Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam DIETA MAYO TE SCAPA DE 10 KG IN 2 SAPTAMANI
CAND PIELEA STRIGA "AJUTOR!"
Regimurile de infometare
INDICELE GLICEMIC AL ALIMENTELOR
Irina Enea


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole Video - Postul alimentar
Extensia bratelor din culcat, cu haltera
PREVENIREA ACCIDENTARILOR - CAUZE SI METODE
SANGELE VINDECATOR
CULTURISM LA FEMININ
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Alimentele si inteligenta Fierbinte
Alimentația joacă un rol crucial în menținerea și îmbunătățirea funcțiilor cognitive. Consumul...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Nutritie » ADEVARUL DESPRE GLUTEN

ADEVARUL DESPRE GLUTEN


ADEVARUL_DESPRE_GLUT_72059.jpgIn cazul in care esti destul de confuz cu privire la dietele care nu permit consumul de gluten, afla ca nu esti singurul. Ai auzit probabil o multime de lucruri cu privire la pericolele reprezentate de gluten, majoritatea vorbind probabil despre efectele negative ale glutenului asupra incercarilor tale de a da jos cateva kilograme. Pentru a-ti veni in ajutor, iata o serie de informatii utile cu privire la gluten.

1.GLUTENUL ESTE O PROTEINA CARE POATE CAUZA PROBLEME. Glutenul este principala proteina care se regaseste in anumite cereale. Gasim gluten in grau, orz, secara sub toate formele lor. Dar prezenta glutenului in viata noastra nu se opreste la aceste alimente pe baza de cereale. Anumite marci de ciocolata, surimi, sos de soia, vitamine, si chiar si anumite paste de dinti contin gluten. Glutenul este diferit de proteinele care se regasesc in alte grane cum ar fi orezul sau in carne, in special sub forma de friptura, deoarece nu poate fi digerat complet. Glutenul poate sta la baza anumitor afectiuni, dar nu toti oamenii care consuma gluten sufera de astfel de probleme.

Astfel, circa 2% din intreaga populatie pare sa fie afectata in mod grav de gluten, viata acestor oameni putand fi pusa sub amenintare directa; vorbim aici de cei care sufera de boala celiaca. Acesti indivizi sunt atat de sensibili la gluten incat pana si cele mai mici cantitati de gluten ii pot imbolnavi grav. Din cauza faptului ca glutenul cauzeaza daune ale aliniamentului intestinului subtire in cazul celor care sufera de boala celiaca, poate conduce la o serie intreaga de probleme de sanatat care variaza de la diaree cronica la crampe abdominale si osteoporoza sau chiar la riscul dezvoltarii anumitor forme de cancer. In afara cazului in care te stii suferind de boala celiaca (exista teste speciale care it pot da un raspuns clar la aceasta intrebare), nu ai motive sa renunti complet la gluten.

2.POTI SA REDUCI CANTITATEA DE GLUTEN. Din cauza cresterii consumului de gluten din ultimii 50 de ani si din cauza omniprezentei produselor pe baza de gluten ce contin cantitati mari de faina alba rafinata, efectele negative ale consumului de gluten abia incep sa isi faca simtita prezenta. Sensibilitatea la gluten este o problema de sanatate cu care se confrunta milioane de oameni din intreaga lume, aceasta datorandu-se supraincarcarii alimentatiei cu gluten. Atunci cand persoanele care sufera deja de sensibilitate la gluten consuma mancaruri care contin gluten, simptome neplacute cum ar fi durerile de stomac, balonarile, arsurile, durerile de articulatii, durerile de cap, iritatiile pielii, oboseala, insomnia si gandirea neclara se declanseaza.

Cu toate ca multe dintre aceste simptome sunt asemanatoare cu cele caracteristice celor care sufera de boala celiaca, in cazul in care te dovedesti a suferi de sensibilitate la gluten, probabil ca nu va trebui sa renunti in totalitate la gluten. O abordare buna ar fi sa elimini pret de cateva saptamani alimentele care contin gluten din alimentatia ta, apoi sa le reintroduci in mod gradat, pentru a-ti da seama de pragul de gluten cu care organismul tau poate convietui in pace.

3.DIETA FARA GLUTEN TE POATE INGRASA. Unii dintre cei care renunta complet la gluten pentru a da jos cateva kilograme sfarsesc prin a se ingrasa in schimb. Acest lucru se intampla pentru ca acesti oameni mananca alimente bogate in grasimi saturate, zahar si sare, dar care nu contin gluten. Aceste alimente contin de regula ingrediente cu indice glicemic ridicat si pot sa afecteze cantitatea de zahar din sange, declansand diverse pofte alimentare. Daca ai inceput sa rontai niste biscuiti care nu contin gluten si descoperi ca nu mai poti sa te opresti pana nu termini toata cutia, ar fi cazul sa renunti la astfel de mancaruri si sa ramai cu mancarurile care nu contin gluten in mod natural, cum ar fi fructele si legumele, carnea saaba, pestele si puiul, anumite cereale integrale, orezul brun, lactatele slabe in grasimi sau fara grasimi, nucile si semintele, mazarea, uleiul extravirgin de masline si altele.

4.NU TREBUIE SA TE TEMI DE GLUTEN.

Nu te gandi la gluten ca si la ceva care trebuie sa iti provoace o adevarata fobie, ci devino mai degraba foarte atent la gluten. Retine ca exista sportivi care nu s-au simtit niciodata rau din cauza consumului de gluten, dar care, in momentul in care au incetat a mai consuma gluten, au descoperit cantitati ascunse de energie care le-au permis sa castige meciuri lungi si obositoare pe care, altadata, le-ar fi pierdut. Nu toti cei care sunt sensibili la gluten trebuie neaparat sa renunte de tot la glutenul din dieta lor zilnica. Tot ce trebuie sa faci e sa acorzi mai multa atentie alimentelor ce contin gluten si sa incerci sa le echilibrezi cat de bine poti in cadrul propriei diete. Daca suferi de unele din simptomele mentionate mai devreme, fa un test pentru a descoperi daca suferi de boala celiaca.



slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca foarte bine.)

Acest articol a fost vizualizat de 79185 ori.



Alimentele si inteligenta

10 Iulie 2024

Alimentația joacă un rol crucial în menținerea și îmbunătățirea funcțiilor cognitive. Consumul unor alimente bogate în nutrienți esențiali poate contribui semnificativ la dezvoltarea și protejarea sănătății creierului. Afla din acest clip ce alimente te ajuta sa iti cresti IQ-ul!


Citeşte cartea Performanță în sport

9 Iulie 2024

Vreau sa va prezint cartea "Performanță în sport", editată de Asociația Egoal și coordonată de Valentin Comănoaia. Cartea se concentrează pe îmbunătățirea cunoștințelor sportivilor în domenii dincolo de antrenament, cum ar fi comunicarea, psihologia sportivă, nutriția, educația financiară și refacerea.

Cartea își propune să ofere informații valoroase pasionaților de sport și sportivilor pe teme esențiale pentru dezvoltarea lor, inclusiv refacerea mentală și fizică, educația financiară și brandingul personal.

Capitolul despre nutritie este scris de mine si aici discut rolurile nutriției sportive în optimizarea performanțelor, ajutarea recuperării, reducerea riscurilor de accidentare, dezvoltarea masei musculare, atingerea unei compoziții corporale optime și menținerea sănătății.

Capitolul acoperă furnizarea de energie, macronutrienți (proteine, carbohidrați, grăsimi), micronutrienți (vitamine, minerale), hidratarea și sfaturi practice despre alimentația sportivilor înainte, în timpul și după competiții.

Capitolul despre educație financiară: Scris de Adrian Căruceru, acest capitol subliniază importanța alfabetizării financiare pentru sportivi, evidențiind capcanele comune, cum ar fi cheltuielile excesive și ratele ridicate de faliment în rândul foștilor sportivi. Oferă strategii pentru gestionarea eficientă a banilor, economisire, investiții și consultarea planificatorilor financiari.

Capitolul despre refacere și recuperare: Scris de Dr. Codruța Cioponea, acest capitol explică diferența dintre refacere (după efort) și recuperare (după accidentare). Detaliază semnele care indică necesitatea consultului medical și evidențiază tehnici de refacere precum masajul, hidratarea, nutriția, somnul și stretching-ul.

Capitolul despre branding personal și comunicare: Ioana Cosma, un profesionist din media, discută importanța brandingului personal pentru sportivi, în special pe rețelele sociale. Oferă ghiduri pentru o prezență online eficientă și interacțiuni cu presa, subliniind necesitatea autenticității și relațiilor profesionale.

Capitolul despre psihologia sportivă: Radu Predoiu, psiholog sportiv, explorează modul în care psihologia sportivă ajută sportivii să se înțeleagă pe ei înșiși, să gestioneze stresul și anxietatea, să îmbunătățească motivația, să facă față succesului și să se recupereze după eșecuri. De asemenea, sprijină antrenorii și părinții în rolurile lor.

Public țintă: Cartea este recomandată atât sportivilor profesioniști, cât și celor aspiranți, antrenorilor și oricui pasionat de sport. Este prezentată ca un ghid cuprinzător pentru aspectele esențiale din afara terenului legate de performanța sportivă.

Puteţi comanda cartea pe www.egoal.ro


Cum slabesti cu Dieta Dukan

4 Iulie 2024

Dieta Dukan este un regim de slăbire dezvoltat de dr. Pierre Dukan, un medic francez specializat în gestionarea greutății. Aceasta se bazează pe consumul predominant de proteine și este împărțită în patru faze:

1. Faza de atac: Aceasta durează între 2 și 7 zile și presupune consumul exclusiv de proteine slabe, cum ar fi carne de pui, pește, ouă și lactate degresate. Scopul este să se obțină o pierdere rapidă în greutate prin inducerea cetozei.

2. Faza de croazieră: În această fază, se adaugă legume fără amidon la dieta de proteine. Faza continuă până când se ajunge la greutatea dorită, cu o pierdere în greutate de aproximativ 1 kg pe săptămână.

3. Faza de consolidare: Aceasta ajută la prevenirea revenirii kilogramelor pierdute și durează 10 zile pentru fiecare kilogram pierdut. În această fază, se reintroduc treptat alimente precum fructe, pâine integrală și brânzeturi, iar o zi pe săptămână este dedicată exclusiv proteinelor.

4. Faza de stabilizare: Este menită să fie urmată pe termen lung și permite consumul normal de alimente, cu condiția de a respecta câteva reguli simple, cum ar fi o zi de proteine pe săptămână și consumul zilnic de tărâțe de ovăz.

Dieta Dukan a câștigat popularitate datorită rezultatelor rapide și a structurii sale clare. Totuși, este important de menționat că poate avea efecte secundare și nu este potrivită pentru toată lumea, de aceea se recomandă consultarea unui medic înainte de a începe acest regim.


Articole din aceeasi categorie

FA O CURA CU SEMINTE DE IN FA O CURA CU SEMINTE DE IN
Poate nu te-ai gandit sa faci o cura cu seminte ...
REMEDII NATURALE PENTRU REDUCEREA COLESTEROLULUI RAU REMEDII NATURALE PENTRU REDUCEREA COLESTEROLULUI RAU
Consumul exagerat de alimente grase, precum produsele lactate sau cele ...


VITAMINA D STIMULEAZA SISTEMUL IMUNITAR VITAMINA D STIMULEAZA SISTEMUL IMUNITAR
Vitamina D, cunoscuta si sub denumirea de calciferol, este solubila ...
CUM MANCAM SANATOS IN ORAS CUM MANCAM SANATOS IN ORAS
Mai intai ar trebui sa definim acest mancat in oras. ...


Alte articole despre Nutritie






« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 4 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii