Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam POPCORNUL CONTINE MAI MULTI POLIFENOLI CA FRUCTELE SI LEGUMELE
IMPLICATIILE ALCOOLULUI IN AFECTIUNILE HEPATICE
Ioana Simian
VALORILE NUTRITIONALE ALE ALIMENTELOR
CSID - Evitati greselile de alimentatie


Nutritie Sportiva
Ecuatia Slabirii
Sala Bucuresti
Lucru în România
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole CUM SA NE FERIM DE TINTARI, CAPUSE SI ALTE INSECTE
FA-TI TIMP PENTRU ANTRENAMENTE MAI SCURTE
ALERGIILE DE PRIMAVARA
DURERILE IN GAT
Exercitii pentru muschii oblici abdominali 2
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Totul despre DIETA NORDICA Fierbinte
Dieta nordica are legatura cu alimentatia din tarile nordice - Norvegia, Danemarca, Suedia, Finlanda si Islanda....
Citeste mai mult


calculator
slabire rapida cu nutritionist online

Sunteti aici :: Nutritie » BENEFICIILE CONSUMULUI DE CEAPA

BENEFICIILE CONSUMULUI DE CEAPA


BENEFICIILE_CONSUMUL_31071.jpgCeapa, prazul si usturoiul sunt unele din legumele neaose cu care romanii sunt obisnuiti si ingrediente considerate a fi aproape universale in preparatele culinare din intreaga lume de sute de ani. Dupa rosii, ceapa este una din cele mai des cultivate legume din lume. Fie ca e verde, rosie, galbena, mai mult sau mai putin aromata, dulce sau iute, mai mare sau mai mica, ceapa poate fi consumata intr-o varietate de moduri: cruda, prajita, uscata, coapta si chiar si fiarta. Consumata ca atare sau in ciorbite, tocanite sau preparate la cuptor si chiar si in muraturi, ceapa este atat de popular printre gospodine datorita aromei sale desosebite. Dar stiai ca ceapa are multe beneficii asupra sanatatii?

CEAPA - PROPRIETATI SI BENEFICII

Exista mai mult de 600 de soiuri diferite de ceapa in intreaga lume; leguma face parte din familia
liliaceae, familie de care apartin si usturoiul sau prazul si arpagicul. Ceapa contione o multime de sulfuri, tiosulfinate, sulfoxide si alti compusi odoriferi. Aroma cepei este data in principal de cistein-sulfoxizi, dar si acei compusi care ne fac sa lacrimam. Tiosulfinatele sunt cunoscute pentru proprietatile lor antimicrobiene - leguma lupta impotriva bacteriilor cum ar fi bacillus subtilis, salmonella si E.coli.

Daca e sa ne luam dupa anumite scrieri antice, s-ar parea ca ceapa a fost folosita inca de acum 4000 de ani, ca tratament pentru mai multe boli. In plus, in timpul celui de Al Doilea Razboi Mondial, vaporii obtinuti din pasta de ceapa erau folositi pentru atenuarea durerilor si grabirea vindecarii ranilor soldatilor.

Ceapa are un continut ridicat de fier si este indicata in cazul anemiei, dar este si un bun antiinflamator si antiseptic datorita angentilor antiinflamatori pe care ii contine. Artrita si guta sunt boli inflamatorii ale caror simptome pot fi ameliorate cu ajutorul consumului de ceapa. Infectiie provocate de bacteria cum ar fi E.Coli si salmonella sau infectii ale tractului urinar si boli cum ar fi tuberculoza pot fi de asemenea ameliorate cu ajutorul acestei legume.

O jumatate de ceapa cruda consumata zilnic poate sa scada valorile ridicate ale colesterolului, estompand de asemenea si manifestarile trombozei si prevenind accidentele cardiovasculare. Tensiunea arterial poate fi scazuta de asemena cu ajutorul cepei consumata fie cruda, fie fiarta. Sangele se subtiaza si cheagurile de sange pot sa fie dizolvate.

Cancerul de colon poate fi prevenit cu ajutorul consumului de ceapa datorita fructo-oligozaharidelor ce pot sa stimuleze inmultirea bacteriilor bune din colon si sa ajute la diminuarea riscului cresterii tumorilor ce s-ar putea dezvolta la nivelul colonului. Totodata, constipatia si flatulenta pot fi ameliorarate cu ajutorul consumului de ceapa.

Diabetul poate fi mai bine tinut sub control prin certerea tolerantei la glucoza s scaderea nivelului insulinei cu ajutorul cromului care se regaseste in ceapa.

Tinitusul sau suparatorul tiuit din urechi poate fi oprit sau redus prin introducerea in ureche a unei bucati mici de vata imbibate in suc de ceapa. Daca ai problem cu caderea parului, poti sa aplcii suc de ceapa duirect pe scalp de doua ori pe saptamana, timp de 60 de zile, iar rezultatele se presupun a fi o regenerare vizibila a parului. Ceapa stimuelaza de asemenea transpiratia si este recomandata pentru reducerea febrei. Tusea si alte probleme respiratorii pot fi ameliorate cu ajutorul unui mix din suc de ceapa si miere.

Flavonoidele din ceapa ajuta la mentinerea starii de sanatatate a sistemului cardiovascular. Aceste substante pot sa reduca riscul de boli de inima, avand proprietati antioxidante cunoscute. Cromul ajuta celulele sa reactioneze la insulina, astfel incat ceapa cu un continut mare de crom poate sa scada nivelurile de glucoza, inslunia, dar si sa creasca toleranta la glucoza sis a reduca colesterolul "rau".

Ceapa este de asemenea considerat un probiotic natural, fiind un ingredient alimentar nedigerabil care stimuleaza inmultirea si functia bacteriilor bune in interiorul intestinului. Pe langa ceapa, usutroiul si bananele reprezinta probiotice naturale bune. Anumite studii recente au aratat faptul ca probioticele pot sa amelioreze anumite afectiuni cum ar fi acneea, sindromul colonului iritabil, dar si alergiile alimentare si oboseala cronica.


Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 74675 ori.



Totul despre DIETA NORDICA

19 Septembrie 2023

Dieta nordica are legatura cu alimentatia din tarile nordice - Norvegia, Danemarca, Suedia, Finlanda si Islanda. Totusi, ea nu reflecta neaparat modul in care mananca in mod obisnuit persoanele din aceste tari, asa ca daca mergi in vacanta acolo, nu te astepta sa gasesti doar alimente despre care vei citi in acest articol.

De asemenea, dieta nu include doar ce mancau oamenii acum cateva secole in aceasta zona, ci este deschisa si catre produse mai “actuale”, cum este uleiul de rapita.


Beneficiile pentru sanatate ale cireselor

11 Septembrie 2023

Exista numeroase varietati de cirese, iar pe langa varianta proaspata le poti consuma si sub forma de compot, gem, sosuri, confiate, in diferite dulciuri sau sucuri. Tine cont insa ca acestea din urma au de obicei zahar adaugat si sunt mai calorice. Rezultatele studiilor realizate pe animale si pe oameni sugereaza ca ciresele pot reduce riscul aparitiei mai multor boli inflamatorii cronice, inclusiv artrita, bolile cardiovasculare, diabetul si cancerul. In plus, exista dovezi ca un consum de cirese poate imbunatati somnul, functia cognitiva si recuperarea dupa exercitii fizice intense. Ciresele sustin sanatatea si prin prevenirea sau scaderea stresului oxidativ si a inflamatiei.


Gustari de luat la drum

28 August 2023

Pentru ca teleportarea inca nu e disponibila, vacantele inseamna si drumuri.

Ca sa ajungi la destinatia mult-dorita, e nevoie sa iei masina, avionul, trenul, autobuzul.

Daca pleci in concediu si ai de facut ore intregi pana acolo, ti-am pregatit o lista cu gustari sanatoase si practice pentru drum.



Adauga un comentariu Acest articol are 1 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii


(18 Iunie 2018 11:06) Ilie a spus

Eu pentru stoparea caderii parului folosesc folixin si sunt multumit de rezultatele obtinute pana in prezent cu el.



Articole din aceeasi categorie

10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI 10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI
Telina contine in proportie de 95% apa, fapt pentru care ...
CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2 CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2
Potrivit HealthDay News, ceasca ta obisnuita de cafea ar putea ...


ESTE ZAHARINA MAI BUNA DECAT ZAHARUL? ESTE ZAHARINA MAI BUNA DECAT ZAHARUL?
De-a lungul timpului ne-am tot confruntat cu problema aditivilor alimentari ...
LEGATURA DINTRE SARE SI HIPERTENSIUNE LEGATURA DINTRE SARE SI HIPERTENSIUNE
"Consumul excesiv de sare, zahar si alcool dauneaza grav sanatatii." ...


Alte articole despre Nutritie






1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 1 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii