne gandim imediat cand ne ia raceala sau vrem sa avem imunitatea mai buna. Cu nume de cod acid ascorbic, este o vitamina hidrosolubila, adica se dizolva in apa si nu poate fi sintetizata si depozitata in corp, asa ca trebuie sa ne-o asiguram constant din ce mancam sau din suplimente.

Partea buna? E usor accesibila in numeroase alimente si se absoarbe bine in organism.



Adauga un comentariu Acest articol are 0 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii

Articole din aceeasi categorie

DONEAZA 50 DE CUVINTE ONLINE CA SA POTI ALEGE UN MEDIC BUN PENTRU TINE DONEAZA 50 DE CUVINTE ONLINE CA SA POTI ALEGE UN MEDIC BUN PENTRU TINE
Cand am o suferinta eu ma astept ca doctorul sa ...
MITURI DESPRE SANATATE SI OBEZITATE MITURI DESPRE SANATATE SI OBEZITATE
Ai auzit vreodata spunandu-se ca micul dejun este cea mai ...


DETOXIFIEREA DE PRIMAVARA DETOXIFIEREA DE PRIMAVARA
In cazul in care vrei sa afli cum sa iti ...
OBSERVATII DESPRE DIETA VEGETARIANA OBSERVATII DESPRE DIETA VEGETARIANA
Alegerea de a fi vegetarian poate porni de la argumentul ...


Alte articole despre Sanatate






« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 2 din 14






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii