Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam OBICEIURI CARE INCETINESC METABOLISMUL
DELICII DE TOAMNA: NUCILE, MIGDALELE SI ALUNELE DE PAMANT
CSID - Un mic dejun sanatos va poate scapa de kilogramele in plus
CALCIUL - O NECESITATE ZILNICA
DANSUL CA TRATAMENT AL BOLII PARKINSON


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole SQUASH-UL, UN SPORT IDEAL PENTRU COMBATEREA OBEZITATII
AI GRIJA DE INIMA TA!
RAMAT LA SCRIPETE
Ridicari pe varfuri
ANTRENEAZA-TI PICIOARELE!
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cat de folositoare sunt aplicatiile de numarat calorii? Fierbinte
Aplicațiile de numărat calorii sunt instrumente utile pentru gestionarea alimentației și menținerea unui...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Slabire » 4 TRUCURI PENTRU O SILUETA PERFECTA IN ORICE SITUATIE

4 TRUCURI PENTRU O SILUETA PERFECTA IN ORICE SITUATIE


siluetaSportul si dieta sunt combinatia ideala pentru a fi mereu in forma, insa chiar daca ai multa vointa, este important sa fii pregatit pentru momentele in care ai putea ceda in fata deliciilor culinare. Un meniu echilibrat iti asigura un tonus excelent, dar nu trebuie sa fii rigid pentru a evita acumularea kilogramelor in plus, ci sa aplici cateva reguli simple, cu rezultate rapide. Iata ce strategii trebuie sa adopti pentru a te asigura ca arati asa cum iti doresti fara sa renunti la viata sociala sau sa iti impui restrictii drastice:

1. Daca esti invitat la o petrecere

Atunci cand planuiesti sa mergi la o petrecere, nutritionistii iti recomanda sa iti incepi ziua cu un mic dejun consistent, care sa includa cereale integrale, lapte sau iaurt degresat si fructe proaspete. Pe parcursul zilei evita gustarile dulci si alege migdale sau nuci crude, combinate cu legume (ardei gras, morcov, telina) sau fructe (mere, pere, capsuni). Inainte de a pleca la petrecere mananca 4 felii de avocado cu 2 lingurite de unt de alune pentru a-ti reduce apetitul. In timpul petrecerii relaxeaza-te, socializeaza si nu te stresa calculand numarul de calorii al fiecarui fel de mancare. Important este sa fii atent la marimea portiilor si sa eviti preparatele cu multa grasime, sosurile si cartofii prajiti. Pentru a preveni excesele din timpul petrecerilor, poti sa consumi ocazional (o data sau de doua ori pe saptamana) mancarurile tale preferate. O felie de pizza, o inghetata sau o prajitura aromata nu iti vor sabota eforturile daca le savurezi rar si faci multa miscare. In acest fel te asiguri ca nu vei fi tentat de preparatele culinare disponibile in timpul unei petreceri.

2. Cand iesi la restaurant

Nu este dificil sa te mentii in forma atunci cand iti poti gati fiecare masa, dar de multe ori te simti obosit, esti ocupat sau pur si simplu vrei sa iesi la un restaurant cu prietenii, familia sau persoana iubita. Portiile mari, cu ingrediente hipercalorice cum sunt untul sau smantana pot adauga rapid centimetri in plus. Chiar daca te gandesti ca ar fi ideal sa eviti astfel de iesiri pentru a avea o silueta armonioasa, in timp te vei simti izolat si iti vor lipsi intalnirile, glumele sau atmosfera speciala din restaurantul tau preferat. Astfel, in loc sa renunti la viata sociala, inarmeaza-te cu multa rabdare si incearca sa afli ingredientele preparatelor din meniu (fie online, fie la fata locului, inainte de a comanda). De asemenea, poti manca 10 migdale crude sau 30g de fistic inainte de a pleca pentru a-ti reduce pofta de mancare.

3. Cand calatoresti foarte des

Controlul portiilor si eliminarea produselor fast food, a chips- urilor, fursecurilor sau gogosilor din meniul zilnic pot fi o provocare daca esti mereu pe drum. Cea mai importanta regula este sa nu te bazezi pe alimentele disponibile in aeroport, la gara sau in statiile de autobuz si tramvai. Nutritionistii iti recomanda sa ai la tine gustari care iti dau energie, fara sa adauge centimetri in plus. Chiar daca ai un program incarcat iti poti pregati gustari rapide, ideale pentru calatorii: fructe proaspete (mere, portocale, mandarine, struguri) sau confiate (smochine, curmale, stafide), 2-3 biscuiti din faina integrala, felii de morcov si, nu in ultimul rand, apa plata, pentru a evita sucurile care contin mult zahar si calorii.

4. Daca simti ca iti pierzi motivatia

Unele persoane isi mentin dorinta de a slabi pe termen lung, dar, in general, apar momente in care este nevoie de un stimulent pentru a preveni excesele culinare. Potrivit expertilor, daca vrei sa previi esecul dietei cel mai bine este sa ai mereu la indemana alimentele care te ajuta sa ai greutatea ideala. De exemplu, daca ti se pare dificil sa mananci mai mult de un fruct pe zi, cumpara mai multe sortimente si asaza-le in boluri. Astfel, in momentul in care ai tendinta sa mananci chips-uri sau covrigei fructele colorate si zemoase iti vor distrage atentia si te vor ajuta sa iti invingi poftele. De asemenea, poti pregati salate de fructe din weekend pentru restul saptamanii. Pune fructele taiate felii in recipiente etanse, apoi congeleaza-le. In acest mod vei putea savura o gustare racoritoare, cu putine calorii, mult mai indicata decat inghetata in zilele toride. Daca ai probleme cu "rontaitul de dupa-amiaza" si crezi ca trebuie sa sari peste cina din cauza surplusului de calorii, nutritionistii te sfatuiesc sa aplici o strategie diferita. Ia o gustare usoara intre masa de pranza si cina, astfel incat sa previi senzatia de balonare si acumularea kilogramelor in plus. 3-4 linguri de naut copt, 2 linguri de humus, un pahar de lapte de soia sau 6 nuci cu putina miere te vor face sa uiti de covrigi si biscuiti, fara sa ai senzatia de foame.

Nu in ultimul rand, factorul psihologic are un rol esential pentru succesul oricarei diete, asa ca de fiecare data cand reusesti sa iti mentii planul de alimentatie iti poti acorda mici recompense, dar nu sub forma de alimente. O sedinta de masaj, o programare la spa, o carte interesanta sau un bilet la film sunt numai cateva modalitati utile pentru a-ti mentine motivatia, evitand bombele calorice si emotiile negative.



Amalia Scurt


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca foarte bine.)

Acest articol a fost vizualizat de 50529 ori.



Cat de folositoare sunt aplicatiile de numarat calorii?

9 Septembrie 2024

Aplicațiile de numărat calorii sunt instrumente utile pentru gestionarea alimentației și menținerea unui stil de viață sănătos. Acestea permit utilizatorilor să își monitorizeze aportul zilnic de calorii, macronutrienți și micronutrienți, facilitând atingerea obiectivelor de pierdere în greutate, menținere sau creștere în masă musculară.

De obicei, aplicațiile oferă baze de date extinse cu alimente, inclusiv produse de branduri populare, și permit adăugarea manuală a alimentelor consumate. Prin oferirea unui feedback în timp real, utilizatorii pot ajusta cantitățile și tipurile de alimente pentru a se încadra în obiectivele stabilite.


Dieta Rina, regimul de 90 de zile

26 August 2024

Dieta Rina este un regim de slăbire popular, cunoscut pentru abordarea sa de 90 de zile, în care alimentele sunt împărțite în funcție de grupe alimentare și consumate ciclic.

Dieta se bazează pe un principiu de disociere, unde fiecare zi este dedicată unui anumit tip de aliment: proteine, amidon, carbohidrați și vitamine. Aceasta nu doar ajută la pierderea în greutate, ci și la îmbunătățirea metabolismului și la adoptarea unor obiceiuri alimentare mai sănătoase. Flexibilitatea și varietatea alimentelor fac ca dieta Rina să fie ușor de urmat pe termen lung.


Cum alegi cel mai eficient COLAGEN?

19 August 2024

Colagenul este o proteină esențială în organism, reprezentând aproximativ 30% din totalul proteinelor corporale. Este componenta principală a pielii, oaselor, tendoanelor, ligamentelor și cartilajului, oferind structura și elasticitatea necesare acestor țesuturi.

Colagenul ajută la menținerea fermității și elasticității pielii, contribuie la regenerarea celulară și joacă un rol crucial în vindecarea rănilor. De asemenea, susține sănătatea articulațiilor și oaselor, prevenind uzura și deteriorarea acestora odată cu înaintarea în vârstă.

Pe măsură ce organismul îmbătrânește, producția de colagen scade, ceea ce poate duce la apariția ridurilor, durerilor articulare și slăbirea țesuturilor. Astfel, menținerea nivelurilor optime de colagen este esențială pentru o sănătate generală bună și pentru încetinirea procesului de îmbătrânire.


Articole din aceeasi categorie

OBICEIURI CARE PERICLITEAZA SLABIREA OBICEIURI CARE PERICLITEAZA SLABIREA
Este usor de inteles de ce invingerea unor obiceiuri nesanatoase ...
DIETA MAYO TE SCAPA DE 10 KG IN 2 SAPTAMANI DIETA MAYO TE SCAPA DE 10 KG IN 2 SAPTAMANI
Bazata pe o relatie chimica intre alimente, aceasta cura de ...


7 MITURI SURPRINZATOARE DESPRE ARDEREA GRASIMILOR 7 MITURI SURPRINZATOARE DESPRE ARDEREA GRASIMILOR
Daca urmaresti folclorul arderii grasimilor, foarte posibil te vei descoperi ...
SAPTE PASI CATRE SLABIRE SAPTE PASI CATRE SLABIRE
In aceasta perioada a anului multe din obiectivele noastre pentru ...


Alte articole despre Slabire






« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 2 din 12






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii