Sunteti aici :: Antrenament » CUM SA ARZI GRASIMEA ABDOMINALA MAI USOR
CUM SA ARZI GRASIMEA ABDOMINALA MAI USOR
Te confrunti probabil de multa vreme cu problema grasimii abdominale inestetice si nesanatoase care poate conduce la o serie intreaga de probleme. Ai auzit o sumedenie de solutii si sfaturi cum sa scapi de depozitele buclucase din aceasta zona, si astazi m-am gandit sa iti mai arunc o mana de ajutor sub forma unor sfaturi suplimentare care si-au dovedit efectele din punct de vedere stiintific.
CONSUMA ALCOOL CU MODERATIE
Ficatul proceseaza alcoolul inaintea altor carbohidrati si proteine, si simpla prezenta a alcoolului in corp incetineste arderea grasimilor. Daca esti interesat totusi sa consumi alcool din cand in cand, fa-o cu moderatie. Cu alte cuvinte, limiteaza-te la o singura bautura, adica circa 150 ml de vin sau circa 350 ml de bere pe zi.
RELAXEAZA-TE MAI MULT!
Anxietatea produce cortizol in exces, hormonul care incurajeaza corpul sa depoziteze grasimea, in special in regiunea abdominala. Practicarea exercitiilor de respiratie profunda s-a dovedit a ajuta la ameliorarea nivelurilor de stres, asa ca e recomandat sa apesi butonul de "pauza" in fiecare ora si sa respiri profund timp de 10 minute, inhaland pana numeri la 5 si expirand pana numeri la 10.
NU TE INFOMETA!
Daca mananci prea putin, o sa-ti fortezi corpul sa intre in "pragul starvitie", ceea ce il va forta sa depoziteze grasime pentru energia de care are nevoie din cauza "fricii" ca ar putea fi privat de hrana din nou, in loc sa arda grasimea si sa iti pastreze abdomenul plat.
MAI MULTI MUSCHI, ARDERI MAI BUNE
Muschii sunt mai activi din punct de vedere metabolic decat grasimea, ceea ce inseamna ca avand mai multi muschi, metabolismul iti va fi mai rapid si vei arde mai multe calorii pe durata unei zile. Antrenamentul de rezistenta construieste acesti muschi - doua sau trei sesiuni de antrenament total de rezistenta pe saptamana te pot ajuta foarte mult. Exercitiile de tip cardio care topesc grasimile presupun folosirea propriei greutati corporale: daca ai 65 de kilograme, fa 65 de minute de saptamana de antrenament impartit in orice mod.
MANANCA MAI MULTE CEREALE INTEGRALE
Conform unui studiu realizat la Universitatea de Stat Penn din SUA, cei care au tinut dieta si au mancat cereale integrale in locul celor rafinate au pierdut mai multa grasime din zona abdominala. Mai mult, potrivit studiului realizat de cercetatorii de la Universitatea Tufts, subiectii care au consumat trei portii de cereale integrale si mai putin de o portie de carbohidrati rafinati in fiecare zi au inregistrat valori ale nivelului de grasime viscerala cu 10% mai scazute decat cei care nu au urmat aceeasi dieta.
IMBUNATATESTE-TI ANTRENAMENTELE
Atunci cand executi un circuit destinat zonei abdominale, gandeste-te la toate cele trei planuri ale miscarii. Executa abdomene simple si abdomene in cadere inversate pentru a atinge planul sagital (din fata in spate si de sus in jos), aplecari laterale din picioare pentru miscarile frontale (dintr-o parte in alta), si rasuciri pentru actiunile rotative sau transversale. Acest lucru iti va pune muschii abdominali la munca si ti-i va defini mult mai bine.
BEA CEAI VERDE
Studii multiple arata ca un antioxidant care se gaseste in ceaiul verde ajuta la cresterea metabolismului si poate de asemenea tinti grasimea abdominala in mod specific. Majoritatea cercetarilor au folosit doze mari de ceai, dar chiar daca nu poti sa bei litri intregi de ceai verde in fiecare zi, orice cantitate se poate dovedi a fi utila.
DORMI MAI MULT!
O lipsa a somnului suficient nu numai ca iti incetineste metabolismul, potrivit unui studiu din 2012, dar se pare ca cei deprivati de somn aveau celule de grasime subcutanate care sunt mai rezistente la insulina, fapt ce conduce la luarea in greutate.
CONSUMA CEAI/ANANAS
Ghimbirul, menta si musetelul se pare ca ajuta digestia si pot chiar sa reduca balonarea. Daca nu esti adeptul ceaiurilor din plante, consuma ananas pe post de gustari. Acesta contine bromelaina, o enzima care are efecte asemanatoare cu ale ceaiurilor mentionate anterior.
STAI DEPARTE DE ZAHAR
Circa 20 de lingurite de zahar consumat zilnic sub forma mancarurilor procesate, inclusiv in iaurturi, sosuri, sau in mancarea semi-preparata aduc un aport de 325 de calorii "goale". Productia de insulina creste odata cu cresterea aportului de zahar, care poate incetini metabolismul, astfel incat acele calorii goale sa fie si mai greu de ars. Citeste cu atentie etichetele si limiteaza-ti aportul de zahar cat mai mult posibil.
Mananca numai proteine si legume cu frunze verzi la cina, fara desert si gustari in timpul noptii. Poti sa tii chiar un jurnal al meselor zilnice si sa iti tii astfel mai bine greutatea sub control. Scrie ce mananci si ce simti in regiunea abdominala de fiecare data cand mananci ceva, pentru a-ti da seama care alimente sau care obiceiuri alimentare (combinarea anumitor alimente) iti provoaca balonare.
Organismul retine apa atunci cand nivelul de sodiu si potasiu sunt date peste cap. Mananca un cartof copt fara coaja si ia-ti un aport de 610 mg de magneziu, jumatate de cana de fasole alba (595 m magneziu) sau o cana de spanac gatit (839 mg magneziu) si mentine echilibrul de care organismul tau are nevoie, in timp ce iti mentii abdomenul mai plat.
Atunci cand bacteriile naturale din stomac nu se mai gasesc in echilibru, acest lucru iti poate incetini digestia si poate conduce la balonare. Culturile active care se regasesc in iaurt sau bauturile probiotice pot sa te ajute sa iti recapeti aceste echilibre.
Abdomenele in sine nu te pot ajuta sa scapi de grasimea abdominala, dar sunt miscarile finale necesare sculptarii muschilor abdominali odata ce ai eliminat grasimea in exces prin dieta si exercitii.
Alexandra Igna
Acest articol a fost vizualizat de 92082 ori.
Cat de folositoare sunt aplicatiile de numarat calorii?
9 Septembrie 2024Aplicațiile de numărat calorii sunt instrumente utile pentru gestionarea alimentației și menținerea unui stil de viață sănătos. Acestea permit utilizatorilor să își monitorizeze aportul zilnic de calorii, macronutrienți și micronutrienți, facilitând atingerea obiectivelor de pierdere în greutate, menținere sau creștere în masă musculară.
De obicei, aplicațiile oferă baze de date extinse cu alimente, inclusiv produse de branduri populare, și permit adăugarea manuală a alimentelor consumate. Prin oferirea unui feedback în timp real, utilizatorii pot ajusta cantitățile și tipurile de alimente pentru a se încadra în obiectivele stabilite.
Dieta Rina, regimul de 90 de zile
26 August 2024Dieta Rina este un regim de slăbire popular, cunoscut pentru abordarea sa de 90 de zile, în care alimentele sunt împărțite în funcție de grupe alimentare și consumate ciclic.
Dieta se bazează pe un principiu de disociere, unde fiecare zi este dedicată unui anumit tip de aliment: proteine, amidon, carbohidrați și vitamine. Aceasta nu doar ajută la pierderea în greutate, ci și la îmbunătățirea metabolismului și la adoptarea unor obiceiuri alimentare mai sănătoase. Flexibilitatea și varietatea alimentelor fac ca dieta Rina să fie ușor de urmat pe termen lung.
Cum alegi cel mai eficient COLAGEN?
19 August 2024Colagenul este o proteină esențială în organism, reprezentând aproximativ 30% din totalul proteinelor corporale. Este componenta principală a pielii, oaselor, tendoanelor, ligamentelor și cartilajului, oferind structura și elasticitatea necesare acestor țesuturi.
Colagenul ajută la menținerea fermității și elasticității pielii, contribuie la regenerarea celulară și joacă un rol crucial în vindecarea rănilor. De asemenea, susține sănătatea articulațiilor și oaselor, prevenind uzura și deteriorarea acestora odată cu înaintarea în vârstă.
Pe măsură ce organismul îmbătrânește, producția de colagen scade, ceea ce poate duce la apariția ridurilor, durerilor articulare și slăbirea țesuturilor. Astfel, menținerea nivelurilor optime de colagen este esențială pentru o sănătate generală bună și pentru încetinirea procesului de îmbătrânire.
Atunci cand simti ca problemele te coplesesc si vezi numai ...
Exercitiile fizice nu se adreseaza in intregime abdomenului, picioarelor, spatelui ...