Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam CSID - Solutia unui meniu echilibrat
STEROIZII ANABOLIZANTI - faci ce vrei, dar stii ce faci ?
Mancatul pe fond emotional
SPORT IN PARC
ALIMENTATIA CORECTA IN SEZONUL RECE


Nutritie Sportiva
Ecuatia Slabirii
Sala Bucuresti
Lucru în România
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole Ridicari pe varfuri
SEXUL, INTRE PLACERE SI SANATATE
EXERCITIUL FIZIC, CHEIA SANATATII
PASI MICI, REUSITE MARI
MODELEAZA-TI COAPSELE
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Totul despre DIETA NORDICA Fierbinte
Dieta nordica are legatura cu alimentatia din tarile nordice - Norvegia, Danemarca, Suedia, Finlanda si Islanda....
Citeste mai mult


calculator
slabire rapida cu nutritionist online

Sunteti aici :: Sanatate » CUM PREVII RAUL DE TRANSPORT

CUM PREVII RAUL DE TRANSPORT


CUM_PREVII_RAUL_DE_T_78638.jpgFoarte multe persoane se confrunta cu asa numitul "rau de transport". Fie ca alegi sa mergi cu avionul, cu masina sau cu vaporul, daca senzatia de rau s-a declansat, este foarte greu sa lupti cu ea. Iata de ce, inainte sa pleci in vacanta, ideal ar fi sa iti iei toate masurile de precautie impotriva raului de transport. Efectele dezagreabile ale starii de rau sunt amplificate, de cele mai multe ori, si de frica asa ca, primul pas spre ameliorarea senzatiei de rau este sa te relaxezi.

Afla alaturi de noi ce trebuie sa faci si de ce trebuie sa te feresti pentru a preveni raul de transport:

1. Alege locul cel mai bun

In functie de mijlocul de transport cu care te deplasezi, esential este sa iti alegi locul potrivit. Astfel, daca calatoresti cu masina, ideal este sa te asezi pe locul din fata, poate chiar la volan, deoarece atentia ta va fi indreptata spre condus, iar senzatia de rau nu isi va mai gasi locul. Daca mergi cu avionul, roaga personalul de bord sa iti schimbe locul cu unul situat pe aripa, aproape de o fereastra, unde trepidatia aparatului se simte mai putin. Si, nu in ultimul rand, daca ai ales o croaziera pe mare, stai in centru, acolo unde efectul hulei nu se simte atat de puternic. Mergi cu trenul? Atunci evita sa stai cu spatele catre directia de mers.

2. Nu calatorii cu stomacul plin

Nu este recomandat sa mananci foarte mult atunci cand stii ca urmeaza sa pleci la drum deoarece stomacul plin agraveaza lucrurile. Evita pe cat posibil alimentele prajite sau grase pentru ca ele agraveaza greata, fiind mai greu de digerat.

3. Inhaleaza aer proaspat

Aerul curat face minuni asupra starii de rau. Astfel, daca mergi cu masina, deschide geamul, este mai eficient decat daca dai drumul la aer conditionat, daca ai ales sa zbori cu avionul, da drumul la ventilatorul individual, situat deasupra capului tau, iar daca te deplasezi spre destinatia de vacanta cu vaporul, o iesire pe punte iti va face foarte bine.

4. Nu vorbi despre acest subiect

Fie ca tu suferi de rau de transport sau tovarasul de drum, nu deschide sub nicio forma subiectul, nici inainte si, mai ales, in timpul calatoriei.

5. Evita mirosurile puternice sau neplacute

Toata lumea stie ca raul de transport este amplificat de anumite mirosuri. Daca persoanele de langa tine fumeaza, miros a transpiratie, daca mananca diferite mezeluri, incearca sa te departezi de ele.

6. Ghimbirul- condimentul minune

Se spune ca ghimbirul are un efect aproape instantaneu asupra senzatiei de greata. Incearca sa mananci un preparat care sa contina ghimbir cu doua ore in avans si, apoi, din patru in patru ore poti chiar sa mesteci o bucatica de ghimbir proaspat sau sa bei o infuzie.

7. Blocheaza raul provocat de miscare

Priveste drept inainte, fixandu-ti ochii pe sosea. De asemenea, nu misca prea mult capul, pentru a reduce stimulii vizuali si nu incerca sa citesti sau sa te concentrezi asupra obiectelor apropiate, spre exemplu o harta rutiera.

8. Bratara anti-greata

Nu toata lume stie ca in farmacii se gasesc asa numitele bratari anti-greata. Ele exercita o presiune constanta asupra punctelor de pe piele care corespund cu greata.

Se poate sa nu gasesti o astfel de bratara, insa poti tu singur sa exerciti o presiune cu degetul, la doua degete deasupra incheieturii mainii, fix pe centrul ligamentelor. Repeta de 3-5 ori pana cand senzatia de greata se diminueaza.

9. Cumpara un medicament anti-greata

Daca niciunul din aceste masuri nu a avut efecte, intra intr-o farmacie si cumpara un medicament care sa opreasca senzatia de greata. Fa cea mai buna alegere in acest sens, intreband intotdeauna farmacistul.

Tu ce metode folosesti pentru a scapa de raul de transport?



Iuliana Moraru

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca foarte bine.)

Acest articol a fost vizualizat de 47239 ori.



Totul despre DIETA NORDICA

19 Septembrie 2023

Dieta nordica are legatura cu alimentatia din tarile nordice - Norvegia, Danemarca, Suedia, Finlanda si Islanda. Totusi, ea nu reflecta neaparat modul in care mananca in mod obisnuit persoanele din aceste tari, asa ca daca mergi in vacanta acolo, nu te astepta sa gasesti doar alimente despre care vei citi in acest articol.

De asemenea, dieta nu include doar ce mancau oamenii acum cateva secole in aceasta zona, ci este deschisa si catre produse mai “actuale”, cum este uleiul de rapita.


Beneficiile pentru sanatate ale cireselor

11 Septembrie 2023

Exista numeroase varietati de cirese, iar pe langa varianta proaspata le poti consuma si sub forma de compot, gem, sosuri, confiate, in diferite dulciuri sau sucuri. Tine cont insa ca acestea din urma au de obicei zahar adaugat si sunt mai calorice. Rezultatele studiilor realizate pe animale si pe oameni sugereaza ca ciresele pot reduce riscul aparitiei mai multor boli inflamatorii cronice, inclusiv artrita, bolile cardiovasculare, diabetul si cancerul. In plus, exista dovezi ca un consum de cirese poate imbunatati somnul, functia cognitiva si recuperarea dupa exercitii fizice intense. Ciresele sustin sanatatea si prin prevenirea sau scaderea stresului oxidativ si a inflamatiei.


Gustari de luat la drum

28 August 2023

Pentru ca teleportarea inca nu e disponibila, vacantele inseamna si drumuri.

Ca sa ajungi la destinatia mult-dorita, e nevoie sa iei masina, avionul, trenul, autobuzul.

Daca pleci in concediu si ai de facut ore intregi pana acolo, ti-am pregatit o lista cu gustari sanatoase si practice pentru drum.



Adauga un comentariu Acest articol are 2 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii


(18 Octombrie 2011 14:59) AndCip a spus

am avut si eu aceasta problema cand eram mai mic. dar am folosit Emetostop de cateva ori si dupa un timp am simtit ca nu mai am nevoie de acel produs. in special aceasta problema apare la persoane care nu calatoresc. ar mai functiona si cu un mp3, telefon, radio cu casti ascultand muzica care te relaxeaza.
succes!

(23 Septembrie 2011 16:15) Alex a spus

Pentru mine, Emetostop face minuni de fiecare data. Se elibereaza fara reteta si o pastila are efect 24 de ore. Pastila trebuie luata cu o ora inainte de a porni la drum.


Articole din aceeasi categorie

ACIZII GRASI OMEGA-3 SI RISCUL DE CANCER ACIZII GRASI OMEGA-3 SI RISCUL DE CANCER
Acizii grasi esentiali - omega-3 si omega - intervin direct ...
EXERCITIILE FIZICE REDUC TENSIUNEA ARTERIALA LA PERSOANELE HIPERTENSIVE
Doctorul ti-a spus ca ai tensiune arteriala mare, adica esti ...


DIABETUL ZAHARAT SI EFORTUL FIZIC
De-a lungul timpului, pe pagina de consultanta online am fost ...
EFECTUL ALERGARII IN MAI MULTE REPRIZE ASUPRA PROFILULUI LIPIDIC SI TENSIUNII ARTERIALE EFECTUL ALERGARII IN MAI MULTE REPRIZE ASUPRA PROFILULUI LIPIDIC SI TENSIUNII ARTERIALE
Este de mult timp dovedit faptul ca alergarea (efortul aerob ...


Alte articole despre Sanatate






Pagina 13 din 14






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii