Sunteti aici :: Antrenament » CELE MAI FRECVENTE GRESELI PE CARE LE FAC CEI CE MERG LA SALA
CELE MAI FRECVENTE GRESELI PE CARE LE FAC CEI CE MERG LA SALA
"Totul sau nimic" - unii considera ca daca nu au o ora intreaga (sau mai mult) pentru antrenament, nu merita sa faca acel antrenament. Studiile arata ca si numai 10 minute de exercitii fizice zilnic au beneficii asupra sanatatii.
Program de antrenament de forta neechilibrat - cei mai multi oameni au tendinta sa se concentreze asupra anumitor grupe musculare, cum ar fi bicepsul sau abdomenul, deoarece acestea se vad mai mult decat alte grupe. Pentru a obtine un corp puternic, simetric, armonios dezvoltat trebuie sa va antrenati toate grupele musculare mari.
Forma fizica slaba - cea mai sigura cale pentru a va accidenta la sala este forma fizica proasta. Daca va folositi de inertie atunci cand ridicati greutati (aruncati haltera, in loc sa o ridicati lent) si nu efectuati miscarea complet, veti obtine rezultate slabe.
Nu progresati inteligent - a va a antrena prea mult, prea dur sau prea frecvent sunt cele mai frecvente greseli pe care le fac in special incepatorii. Odihna si progresul treptat sunt componente importante ale unui program de antrenament eficient.
Variatie insuficienta - de obicei oamenii isi gasesc un program de antrenament care li se potriveste la un moment dat si nu il mai schimba niciodata. Rezultatul poate fi plictiseala si atingerea unui platou in dezvoltare.
Lipsa concentrarii la antrenament - imporanta concentrarii la activitatea pe care o desfasurati la sala nu poate fi tagaduita. Chiar daca va antrenati acasa, este bine sa nu va uitati la televizor, deoarece calitatea antrenamentului vostru va avea serios de suferit.
Revenirea (cool down) incorecta dupa antrenament - multi dintre cei ce merg la sala, imediat dupa ce termina antrenamentul strang repede echipamentul si merg la dus sau acasa. Este foarte important sa acordati cateva minute revenirii la normal a frecventei cardiace si pentru a face cateva exercitii de stretching. Nu numai ca va veti imbunatatii flexibilitatea, dar veti face mai putina febra musculara si veti fi mai pregatiti pentru urmatorul antrenament.
Obiective nerealiste - cele mai obisnuite cauze ale renuntarii la antrenament sunt obiectivele nerealiste sau lipsa stabilirii unor obiective. Cheia succesului este stabilirea unui obiectiv de antrenament adecvat pentru nivelul vostru de pregatire fizica, obiectiv care sa va solicite, dar sa nu va depaseasca.
Dr. Serban Damian
Acest articol a fost vizualizat de 52228 ori.
Cat de folositoare sunt aplicatiile de numarat calorii?
9 Septembrie 2024Aplicațiile de numărat calorii sunt instrumente utile pentru gestionarea alimentației și menținerea unui stil de viață sănătos. Acestea permit utilizatorilor să își monitorizeze aportul zilnic de calorii, macronutrienți și micronutrienți, facilitând atingerea obiectivelor de pierdere în greutate, menținere sau creștere în masă musculară.
De obicei, aplicațiile oferă baze de date extinse cu alimente, inclusiv produse de branduri populare, și permit adăugarea manuală a alimentelor consumate. Prin oferirea unui feedback în timp real, utilizatorii pot ajusta cantitățile și tipurile de alimente pentru a se încadra în obiectivele stabilite.
Dieta Rina, regimul de 90 de zile
26 August 2024Dieta Rina este un regim de slăbire popular, cunoscut pentru abordarea sa de 90 de zile, în care alimentele sunt împărțite în funcție de grupe alimentare și consumate ciclic.
Dieta se bazează pe un principiu de disociere, unde fiecare zi este dedicată unui anumit tip de aliment: proteine, amidon, carbohidrați și vitamine. Aceasta nu doar ajută la pierderea în greutate, ci și la îmbunătățirea metabolismului și la adoptarea unor obiceiuri alimentare mai sănătoase. Flexibilitatea și varietatea alimentelor fac ca dieta Rina să fie ușor de urmat pe termen lung.
Cum alegi cel mai eficient COLAGEN?
19 August 2024Colagenul este o proteină esențială în organism, reprezentând aproximativ 30% din totalul proteinelor corporale. Este componenta principală a pielii, oaselor, tendoanelor, ligamentelor și cartilajului, oferind structura și elasticitatea necesare acestor țesuturi.
Colagenul ajută la menținerea fermității și elasticității pielii, contribuie la regenerarea celulară și joacă un rol crucial în vindecarea rănilor. De asemenea, susține sănătatea articulațiilor și oaselor, prevenind uzura și deteriorarea acestora odată cu înaintarea în vârstă.
Pe măsură ce organismul îmbătrânește, producția de colagen scade, ceea ce poate duce la apariția ridurilor, durerilor articulare și slăbirea țesuturilor. Astfel, menținerea nivelurilor optime de colagen este esențială pentru o sănătate generală bună și pentru încetinirea procesului de îmbătrânire.
Fara nici un dubiu, exerctiile fizice sunt benefice la orice ...
Disciplina si legatura minte-trup pot fi considerate elementele-cheie ale unui ...
Aruncand un ochi peste originile sale mai mult decat impresionante ...