Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam 8 SECRETE ALE SLABIRII LA PESTE 40 DE ANI
NEVOIA DE REFACERE FIZICA
VITAMINA C, UN REMEDIU MIRACULOS
TAI CHI CHUAN, UN DANS ENERGETIC DE VIATA LUNGA
CELE MAI ABSURDE DIETE DIN 2010


Nutritie Sportiva
Ecuatia Slabirii
Sala Bucuresti
Lucru în România
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole Riboza
RISCURILE ASOCIATE CU UN PROCENT PREA MARE DE TESUT ADIPOS
Stretching - coapse - exercitii set 2
ALERGIILE DE PRIMAVARA
INTERACTIUNEA TESTOSTERON - ANTRENAMENT
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Dieta Low FODMAP, utila in sindromul colonului iritabil Fierbinte
Dieta low FODMAP a fost propusa de un grup de cercetatori australieni cu scopul de a ameliora simptomele digestive...
Citeste mai mult


calculator
slabire rapida cu nutritionist online

Sunteti aici :: Slabire » CIRCUMFERINTA GATULUI SI IDENTIFICAREA OBEZITATII INFANTILE

CIRCUMFERINTA GATULUI SI IDENTIFICAREA OBEZITATII INFANTILE


CIRCUMFERINTA_GATULU_36826.jpgMasurarea circumferintei gitului copiilor poate oferi un mod rapid, simplu de a testa problemele lor de greutate, dupa cum sugereaza un studiu foarte recent.

Aceasta testare este recomandata in Statele Unite incepind cu virsta de 6 ani. Acum medicii folosesc de obicei indicele de masa corporala, IMC, pentru a detecta daca un copil (sau adult) este supraponderal sau obez. Dar IMC, care este proportia dintre greutate si inaltime, nu este un bun indicator cantitatii de grasime corporala.

Deoarece kilogramele datorate excesului grasimii corporale - mai degraba decit oasele mai mari sau o masa musculara mai mare - conduc la probleme pentru sanatate, cercetatorii au cautat moduri mai precise de a determina nivelul de grasime. O modalitate este masurarea circumferintei taliei, care se pare ca, dupa cum sugereaza studiile, este mai buna decit IMC singur in estimarea grasimii abdominale si riscurilor privind sanatatea, cum ar fi tensiunea arteriala crescuta, diabetul si bolile de inima, la adulti.

O alta tactica este masurarea circumferintei gitului - care, desi mai putin studiata, pare sa fie un marker potential al obezitatii si riscurilor de sanatate la adulti.

Studiul cel mai nou, publicat in Jurnalul de Pediatrie, s-a concentrat asupra intrebarii daca masurarea circumferintei gitului are vreo valoare in testarea copiilor privind kilogramele in exces si obezitatea.

IMC nu este un indicator precis al grasimii corporale, de aceea adaugarea masuratorii circumferintei gitului poate imbunatati depistarea obezitatii la copii. Si, comparativ cu masuratorile taliei, masurarea gitului poate de asemenea sa fie mai rapida si mai confortabila pentru copii, acestia putind ramine imbracati.
Circumferinta gitului este de asemenea mai constanta in comparatie cu dimensiunea taliei, care se poate umfla dupa o masa bogata, de exemplu.

In studiul amintit au fost masurate greutatea, inaltimea, circumferinta taliei si cea a gitului la peste 1000 de copii si adolescenti de virste intre 6 si 18 ani care erau programati pentru interventii chirurgicale. S-a constatat ca circumferinta gitului s-a corelat bine atit cu IMC, cit si cu marimea taliei la baieti si fete, la copiii de virsta mica si la adolescenti.

Cercetatorii au punctat de asemenea valorile "optime" pentru circumferinta gitului care au identificat majoritatea copiilor cu IMC mare. De exemplu, un baiat de 6 ani cu o circumferinta a gitului mai mare de 28,5 cm este de aproape 4x mai predispus la a fi supraponderal sau obez, bazat pe IMC, decit un baiat de 6 ani cu o circumferinta a gitului mai mica. Alaturi de ajutorul in testarea pentru obezitate, cercetatorii au subliniat ca masuratorile gitului pot fi de asemenea utile pentru depistarea copiilor cu risc de apnee in somn, o situatie patologica in care tesuturile din spatele gitului colapseaza temporar in timpul somnului pentru generand opriri si starturi repetate ale respiratiei. Obezitatea, in particular greutatea in exces in partea superioara a corpului, este un factor de risc.

Cercetatorii au constatat ca acei copii cu un IMC mare prezentau un risc relativ mare pentru anumite probleme post-chirurgicale, de exemplu aveau tendinta de a avea nevoie de mai mult timp pentru a se trezi din anestezie, deoarece medicamentele se concentrau in grasimea corporala. Pe viitor cercetatorii vor avea in vedere daca masurarea circumferintei gitului inaintea interventiei chirurgicale poate identifica copiii cu un risc mai mare pentru astfel de probleme.

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca foarte bine.)

Acest articol a fost vizualizat de 43730 ori.



Dieta Low FODMAP, utila in sindromul colonului iritabil

4 Decembrie 2023

Dieta low FODMAP a fost propusa de un grup de cercetatori australieni cu scopul de a ameliora simptomele digestive neplacute cauzate de sindromul colonului iritabil sau in engleza IBS - irritable bowel syndrome, adica balonare, dureri si crampe abdominale, gaze in exces, diaree sau, dimpotriva, constipatie.

Dar ce inseamna FODMAP? Denumirea de FODMAP se refera la o serie de substante prezente in alimente, mai exact la oligozaharide fermentabile, dizaharide, monozaharide si polioli.

Urmareste clipul pentru mai multe detalii!


Te ajuta CARNITINA sa slabesti?

28 Noiembrie 2023

Vrei sa slabesti si te-ai gandit sa iei carnitina? Daca practici un sport si te-ai uitat pe site-urile cu suplimente alimentare, poate ai observat printre multe alte produse L-carnitina, promovata si ca instrument de ardere a grasimilor.

Te ajuta acest produs sa faci mai bine fata efortului fizic, sa ai rezultate mai bune si chiar sa slabesti? Hai sa vedem ce spun oamenii de stiinta!


Beneficiile vitaminei C

20 Noiembrie 2023

Vitamina C este poate cea mai celebra vitamina, la care ne gandim imediat cand ne ia raceala sau vrem sa avem imunitatea mai buna. Cu nume de cod acid ascorbic, este o vitamina hidrosolubila, adica se dizolva in apa si nu poate fi sintetizata si depozitata in corp, asa ca trebuie sa ne-o asiguram constant din ce mancam sau din suplimente.

Partea buna? E usor accesibila in numeroase alimente si se absoarbe bine in organism.



Adauga un comentariu Acest articol are 0 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii

Articole din aceeasi categorie

MODURI SIMPLE DE A SCAPA DE 500 DE CALORII MODURI SIMPLE DE A SCAPA DE 500 DE CALORII
Probabil stiti deja regula matematica: trebuie sa pierdeti 3500 de ...
5 REGULI ALE DIETEI PE CARE E IN REGULA SA LE INCALCAM 5 REGULI ALE DIETEI PE CARE E IN REGULA SA LE INCALCAM
Daca ti se pare greu sa te tii strict de ...


10 MODURI DE A COMBATE GRASIMEA ABDOMINALA 10 MODURI DE A COMBATE GRASIMEA ABDOMINALA
Grasimea abdominala poate fi enervant de incapatinata: chiar cind pare ...
7 SECRETE PENTRU A SCADEA O MASURA LA IMBRACAMINTE 7 SECRETE PENTRU A SCADEA O MASURA LA IMBRACAMINTE
Ati auzit asta de un milion de ori: daca vrei ...


Alte articole despre Slabire






« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 4 din 12






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii