Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam STREETBALL - SPORTUL ELIBERARII
PRINCIPALELE CAUZE CE DUC LA ACCIDENTARE
CIORBA DE VACUTA
FAST FOOD, AVANTAJE VS. DEZAVANTAJE
PEPENELE ROSU


Nutritie Sportiva
Ecuatia Slabirii
Sala Bucuresti
Lucru în România
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole INFLUENTA ALIMENTATIEI LA NIVEL CEREBRAL
RISCURILE SUPRAANTRENAMENTULUI LA FEMEI
EXERCITIILE PENTRU ABDOMEN - DE EVITAT DIMINEATA
Stretching - spate - teorie
CONCURS!
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Beneficiile consumului de patrunjel Fierbinte
Asa fragil cum pare, patrunjelul este util in combaterea anemiei, prevenirea bolilor oncologice, protejarea ficatului,...
Citeste mai mult


calculator
slabire rapida cu nutritionist online

Sunteti aici :: Antrenament » ANTRENAMENT IN TIMPUL SEZONULUI RECE

ANTRENAMENT IN TIMPUL SEZONULUI RECE


sursa sxc.huSa recunoastem, antrenamentele din timpul sezonului rece nu prea tenteaza pe nimeni; e greu sa te trezesti la 6 si sa mergi la jogging cand zapada iti ajunge la glezne si frigul aprig iti patrunde adanc in oase. Vremea capricioasa, intunericul si alti factori asemanatori contribuie toti la asezarea unor obstacole destul de buclucase in calea antrenamentelor tale obisnuite in timpul lunilor friguroase. Daca te intereseaza in mod special cateva ponturi referitoare la alergarea pe frigul specific iernii, iata ce trebuie sa tii minte:

GASESTE UN ECHILIBRU!

Va trebui sa lucrezi la gasirea unui echilibru perfect intre antrenamentele dintre patru pereti si cele din aer liber. Zilele mai scurte inseamna lumina mai putina de care sa te bucuri, asa ca tentatia de a-ti reimprospata abonamentul la sala de forta si de a sari pe benzile de alergat e tot mai mare. Sigur ca esti mai in siguranta sa alergi la sala, dar nu e la fel de dinamic sau la fel de provocator ca si alergarea pe un drum deschis. Gaseste-ti asadar un plan ideal de antrenament planificandu-ti saptamana astfel incat sa includa minim doua sesiuni de alergare in aer liber. Daca alergi de cel mult cinci ori pe saptamana, doua alergari in aer liber ar trebui sa fie suficiente. Daca alergi de sase sau mai multe ori pe saptamana, ia in considerare trei sesiuni in aer liber. Daca te antrenezi pentru maraton, e recomandat ca in timpul ultimelor sase saptamani dinaintea cursei sa alergi cat mai mult in aer liber pentru a te asigura ca esti pregatit sa alergi in aer liber pe toata distanta.

Alergarea pe distante lungi trebuie sa fie facuta afara cu exceptia cazului in care locuiesti intr-o zona cu vreme extrema. Daca afara e foarte frig, asteapta pana la mijlocul zilei sa alergi si profita de primele ore ale diminetii pentru a-ti executa sesiunea de baza. Fa incalziri mai lungi pe timpul iernii, ai rabdare si lasa-ti corpul sa se pregateasca. Poti sa te gandesti si la alergarile de recuperare/usoare, care presupun o intensitate minima.

CAND SI UNDE SA FOLOSESTI BANDA DE ALERGAT?

Daca alergarile pe distante lungi si alergarile de recuperare se desfasoara afara, inseamna ca poti sa iti muti antrenamentul pe interval pe banda de alergare. S-ar putea sa ti se para ceva mai greu, dar poti sa te asiguri ca poti sa alergi la viteza mare fara sa te aluneci si fara sa te lovesti de alte obstacole. Antreneaza-te in liniste - tine cont de faptul ca lipsa stimulilor externi cum ar fi dealurile si vantul iti vor da un puls mai mic pe banda comparativ cu valorile inregistrate in aer liber. In plus, banda iti impinge picioarele, si nu tu esti cel care isi impinge corpul inainte. Daca te vei concentra pe ritmul cardiac, vei reusi sa alergi la o intensitate si mai mare decat ai fi facut de regula.

Un alt sfat de care poti sa tii cont este sa alergi folosind o inclinatie de cel putin 1%, astfel incat sa simulezi o alergare normala in aer liber. Daca alergi la 0%, este ca si cand ai alerga pe o panta usor inclinata in jos. Pe masura ce vei acumula mai multa forta si pe masura ce vei fi intr-o forma mai buna, poti sa te gandesti sa maresti inclinatia la 1.5 sau chiar la 2%.

Daca alergi pe acelasi plan in aceeasi directie fara schimbari nu numai ca te vei confrunta cu provocari de ordin psihologic, dar vei stresa aceeasi muschi in acelasi fel tot timpul. Poti sa schimbi in permanenta viteza si gradul de dificultate pentru a stimula diferite grupe de muschi in timpul alergarii.

NINSOARE, LAPOVITA, PLOAIE?

Alergarea in timpul iernii se poate dovedi a fi extrem de periculoasa din cauza transpiratiei; instalarea umezelii va insemna automat instalarea starii de frig, si oricat de bine ai fi imbracat, nu vei reusi sa faci mare lucru in aceasta privinta. Daca nu vrei sa racesti in timpul iernii, mentine-te uscat si fa o prioritate din asta. Zilele friguroase sunt in regula, dar alergarea in ploaie sau pe lapovita pentru mai mult de 45 de minute este o idee proasta. Cateodata vremea poate fi deosebit de buna, dar drumurile poti fi in acelasi timp umede. Indiferent de situatie, fa tot posibilul sa ai un schimb uscat de haine la tine si foloseste-l inainte de a ajunge acasa pentru a preintimapina o raceala si alte probleme specifice.

SFATURI SUPLIMENTARE

Antrenamentele bazate pe cadenta sunt de asemenea recomandate in timpul iernii. Acestea nu streseaza sistemul cardiovascular in mod tipic, ci se concentreaza mai mult pe imbunatatirea sistemului muscular si pot sa varieze de la efort care presupune un un ritm cardiac marit ce subliniaza puterea neuromusculara la eforturi foarte mici ce subliniaza puterea musculara. Acest tip de antrenament ajuta la mentinerea abilitatii de a contracta si de a relaxa cu rapiditate muschii pe perioada iernii, un aspect deosebit de important petru cei care fac ciclism. Prin antrenarea puterii neuromusculare, poti sa iti schimbi cu o mai mare usurinta cadenta pe perioada iernii si chiar sa ti-o imbunatatesti. Antrenamentele de interior corespunzatoare acestor idei sunt relativ simple si pot fi facute si afara. De exemplu, poti sa faci pedalari rapide de un minut - peste 110 rotatii pe minut urmate de pedalari la un ritm ales de tine timp de un minut, dupa care se repeta. Acest exercitiu lucreaza foarte bine picioarele, dar nu mareste prea mult ritmul cardiac si astfel nu iti trimite antrenamentul intr-o zona anaeroba.

Pe de alta parte, e bine ca aceste exercitii de o cadenta mai mica sa fie executate pe perioada iernii pentru ca pot imbunatati puterea musculara, ceea ce te poate ajuta sa executi sprinturi mai bune. Exercitiile bazate pe puterea musculara se refera la exercitii de interval scurte, dar dificile, folosind cele mai grele echipamente.



Alexandra Igna

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca foarte bine.)

Acest articol a fost vizualizat de 46636 ori.



Beneficiile consumului de patrunjel

29 Mai 2023

Asa fragil cum pare, patrunjelul este util in combaterea anemiei, prevenirea bolilor oncologice, protejarea ficatului, tratarea afectiunilor inimii, sustinerea sanatatii ochilor, curatarea organismului de toxine, calmarea ochilor obositi, mentinerea sanatatii pielii, ameliorarea dezechilibrelor hormonale, prevenirea sau tratarea balonarii, constipatiei sau indigestiei.

Este foarte bun si pentru cei care sufera de respiratie urat mirositoare, datorita clorofilei pe care o contine, deoarece aceasta neutralizeaza mirosurile neplacute.


Alimente care te scapa de raceala

22 Mai 2023

Racesti des? Consuma alimentele despre care vorbesc in acest clip!

De doua ori pe an se instaleaza sezonul virozelor respiratorii, al gripelor si al racelilor, ca sa nu mai spun ca nici de covid n-am scapat inca... Vedem peste tot, pe strada, prin magazine, prin mijloace de transport in comun, la birou, la scoala, adulti si copii raciti, tusind, stranutand. Si nu prea mai purtam nici masti de protectie... Iar multi, din pacate, n-au invatat inca sa puna mana corect la gura si la nas atunci cand stranuta sau tusesc. Ideal ar fi ca atunci cand avem gripa sa stam in casa si sa ne tratam corect.


Dieta pentru cei care slabesc greu

15 Mai 2023

Pot fi multe motive pentru care nu reusesti sa slabesti asa cum ti-ai dori, insa realitatea este ca in cele mai multe situatii oamenii nu fac exact lucrurile simple si eficiente, despre care o sa iti vorbesc in acest video.

In acest clip vreau sa iti spun cateva lucruri esentiale pe care ar trebui sa le stie oricine isi doreste sa slabeasca. Daca la final o sa spui ca deja stiai aceste “secrete”, atunci intreba-te ce faci gresit si apoi corecteaza, ca sa te bucuri de rezultatele dorite!



Adauga un comentariu Acest articol are 0 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii

Articole din aceeasi categorie

ANTRENAMENTE COMBINATE PENTRU VITEZA MAI MARE ANTRENAMENTE COMBINATE PENTRU VITEZA MAI MARE
Vine un moment in viata fiecarui alergator pe distante lungi ...
ALEARGA PENTRU SANATATEA TA! ALEARGA PENTRU SANATATEA TA!
Atunci cand vine vorba despre alergare, cei mai multi oameni ...


FA-TI TIMP PENTRU ANTRENAMENTE MAI SCURTE FA-TI TIMP PENTRU ANTRENAMENTE MAI SCURTE
"Nu am timp sa ma antrenez..." Daca cineva ne-ar putea ...
CAUTI SCUZE CA SA NU ALERGI? CAUTI SCUZE CA SA NU ALERGI?
Fiecare dintre noi ne gasim motive sa nu facem o ...


Alte articole despre Antrenament






Pagina 10 din 14






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii