Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam Fluturari la aparatul Pec Deck
Flexii inverse
Concurs Petrom
EXERCITII CU GREUTATI PENTRU UMERI
STEROIZII ANABOLIZANTI - faci ce vrei, dar stii ce faci ?


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole ALGELE COMESTIBILE
DE CE SUNTEM ASA NUMULTUMITI DE VIATA NOASTRA?
GASTRITA, IN CATEVA IDEI
Cafeaua si performanta sportiva
ECHILIBRUL ENERGETIC - SECRETUL CONTROLARII GREUTATII
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Metabolism activ la +40 de ani Fierbinte
După vârsta de 40 de ani, metabolismul începe să încetinească, iar acest lucru poate influența...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Antrenament » CUM SA ARZI GRASIMEA ABDOMINALA MAI USOR

CUM SA ARZI GRASIMEA ABDOMINALA MAI USOR


grasime abdominalaTe confrunti probabil de multa vreme cu problema grasimii abdominale inestetice si nesanatoase care poate conduce la o serie intreaga de probleme. Ai auzit o sumedenie de solutii si sfaturi cum sa scapi de depozitele buclucase din aceasta zona, si astazi m-am gandit sa iti mai arunc o mana de ajutor sub forma unor sfaturi suplimentare care si-au dovedit efectele din punct de vedere stiintific.

CONSUMA ALCOOL CU MODERATIE

Ficatul proceseaza alcoolul inaintea altor carbohidrati si proteine, si simpla prezenta a alcoolului in corp incetineste arderea grasimilor. Daca esti interesat totusi sa consumi alcool din cand in cand, fa-o cu moderatie. Cu alte cuvinte, limiteaza-te la o singura bautura, adica circa 150 ml de vin sau circa 350 ml de bere pe zi.

RELAXEAZA-TE MAI MULT!

Anxietatea produce cortizol in exces, hormonul care incurajeaza corpul sa depoziteze grasimea, in special in regiunea abdominala. Practicarea exercitiilor de respiratie profunda s-a dovedit a ajuta la ameliorarea nivelurilor de stres, asa ca e recomandat sa apesi butonul de "pauza" in fiecare ora si sa respiri profund timp de 10 minute, inhaland pana numeri la 5 si expirand pana numeri la 10.

NU TE INFOMETA!

Daca mananci prea putin, o sa-ti fortezi corpul sa intre in "pragul starvitie", ceea ce il va forta sa depoziteze grasime pentru energia de care are nevoie din cauza "fricii" ca ar putea fi privat de hrana din nou, in loc sa arda grasimea si sa iti pastreze abdomenul plat.

MAI MULTI MUSCHI, ARDERI MAI BUNE

Muschii sunt mai activi din punct de vedere metabolic decat grasimea, ceea ce inseamna ca avand mai multi muschi, metabolismul iti va fi mai rapid si vei arde mai multe calorii pe durata unei zile. Antrenamentul de rezistenta construieste acesti muschi - doua sau trei sesiuni de antrenament total de rezistenta pe saptamana te pot ajuta foarte mult. Exercitiile de tip cardio care topesc grasimile presupun folosirea propriei greutati corporale: daca ai 65 de kilograme, fa 65 de minute de saptamana de antrenament impartit in orice mod.

MANANCA MAI MULTE CEREALE INTEGRALE

Conform unui studiu realizat la Universitatea de Stat Penn din SUA, cei care au tinut dieta si au mancat cereale integrale in locul celor rafinate au pierdut mai multa grasime din zona abdominala. Mai mult, potrivit studiului realizat de cercetatorii de la Universitatea Tufts, subiectii care au consumat trei portii de cereale integrale si mai putin de o portie de carbohidrati rafinati in fiecare zi au inregistrat valori ale nivelului de grasime viscerala cu 10% mai scazute decat cei care nu au urmat aceeasi dieta.

IMBUNATATESTE-TI ANTRENAMENTELE

Atunci cand executi un circuit destinat zonei abdominale, gandeste-te la toate cele trei planuri ale miscarii. Executa abdomene simple si abdomene in cadere inversate pentru a atinge planul sagital (din fata in spate si de sus in jos), aplecari laterale din picioare pentru miscarile frontale (dintr-o parte in alta), si rasuciri pentru actiunile rotative sau transversale. Acest lucru iti va pune muschii abdominali la munca si ti-i va defini mult mai bine.

BEA CEAI VERDE

Studii multiple arata ca un antioxidant care se gaseste in ceaiul verde ajuta la cresterea metabolismului si poate de asemenea tinti grasimea abdominala in mod specific. Majoritatea cercetarilor au folosit doze mari de ceai, dar chiar daca nu poti sa bei litri intregi de ceai verde in fiecare zi, orice cantitate se poate dovedi a fi utila.

DORMI MAI MULT!

O lipsa a somnului suficient nu numai ca iti incetineste metabolismul, potrivit unui studiu din 2012, dar se pare ca cei deprivati de somn aveau celule de grasime subcutanate care sunt mai rezistente la insulina, fapt ce conduce la luarea in greutate.

CONSUMA CEAI/ANANAS

Ghimbirul, menta si musetelul se pare ca ajuta digestia si pot chiar sa reduca balonarea. Daca nu esti adeptul ceaiurilor din plante, consuma ananas pe post de gustari. Acesta contine bromelaina, o enzima care are efecte asemanatoare cu ale ceaiurilor mentionate anterior.

STAI DEPARTE DE ZAHAR

Circa 20 de lingurite de zahar consumat zilnic sub forma mancarurilor procesate, inclusiv in iaurturi, sosuri, sau in mancarea semi-preparata aduc un aport de 325 de calorii "goale". Productia de insulina creste odata cu cresterea aportului de zahar, care poate incetini metabolismul, astfel incat acele calorii goale sa fie si mai greu de ars. Citeste cu atentie etichetele si limiteaza-ti aportul de zahar cat mai mult posibil.

Mananca numai proteine si legume cu frunze verzi la cina, fara desert si gustari in timpul noptii. Poti sa tii chiar un jurnal al meselor zilnice si sa iti tii astfel mai bine greutatea sub control. Scrie ce mananci si ce simti in regiunea abdominala de fiecare data cand mananci ceva, pentru a-ti da seama care alimente sau care obiceiuri alimentare (combinarea anumitor alimente) iti provoaca balonare.

Organismul retine apa atunci cand nivelul de sodiu si potasiu sunt date peste cap. Mananca un cartof copt fara coaja si ia-ti un aport de 610 mg de magneziu, jumatate de cana de fasole alba (595 m magneziu) sau o cana de spanac gatit (839 mg magneziu) si mentine echilibrul de care organismul tau are nevoie, in timp ce iti mentii abdomenul mai plat.

Atunci cand bacteriile naturale din stomac nu se mai gasesc in echilibru, acest lucru iti poate incetini digestia si poate conduce la balonare. Culturile active care se regasesc in iaurt sau bauturile probiotice pot sa te ajute sa iti recapeti aceste echilibre.

Abdomenele in sine nu te pot ajuta sa scapi de grasimea abdominala, dar sunt miscarile finale necesare sculptarii muschilor abdominali odata ce ai eliminat grasimea in exces prin dieta si exercitii.



Alexandra Igna


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca foarte bine.)

Acest articol a fost vizualizat de 92383 ori.



Metabolism activ la +40 de ani

10 Decembrie 2024

După vârsta de 40 de ani, metabolismul începe să încetinească, iar acest lucru poate influența modul în care corpul tău procesează energia. În general, masa musculară începe să scadă treptat, iar asta poate duce la o ardere mai redusă a caloriilor, chiar și atunci când ești activ. De aceea, multe persoane observă că le este mai ușor să acumuleze kilograme, chiar dacă dieta și nivelul de activitate fizică rămân aceleași. Această schimbare nu este doar despre vârstă, ci și despre stilul de viață. Factorii precum nivelul de stres, somnul insuficient și schimbările hormonale, cum ar fi scăderea nivelului de estrogen sau testosteron, joacă un rol important.

Corpul tău începe să stocheze mai multă grăsime în jurul abdomenului, iar energia pare să fie mai greu de menținut pe parcursul zilei. Vestea bună este că poți contracara aceste efecte! Exercițiile care întăresc musculatura, cum ar fi antrenamentele de rezistență, pot ajuta la menținerea masei musculare și la stimularea metabolismului. Totodată, o dietă echilibrată, bogată în proteine, legume și fibre, alături de un somn de calitate, te poate sprijini în a-ți menține greutatea sub control.

Cu puțină atenție la nevoile corpului tău, poți să rămâi în formă și să te bucuri de energie la orice vârstă. Cheia este să-ți adaptezi obiceiurile pentru a susține un metabolism sănătos pe termen lung.


Beneficiile sucului de Noni

10 Decembrie 2024

Sucul de noni, obținut din fructele arborelui Morinda citrifolia, este apreciat pentru numeroasele beneficii asupra sănătății. Bogat în antioxidanți, acest suc ajută la combaterea stresului oxidativ și la protejarea celulelor împotriva daunelor provocate de radicalii liberi. Este cunoscut și pentru proprietățile sale antiinflamatorii, fiind de ajutor în reducerea inflamațiilor și în susținerea sistemului imunitar.

Un alt beneficiu important al sucului de noni este capacitatea sa de a îmbunătăți digestia. Conținutul său de enzime și fibre sprijină sănătatea intestinală, ajutând la eliminarea toxinelor și la asimilarea mai bună a nutrienților.


Îmbătrânirea articulaţiilor poate fi limitată

25 Noiembrie 2024

Îmbătrânirea fără probleme este despre a-ți păstra sănătatea și energia pe măsură ce anii trec, astfel încât să te bucuri din plin de viață. E vorba de a avea grijă de tine, atât fizic, cât și emoțional, printr-un stil de viață echilibrat care include o alimentație sănătoasă, mișcare regulată și odihnă suficientă. Un aspect esențial este să rămâi activ social și mental.

Conexiunile cu ceilalți și implicarea în activități care îți stimulează mintea te pot ajuta să te simți conectat și împlinit. În plus, gestionarea stresului și a emoțiilor negative joacă un rol important, pentru că liniștea interioară contribuie la sănătatea ta generală.

Totodată, prevenția este cheia. Vizitele regulate la medic, controalele de rutină și adoptarea unor obiceiuri care să sprijine imunitatea te pot ajuta să previi problemele majore. Asta înseamnă și să fii deschis să înveți și să te adaptezi, inclusiv când vine vorba de tehnologie sau noi perspective asupra vieții. Îmbătrânirea fără probleme nu înseamnă să lupți împotriva timpului, ci să-l accepți cu grație, să ai grijă de corpul și mintea ta, și să te bucuri de tot ce ai realizat până acum.


Articole din aceeasi categorie

BICICLETA STATIONARA - MIC GHID DE ALEGERE SI UTILIZARE BICICLETA STATIONARA - MIC GHID DE ALEGERE SI UTILIZARE
Bicicletele stationare reprezinta mijloace sigure si eficiente pentru cei ce ...
ABDOMENUL - SCURTA ANALIZA
"Vreau sa am un abdomen plat!", "Vreau sa mi se ...


PENTRU PARINTI SI FRATI MAI MARI
Este antrenamentul de forta o alegere buna pentru copii? Ar ...
IDEI PENTRU OAMENII OCUPATI
Am stat cu multa lume de vorba, atat despre programul ...


Alte articole despre Antrenament






Pagina 12 din 14






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii