Cele mai noi articole CINCI ALIMENTE RECOMANDATE ATUNCI CAND AI DIABET
Ce trebuie sa stii despre vizitele tale la stomatolog
Rumalaya gel si Rumalaya forte - solutia naturala pentru durerile musculare si articulare
Silviu Marin
10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI
Forum

Sondaj de opinie
  Cum iti alegi medicul? *
La intamplare
De pe Internet
La recomandarea unui cunoscut
La recomandarea medicului de familile
 


Articole din aceeasi categorie
Vezi arhiva de sondaje


Aplicatie site
Goldnutrition
Sala Bucuresti
megaproteine
Slabire.Info.Ro
Ro Club Maraton
Nutritie Sportiva
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole SPECIFICITATEA ANTRENAMENTULUI AEROB
Robert Cazan (model)
ALIMENTATIE OPTIMA
EFECTELE NOCIVE ALE DIETELOR STRICTE
CSID - Colesterolul nu scade imediat ce renuntam la grasimile animale
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Add to Google
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Newsletter
abonare dezabonare


Fierbinte
Obișnuiește-ți copiii să consume fructe și legume Fierbinte
Mulți părinți sunt obișnuiți cu scena deja clasică de la masă: copilul lasă legumele în farfurie,...
Citeste mai mult


calculator
Iti recomandam SISTEME ANTIOXIDANTE CU ROL PROTECTOR
Impins cu gantere
15 TRUCURI CARE TE VOR AJUTA SA SLABESTI
Suntem 70% apa
ENERGIA SI SLABIREA
Sunteti aici :: Noutati
Noutati
Afisare 10 din 246.
Pagina 8 din 25

Cura de Revelion - sfaturi contra mahmurelii

31 Decembrie 2011

Mai sunt doar cateva ore pana la inceputul uneia dintre cele mai asteptate sarbatori. In toata lumea oamenii se bucura, fac planuri si petrec asa cum stiu ei mai bine.

Din pacate multi dintre noi petrecem cam prea mult si trecerea in noul an nu ne prinde in cea mai buna forma.

Iata cateva idei care ar putea sa ajute

Nu va lasati dus de val. Tineti cont, in mare, de cat ati baut, astfel incat sa va simtiti bine, dar alcoolul sa nu puna stapanire pe voi. O regula simpla ar fi - patru, cinci pahare in decurs de trei ore

Alcoolul este un diuretic, asa ca vi se va face sete. Pentru potolirea ei puteti bea apa sau sucuri.

Este bine sa mancati ceva inainte de petrecere. Aperitivele s-ar putea sa nu ajute corpul sa metabolizeze alcoolul in ritmul normal.

Puteti lua un supliment pe baza de vitamina B. Aceasta ajuta corpul sa se repare singur, fiind un aliat de nadejde impotriva mahmurelii.

Daca sunteti sub medicatie, in special antiinflamatoare, ar trebui sa cereti sfatul doctorului. Anumite analgezice - cum ar fi paracetamolul - pot afecta ficatul, care si asa are de furca cu alcoolul. Altele, ca aspirina pot irita stomacul.

La intoarcerera acasa dormiti atat cat aveti nevoie. Un pahar de apa inainte de culcare poate face minuni.

La trezire este bine sa consumati doar apa. Alcoolul nu va juta sa va reveniti, si nici cafeaua.

Echipa noastra va doreste un an nou fericit si sa fiti in cea mai buna forma posibila.

La Multi Ani!

Vitamina C ne protejeaza inima

20 Decembrie 2011

Intr-un studiu prezentat la sesiunea din 2011 a intrunirii anuale a American Heart Association se arata cum vitamina C joaca un rol important in reglarea metabolismului cardiac.

Mai precis scaderea concentratiei de vitamina C a fost pusa in legatura cu nivele ridicate ale proteinei C reactive si incidenta crescuta a crizelor cardiace.

Echipa condusa de prof. Eun Kyeung Song, de la universitatea Ulsan din Korea a realizat o serie de teste pe 212 pacienti, marea majoritate barbati (doua treimi) si care prezentau probleme cardiace de la moderate pana la severe.

Participantii au urmat o anumita dieta timp de patru zile, timp in care au fost atent monitorizati pentru a se putea calcula cu exactitate nivelele de vitamina C.

Dupa prelucrarea datelor echipa condusa de prof. Song a tras concluzia ca episoadele de natura inflamatorie pot explica mecanismele prin care un deficit de vitamina C poate duce la crize cardiace.

"Nivele crescute ale proteinei C reactive inseamna risc crescut de complicatii cardiace. Un nivel adecvat de vitamina C pastreaza proteina C reactiva la nivele scazute, ceea ce duce la scaderea riscului de complicatii", spune prof.Song.

Folosirea diureticelor poate juca de asemenea un rol deoarece vitamina C fiind solubila in apa, ea este expulzata mai rapid din corp in acest caz.

Cea mai buna sursa de vitamina C este dieta. Fructele si legumele servite de mai multe ori pe zi ne asigura necesarul de vitamina C.

Din nou despre dieta mediteraneeana

12 Decembrie 2011

Un studiu realizat la Universitatea din Creta, Grecia, pe 40 de pacienti obezi care sufereau de sindromul de apnee de somn s-a incheiat cu rezultate incurajatoare - adoptarea dietei mediteraneene combinata cu un program de activitati fizice a reusit sa scada incidenta episoadelor apneice la participantii la studiu.

Sindromul de apnee de somn este caracterizat prin pauze anormale ale respiratiei in timpul somnului.Fiecare dintre aceste pauze poate dura de la cateva secunde pana spre un minut si se pot produce de multe ori in decursul unei ore - de 5 pana la 30 de ori.

Aceasta duce in timp la o oboseala crescuta in timpul zilei, ceea ce poate avea implicatii diverse, de la frecventa crescuta a accidentelor rutiere si pana la modificari e personalitate, anxietate si depresie.

Cercetatorii greci condusi de Christopher Papandreou au descoperit ca o dieta mediteraneeana combinata cu introducerea de exercitii fizice in programul zilnic scade mult incidenta acestor episoade apneice.

Gustarea de dimineata si dieta

1 Decembrie 2011

Un studiu realizat la Hutchinson Center's Public Health Sciences Division si condus de Anne McTiernan, M.D., Ph.D. ajunge la concluzia ca femeile aflate la dieta care isi permit cate o gustare intre micul dejun si pranz isi pot sabota propriile eforturi de a slabi.

In decursul unui an intreg - periada pe care s-a intins studiul - cercetatorii au descoperit ca partizanele gustarii de dimineata au pierdut in medie 7% din greutatea corporala, in timp ce persoanele care s-au abtinut de la a gusta ceva intre mese au avut un scor de 11% sau chiar mai mult.

Prin gustare de dimineata studiul a inteles orice mancare sau bautura dintre cele doua mese principale.

"Gustarea poate fi o unealta foarte buna in timpul unei dieta, atunci cand raspunde nevoii reale de a manca. Gustarea de dimineata pare sa fie legata mai mult de un obicei decat de o nevoie reala," spune prof. McTiernan.

O gustare care vine prea repede dupa o masa principala poate sabota dieta, ca si un interval prea mare intre mese.

"O gustare trebuie sa ne ajute in lupta cu senzatia de foame si de multe ori ne orienteaza preferintele pentru urmatoarea masa."

Studiul a fost realizat pe 123 de femei suprapopnderale cu varste cuprinse intre 50 si 75 de ani.

"Multi oameni considera ca un program de slabit inseamna sa-ti fie foame in permanenta, " adauga McTiernan. "Studiul nostru sugereaza ca obiceiul de a lua cate o gustare poate ajuta efortul general atunci cand aceasta gustare nu vine prea repede dupa o masa principala si cand consta in mancare sanatoasa care potoleste senzatyia de foame fara sa adauge prea multe calorii."

Pestele reduce riscul de diabet

20 Noiembrie 2011

Un studiu realizat recent in Spania, de catre echipa Prof. Mercedes Sotos Prieto, de la Universitatea din Valencia asociaza consumul de peste cu concentratii scazute ale glucozei din sange si implicit cu un risc scazut de diabet.

Prof. Sotos spune ca "in tarile mediteraneene, consumul unor alimente care formau baza dietei pana acum cateva decenii, s-a redus simtitor. Astfel, s-a observat cresterea consumului de grasimi saturate - in special carne rosie si produse industriale coapte, ceea ce este ingrijorator."

Studiul a fost realizat pe 945 de subiecti umani cu varste cuprinse intre 55 si 80 de ani, care prezentau risc crescut de boli cardiovasculare. Scopul studiului a fost sa evidentieze legaturile dintre sabloanele alimentare negative si riscurile pe care acestea le prezinta pentru sanatate.

Studiul a aratat cum consumul de peste - gras sau slab - este asociat cu un risc scazut de declansare a diabetului de tip II

Calciul si ajutoarele sale

12 Noiembrie 2011

In urma cu doar cateva luni a fost incheaiat un studiu care arunca o lumina noua asupra relatiilor care se creeaza intre diferitele elemente care ne influenteaza starea de sanatate.

Este vorba despre studiul Prof.James Varani care impreuna cu echipa sa de la Universitatea din Michigan au investigat diferentele dintre aportul de calciu combinat cu alte minerale fata de calciul simplu.

Dr. Varani explica : "Studii anterioare demostrasera cum un aport suplimentar de calciu reuseste sa reduca cresterea celulelor precanceroase la nivelul intestinelor. Noi am extins aceste studii cercetand calitatea unui aport de calciu plus minerale. Acesta s-a dovedit superior in lupta cu proliferarea celulelor precanceroase."

Prof. Varani arata ca desi multa lume are obiceiuri alimentare nesanatoase, introducerea in dieta zilnica a unui cocktail de calciu si minerale ar imbunatati starea generala de sanatate.

"Fuctele si legumele ne ofera cea mai mare parte din necesarul zilnic - fibre, vitamine si minerale si o dieta bogata in fructe si legume poate fi asociata cu un risc scazut de cancer intestinal," conchide profesorul.

In fiecare an mai mult de un milion de oameni sunt diagnosticati cu cancer intestinal si 90% dintre acestia pot fi ajutati daca boala este diagnosticata atunci cand se afla in stadiile incipiente.

Omega-3 si Osteoartrita

31 Octombrie 2011

Un studiu realizat la Universitatea din Bristol, sponsorizat de Arthritis Research UK arata cum acizii grasi omega-3, care se gasesc in uleiul de peste reduc semnele si simptomele osteoartritei.

Studiul realizat pe animale de laborator a aratat o rata de reducere a aparitiei bolii cu pana la 50%, ceea ce reprezinta un succes remarcabil in lupta cu aceasta boala necrutatoare.

Seful echipei de cercetatori, Dr John Tarlton, apartinand de Grupul Matrix Biology Research al University of Bristol's School of Veterinary Sciences, a aratat cum semnele clasice ale bolii, cum ar fi degradarea colagenului din cartilaj sau pierderea moleculelor cu proprietati de absorbtie a socurilor, amandoua au fost reduse dupa administrarea de omega-3.

"Mai mult decat atat, avem dovezi ca omega-3 influenteaza biochimia bolii - nu numai ca previne aparitia sa, dar ii si incetineste progresul in caz de aparitie," spune Dr Tarlton.

Dr Tarlton adauga : "La cele mai multe dintre dietele lumii civilizate exista un dezechilibru intre cantitatile omega-6 si omega-3 - primul se regaseste in cantitati de pana la 30 de ori mai mari decat normalul, in timp ce omega-3 este prezent in cantitati destul de mici. O suplimentare a cantitatii de omega-3 poate reduce acest dezechilibru si de asemenea poate contribui la reducerea incidentelor altor boli, cum ar fi bolile de inima sau colitele."

Noile beneficii ale ghimbirului

19 Octombrie 2011

Radacina de ghimbir este subiectul unor investigatii serioase care se afla inca indesfasurare. Motivul este posibila implicare a acestuia in combaterea cancerului de colon.

Cercetatorii de la University of Michigan Medical School au descoperit recent ca suplimentele nutritive pe baza de radacina de ghimbir reduc nivelele de prostaglandina E2 precum si alti markeri ai inflamarii colonului.

Trecand cu success faza de testare in vitro, cercetarile se fac acum cu subiecti umani. Astfel 30 de participanti au fost testate pe o perioada de 28 de zile, timp in care au primit 2g de supliment pe baza de radacina de ghimbir pe zi.

La analizele efectuate s-a constatat o scadere a nivelului de eicosanoizi - molecule-semnal care iau nastere prin oxidarea acizilor grasi esentiali.

"Radacina de ghimbir se dovedeste a fi tolerabila si sigura", spune Suzanna M. Zick, seful echipei de cercetatori.

"Cresterea consumului de radacina de ghimbir poate ajuta la prevenirea cancerului intr-un mod care nu implica nici un risc de toxicitate si de asemenea are costuri scazute."


Vom scapa de Diabet ?

11 Octombrie 2011

Cercetatorii de la Washington University School of Medicine din St.Louis au reusit ceva ce pana nu demult parea de domeniul fantasticului : folosind un compus pe care corpul il produce in mod natural au reusit sa restabileasca la animalele de experienta nivelul normal al zaharului din sange.

Shin-ichiro Imai, MD, PhD, Jun Yoshino, MD, PhD, si Kathryn Mills au ales un grup de animale de laborator care sufereau de diabet si dupa administrare de nicotinamide mononucleotidice (NMN)nivelul glicemic s-a restabilit.

Toate celulele corpului produc NMN intr-un lant de reactii care conduc in final la obtinerea unui compus numit NAD, care are o deosebita importanta pentru functionarea normala a organismului.

Acest studiu arata cum inaintarea in varsta si o dieta inadecvata scad productia de NAD si conduc in cele din urma la dereglari metabolice majore. Insa dupa administrarea de NMN, nivelul de NAD creste din nou, ceea ce face organismul sa regleze - uneori complet - mecanismele metabolice deficitare.

Aceasta descoperire aduce o speranta pentru toti cei suferinzi de diabet deoarece mecanismele metabolice influentate de NMN sunt la fel in toata lumea animala.

Genele si alimentatia

4 Octombrie 2011

Ce sa mai mancam ? Ce ne face bine si ce nu ? Subiectele de genul acesta abunda in media de astazi. Dar daca am putea raspunde la aceasta intrebare la nivel molecular - si anume sa intelegem cum raspund genele noastre la alimentele consumate ? Un studiu facut la Universitatea Norvegiana de Stiinta si Tehnologie incearca sa raspunda exact la aceasta intrebare.

Ingerid Arbo, Berit Johansen si echipa lor au studiat efectele diferitelor tipuri de alimentatie asupra expresiei genetice (procesul prin care informatia genetica da nastere unei anumite substante, care este folosita structural sau functional de catre celula).

"Am descoperit ca dieta bazata in proportie de 65% pe carbohidrati, care este cea mai raspandita, face ca un numar insemnat de gene sa lucreze sub stres," spune Berit Johansen.

"Acest lucru nu afecteaza numai genele raspunzatoare de inflamatii, dar si alte gene. asociate cu riscul de boli cardiovasculare, cancer sau diabet de tip II."

Datorita volumului foarte mare de informatii generat de studiu, concluziile finale se lasa asteptate. Tot ce se poate spune la acest moment este ca dieta joaca un rol important in raspunsul genetic al organismului.

Afisare 10 din 246.
Pagina 8 din 25


Noutati
20 Octombrie 2016
Obișnuiește-ți copiii să consume fructe și legume
Mulți părinți sunt obișnuiți cu scena deja clasică de la masă: copilul lasă legumele în farfurie,

30 Iunie 2016
Energia in timpul efortului si alimentatia - un studiu pe ciclisti
Alimentația este una dintre componentele de maximă importanță ale pregătirii sportive, fiind unul dintre

21 Februarie 2016
Colesterolul și sănătatea
Ce este colesterolul?rnColesterolul este o moleculă grasă (numită „lipid”) care este formată în

31 Ianuarie 2016
Cum apar depozitele de grasime?
Obezitatea si excesul de grasime, la copii si adulti, reprezinta deja boli epidemice care dau nastere altor afectiuni

4 Ianuarie 2016
Scaderea in greutate in cateva idei principale
Ca la fiecare inceput de an, una dintre primele "rezolutii" pe lista multora dintre noi este scaderea in greutate.


Vezi toata arhiva de noutati






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii | Linkuri