Cele mai noi articole CINCI ALIMENTE RECOMANDATE ATUNCI CAND AI DIABET
Ce trebuie sa stii despre vizitele tale la stomatolog
Rumalaya gel si Rumalaya forte - solutia naturala pentru durerile musculare si articulare
Silviu Marin
10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI
Forum

Sondaj de opinie
  Cum iti alegi medicul? *
La intamplare
De pe Internet
La recomandarea unui cunoscut
La recomandarea medicului de familile
 


Articole din aceeasi categorie
Vezi arhiva de sondaje


Aplicatie site
Goldnutrition
Sala Bucuresti
megaproteine
Slabire.Info.Ro
Ro Club Maraton
Nutritie Sportiva
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole CUM SA AI O RELATIE SANATOASA
CONCEPTUL DE ANTIAGING SAU TINERETE VESNICA
CISD - Atentie la fructele si legumele stropite cu pesticide
IMPLICATIILE ALCOOLULUI IN AFECTIUNILE HEPATICE
TOT CE TREBUIE SA STII DESPRE CANCERUL DE COL UTERIN
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Add to Google
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Newsletter
abonare dezabonare


Fierbinte
Obișnuiește-ți copiii să consume fructe și legume Fierbinte
Mulți părinți sunt obișnuiți cu scena deja clasică de la masă: copilul lasă legumele în farfurie,...
Citeste mai mult


calculator
Iti recomandam Extensia soldului la cablu
VITAMINIZAREA PIELII
COVRIGI
4 TRUCURI PENTRU O SILUETA PERFECTA IN ORICE SITUATIE
Constantin Lazar (campion de culturism)
Sunteti aici :: Noutati
Noutati
Afisare 10 din 246.
Pagina 9 din 25

Iaurtul Dietetic si Sarcina

27 Septembrie 2011

Un studiu condus de Ekaterina Maslova, de la Harvard School of Public Health si prezentat La Congresul European Respiratory Society, care s-a tinut in acest an la Amsterdam, pune intr-o noua lumina consumul de iaurt dirtetic.

Echipa condusa de Maslova a cercetat in primul rand relatia dintre acizii grasi prezenti in produsele lactate consumate in timpul sarcinii si posibilitatea dezvoltarii de alergii in copilarie.

Concluzia a fost ca acizii grasi nu numai ca nu cresc riscul de aparitie a astmului sau rinitelor alergice, dar chiar protejeaza corpul impotriva acestora.

Astfel, femeile care consumau iaurt dietetic odata pe zi aveau un risc crescut de 1.6 ori de a naste un copil care sa dezvolte astm inaintea varstei de 7 ani.

"Acesta este primul studiu referitor la legaturile dintre iaurtul dietetic si riscul dezvoltarii alergiilor. Motivele exacte ale acestui fapt nu le cunoastem inca in totalitate, de aceea sunt necesare investigatii suplimentare. Este posibil sa existe legaturi exterioare - de exemplu persoane care consuma iaurt in mod regulat sa aiba si stiluri de viata asemanatoare.Cercetarile viitoare vor tine seama si de aceste aspecte."

Broccoli intr-o noua lumina

19 Septembrie 2011

Cercetatorii de la Universitatea din Illinois au descoperit o cale de a imbunatati si mai mult calitatile nutritive si curative ale celebrului deja broccoli. Este vorba despre asezonarea acestuia cu muguri de broccoli, mustar, hrean sau wasabi.

"Cu cat este mai condimentat cu atat este mai eficient," spune Elizabeth Jeffrey, profesor de nutritie la universitatea mai sus amintita.

In studiul realizat s-au amestecat bucati de broccoli proaspat cu pudra de broccoli dupa care au fost masurate componentele bioactive prezente in sange la 30 de minute dupa consum si apoi la trei ore dupa masa. S-a observat ca prezenta acestora era mai ridicata atunci cand alimentele erau consumate impreuna decat atunci cand erau consumate separat.

Alte legume ale caror ingrediente active se combina cu cele aflate in broccoli si imbunatatesc capacitatea organismului de a lupta impotriva cancerului sunt ridichile, varza, rucola, nasturelul sau varza de Bruxelles.

In urma studiului s-a stabilt ca un consum de broccoli de 3-5 ori pe saptamana ofera un beneficiu real impotriva cancerului.

Proiectul ALERG UN MARATON are nevoie de votul tau!

15 Septembrie 2011

"Alerg un maraton! Si sunt tare mandru de asta!", spera membrii Ro Club Maraton sa auda de la copiii pentru care au gandit un program special de antrenament de alergare, de instruire pe teme de nutritie sanatoasa dar si de implicare prin evenimente sportive in problemele din comunitatea lor care ii preocupa.

Proiectul se afla acum in competitia Raiffeisen de proiecte comunitare si are nevoie de sprijinul tau prin vot pentru a fi selectionat in vederea finantarii.

De ce? Pentru ca suntem alertati de aceea ca tot mai multi copii devin sedentari de la varste tot mai fragede, mananca tot mai multe junkuri si traseul zilnic favorit este intre calculator, frigider si televizor. Si pentru ca suntem convinsi ca prin daruire, rabdare si pasiune, putem sa contribuim la o schimbare in aceasta privinta. De aceea in urmatoarele 3 luni vrem sa ne impartasim pasiunea pentru alergat si convingerea intr-un mod de viata sanatos cu grup de elevi din 2 scoli bucurestene, pe care vrem sa-i sustinem sa alerge fiecare, progresiv, distanta unui maraton si sa organizeze un cros de strangere de fonduri pentru o cauza umanitara. Vrem ca la sfarsitul programului elevii sa constientizeze ei insisi ca alergatul e distractiv, te face mai voios si sanatos, dar si mandru ca ii poti ajuta pe cei din jurul tau care au nevoie de ajutor . De aceea vom alerga impreuna, vom povesti despre ce inseamna sa mananci sanatos si ne vom sarbatori succesul prin a strange donatii la o cursa umanitara pentru o cauza care ne preocupa.

Poti ajuta ca acest proiect sa se intample, acordandu-i votul tau in competitia de proiecte la care participa. Pentru a putea vota, urmeaza pasii descrisi pe http://raiffeisencomunitati.ro/2011/09/12/start-pentru-votarea-proiectelor/, dupa care poti vedea proiectul afisat la sectiunea de proiecte ONG/Bucuresti/sport, sub denumirea de "Alerg un maraton!".

Iti multumim de pe-acum pentru vot si incredere!



Prune uscate contra osteoporoza

13 Septembrie 2011

Atunci cand vine vorba despre intarirea oaselor, in special la femeile aflate la menopauza, un cercetator din Florida a descoperit o cale foarte simpla si foarte naturala - consumul de prune uscate.

Prof. Bahram H. Arjmandi, de la Florida State University, impreuna cu echipa sa, au testat doua grupuri de femei aflate la menopauza, pe o perioada de un an.

Primul grup, din care faceau parte 55 de persoane, a inclus in alimentatia zilnica 100 de grame de prune uscate (aproximativ 10 prune), in timp ce al doilea aconsumat aceeasi cantitate de mere uscate. Participantele la studiu au mai primit, de asemenea, doze zilnice de 500 miligrame de calciu precum si 400 UI vitamina D.

La grupul consumator de prune s-a observat o densitate osoasa crescuta la nivelul ulnei, fata de grupul martor la sfarsitul perioadei de test.

"De-a lungul intregii mele cariere am testat numeroase fructe, inclusiv smochine, curmale, capsuni sau stafide, insa nici una dintre acestea nu a avut acelasi efect asupra densitatii osoase ca si prunele uscate," spune prof.Arjmandi.


Cartofii si hipertensiunea

5 Septembrie 2011

Imaginea clasica a cartofului - leguma care te ingrasa incepe sa paleasca datorita unui studiu relizat de echipa condusa de Joe Vinson, Ph.D., de la Universitatea Scranton din Pennsylvania.

La acest studiu au participat 18 pacienti supraponderali care sufereau de obezitate. Timp de o luna acestia au consumat zilnic doua portii a cate 6-8 cartofi rosii, copti in coaja, fiecare de marimea unei mingi de golf.

In tot acest timp tensiunea arteriala a pacientilor a fost monitorizata. Astfel, s-a constatat ca in medie tensiunea diastolica a scazut cu 4.3% iar cea sistolica cu 3.5%, in timp ce nici unul dintre participantii la studiu nu a luat in greutate.

Dr.Vinson spune ca rezulatele par sa se datoreze unor substante continute in cartof care au actiune similara inhibitorilor ACE - o gama de medicamente folosita pentru reducerea tensiunii articulare.

Din pacate pentru iubitorii de cartofi prajiti, se pare ca acestia nu pot beneficia de substantele-minune, acestea pierzandu-si proprietatile atunci cand sunt supuse la temperaturi mari.

Alearga pentru Padurea Copiilor!

31 August 2011

Sustine cauza Padurea Copiilor prin participarea la una dintre cursele Maratonului Bucuresti si prin strangerea de fonduri pentru aceasta cauza!
ViitorPlus - asociatia pentru dezvoltare durabila isi propune ca prin proiectul "Padurea Copiilor", parte din programul "Adopta un copac!", sa planteze cate un puiet pentru fiecare nou-nascut. Pentru inceput, se strang fonduri necesare plantarii a 30.000 de puieti, cate unul pentru fiecare nou-nascut din Bucuresti.

Alearga pentru cauza ViitorPlus la RBIM in data de 9 octombrie, si impreuna vom creste Padurea Copiilor!

Detalii despre beneficiile alergatorilor sustinatori ai cauzei, despre inscrieri si sfaturi despre cum sa te antrenezi si sa strangi fonduri pe www.viitorplus.ro/maraton.

Pana acum, in programul "Adopta un copac!", au fost plantati si ingrijiti peste 155.000 de puieti, pe o suprafata de 24,5 hectare, in 4 locatii diferite.
ViitorPlus este pentru al III-lea an consecutiv cauza de mediu a Maratonului Bucuresti (Raiffeisen Bucharest International Marathon), organizat de Asociatia Bucharest Running Club si partenerii sai.


Turmericul, scortisoara si grasimile

25 August 2011

Conform cercetatorilor de la Pennsylvania State University consumul de condimente precum turmericul si scortisoara reduce raspunsul negativ al corpului la ingerarea de grasimi.

"In mod normal,dupa o masa bogata in grasimi, in sange creste foarte mult nivelul de trigliceride," spune Sheila West, profesor la facultatea mai sus amintita.

"Daca acest lucru se intampla frecvent, sau daca nivelul de trigliceride creste prea mult, creste si riscul de boli cardiovasculare. Adaugarea de condimente la mancarurile grase reduce raspunsul trigliceridic cu pana la 30%."

West si colegii sai au pregatit masa pentru sase persoane cu varste intre 30 si 65 de ani care erau supraponderali insa nu aveau alte complicatii de sanatate. Grupul de test a primit mesele imbogatite cu doua lingurite de condimente (rozmarin, oregano, scortisoara, turmeric, piper, paprika). Iar in urmatoarele 3 ore, la fiecare 30 de minute acestora li s-au facut teste sanguine.

S-a descoperit ca mesele care contineau mixul de condimente declansau o activitate antioxidanta la nivelul sangelui crescuta cu pana la 13 procente, in timp ce raspunsul insulinei era scazut cu aproximativ 20 de procente.

"Antioxidantii, precum condimentele, pot fi o alegere buna in vederea reducerii riscului de boli cronice," a mai adaugat West.

In viitor se vor face cercetari asemenatoare cu doze din ce in ce mai reduse de condimente adaugate mancarurilor.

Carnea rosie creste riscul de diabet

18 August 2011

Cercetatorii de la Harvard School of Public Health au gasit o legatura puternica intre consumul de carne rosie - in special atunci cand aceasta este procesata - si riscul de diabet de tip II.

Studiul a fost realizat pe baza chestionarelor primite timp de 20 de ani de la 37.083 de barbati si 79.570 de femei si a fost publicat in editia din August, anul acesta, in American Journal of Clinical Nutrition.

Dupa ce au adaptat rezultatele in functie de varsta, Indicele de masa corporala, stil de viata si alti factori de risc prezenti in dieta, cercetatorii au descoperit ca un consum de 100 de grame de carne rosie neprocesata (aproximativ de dimensiunile unui pachet de carti de joc) este asociata cu un risc de diabet II crescut cu 19%.

Acestia au mai descoperit ca ingerarea zilnica a doar 50 de grame de carne rosie procesata (sub forma de hotdog, carnati sau bacon) este asociata unui risc de 51%.

"In mod clar acest studiu va trage un semnal de alarma, tinand cont de faptul ca se consuma carne rosie peste tot in lume," spune Frank Hu, seful echipei de cercetatori. "Vestea buna este ca toate acestea pot fi prevenite inlocuind carnea rosie cu alte proteine mai sanatoase."

Principalele alimente care pot substitui carnea sunt nucile de orice tip, produsele lactate sau cerealele integrale.

De-a v-ati ascunselea cu legumele

10 August 2011

Un studiu realizat de cercetatorii de la Pennsylvania State University a pus in evidenta un fapt incurajator : copii pot consuma pana la de doua ori mai multe legume daca se adauga acestea, sub forma de piure la mancarurile lor favorite.

Studiul a fost realizat pe 39 de prescolari cu varste cuprinse intre 3 si 6 ani, carora li s-au servit trei mancaruri cu care acestia erau obisnuiti - prajitura cu zucchini la micul dejun, paste cu sos de rosii la pranz si taitei cu pui la cina. Cercetatorii au modificat retetele obisnuite adaugand o larga varietate de piure-uri vegetale, ceea ce a dus la reducerea aportului caloric cu pana la 25%.

Acest studiu se adauga celor efectuate ca urmare a ratei obezitatii infantile, care este in crestere in toata lumea.

"Pe de o parte copiii sunt din ce in ce mai obezi, iar pe de alta parte acestia nu mananca destule vegetale," spune Barbara Rolls, de la Departamentul de Stiinte Nutritionale.

Retetele originale au fost "ajustate" cu piure de broccoli, dovlecei, conopida, tomate si dovleac. Copiii au gasit noile retete ca fiind acceptabile ca gust, comparativ cu cele originale.

Conform Lui Maureen Spill, seful echipei de cercetatori, copiii mananca aceeasi cantitate de hrana, indiferent de tipul de reteta folosit. Diferenta esta ca atunci cand folosim noile retete cantitatea de vegetale consumate se dubleaza, in timp ce aportul caloric scade cu 11 procente.

Acesta este de departe cel mai bun rezultat inregistrat in lupta cu kilogramele la varste mici.

Ouale si sanatatea

3 August 2011

Ouale, unul dintre cele mai consumate alimente din lume sunt de multa vreme subiect de controversa : este sanatos sa le consumam sau sunt o sursa de colesterol rau ?

Raspunsul vine de la University's School of Health Professions. Dr.Niva Shapira spune ca ouale pot sau nu sa fie o amenintare pentru sanatate, in functie de alimentatia gainilor.

Cercetarile sale au aratat cum gainile care au o dieta bogata in grau si orz si saraca in soia, porumb si floarea-soarelui (surse majore de acizi grasi omega-6)produc oua ce sunt mult mai sanatoase pentu om.

Rezultatele studiului au fost publicate in Journal of Agricultural and Food Chemistry.

Ouale care au un continut ridicat de acizi grasi omega-6 ridica tendinta colesterolului de a oxida, ceea ce duce la formarea de placi periculoase in interiorul arterelor.

Studiul a fost efectuat pe o perioada de cateva luni, pe doua grupuri de subiecti, care serveau zilnic doua oua la micul dejun. La sfarsitul perioadei de test, grupul care primea ouale "speciale" a avut cu 40% mai putin colesterol "rau" decat grupul martor, care primea oua obisnuite.

Dr.Shapira le recomanda consumatorilor sa ceara o agricultura orientata spre sanatate.

"Mai mult decat propriile castiguri, este timpul sa ne gandim si la sanatate," a concluzionat Dr.Shapira.

Afisare 10 din 246.
Pagina 9 din 25


Noutati
20 Octombrie 2016
Obișnuiește-ți copiii să consume fructe și legume
Mulți părinți sunt obișnuiți cu scena deja clasică de la masă: copilul lasă legumele în farfurie,

30 Iunie 2016
Energia in timpul efortului si alimentatia - un studiu pe ciclisti
Alimentația este una dintre componentele de maximă importanță ale pregătirii sportive, fiind unul dintre

21 Februarie 2016
Colesterolul și sănătatea
Ce este colesterolul?rnColesterolul este o moleculă grasă (numită „lipid”) care este formată în

31 Ianuarie 2016
Cum apar depozitele de grasime?
Obezitatea si excesul de grasime, la copii si adulti, reprezinta deja boli epidemice care dau nastere altor afectiuni

4 Ianuarie 2016
Scaderea in greutate in cateva idei principale
Ca la fiecare inceput de an, una dintre primele "rezolutii" pe lista multora dintre noi este scaderea in greutate.


Vezi toata arhiva de noutati






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii | Linkuri