Sunteti aici :: Slabire » 5 DILEME LEGATE DE SILUETA
5 DILEME LEGATE DE SILUETA
Ai hotarat sa lupti impotriva kilogramelor in plus cu un regim echilibrat si mult sport, dar inca nu ai reusit sa-ti remodelezi silueta? Dieta si miscarea sunt esentiale pentru eliminarea rotunjimilor inestetice, insa exista cateva strategii care te vor ajuta sa arati exact asa cum iti doresti, fara renunti la placerea gustului. Iata cum trebuie sa procedezi pentru a obtine o silueta de vis:
1.Cunoaste-ti organismul
Prietenii tai mananca pizza, prajituri, inghetata si cartofi prajiti fara sa se ingrase, dar tu vezi imediat diferenta cand te uiti in oglinda? Potrivit studiilor de specialitate, aceasta diferenta este data de metabolism, de viteza cu care fiecare organism arde caloriile. Pentru inceput, poti reduce consumul alimentelor care adauga centimetri in plus, folosind farfurii mai mici sau impartind o portie cu altcineva. Studiile de specialitate au demonstrat ca ritmul metabolismului este corelat cu masa musculara. Astfel, persoanele care consuma preparate hipercalorice fara sa aiba probleme cu greutatea au, in general, o masa musculara bine dezvoltata. Daca ti-e greu sa rezisti in fata "bombelor calorice" cea mai buna solutie pentru tine este un antrenament intens la sala, in cadrul caruia sa pui accent pe exercitiile cu greutati, care stimuleaza dezvoltarea masei musculare. In acest mod vei putea savura o inghetata cremoasa, o felie de pizza sau cartofi crocanti si aurii fara sa te simti vinovat.
2.Uita de cantar!
Te cantaresti foarte des si devii stresat cand vezi ca greutatea fluctueaza chiar daca faci miscare si esti atent la meniul zilnic? Nutritionistii americani iti propun sa folosesti cantarul doar ca pe o modalitate secundara pentru a te asigura ca esti in forma. Principalul indicator pentru a determina daca te-ai ingrasat sau ai o silueta armonioasa este modul in care iti vin hainele. Daca bluzele, puloverele sau pantalonii te strang trebuie sa iei masuri pentru a preveni acumularea kilogramelor in exces, iar atunci cand hainele vin lejer inseamna ca dieta si sportul "topesc" centimetrii in plus. Pentru a evita confuziile, nu proba foarte des hainele cu fibra elastica deoarece nu vei sesiza imediat diferentele legate de conturul corpului tau. Cel mai indicat este sa folosesti 1-2 perechi de jeansi clasici (exclus skinny), care iti arata clar daca eforturile tale au rezultatele dorite.
3.Dieta vegetariana are plusuri si minusuri
Meniul vegetarian este sanatos si previne problemele de sanatate, insa trebuie sa alegi cu atentie alimentele pe care le consumi pentru a nu depasi necesarul zilnic de calorii. Consuma cat mai multe fructe si legume, care sunt surse excelente de vitamine si minerale, cu putine calorii. Atunci cand prepari salate evita dressing-urile cu mult ulei, iar ca garnitura alege legumele sote, coapte sau fierte la abur. Ca surse de proteine savureaza alune de padure, nuci, seminte de dovleac, de floarea soarelui sau de in, caju si migdale, dar fii atent la marimea portiei pentru ca au intre 500 si 700 de calorii la 100g. In general, doua linguri de nuci sau seminte crude sunt suficiente pentru o gustare crocanta si consistenta, care iti da energie si un tonus excelent. Fasolea rosie sau neagra, precum si tofu sunt alte surse importante de proteine in dieta vegetariana. Ca regula de baza, fiecare masa trebuie sa contina 50% fructe sau legume, 25% carbohidrati complecsi cum sunt orezul brun si pastele sau painea din faina integrala si 25% proteine, in general fasole sau tofu.
De asemenea, poti consuma si unt de alune, migdale sau nuci braziliene, dar numai in cadrul unui meniu variat, deoarece fiecare lingura are aproximativ 100 de calorii.
4.Odihna este esentiala pentru un corp perfect conturat
Antrenamentele dese la sala si un meniu strict nu pot elimina rapid kilogramele in plus daca nu te odihnesti suficient. Incearca sa dormi 7-8 ore in fiecare noapte pentru a-ti reface rezervele de energie. Daca esti odihnit iti va fi mai usor sa efectuezi exercitii complexe la sala si vei rezista mai usor in fata gustarilor care iti pot periclita silueta. Uita de mitul potrivit caruia poti recupera orele pierdute de somn din timpul sapatmanii in weekend. Organismul tau are nevoie de odihna in fiecare zi. Atunci cand te simti epuizat, senzatia de foame apare mai des si, in momentele stresante sau tensionate, iti va fi greu sa refuzi biscuiti, fursecuri, pateuri sau prajituri.
5.Fluctuatiile hormonale pot influenta rezultatele dietei
Foarte multe femei au simptome de ordin fizic sau emotional in perioada menstruatiei. Atunci cand nivelul de estrogen si progesteron fluctueaza este favorizata retentia de apa si aparitia celulitei, iar greutatea poate creste cu pana la 2 kg. De asemenea, sindromul premenstrual poate determina o scadere a productiei de serotonina, asa-numitul "hormon al fericirii". In aceste conditii vei fi tentata sa consumi prajituri, ciocolata sau inghetata, adaugand centimetri in plus. Pentru a te asigura ca nu cedezi in fata tentatiilor dulci ia mereu la tine gustari rapide, cu putine calorii, cum sunt merele, perele, portocalele sau sucul natural de fructe. Daca trebuie sa mananci putina ciocolata, alege-o pe cea amaruie, cu un continut ridicat de antioxidanti, care este ideala pentru reducerea colesterolului, prevenirea afectiunilor cardiovasculare si modelarea unei siluete de invidiat.
Amalia Scurt
Acest articol a fost vizualizat de 46479 ori.
Îmbătrânirea articulaţiilor poate fi limitată
25 Noiembrie 2024Îmbătrânirea fără probleme este despre a-ți păstra sănătatea și energia pe măsură ce anii trec, astfel încât să te bucuri din plin de viață. E vorba de a avea grijă de tine, atât fizic, cât și emoțional, printr-un stil de viață echilibrat care include o alimentație sănătoasă, mișcare regulată și odihnă suficientă. Un aspect esențial este să rămâi activ social și mental.
Conexiunile cu ceilalți și implicarea în activități care îți stimulează mintea te pot ajuta să te simți conectat și împlinit. În plus, gestionarea stresului și a emoțiilor negative joacă un rol important, pentru că liniștea interioară contribuie la sănătatea ta generală.
Totodată, prevenția este cheia. Vizitele regulate la medic, controalele de rutină și adoptarea unor obiceiuri care să sprijine imunitatea te pot ajuta să previi problemele majore. Asta înseamnă și să fii deschis să înveți și să te adaptezi, inclusiv când vine vorba de tehnologie sau noi perspective asupra vieții. Îmbătrânirea fără probleme nu înseamnă să lupți împotriva timpului, ci să-l accepți cu grație, să ai grijă de corpul și mintea ta, și să te bucuri de tot ce ai realizat până acum.
Mic ghid de inlocuiri alimentare
18 Noiembrie 2024Alegerile alimentare sănătoase joacă un rol esențial în menținerea sănătății și a stării de bine. O dietă echilibrată, bogată în fructe, legume, cereale integrale, proteine slabe și grăsimi sănătoase, oferă nutrienții necesari pentru energie și funcționare optimă a organismului.
Consumarea unei varietăți de alimente ajută la prevenirea deficiențelor nutriționale, iar limitarea zahărului, a grăsimilor trans și a alimentelor procesate poate reduce riscul de boli cronice, cum ar fi diabetul sau bolile de inimă. Alegerea porțiilor adecvate și hidratarea corectă completează un stil de viață sănătos, contribuind la un corp și o minte în formă optimă.
Cum previi degradarea creierului?
4 Noiembrie 2024Menținerea sănătății creierului este esențială pentru o viață activă și echilibrată. Printre cele mai eficiente metode se numără o alimentație sănătoasă, somnul adecvat, activitatea fizică regulată și stimularea mentală continuă.
O dietă bogată în antioxidanți, acizi grași omega-3 și vitamine (cum ar fi vitamina B și E) sprijină funcțiile cognitive. Somnul de calitate ajută la consolidarea memoriei și la regenerarea celulară, iar exercițiile fizice îmbunătățesc circulația sângelui către creier, contribuind la o mai bună funcționare cognitivă. De asemenea, activitățile precum cititul, puzzle-urile, învățarea unei limbi noi sau practicarea unui hobby pot stimula creierul și pot preveni declinul cognitiv.
Menținerea unei vieți sociale active și gestionarea stresului prin tehnici de relaxare, precum meditația, sunt, de asemenea, importante pentru sănătatea mentală.
Da, ai citit bine, este posibil; hai sa dezvoltam si ...
Dieta Atkins a fost initial introdusa pe piata americana incepind ...