Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam Valori nutritionale peste si preparate din peste
STEROIZII ANABOLIZANTI - faci ce vrei, dar stii ce faci ?
SEMINAR DE NUTRITIE LA MEGAIMAGE
PE SCHIURI! E SEZONUL ALB.
GENUFLEXIUNI PE UN PICIOR - O TEHNICA PENRU FORTA SI COORDONARE


Nutritie Sportiva
Ecuatia Slabirii
Sala Bucuresti
Lucru în România
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole CALITATEA NUTRITIVA A LAPTELUI
PRAJIREA ALIMENTELOR
Consultanta nutritionala pentru sportivi
Falemi Nana (jucator de fotbal)
DEMONTAREA MITURILOR ANTRENAMENTULUI DE FORTA PENTRU FEMEI
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Ce mananci ca sa previi osteoporoza Fierbinte
Oasele au reputatia de a fi dure, dar cu toate acestea sunt tesut viu, care se transforma si se reface de-a lungul...
Citeste mai mult


calculator
slabire rapida cu nutritionist online

Sunteti aici :: Antrenament » ANTRENAMENT NUMAI CU GANTERE

ANTRENAMENT NUMAI CU GANTERE


Exista o multime de motive pentru care cineva nu poate ajunge intr-o sala de forta, desi viseaza la un corp plin de muschi, asa cum vede prin reviste sau pe internet. Poate ca este prea ocupat si nu gaseste suficient timp, fiindca de fapt ceea ce numim "ora de antrenament", in mod sigur dureaza mai mult de o ora, daca stai sa aduni minutele petrecute pe drum spre sala, minutele de la vestiare si dusul de dupa, plus eventualele evenimente neprevazute care pot sa iti manance timp - de exemplu daca te intalnesti cu o veche cunostinta si trebuie sa scarifici 5-10 minute pentru o discutie de politete. Sau poate ca unora nu le place atmosfera de sala de forta si ar prefera sa se antreneze acasa. Mai exista si varianta in care in localitatea respectiva nu exista o sala si atunci respectivul este nevoit sa se antreneze unde poate. E clar ca fara antrenament de forta nu are cum sa ajunga sa isi vada visul implinit, indiferent ce ar face si atunci trebuie sa gaseasca o solutie de compromis.

Noi avem o solutie pentru voi, care presupune o minima achizitie: o perche de gantere si o banca cu posibilitatea de reglare a unghiului de inclinare. Este necesar ca ganterele sa fie de asemenea cu greutate reglabila si sa va cumparati discuri de diverse greutati, care impreuna cu manerele sa ajunga macar la 20 de kilograme (o gantera), ceea ce este suficient pentru inceput.

Va vom prezenta un program de antrenament numai cu gantere, pe care puteti sa il efectuati acasa sau la sala. Antrenamentul cu gantere are un avantaj deosebit - faptul ca implica pe langa muschii principali si alti muschi cu rol stabilizator, ceea ce amelioreaza si coordonarea musculara si forta generala a corpului. De exemplu, daca lucrati flexia antebratelor pe brate cu gantere (pentru biceps), pe langa biceps si brahial, vor fi implicati si pectoralii, deltoizii si muschii spatelui, care au rolul de a fixa articulatia umarului. Deci daca vrei umeri lati, pectorali frumosi si brate de culturist, atunci nu ocoli exercitiile cu gantere.

Urmatoarele exercitii reprezinta baza oricarui program de antrenament cu gantere. Puteti sa antrenati tot corpul la o sedinta de antrenament sau puteti sa impartiti in doua parti, ca in exemplul urmator:

Antrenamentul 1 - picioare, spate, biceps

  • Genuflexiuni pe un picior cu gantere (sau pe ambele picioare)
  • Fandari cu gantere in maini
  • Flexii alternative cu gantere (din picioare sau stand pe banca)
  • Flexii Hammer cu gantere
  • Ramat pe un brat cu gantera
  • Indreptari cu gantere

Antrenamentul 2 - umeri, piept, triceps

  • Ridicari laterale cu gantere
  • Impins de la ceafa cu gantere
  • Extensia unui brat deasupra capului cu gantera
  • Extensia posterioara a bratului cu gantera
  • Impins de la piept cu gantere pe plan orizontal/inclinat
  • Fluturari laterale cu gantere

Repetati fiecare antrenament de doua ori pe saptamana, lucrand din fiecare exeritiu cate 3 serii (+ 1 serie de incalzire) a cate 10-12 repetari, cu pauza de 60 secunde intre serii si 120-180 secunde intre exercitii. Nu uitati sa va incalziti foarte bine inainte de antrenament si sa faceti cateva exercitii de stretching dupa antrenament.



Dr. Serban Damian

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 134941 ori.



Ce mananci ca sa previi osteoporoza

26 Septembrie 2023

Oasele au reputatia de a fi dure, dar cu toate acestea sunt tesut viu, care se transforma si se reface de-a lungul anilor. La fel ca alte parti din corp, oasele se dezvolta si se regenereaza mai rapid in tinerete, pentru ca pe masura ce inaintam in varsta procesul sa devina mai anevoios. Osteoporoza este o boala care afecteaza densitatea oaselor, astfel ca acestea devin fragile si se pot rupe usor. Este o boala “silentioasa”, in sensul ca se dezvolta in timp, fara dureri sau simptome majore. 


Totul despre DIETA NORDICA

19 Septembrie 2023

Dieta nordica are legatura cu alimentatia din tarile nordice - Norvegia, Danemarca, Suedia, Finlanda si Islanda. Totusi, ea nu reflecta neaparat modul in care mananca in mod obisnuit persoanele din aceste tari, asa ca daca mergi in vacanta acolo, nu te astepta sa gasesti doar alimente despre care vei citi in acest articol.

De asemenea, dieta nu include doar ce mancau oamenii acum cateva secole in aceasta zona, ci este deschisa si catre produse mai “actuale”, cum este uleiul de rapita.


Beneficiile pentru sanatate ale cireselor

11 Septembrie 2023

Exista numeroase varietati de cirese, iar pe langa varianta proaspata le poti consuma si sub forma de compot, gem, sosuri, confiate, in diferite dulciuri sau sucuri. Tine cont insa ca acestea din urma au de obicei zahar adaugat si sunt mai calorice. Rezultatele studiilor realizate pe animale si pe oameni sugereaza ca ciresele pot reduce riscul aparitiei mai multor boli inflamatorii cronice, inclusiv artrita, bolile cardiovasculare, diabetul si cancerul. In plus, exista dovezi ca un consum de cirese poate imbunatati somnul, functia cognitiva si recuperarea dupa exercitii fizice intense. Ciresele sustin sanatatea si prin prevenirea sau scaderea stresului oxidativ si a inflamatiei.



Adauga un comentariu Acest articol are 11 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii
1 2 »
Pagina 1 din 2


(26 Noiembrie 2012 15:45) coco a spus

A...si am uitat sa mentionez abdomenele.
Se poate chiar sa faci abdomene cu greutati.
Am sa dau si un link cu aceste abdomene cu greutati- http://www.youtube.com/watch?v=TKg_cdwq9l4
Mult succes!

(26 Noiembrie 2012 15:41) coco a spus

Este adevarat, cu 2 gantere iti poti antrena cam tot corpul, insa as mai adauga si o bara de tractiuni la echipamentul pe care deja l-ati mentionat. Tractiunile (pullups & chinups) sunt foarte importante.
Sunt nspe mii de exercitii pe care le poti executa cu ganterele, la care daca adaugi tractiunile + diversele tipuri de flotari (flotari obisnuite, flotari spartane, cu priza apropiata, flotari obisnuite cu un rucsac cu greutati in spate etc), iti poti modela corpul fara probleme si acasa.
In plus, daca iti cumperi gantere si bara de tractiuni, le vei avea mereu si te vei putea antrena cand ai chef, fara sa dai mereu bani la sala si fara sa stai la coada la nu-stiu-ce aparat de la sala.
Nu va lasati intimidati si descurajati de cei care spun ca antrenamentul de la sala e net superior celui facut acasa. Totul tine de motivatie. Daca iti pastrezi motivatia, poti avea rezultate excelente si acasa.

(24 Iulie 2011 17:36) rares a spus

Super bun articolu'....

(11 Decembrie 2010 16:07) razvan a spus

am 16 ani si am de 2 saptamani o pereche de gantere(Active)...fiecare gantera are greutatea de 5 kg, am urmat programul dvs, dak as putea sa stiu la varsta asta pot acumula ceva masa musculara? Multumesc!!!

(4 Septembrie 2010 13:48) vvv a spus

nu vad nici un exercitiu pentru abdomen sau oblici

(14 Februarie 2010 18:46) WildChild a spus

Salutare din nou. Din cauza lipsei de motivatie, am amanat putin inceperea exercitiilor. Am inceput din Ianuarie. Multumesc mult lui TyCkle si Domnului Doctor pentru raspuns. Deja de cand am inceput exercitiile ma simt mult mai bine! Astept sa vina primavara sa pot alterna exercitiile cu mersul pe bicicleta si alergatul, avand in vedere ca am mai pus si cateva kilograme in aceasta iarna. Multumesc din nou! Numai bine1

(14 Februarie 2010 14:41) Dr. Serban Damian a spus

http://www.doctor.info.ro/exercitii_de_forta.html - cred ca se pot gasi aici imagini suficient de sugestive pentru exercitii.

(14 Februarie 2010 14:04) TyCkle a spus

nu stiu dak cineva s-a obosit sa ii raspunda lui Ra la intrebari asa ca am sa incerc eu ceva devreme ce se pare ca sit-ul sta un pic cam rau la exemplificarea prin imagini.
asadar, "extensia posterioara a bratului cu gantera" sau french press se executa din asezat pe banca/ scaun se porneste din pozitia cu bratul ridicat deasupra capului si se flexeaza bratul din cot pe spate pana la nivelul umarului, exercitiul este foarte bun in principal pentru antrenarea tricepsului, pe care o sa il simti lucrand de la prima miscare :D
"ridicarile laterale", se folosesc in principal pentru antrenarea umerilor, se executa din pozitie verticala cu 2 gantere, palmele orientate spre interior si se ridica bratele pana la nivelul umerilor, o usoara mentine si revenire lenta in pozitia initiala, este recomandat ca bratele sa fie f putin flexate.
"fluturarile laterale", se folosesc in principal pentru antrenarea pectoralior, se executa din pozitie orizontala intins pe banca cu 2 gantere, bratele intinse in lateral cu palmele orientate in sus si se ridica in plan vertical pana se intalnesc greutatile , de unde rezulta si denumirea de "fluturare", o sa resimti efortul undeva deasupra sternului acolo unde lucreaza partea interioara a pectoralului.

pt. WildChild orice exercitiu executat corect, constant si bine programat pentru tot corpul da rezultate, dar trebuie sa tii cont de foarte multi factori: tip somatic, alimentatie, ODIHNA (pe care multi o ignora - somnul este perioada in care "cresti"), etc.

pentru eventuale alte nelamuriri sau idei sunt in zona :D

toate bune.

(19 Ianuarie 2010 22:48) Ra a spus

am rezolvato cu intrebarea de inainte, dar am alta :) Cum se executa exercitiul "Extensia posterioara a bratului cu gantera". Multumesc.

(17 Ianuarie 2010 19:11) Ra a spus

am o intrebare.
"Ridicari laterale cu gantere" nu e aceeasi cu "Fluturari laterale cu gantere" ?


Articole din aceeasi categorie

CE ESTE ACTIVITATEA FIZICA? CE ESTE ACTIVITATEA FIZICA?
Din pacate, prea multa lume are tendinta de a se ...
TAI CHI PENTRU OSTEOARTRITA TAI CHI PENTRU OSTEOARTRITA
Daca suferiti de obezitate... In mod sigur, suferiti si de osteoartrita ...


TENDINTE DE ANTRENAMENT PENTRU 2014 TENDINTE DE ANTRENAMENT PENTRU 2014
Specialistii in fitness au inceput sa se intreaca in previziuni ...
ANTRENAMENT IN TIMPUL SEZONULUI RECE ANTRENAMENT IN TIMPUL SEZONULUI RECE
Sa recunoastem, antrenamentele din timpul sezonului rece nu prea tenteaza ...


Alte articole despre Antrenament






1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 1 din 14






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii