Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam EXERCITIILE FIZICE NEUTRALIZEAZA STRESUL
CSID - Alimentatia asiaticilor
SCAPA DE LEZIUNILE ACNEICE!
CALCULATOR - NECESAR ZILNIC DE APA
NEVOIA DE REFACERE FIZICA


Nutritie Sportiva
Ecuatia Slabirii
Sala Bucuresti
Lucru în România
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole PUTEREA PROTEINELOR
FA-TI TIMP PENTRU ANTRENAMENTE MAI SCURTE
OBICEIURI CARE INCETINESC METABOLISMUL
TOT CE TREBUIE SA STII DESPRE ONICOMICOZA
9 SFATURI DE NUTRITIE
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Dieta Low FODMAP, utila in sindromul colonului iritabil Fierbinte
Dieta low FODMAP a fost propusa de un grup de cercetatori australieni cu scopul de a ameliora simptomele digestive...
Citeste mai mult


calculator
slabire rapida cu nutritionist online

Sunteti aici :: Nutritie » ADEVARUL DESPRE GLUTEN

ADEVARUL DESPRE GLUTEN


ADEVARUL_DESPRE_GLUT_72059.jpgIn cazul in care esti destul de confuz cu privire la dietele care nu permit consumul de gluten, afla ca nu esti singurul. Ai auzit probabil o multime de lucruri cu privire la pericolele reprezentate de gluten, majoritatea vorbind probabil despre efectele negative ale glutenului asupra incercarilor tale de a da jos cateva kilograme. Pentru a-ti veni in ajutor, iata o serie de informatii utile cu privire la gluten.

1.GLUTENUL ESTE O PROTEINA CARE POATE CAUZA PROBLEME. Glutenul este principala proteina care se regaseste in anumite cereale. Gasim gluten in grau, orz, secara sub toate formele lor. Dar prezenta glutenului in viata noastra nu se opreste la aceste alimente pe baza de cereale. Anumite marci de ciocolata, surimi, sos de soia, vitamine, si chiar si anumite paste de dinti contin gluten. Glutenul este diferit de proteinele care se regasesc in alte grane cum ar fi orezul sau in carne, in special sub forma de friptura, deoarece nu poate fi digerat complet. Glutenul poate sta la baza anumitor afectiuni, dar nu toti oamenii care consuma gluten sufera de astfel de probleme.

Astfel, circa 2% din intreaga populatie pare sa fie afectata in mod grav de gluten, viata acestor oameni putand fi pusa sub amenintare directa; vorbim aici de cei care sufera de boala celiaca. Acesti indivizi sunt atat de sensibili la gluten incat pana si cele mai mici cantitati de gluten ii pot imbolnavi grav. Din cauza faptului ca glutenul cauzeaza daune ale aliniamentului intestinului subtire in cazul celor care sufera de boala celiaca, poate conduce la o serie intreaga de probleme de sanatat care variaza de la diaree cronica la crampe abdominale si osteoporoza sau chiar la riscul dezvoltarii anumitor forme de cancer. In afara cazului in care te stii suferind de boala celiaca (exista teste speciale care it pot da un raspuns clar la aceasta intrebare), nu ai motive sa renunti complet la gluten.

2.POTI SA REDUCI CANTITATEA DE GLUTEN. Din cauza cresterii consumului de gluten din ultimii 50 de ani si din cauza omniprezentei produselor pe baza de gluten ce contin cantitati mari de faina alba rafinata, efectele negative ale consumului de gluten abia incep sa isi faca simtita prezenta. Sensibilitatea la gluten este o problema de sanatate cu care se confrunta milioane de oameni din intreaga lume, aceasta datorandu-se supraincarcarii alimentatiei cu gluten. Atunci cand persoanele care sufera deja de sensibilitate la gluten consuma mancaruri care contin gluten, simptome neplacute cum ar fi durerile de stomac, balonarile, arsurile, durerile de articulatii, durerile de cap, iritatiile pielii, oboseala, insomnia si gandirea neclara se declanseaza.

Cu toate ca multe dintre aceste simptome sunt asemanatoare cu cele caracteristice celor care sufera de boala celiaca, in cazul in care te dovedesti a suferi de sensibilitate la gluten, probabil ca nu va trebui sa renunti in totalitate la gluten. O abordare buna ar fi sa elimini pret de cateva saptamani alimentele care contin gluten din alimentatia ta, apoi sa le reintroduci in mod gradat, pentru a-ti da seama de pragul de gluten cu care organismul tau poate convietui in pace.

3.DIETA FARA GLUTEN TE POATE INGRASA. Unii dintre cei care renunta complet la gluten pentru a da jos cateva kilograme sfarsesc prin a se ingrasa in schimb. Acest lucru se intampla pentru ca acesti oameni mananca alimente bogate in grasimi saturate, zahar si sare, dar care nu contin gluten. Aceste alimente contin de regula ingrediente cu indice glicemic ridicat si pot sa afecteze cantitatea de zahar din sange, declansand diverse pofte alimentare. Daca ai inceput sa rontai niste biscuiti care nu contin gluten si descoperi ca nu mai poti sa te opresti pana nu termini toata cutia, ar fi cazul sa renunti la astfel de mancaruri si sa ramai cu mancarurile care nu contin gluten in mod natural, cum ar fi fructele si legumele, carnea saaba, pestele si puiul, anumite cereale integrale, orezul brun, lactatele slabe in grasimi sau fara grasimi, nucile si semintele, mazarea, uleiul extravirgin de masline si altele.

4.NU TREBUIE SA TE TEMI DE GLUTEN.

Nu te gandi la gluten ca si la ceva care trebuie sa iti provoace o adevarata fobie, ci devino mai degraba foarte atent la gluten. Retine ca exista sportivi care nu s-au simtit niciodata rau din cauza consumului de gluten, dar care, in momentul in care au incetat a mai consuma gluten, au descoperit cantitati ascunse de energie care le-au permis sa castige meciuri lungi si obositoare pe care, altadata, le-ar fi pierdut. Nu toti cei care sunt sensibili la gluten trebuie neaparat sa renunte de tot la glutenul din dieta lor zilnica. Tot ce trebuie sa faci e sa acorzi mai multa atentie alimentelor ce contin gluten si sa incerci sa le echilibrezi cat de bine poti in cadrul propriei diete. Daca suferi de unele din simptomele mentionate mai devreme, fa un test pentru a descoperi daca suferi de boala celiaca.


Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca foarte bine.)

Acest articol a fost vizualizat de 76099 ori.



Dieta Low FODMAP, utila in sindromul colonului iritabil

4 Decembrie 2023

Dieta low FODMAP a fost propusa de un grup de cercetatori australieni cu scopul de a ameliora simptomele digestive neplacute cauzate de sindromul colonului iritabil sau in engleza IBS - irritable bowel syndrome, adica balonare, dureri si crampe abdominale, gaze in exces, diaree sau, dimpotriva, constipatie.

Dar ce inseamna FODMAP? Denumirea de FODMAP se refera la o serie de substante prezente in alimente, mai exact la oligozaharide fermentabile, dizaharide, monozaharide si polioli.

Urmareste clipul pentru mai multe detalii!


Te ajuta CARNITINA sa slabesti?

28 Noiembrie 2023

Vrei sa slabesti si te-ai gandit sa iei carnitina? Daca practici un sport si te-ai uitat pe site-urile cu suplimente alimentare, poate ai observat printre multe alte produse L-carnitina, promovata si ca instrument de ardere a grasimilor.

Te ajuta acest produs sa faci mai bine fata efortului fizic, sa ai rezultate mai bune si chiar sa slabesti? Hai sa vedem ce spun oamenii de stiinta!


Beneficiile vitaminei C

20 Noiembrie 2023

Vitamina C este poate cea mai celebra vitamina, la care ne gandim imediat cand ne ia raceala sau vrem sa avem imunitatea mai buna. Cu nume de cod acid ascorbic, este o vitamina hidrosolubila, adica se dizolva in apa si nu poate fi sintetizata si depozitata in corp, asa ca trebuie sa ne-o asiguram constant din ce mancam sau din suplimente.

Partea buna? E usor accesibila in numeroase alimente si se absoarbe bine in organism.



Adauga un comentariu Acest articol are 0 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii

Articole din aceeasi categorie

FITOESTROGENII FITOESTROGENII
Fitoestrogenii reprezinta un grup heterogen de compusi non-steroizi care se ...
PESTII SI ICRELE LOR PESTII SI ICRELE LOR
Pestii si icrele lor, aduc beneficii organismului. In comparatie cu carnea ...


SAMPANIA SAMPANIA
Sampania este un vin spumant care se consuma la aniversari, ...
VITAMINA C, UN REMEDIU MIRACULOS VITAMINA C, UN REMEDIU MIRACULOS
Guturai? Febra? Dureri in gat? Ne lovim adesea de ele, ...


Alte articole despre Nutritie






Pagina 8 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii