Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam SEX SI SANATATE
SALATA DE BOEUF
CEL MAI PUTERNIC ANTIBIOTIC NATURAL
SPORTURI NOI LA OLIMPIADA LONDRA 2012
VORBE DE FACUT PLACERE


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole Compozitia corpului
TESTELE GENETICE POT INDICA POTENTIALUL DE PERFORMANTA
ANTIOXIDANTI NATURALI ENZIMATICI
Tractiuni la bara fixa (priza larga, pronatie)
ALIMENTATIA IN BOALA CELIACA
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Dieta antiinflamatoare Fierbinte
Dieta antiinflamatoare este un stil de alimentație care ajută la reducerea inflamației din organism și promovează...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Psihologie » CINE MI-A FURAT ADOLESCENTA?

CINE MI-A FURAT ADOLESCENTA?


CINE_MIA_FURAT_ADOLE_2137.jpg"Toata lumea spune ca adolescenta e cea mai frumoasa varsta. O fi, pentru altii. Dar a mea, simt ca mi-a fost furata..."(Alesia, 15 ani)

Liceul in care inveti a fost alegerea parintilor tai. Informatica este de mare viitor, ti-au spus ei. Si ce daca prietenii tai din scoala generala sunt la un alt liceu, poti sa iti faci prieteni noi oricand si oriunde. E simplu pentru adolescenti sa se adapteze.

Ce inseamna Familia ?

Parintii tai nu crezi ca te-au inteles vreodata. In schimb te iubesc asa de mult incat nu si-au mai dorit alti copii. Nici tu nu poti sa ii intelegi pe ei. Cum de se iubesc asa de mult, chiar dupa atatia ani. Nu crezi ca parintii tai au dreptate in ceea ce te priveste, dar nu te plangi. Nu asa ca sa te auda. Pentru ca i-ai supara foarte tare, pe ei care te iubesc asa de mult, si asta ei nu ar suporta. Nici ei, nici bunica ta. Bunica care te-a crescut. Si cu care locuiesti.

Nu intelegi cum de locuiesti cu bunica ta, inca de cand ai inceput gradinita , si nu cu parintii tai. Ei iti spun ca nu suporta viata in metropola, ca in oras nu le-ar putea asigura cateilor familiei o viata potrivita. Pentru ei, dar nu si pentru tine, o vizita rapida in weekend e suficient ca sa iti arate ca te iubesc: sa faca aprovizionarea frigiderului si sa iti dea bani. Nu aceasta e insa si parerea ta: crezi ca isi iubesc mai mult cainii, despre care nu se sfiesc sa declare ca nu ar putea trai nici o zi, si pentru care se grabesc sa se intoarca la tara. Cainii, e drept, de rasa si educati, au toata caldura unui camin. Ii indragesti si tu, dar parca esti invidioasa pe ceea ce ei nu impart cu tine: siguranta si caldura familiei. Parca tu esti cea care duce acum o viata "de caine".

Scoala ca un chin

E greu si pentru tine si pentru bunica ta. Pentru tine sa mergi la scoala a devenit un chin. Colegii tai te fixeaza, fac comentarii rautacioase, nu atat pentru ca esti o boboaca din clasa a noua, cat referitor la aspectul tau. Oricat te-ai straduit sa te imbraci cu haine largi, din manecile lungi nu poti ascunde oasele mainilor tale care sunt scheletice. Atunci cand esti la tabla, nu mai vrei sa scrii, de teama sa nu auzi in spatele tau remarci de genul:

"Creapy! Ai vazut-o ce slaba e?"; "Oare ce boala are?"; "E bulimica!"; "Ba nu, are anorexie!"; "Naspa!"

In pauze te ascunzi de colegi ca sa nu mai fii nevoita sa refuzi binevoitori cu chifle sau snack-uri. Stii ca nu o fac din rautate, dar vei fi nevoita sa reduci supa din masa de pranz. Si asta ar supara-o pe bunica ta. Oricum bunicii tale i se pare ca nu mananci destul, ca tuturor bunicilor ce sunt pornite sa isi indoape nepotii.

Doar mama ma intelege

Doar mama ta e de acord cu tine, e singura care te intelege. Ai intrebat-o cand venea sa te vada, o data la doua saptamani, daca esti grasa, si ea mereu ti-a confirmat ingrijorarea. I-a dat dreptate si colegului care ti-a spus "fata de purcel". Si n-a facut-o in gluma. E singurul lucru despre care mama ta nu glumeste. Greutatea este o chestiune mult prea serioasa pentru mama ta. La fel ca iubirea pentru tatal tau si pentru catei. Se cantareste zilnic si e foarte stricta in privinta alimentatiei. Stie cate calorii are fiecare imbucatura pe care o mananca. Ea te sfatuieste si in privinta regimului alimentar. E cea mai mare specialista, la cate cure de slabit a urmat. De fapt ea este mereu la regim. Si crezi ca si ea isi provoaca voma, cand merge la baie, imediat dupa ce se ridica de la masa.

La o discutie ca de la mama la fiica, ai intrebat-o daca e normal sa nu mai ai menstruatie la 15 ani si ea te-a dus de mana la ginecolog. Dupa cearta de rigoare ca nu e timpul sa iti incepi viata sexuala fara protectie. S-a dovedit ca doar subnutritia ti-a provocat aceasta problema.

Cateodata e prea tarziu

Cand te-am cunoscut, ai venit sprijinita de bunica ta. Tu ai venit la psiholog ca eu sa ii spun bunicii tale sa nu isi faca griji in privinta ta. Sa o linistesc. Ea a venit cu tine pentru ca era disperata ca mananci doar o lingura de supa, si cateodata un crenvurst, la pranz. Si ca nu mai poti sa mergi la scoala, din pricina dificultatilor pe care le ai la mers. Colegii tai se mira de tine ca in fiecare saptamana te apropii de aspectul unui schelet umblator. Le vezi zilnic privirile iscoditoare si batjocoritoare si lucrul asta a devenit de nesuportat pentru tine, asa ca te-ai retras de la scoala la mijlocul primului semestru.

Visez oare?

Vei merge anul viitor la liceul la care sunt toti prietenii tai, cele doua colege de clasa. Doar ca nu veti mai fi acum colege de clasa, tu vei fi din nou in clasa a noua. Vei repeta clasa, dar nu si greselile care te-au adus in situatia asta.

Parintii tai vor locui impreuna cu tine. Nu vor mai fi doar parinti de weekend.

Vei respecta regimul dietetic, doar ca acum este cel recomandat de un medic specialist nutritionist, nu de mama ta. Pentru a-ti reechilibra greutatea corporala ai nevoie de atentie indelungata.

Ca sa iti recapeti adolescenta si sa te bucuri de ea, vei urma un plan de psihoterapie.

Nu, nu visezi.

Planurile tale sunt pe cale sa se intample pentru ca si tu ai revenit pe calea dreapta. Alaturi de cei care te iubesc, neconditionat.



Psih. Gabriela Martin


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 20877 ori.



Dieta antiinflamatoare

13 Ianuarie 2025

Dieta antiinflamatoare este un stil de alimentație care ajută la reducerea inflamației din organism și promovează sănătatea pe termen lung. Se bazează pe consumul de alimente naturale, integrale, bogate în nutrienți, cum ar fi fructele și legumele proaspete, peștele gras, nucile, semințele și uleiul de măsline. Acestea sunt pline de antioxidanți și grăsimi sănătoase care combat efectele radicalilor liberi și susțin echilibrul intern.

Un aspect important al acestei diete este evitarea alimentelor procesate, a zahărului rafinat, a grăsimilor trans și a excesului de carne roșie. Acestea pot favoriza inflamația cronică, care este asociată cu numeroase probleme de sănătate, cum ar fi bolile cardiovasculare, diabetul și chiar anumite tipuri de cancer. Pe lângă alegerile alimentare, o hidratare adecvată și un aport constant de fibre contribuie la sănătatea microbiomului intestinal, un factor-cheie în gestionarea inflamației.

Astfel, această dietă nu doar că sprijină sănătatea fizică, dar poate avea un efect pozitiv și asupra nivelului de energie și stării generale de bine. Adoptarea unei diete antiinflamatoare nu înseamnă restricții drastice, ci mai degrabă o abordare echilibrată și conștientă a ceea ce punem în farfurie. Este un pas simplu, dar puternic, pentru a avea grijă de corpul nostru în fiecare zi.


7 Strategii Puternice pentru Combaterea Stresului

6 Ianuarie 2025

Te-ai simțit vreodată copleșit de stres, fără să știi cum să-l gestionezi? Stresul poate să ne afecteze pe toți, dar vestea bună este că există soluții simple și eficiente pentru a-l controla. În acest videoclip, îți prezint 8 metode pe care le folosesc eu personal pentru a reduce stresul și pentru a avea o stare de bine mai bună în fiecare zi.

Vei afla: ✨ De ce mișcarea este un instrument magic în combaterea stresului și cum poți să o integrezi ușor în rutina ta zilnică. Chiar și 10-15 minute de exerciții fizice pot face o diferență uriașă pentru mintea ta. ✨ Importanța alimentației echilibrate în gestionarea stresului: ce alimente pot contribui la starea ta de calm și de ce este bine să eviți excesele de zahăr și cafeină. ✨ Tehnici de respirație profundă și meditație pentru a te relaxa rapid și pentru a-ți calma sistemul nervos. Acestea sunt metode pe care le poți folosi oricând, chiar și atunci când ai doar câteva minute la dispoziție. ✨ Cum timpul petrecut în natură poate să-ți reducă nivelul de stres. O plimbare prin parc sau o escapadă în natură pot face minuni pentru starea ta mentală. ✨ Beneficiile suplimentelor precum Ashwagandha KSM-66 în reducerea stresului și a anxietății. Voi explica cum funcționează acest adaptogen, ce efecte are asupra corpului și cum poate contribui la un somn mai bun. ✨ De ce relațiile sociale sunt esențiale în lupta cu stresul. Petrecerea timpului cu prietenii sau familia nu doar că te ajută să te relaxezi, dar contribuie și la o stare de bine generală. ✨ Rolul somnului de calitate în reducerea stresului și cum să-ți creezi un mediu ideal pentru odihnă. Somnul insuficient poate amplifica nivelul de stres, dar există soluții pentru a îmbunătăți acest aspect. ✨ Impactul activităților creative și a hobby-urilor asupra reducerii stresului. Descoperă cum pasiunea pentru un hobby poate deveni un instrument puternic pentru relaxare.


Dieta cu dulciuri? Cum e posibil?

30 Decembrie 2024

Când vrei să slăbești, consumul de dulciuri poate fi o adevărată provocare, mai ales dacă ai obiceiul să le incluzi în rutina zilnică. Totuși, nu este nevoie să le elimini complet, ci să găsești un echilibru care să-ți permită să te bucuri de ele fără să-ți afecteze progresul. Este important să înțelegi că moderația este cheia – porții mai mici și alegerea unor alternative mai sănătoase, precum ciocolata neagră sau deserturile fără zahăr adăugat, pot face diferența.

Un alt aspect important este să fii atent la momentul în care mănânci dulciurile. De exemplu, este mai bine să le consumi după o masă principală decât pe stomacul gol, deoarece asta poate preveni fluctuațiile bruște ale glicemiei. În plus, satisfacerea poftelor prin înlocuitori naturali, cum ar fi fructele proaspete sau iaurturile cu puțină miere, poate fi la fel de plăcută, dar mult mai benefică pentru sănătatea ta. De multe ori, pofta de dulce poate ascunde alte nevoi ale organismului, precum lipsa unui aport suficient de nutrienți sau chiar deshidratarea.

Așadar, asigură-te că dieta ta include proteine, fibre și grăsimi sănătoase, care îți pot menține nivelul de sațietate mai ridicat și îți reduc dorința de a ronțăi ceva dulce. Nu uita să bei suficientă apă pe parcursul zilei, pentru că uneori setea poate fi confundată cu foamea. În final, nu te învinovăți dacă cedezi ocazional unei prăjituri sau unui baton de ciocolată. Slăbitul nu este despre perfecțiune, ci despre un stil de viață echilibrat și sustenabil. Bucură-te de momentele de răsfăț, dar fii conștient de alegerile tale și amintește-ți că fiecare pas mic contează în călătoria spre obiectivul tău.



Articole din aceeasi categorie

MINTE VS CORP. POATE PERSONALITATEA SA INFLUENTEZE IMC-UL? MINTE VS CORP. POATE PERSONALITATEA SA INFLUENTEZE IMC-UL?
Potrivit unora dintre cele mai recente cercetari in domeniu, s-ar ...
DIVORTUL, UN INCEPUT PENTRU UN NOU DRUM DIVORTUL, UN INCEPUT PENTRU UN NOU DRUM
Conform Scalei de Stress a lui Holmes si Rahe, divortul ...


AUTOMEDICATIA, DEPENDENTA DE PSIHOTROPE AUTOMEDICATIA, DEPENDENTA DE PSIHOTROPE
Sunt multi cei care decid sa se trateze singuri, fara ...
FACEBOOK, DEPENDENTA SECOLULUI XXI FACEBOOK, DEPENDENTA SECOLULUI XXI
Pentru ca era comunicarii virtuale a luat amploare, procesul de ...


Alte articole despre Psihologie






1 2 3 4 »
Pagina 1 din 4






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii