Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam CATINA, ANTIOXIDANTUL NATURII
11 SFATURI CA SA SLABESTI MAI USOR
AMINOACIZII CU LANT RAMIFICAT AJUTA LA MENTINEREA MASEI MUSCULARE ATUNCI CAND SE TINE REGIM DE SLABIRE
Aminoacizii liberi
CSID - Consumati sucuri de fructe!


Nutritie Sportiva
Ecuatia Slabirii
Sala Bucuresti
Lucru în România
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole SFATURI PENTRU ANOTIMPUL ALB
O CONTROVERSA NESFARSITA IN CULTURISM: MISCARE EXPLOZIVA SAU MISCARE LENTA?
ACTIVITATEA FIZICA LA PERSOANELE CU DIZABILITATI
Stretching - coapse - exercitii set 6
SANDVIS CU LEGUME SI PUI
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cum eviti platoul in dieta Fierbinte
Ai facut primii pasi si ai inceput sa slabesti. Hainele iti sunt mai largi, te simti bine in pielea ta si primesti...
Citeste mai mult


calculator
slabire rapida cu nutritionist online

Sunteti aici :: Nutritie » ADEVARUL DESPRE GLUTEN

ADEVARUL DESPRE GLUTEN


ADEVARUL_DESPRE_GLUT_72059.jpgIn cazul in care esti destul de confuz cu privire la dietele care nu permit consumul de gluten, afla ca nu esti singurul. Ai auzit probabil o multime de lucruri cu privire la pericolele reprezentate de gluten, majoritatea vorbind probabil despre efectele negative ale glutenului asupra incercarilor tale de a da jos cateva kilograme. Pentru a-ti veni in ajutor, iata o serie de informatii utile cu privire la gluten.

1.GLUTENUL ESTE O PROTEINA CARE POATE CAUZA PROBLEME. Glutenul este principala proteina care se regaseste in anumite cereale. Gasim gluten in grau, orz, secara sub toate formele lor. Dar prezenta glutenului in viata noastra nu se opreste la aceste alimente pe baza de cereale. Anumite marci de ciocolata, surimi, sos de soia, vitamine, si chiar si anumite paste de dinti contin gluten. Glutenul este diferit de proteinele care se regasesc in alte grane cum ar fi orezul sau in carne, in special sub forma de friptura, deoarece nu poate fi digerat complet. Glutenul poate sta la baza anumitor afectiuni, dar nu toti oamenii care consuma gluten sufera de astfel de probleme.

Astfel, circa 2% din intreaga populatie pare sa fie afectata in mod grav de gluten, viata acestor oameni putand fi pusa sub amenintare directa; vorbim aici de cei care sufera de boala celiaca. Acesti indivizi sunt atat de sensibili la gluten incat pana si cele mai mici cantitati de gluten ii pot imbolnavi grav. Din cauza faptului ca glutenul cauzeaza daune ale aliniamentului intestinului subtire in cazul celor care sufera de boala celiaca, poate conduce la o serie intreaga de probleme de sanatat care variaza de la diaree cronica la crampe abdominale si osteoporoza sau chiar la riscul dezvoltarii anumitor forme de cancer. In afara cazului in care te stii suferind de boala celiaca (exista teste speciale care it pot da un raspuns clar la aceasta intrebare), nu ai motive sa renunti complet la gluten.

2.POTI SA REDUCI CANTITATEA DE GLUTEN. Din cauza cresterii consumului de gluten din ultimii 50 de ani si din cauza omniprezentei produselor pe baza de gluten ce contin cantitati mari de faina alba rafinata, efectele negative ale consumului de gluten abia incep sa isi faca simtita prezenta. Sensibilitatea la gluten este o problema de sanatate cu care se confrunta milioane de oameni din intreaga lume, aceasta datorandu-se supraincarcarii alimentatiei cu gluten. Atunci cand persoanele care sufera deja de sensibilitate la gluten consuma mancaruri care contin gluten, simptome neplacute cum ar fi durerile de stomac, balonarile, arsurile, durerile de articulatii, durerile de cap, iritatiile pielii, oboseala, insomnia si gandirea neclara se declanseaza.

Cu toate ca multe dintre aceste simptome sunt asemanatoare cu cele caracteristice celor care sufera de boala celiaca, in cazul in care te dovedesti a suferi de sensibilitate la gluten, probabil ca nu va trebui sa renunti in totalitate la gluten. O abordare buna ar fi sa elimini pret de cateva saptamani alimentele care contin gluten din alimentatia ta, apoi sa le reintroduci in mod gradat, pentru a-ti da seama de pragul de gluten cu care organismul tau poate convietui in pace.

3.DIETA FARA GLUTEN TE POATE INGRASA. Unii dintre cei care renunta complet la gluten pentru a da jos cateva kilograme sfarsesc prin a se ingrasa in schimb. Acest lucru se intampla pentru ca acesti oameni mananca alimente bogate in grasimi saturate, zahar si sare, dar care nu contin gluten. Aceste alimente contin de regula ingrediente cu indice glicemic ridicat si pot sa afecteze cantitatea de zahar din sange, declansand diverse pofte alimentare. Daca ai inceput sa rontai niste biscuiti care nu contin gluten si descoperi ca nu mai poti sa te opresti pana nu termini toata cutia, ar fi cazul sa renunti la astfel de mancaruri si sa ramai cu mancarurile care nu contin gluten in mod natural, cum ar fi fructele si legumele, carnea saaba, pestele si puiul, anumite cereale integrale, orezul brun, lactatele slabe in grasimi sau fara grasimi, nucile si semintele, mazarea, uleiul extravirgin de masline si altele.

4.NU TREBUIE SA TE TEMI DE GLUTEN.

Nu te gandi la gluten ca si la ceva care trebuie sa iti provoace o adevarata fobie, ci devino mai degraba foarte atent la gluten. Retine ca exista sportivi care nu s-au simtit niciodata rau din cauza consumului de gluten, dar care, in momentul in care au incetat a mai consuma gluten, au descoperit cantitati ascunse de energie care le-au permis sa castige meciuri lungi si obositoare pe care, altadata, le-ar fi pierdut. Nu toti cei care sunt sensibili la gluten trebuie neaparat sa renunte de tot la glutenul din dieta lor zilnica. Tot ce trebuie sa faci e sa acorzi mai multa atentie alimentelor ce contin gluten si sa incerci sa le echilibrezi cat de bine poti in cadrul propriei diete. Daca suferi de unele din simptomele mentionate mai devreme, fa un test pentru a descoperi daca suferi de boala celiaca.


Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca foarte bine.)

Acest articol a fost vizualizat de 76968 ori.



Cum eviti platoul in dieta

19 Februarie 2024

Ai facut primii pasi si ai inceput sa slabesti. Hainele iti sunt mai largi, te simti bine in pielea ta si primesti felicitari de la toata lumea.

Insa dupa o perioada, numarul de pe cantar a intepenit si nu vrea si pace sa coboare. Inainte sa arunci cantarul sau sa renunti definitiv la dieta, sunt cateva lucruri pe care sa le iei in calcul. Stagnarea sau perioada de platou este o etapa foarte des intalnita in procesul de slabire.

Dar de ce apare? Afla raspunsul in acest clip si mai ales ce trebuie sa faci ca sa eviti acest nesuferit PLATOU!


Dieta cu alimente moi

12 Februarie 2024

Dieta cu alimente moi sau "dieta fara mestecat" este o dieta in care o persoana trebuie sa manance numai alimente moi si care necesita o mestecare minima, evitand toate alimentele care nu corespund acestor cerinte.

Cui se recomanda o astfel de dieta?

Principalii beneficiari sunt persoanele in varsta, dar ei nu sunt singurii care ar putea avea nevoie sa gaseasca alimente nutritive pe care sa le manance fara a mesteca.


Este Dieta Atkins o alegere buna pentru slabire?

5 Februarie 2024

Dieta Atkins este o dieta „cu vechime”, care a trecut prin cateva mici transformari si care este inca activa pe piata regimurilor de slabire. Ea a fost popularizata in anii `70 de catre medicul cardiolog Robert Atkins din Statele Unite si este o dieta low carb - adica presupune un consum redus de carbohidrati, cu accent pe proteine si grasimi.

Are mai multe etape, iar in fiecare dintre ele exista o anumita restrictie cu privire la cantitatea de carbohidrati care poate fi consumata zilnic.



Adauga un comentariu Acest articol are 0 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii

Articole din aceeasi categorie

MIEREA, ALIMENTUL PERFECT MIEREA, ALIMENTUL PERFECT
Mierea este cel mai vechi indulcitor natural si cel mai ...
IN LUPTA CU DEPENDENTA DE CIOCOLATA IN LUPTA CU DEPENDENTA DE CIOCOLATA
Va place ciocolata? Si mie. Si de fapt, cui nu-i place...? ...


ALIMENTE ANTIAGING ALIMENTE ANTIAGING
Exista cateva fructe si legume in a caror compozitie exista ...
DIETA SI MEMORIA DIETA SI MEMORIA
Multi dintre oamenii care au reusit sa atinga varste venerabile ...


Alte articole despre Nutritie






Pagina 10 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii