Sunteti aici :: Antrenament » ANTRENAMENTUL SECVENTIAL SI SCADEREA IN GREUTATE
ANTRENAMENTUL SECVENTIAL SI SCADEREA IN GREUTATE
Ti s-a intamplat vreodata sa nu te poti duce la un antrenament si astfel sa nu respecti programul propus, fiindca nu ai avut timp sa stai la sala o ora sau mai mult, asa cum recomanda cei mai multi instructori?
Daca raspunsul este da, atunci probabil vei fi interesat sa citesti rezultatele unui studiu realizat la Universitatea de Medicina din Pittsburgh, SUA. Acest studiu si-a propus sa demonstreze ca programele de antrenament care presupun secvente scurte de exercitii favorizeaza participarea mai constiincioasa la programul propus. Mai mult decat atat, programele de antrenament cu secvente scurte de exercitii s-au dovedit mai eficiente in privinta scaderii in greutate.
Studiul a fost alcatuit astfel: un grup de femei supraponderale a fost impartit in doua subgrupe. Fiecare subgrup a urmat cate unul dintre cele doua programe de antrenament propuse. Primul grup a urmat un program alcatuit dintr-o singura secventa de exercitii. A doua grupa a urmat in fiecare zi un program alcatuit din cateva secvente de exercitii cu durata de doar 10 minute. Ambele grupe au primit pe langa programele de antrenament si o dieta hipocalorica, consumand in jur de 1200-1500 kcal pe zi.
Rezultatele studiului au aratat ca programul de antrenament alcatuit din secventele de 10 minute au crescut gradul de aderenta la program si au condus la scadere in greutate mai mare. Femeile din acest grup au reusit sa se antreneze intr-un mod mai regulat, facand cu 30% mai mult efort fizic decat femeile din primul grup. De asemenea, acestea s-au antrenat in medie timp de 224 minute pe saptamana, adica cu 36 de minute mai mult decat cealalta grupa. Desi progresele in ceea ce priveste capacitatile fizice obtinute in urma antrenamentului au fost aproximativ egale, femeile din a doua grupa a obtinut o scadere mai mare in greutate. Astfel, in timpul celor 20 de saptamani ale studiului, acestea au dat jos in jur de 10 kg, spre deosebire de femeile din prima grupa care au scazut cu numai 7 kg.
Unul dintre motivele principale pentru care cei mai multi oameni se antreneaza in secvente de o ora sau mai mult este mitul conform caruia dureaza cel putin 20 de minute pana cand organismul incepe sa arda grasimea. Numarul de calorii provenite din lipide pe care corpul le foloseste drept combustibil creste proportional cu perioada petrecuta facand efort fizic, insa cheia slabirii este pur si simplu sa arzi mai multe calorii decat aduci prin alimente.
Deci nu conteaza prea mult daca arzi caloriile intr-un singur antrenament lung sau in cateva antrenamente mai scurte. Asa cum arata si studiul, ambele abordari sunt eficiente atunci cand vrei sa scazi in greutate.
In concluzie, daca nu ai timp pentru un singur antrenament lung, poti sa incerci metoda prezentata. Zece minute de efort dimineata, dupa-amiaza si seara actioneaza la fel de eficient ca si un antrenament de 30 de minute puse cap la cap.
Dr. Serban Damian

Acest articol a fost vizualizat de 47570 ori.
E bine sa consumi alimente alcaline?
30 Ianuarie 2023Printre atatea diete si regimuri care te imbie cu promisiuni de tot felul, dieta alcalina iese in evidenta prin atentia pentru sanatate, in primul rand, nu doar pentru slabit.
Dar cat este insa adevar si cat mit cand vine vorba de beneficiile sale? Cat de utile sunt alimentele alcaline pentru sanatate si pentru slabire?
Relatia dintre DIETA si ACNEE
24 Ianuarie 2023„Renunta la ciocolata daca vrei sa scapi de cosuri! Nu mai manca grasimi!” Sunt sigur ca ai auzit aceste replici daca te afli in cautarea unei solutii ca sa ai fata mai curata. Cosurile, numite oficial acnee, sunt neplacute pentru adolescenti, dar nu ocolesc nici adultii. La multi oameni, acneea va disparea dupa 25-30 de ani, dar mai sunt si „norocosi” care nu scapa de aceasta problema a pielii nici la 40 sau chiar 50 de ani.
Ce e de facut ca acneea sa dispara de tot de pe fata ta? Ce ar trebui sa mananci atunci cand ai acnee?
Cum sa ai un FICAT sanatos
17 Ianuarie 2023Situat in partea dreapta sus a cavitatii abdominale, sub diafragma, ficatul este unul dintre cele mai mari organe are corpului omenesc si cantareste aproximativ 1,5 kg - greutatea sa variaza de la persoana la persoana.
In acest video vei afla care sunt rolurile ficatului si ce trebuie sa faci ca sa il mentii sanatos!

Artroplastia totala de sold consta in inlocuirea articulatiei coxo-femurale cu ...
Adauga un comentariu
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)
Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii