Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam CELE 6 REGULI DE AUR ALE SCADERII IN GREUTATE
CSID - Meniurile traditionale la fel de periculoase ca fast-food-ul
GHIMBIRUL, MAI MULT DECAT AROMA
Marius Rus (Ironman)
DETOXIFIEREA DE TOAMNA - CATEVA RETETE DELICIOASE


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole VORBE DE FACUT PLACERE
DA JOS BURTA! editia 2005
E VREMEA CIRESELOR
SUPLIMENTELE NUTRITIVE VS. SUBSTANTELE DOPANTE
CUM MANCAM SANATOS IN ORAS
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Beneficiile consumului de CACAO Fierbinte
Desi ciocolata este un dulce iubit si foarte celebru in toata lumea, boabele de cacao, materia de baza a ciocolatei,...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Sanatate » TIPURILE SOMATICE

TIPURILE SOMATICE


TIPURILE_SOMATICE_89650.jpgHardgainerul tipic. Grasime putina. Musculatura slaba. Caracterizat de o structura osoasa subtire si lunga. Cu greu poate lua in greutate (grasime sau muschi). Dominat de senzatia de frustrare cand vine vorba de crestere in masa sau forta. Metabolism rapid.

Antrenamentul rar da cele mai bune rezultate. Tendinta crescuta la supra antrenare. Necesita multa odihna intre antrenamente. Exercitiile recomandate : cele de baza pentru forta. Limitarea antrenamentelor aerobice la 2-3 pe saptamana, nu mai mult.

Poate manca orice fara sa fie ingrijorat de aportul de lipide. Doze recomandate : proteine 20-25%, carbohidrati 50-55%, lipide 25-30%. Intre mese si inainte de culcare� o bautura cu multe calorii. Pe masura ce castiga masa musculara trebuie crescut aportul caloric. Recomandat 6 mese pe zi.

Trebuie sa se fereasca de starile catabolice. Mai multa glutamina pentru apotr de azot. Incarcare cu creatina si mentinerea la un nivel optim.

Mezomorful

TIPURILE_SOMATICE_24570.jpgMare potential pentru culturism. Constitutie musculoasa. Putin tesut adipos. Raspunde favorabil la antrenamente.Corp potrivit pentru dezvoltarea unor muschi mari si puternici. Structura osoasa medie spre mare.

Miscarile de baza sunt cele mai bune pentru a cladi fundatia, ca apoi sa se poata varia antrenamentele. In unele saptamani se poate antrena mai des decat in altele. Deoarece dezvoltarea apare rapid, atentie la suparantrenament. Aerobicul trebuie mentinut la o intensitate joasa (2-3/ sapt.)

30% proteine, 40 % carbohidrati, 30% grasimi. Folsiti lipide naturale de calitate pentru energie, nu numai carbohidrati. Consumati majoritatea carbohidratilor la doua ore dupa antrenament si la trezire.

Tipic: creatina, glutamina si vanadil sulfat, pentru un fizic daruit de la natura. La fiecare 2-3 ore trebuie luate 30-40 grame de proteine.

Endomorful

TIPURILE_SOMATICE_39824.jpgCorp rotund si moale. Multa adipozitate. Se ingrasa usor. Structura osoasa mare. Metabolism lent. Poate cel mai dificil tip de organism pentru modelare. Are nevoie sa slabeasca si sa-si dezvolte musculatura. Trebuie sa fie mereu atent la nivelul tesutului adipos.

Mult antrenament aerobic (4-5/sapt.). Trebuie sa-si accelereze metabolismul. Odihna intre seturi- minima. Dieta e cruciala. De luat in considerare un agent termogenic inaintea antrenamentului.

Limitarea carbohidratilor. Mare atentie la grasimi. Aportul de proteine trebuie sa fie crescut. 35-40% proteine, 15-20% grasimi, 35-40% carbohidrati. Atentie la bauturile si mancarurile indulcite. Mici mese de 6-7 ori pe zi. Feriti-va de grasimi rafinate si folositi carbohidrati cu indice glicemic scazut.

Aportul de carbohidrati e critic. Feriti-va de produsele care cresc in masa. De preferat produse care accelereaza metabolismul, cu cresterea termogenezei.



Dr. Serban Damian


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 108554 ori.



Beneficiile consumului de CACAO

22 Aprilie 2024

Desi ciocolata este un dulce iubit si foarte celebru in toata lumea, boabele de cacao, materia de baza a ciocolatei, nu sunt la fel de cunoscute. Stiai ca se pot consuma ca atare si au beneficii pentru sanatate?

Da, exact, pe langa pudra de cacao, de pus la prajituri sau din care poti sa prepari cacao cu lapte, exista si boabe de cacao simple, gata de savurat. Despre proprietatile nutritive ale boabelor de cacao, sub diferite forme, iti voi vorbi in acest clip.


Cum ne organizam corect mesele

18 Aprilie 2024

Sari peste micul dejun, ciugulesti toata ziua, iar seara ti se face foame si “spargi” frigiderul. Nu reusesti sa te organizezi cu mancarea, sub pretextul ca esti ocupat si nu mai ai timp si de asta.

Poate mesele tale se reduc adesea la covrigi, biscuiti, dulciuri sau batoane de ciocolata, mancate pe marginea biroului, cu o sticla de suc alaturi, in timp ce lucrezi de zor. Daca ai o alimentatie dezordonata si iti lipseste un program regulat de mese, cresc sansele sa consumi frecvent produse prea calorice, cu grasimi, sare si zahar in exces, sarace in nutrienti.

In acest clip vei afla cum sa iti organizezi mesele!


Beneficiile extraordinare ale TURMERICULUI

26 Martie 2024

Promovate ca adevarate cocktailuri de energie, „shot-urile” din lamaie, ghimbir si turmeric sunt pe val printre pasionatii de fitness si sanatate. Despre lamaie si ghimbir am vorbit deja in alte clipuri pe care le gasesti pe canalul meu, dar cum ramane cu turmericul?

Care este rolul lui in aceasta familie a super-alimentelor?


Articole din aceeasi categorie

DONEAZA 50 DE CUVINTE ONLINE CA SA POTI ALEGE UN MEDIC BUN PENTRU TINE DONEAZA 50 DE CUVINTE ONLINE CA SA POTI ALEGE UN MEDIC BUN PENTRU TINE
Cand am o suferinta eu ma astept ca doctorul sa ...
MITURI DESPRE SANATATE SI OBEZITATE MITURI DESPRE SANATATE SI OBEZITATE
Ai auzit vreodata spunandu-se ca micul dejun este cea mai ...


DETOXIFIEREA DE PRIMAVARA DETOXIFIEREA DE PRIMAVARA
In cazul in care vrei sa afli cum sa iti ...
OBSERVATII DESPRE DIETA VEGETARIANA OBSERVATII DESPRE DIETA VEGETARIANA
Alegerea de a fi vegetarian poate porni de la argumentul ...


Alte articole despre Sanatate






« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 2 din 14






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii