Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam SALATA DE BOEUF
BEREA
Ridicari pe varfuri din sezand
Promotia lunii martie
LEGATURA DINTRE FRIG SI RACEALA


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole Consultanta nutritionala pentru sportivi
CIORBA DE VACUTA
CAND DISTANTA STA IN CALEA UNEI RELATII...
EXERCITIILE PENTRU ABDOMEN - DE EVITAT DIMINEATA
Stretching - spate - teorie
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cele mai bune alimente pentru un somn de calitate Fierbinte
Afla ce alegeri alimentare trebuie sa faci ca sa te odihnesti mai bine!rnDaca gandul la somn iti da cosmaruri,...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Slabire » COMPOZITIA CORPULUI IN PROCENTE

COMPOZITIA CORPULUI IN PROCENTE


De multe ori sunt nevoit la cabinet, in cadrul orelor de consultanta pe probleme de estetica corporala sa lamuresc pacientii in legatura cu compozitia corpului lor, astfel incat sa inteleaga de ce atunci cand isi propun sa slabeasca este mai importanta determinarea procentului de tesut adipos decat greutatea totala constatata pe cantar.

Compozitia corpului este un termen tehnic care defineste diferitele componente ale corpului, care impreuna alcatuiesc greutatea totala.Corpul omenesc este alcatuit din mai multe tipuri de tesuturi, dintre care unele sunt metabolic active cum ar fi tesutul muscular, osos sau cele de la nivelul diverselor organe, iar altele sunt metabolic inactive sau cu o activitate foarte redusa, cum ar fi tesutul adipos sau cel conjunctiv.

Cantarele nu pot face diferenta intre tesutul "slab" si cel gras, de aceea o persoana cu greutate peste normalul statuat de catre tratatele medicale ar putea fi incadrata in categoria obezilor. Un culturist poate avea tesut adipos in procent de 8% din greutatea totala a corpului, insa poate cantari cu zeci de kilograme mai mult decat ar aparea a fi normal pe un grafic al greutatii raportata la varsta si inaltime.

In special pentru atletii de performanta, este important sa se determine compozitia corpului prin metode standardizate. Standardul de aur pentru aceste determinari este hidrodensitometria. Totusi, fiindca aceasta metoda este complicata si costisitoare, multi medici recurg la masurarea pliurilor cutanate, care poate avea o acuratete de pana la 98% daca este efectuata de catre o persoana experimentata. O alta metoda utilizata este bio-impedanta, desi este destul de controversata din punct de vedere al corectitudinii rezultatelor.Valorile procentelor de grasime corporala variaza mult in cadrul unei populatii. Se considera ca un minim acceptabil (privind din perspectiva starii de sanatate) este de 5% pentru barbati si 12% pentru femei. In medie, valoarea acestui procent este de 15-18% pentru barbati si 22-25% pentru femei.

Sportivii si in special culturistii se gasesc catre limita inferioara a acestei scale. Pentru cei ce se orienteaza catre marea performanta, valorile optime sunt mult mai reduse decat pentru un individ normal. Diferenta principala intre aceste categorii este data in mare parte de catre cresterea masei slabe, adica a tesutului muscular. Studiile sugereaza ca procentul de grasime corporala este in relatie invers proportionala cu capacitatea aerobica maxima. Masa musculara este in relatie direct proportionala cu performanta in sporturile in care este nevoie de forta.

Este bine cunoscut ca prea multa tesut adipos este nesanatos si poate atrage dupa sine o multime de boli. O valoare peste 25% la femei si peste 32% la barbati se coreleaza cu un risc inalt de imbolnavire. La polul opus se afla problema unei scaderi radicale a stratului adipos, in special in cazul anorexiei, o tulburare legata de alimentatie, care se asociaza cu amenoree si osteoporoza.Trebuie spus ca desi compozitia corpului are o importanta baza genetica (cum ar fi tendinta la obezitate), cel mai important aspect ramane cel legat de stilul de viata. Dupa varsta de 16 ani, modificarile in ceea ce priveste stratul adipos provin din cresterea volumului celular si al numarului celulelor. Acestea cresc in volum prin depozitarea de lipide provenite din excesul caloric.

Cum putem schimba compozita corpului? Simplu: reducand stratul adipos si crescand masa musculara. Pentru a scapa de startul adipos este necesar sa echilibram raportul intre caloriile introduse in organsim si cele pe care organismul le "arde". Cea mai eficenta metoda este marirea nivelului de efort fizic depus. Efortul aerob este calea pentru a metaboliza lipidele, insa trebuie combinat cu antrenamentul de forta pentru a pastra sau chiar creste masa musculara, locul unde se produce "arderea" grasimilor.


Dr. Serban Damian

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 58900 ori.



Cele mai bune alimente pentru un somn de calitate

26 Februarie 2024

Afla ce alegeri alimentare trebuie sa faci ca sa te odihnesti mai bine!

Daca gandul la somn iti da cosmaruri, pentru ca nu poti sa dormi sau adormi foarte greu, este bine sa acorzi mai multa atentie mesei de seara.

Exista cateva alimente recomandate la cina pentru a avea un somn bun, odihnitor, despre care vom vorbi in acest clip.



Cum eviti platoul in dieta

19 Februarie 2024

Ai facut primii pasi si ai inceput sa slabesti. Hainele iti sunt mai largi, te simti bine in pielea ta si primesti felicitari de la toata lumea.

Insa dupa o perioada, numarul de pe cantar a intepenit si nu vrea si pace sa coboare. Inainte sa arunci cantarul sau sa renunti definitiv la dieta, sunt cateva lucruri pe care sa le iei in calcul. Stagnarea sau perioada de platou este o etapa foarte des intalnita in procesul de slabire.

Dar de ce apare? Afla raspunsul in acest clip si mai ales ce trebuie sa faci ca sa eviti acest nesuferit PLATOU!


Dieta cu alimente moi

12 Februarie 2024

Dieta cu alimente moi sau "dieta fara mestecat" este o dieta in care o persoana trebuie sa manance numai alimente moi si care necesita o mestecare minima, evitand toate alimentele care nu corespund acestor cerinte.

Cui se recomanda o astfel de dieta?

Principalii beneficiari sunt persoanele in varsta, dar ei nu sunt singurii care ar putea avea nevoie sa gaseasca alimente nutritive pe care sa le manance fara a mesteca.



Adauga un comentariu Acest articol are 0 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii

Articole din aceeasi categorie

ECUATIA SLABIRII ECUATIA SLABIRII
www.ecuatiaslabirii.ro Am sa schitez cateva idei care s-ar putea sa-ti foloseasca. De ...
SEROTONINA SI REGIMUL DE SLABIRE
Sunt convins ca fiecare a trecut prin momente de stress ...


LUPTA CU KILOGRAMELE IN PLUS
Scaderea in greutate si menĂ…Â£inerea unei greutati cat mai aproape ...
OBEZITATEA, BOALA SECOLULUI
Unul dintre principalele motive pentru care oamenii vor sa faca ...


Alte articole despre Slabire






Pagina 12 din 12






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii